padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím páni. Mal by som jednu otázku.
Stáva sa aj vám,že ak skončíte Explore Route a napr. zmeníte počasie,čas alebo mašinu, a dáte opäť štart tak MSTS padne ?
Mám nanovo nainštalovaný MSTS a zatial funguje všetko dobre akurát táto vec ma zaskočila. Vedel by prosím niekto pomôcť ?
Ďakujem

Problémy s tratí Brno-Praha-Bratislava

Ahojte.Mám takový problém.Nainstaloval jsem si trať od Z. Šemory Brno-Praha-Bratislava.Vše běží jak má, ale když chci dát nějakou aktivitu nebo prohlížet trať, např. Šakvice - Hustopeče , Brno - Praha, ap..., tak mi naskočí chyba.Do půlky běží vše ok, ale pak MSTS spadne a napíše mi to:Selhala inicializace manažeru aktivity, dám OK a naběhne:Nelze najít SMS soubor.soubor: gui.sms ... Dám opět OK, zmáčknu MSTS, který mám v liště, ale jsem zase tam, kde jsem byl.U výběru tratě.A tak je to u všech aktivit atd.. Doufám, že mě chápete a poradíte;)Předem moc děkuju !!!!Všem;)

tomin12
asi jsi udělal nějakou chybu při instalaci. Máš li originál DVD a vše nainstalováno a nastaveno podle Desatera na tomto DVD, musí všechno fungovat bez chyby. Prohledej tohle vlákno odpověď by tady měla být.

Miran napsal:
tomin12
asi jsi udělal nějakou chybu při instalaci. Máš li originál DVD a vše nainstalováno a nastaveno podle Desatera na tomto DVD, musí všechno fungovat bez chyby. Prohledej tohle vlákno odpověď by tady měla být.

Samozřejmě, že original mám.Hledám, hledám, ale nikde nic.Takže mi nezbývá, než to všechno nainstalovat ještě jednou.Tak snad už to pojede bez problému.Každopádně děkuji za pomoc;-)

RE: Problémy s tratí Brno-Praha-Bratislava

tomin12 napsal:
Ahojte.Mám takový problém.Nainstaloval jsem si trať od Z. Šemory Brno-Praha-Bratislava.Vše běží jak má, ale když chci dát nějakou aktivitu nebo prohlížet trať, např. Šakvice - Hustopeče , Brno - Praha, ap..., tak mi naskočí chyba.Do půlky běží vše ok, ale pak MSTS spadne a napíše mi to:Selhala inicializace manažeru aktivity, dám OK a naběhne:Nelze najít SMS soubor.soubor: gui.sms ... Dám opět OK, zmáčknu MSTS, který mám v liště, ale jsem zase tam, kde jsem byl.U výběru tratě.A tak je to u všech aktivit atd.. Doufám, že mě chápete a poradíte;)Předem moc děkuju !!!!Všem;)
To vypadá na poškozené adresáře, například se neinstalovalo do původního MSTS. Je nutný Global originál nebo tam dát nějaký z jiné trati, který je funkční, není třeba v něm ponechávat složky Shapes a Textures, aby tam nebylo zbytečného balastu. Tyto složky jsou v instalátoru BP kompletní.
Je dobré si po instalaci MSTS vše zálohovat, aby se při instalaci nové trati vždy navodilo původní prostředí. Například zahraniční tratě mohou mít jinak Sound.

Problem z trati BP-aktivita Den Blbec

Čau. Mam problém. V aktivitě den blbec když jedu z Olomouce do Hradce tak vždy jak čekám na povolení k odjezdu tak mi to vždy spadne a nevím fakt proč. Nemužete mi prosím poradit. Díky.
Píše mi to že CD-es nelze přidat do světa.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím.
Prvýkrát som sa stretol s problémom, že pri aktivite mi stále na jednom mieste simulátor padne a vypíše chybu neodesílat.
Ide o aktivitu EC 120 od úžívateľa matostav a stále mi to padne na rovnakom mieste pred vchodom do Liptovského Mikuláša. S takýmto problémom som sa ešte nestretol, nevie mi niekto poradiť kde môže byť chyba?
Skúsil som nahrať aktivitu z viacerých uložených pozícií, BINy som oskúšal najnovší a aj verziu 1.7.00819, vyprázdnil som komplet zložku Consists, nechal som len potrebné k aktivite, znížil som viditeľnosť na minimium, tiene a dynamické tiene mám vypnuté, takisto msts spúšťam s parametrom -mem:512 Nevie mi niekto pomôcť kde by ešte mohla byť chyba? :( Už ma nič nenapadá, aktivít som si už prešiel veľa ale tento problém mám prvýkrát. Náročnosťou trafficu by to nemalo byť, keďže boli aj zložitejšie ktoré mi išli normálne.
Ďakujem pekne za odpovede.

RE: Problem z trati BP-aktivita Den Blbec

kill napsal:
Čau. Mam problém. V aktivitě den blbec když jedu z Olomouce do Hradce tak vždy jak čekám na povolení k odjezdu tak mi to vždy spadne a nevím fakt proč. Nemužete mi prosím poradit. Díky.
Píše mi to že CD-es nelze přidat do světa.
Buď chybí vůz Es, ale ten je na DVD už hezkých pár let. Spíš není MSTS nastaven podle desatera, konkrétně chybí zápis parametru do zástupce pro spuštění nebo je zapsán špatně.
3michal napsal:
Zdravím.
Prvýkrát som sa stretol s problémom, že pri aktivite mi stále na jednom mieste simulátor padne a vypíše chybu neodesílat.
....
Pokud se to místo dá projet bez pádu ve volné jízdě, tak příčina může být v nějakém traffic vlaku, kde jsou vysocepolygonová vozidla. (předpokládám, že stíny jsou vypnuté). Ale také mohou být v trati umístěné objekty, které dělají problémy.
Měl jsem kdysi problém v Tišnově. Odjel jsem se zamračenou, ale při motorovém voze M262 mi hra stejným způsobem spadla. Pak mi Lubomír poslal update sloupů TV a nějakých objektů a problém se vyřešil. Ze stejného důvodu mám v Nedvědici dočasně odstraněn jeřáb. Bez pádu MSTS jsem tady projel paradoxně jen s pendolinem. (byla to jízda jak na housenkové dráze :D)
Takže najít skutečný zdroj shazování MSTS je mnohdy věda. Já bych ve jmenované aktivitě zkusil vyměnit lokomotivu hráče za jinou, jednodušší.

3michal napsal:
Zdravím.
Ide o aktivitu EC 120 od úžívateľa matostav a stále mi to padne na rovnakom mieste pred vchodom do Liptovského Mikuláša. S takýmto problémom som sa ešte nestretol, nevie mi niekto poradiť kde môže byť chyba?
Skúsil som nahrať aktivitu z viacerých uložených pozícií, BINy som oskúšal najnovší a aj verziu 1.7.00819, vyprázdnil som komplet zložku Consists, nechal som len potrebné k aktivite, znížil som viditeľnosť na minimium, tiene a dynamické tiene mám vypnuté, takisto msts spúšťam s parametrom -mem:512 Nevie mi niekto pomôcť kde by ešte mohla byť chyba? :( Už ma nič nenapadá, aktivít som si už prešiel veľa ale tento problém mám prvýkrát. Náročnosťou trafficu by to nemalo byť, keďže boli aj zložitejšie ktoré mi išli normálne.
Ďakujem pekne za odpovede.

Mal som podobný problém, hlavne na trati 321 vo väčších staniciach.
Ale náhodou som objavil toto:

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2269&pid=94860&highlight=soundcfg.dat#pid94860

a odvtedy mám pokoj, dokonca FPS mierne stúplo.

orlov: Nepomohlo.
Nepomohli taktiež ani upravené staničné hlásenia, takže chyba bude niekde v súpravách zrejme ako píše Zbyněk, len nájsť kde je ta príčina bude ako hľadať ihlu v kope sena :cry:

Edit: Tak skúšam práve aktivitu Os 3213 od Marteena a rovnaký problém pred vchodom do Hranic na Morave :(:(

Ahoj,
pokaždé když si chci spustit aktivitu Topírna na trati BP, tak mi najede MSTS i s pohledem v kabině a za 2 sekundy bez milosti a bez jakékoliv hlášky spadne. Nevím, co s tím, stává se to u více aktivit.
Pokud se to tu již rešilo, omlouvám se. Dříve, před reinstalací MSTS, se to nestávalo.
Za odpověď děkuju

Bohužel tudy cesta asi nevede. Ještě jsem nenapsal, že mám Vistu. Udělal jsem to podle návodu, který je na DVD od pana Šemory. Je pravda, že jsem na to zapomněl. I přesto ale hra spadne. Vypnou se zvuky a nejde nic. Nemůže to být ještě něčím jiným?

Pokud máš fyzické paměti 2GB a víc (což se u Visty dá předpokládat), můžeš zkusit i parametr -mem:1024. Pozor - za train.exe musí být mezera.

jj, mám 2 G. Tak jsem tam dal 1024 a zase to spadlo. Tak jsem na tu aktivitu těšil, ale asi si budu muset pustit jinou. Tuhne to...

Tak ještě zkusíme jeden pokus:

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2269&pid=94860#pid94860

Jenže většinou bývá chyba mezi klávesnicí a židlí, ne v PC ... psal jsi, že před reinstalací MSTS vše fungovalo - jsi si jistý, že jsi provedl reinstalaci simulátoru, doplňků, trati i trainsetu 100% správně? Že máš skutečně vše 100% správně nastavené (např. vypnuté dynam.stíny)? Doufám, že spouštíš aktivitu přes Trainstore. Nezapomněl si parametr mem pro spuštění simulátoru nastavit i v Trainstore? Já Visty mám a nemám problémy.

Tak já tu topírnu dřív nepouštěl a msts jsem měl nainstalovaný tak před půl rokem. A teĎ jsme to natáhl znova. Jo mělo by to být všechno na 100% good ale ruku do ohně za to nedám xD. Trainstore?? Pokud to je nutný, tak si ho hned nainstaluju.. to jsem nevěděl..

Tak mám Trainstore a ono to nemůže najít soubory: europe1.trk, europe2.trk, japan1.trk atd... nevím čím to je co se s tím stalo..

Back
Nahoře