padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Návštěvník napsal:
Tak já tu topírnu dřív nepouštěl a msts jsem měl nainstalovaný tak před půl rokem. A teĎ jsme to natáhl znova. Jo mělo by to být všechno na 100% good ale ruku do ohně za to nedám xD. Trainstore?? Pokud to je nutný, tak si ho hned nainstaluju.. to jsem nevěděl..
Obávám se že pravdu má Honza. Doporučuji vše smazat (odinstalovat) a začít znovu, pomalu a s rozvahou. Pozor, bude to trvat trochu déle a budeš muset zaměstnat i buňky obsažené v tvé šedé kůře mozkové. Ale výsledek by měl stát i za tu námahu.

Takže jsem to důsledně přeinstaloval a všechno jsem udělal jak má být. Jenže když chci něco pustit přes trainstore, chybí soubory xxx.trk (europe1,europe2,japan1 atd.) To ale napíše trainstore že tam nejsou, když jsem se podíval do složky, ty soubory tam normálně jsou. A to samé to předvádí i se soubory .act u trati BP ve složce Activities, které tam taky jsou, Trainstore si myslí že tam nejsou...

Když se instaluje Trainstore, je nutné si přečíst přiložený návod, jinak je používání tohoto SW nebezpečné a může mít pro uživatele nevratné důsledky.
Celá podstata je v tom, že pokud budu chtít dělat v MSTS jakékoli změny, je nutné v Trainstore použít tlačítko "Vše zpět do MSTS". Pokud to neudělám, tak vznikne takový miš maš, že pomůže jen uninstall, delete, format :D a podobné příkazy.
Naučte se po opuštění Trainstore příkaz "Vše zpět do MSTS" vždy používat, pak se vyhnete zde popisovaným problémům.

Zbyněk Šemora napsal:
Když se instaluje Trainstore, je nutné si přečíst přiložený návod, jinak je používání tohoto SW nebezpečné a může mít pro uživatele nevratné důsledky.
Celá podstata je v tom, že pokud budu chtít dělat v MSTS jakékoli změny, je nutné v Trainstore použít tlačítko "Vše zpět do MSTS". Pokud to neudělám, tak vznikne takový miš maš, že pomůže jen uninstall, delete, format :D a podobné příkazy.
Naučte se po opuštění Trainstore příkaz "Vše zpět do MSTS" vždy používat, pak se vyhnete zde popisovaným problémům.

Zbynek ma pravdu, mne sa raz stalo ze som omylom zabudol dat Vsetko spat do MSTS a potom som mohol celu hru preinstalovavat znova a takisto tam dat znova cely trainset.

Ahoj, tak už jsme to vzdal, protože počínaje dnešním dnem nemám na MSTS čas a do Vánoc nebudu. Odinstaluju to a budu to řešit jindy. TeĎ už mám fakt dost. A děkuju za pomoc

Ahoj :-D
Tak už mám 100% kompletní bezproblémovou instalaci. Juchůů Trainstore funguje. Ale aktivita Topírna nekompromisně po 3 sekundách po najetí spadne. Jezdli jsem osobák HK-VO a potom se mě to ptalo kam chci uložit nějaký soubor pro uložení scénaře aby to šlo zpustit. Tak jestli nevznikla chyba tam.

Aktivita Topírna noc je i test správného nastavení MSTS. Pokud po třech sekundách spadne, tak doporučuji se podívat na obrázky v desateru a podle nich si opravit parametr pro spuštění v ikoně na ploše.
Příklad:
"D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512
Příklad proto, že já mám MSTS na disku D. 512, pokud mám do 1 giga fyzické paměti v PC. Pokud mám například 3 giga RAM, tak mohu psát i 1024.
Pokud spouštím v Trainstore, v desateru je obrázek a zapsat to přesně podle něj. Tam se nepíše celá cesta. Nemám jej nainstalován, tak to zde nemohu duplikovat. Ale obrázek je jak na mých stránkách, tak na DVD s tratí.
Ach jo. Kdyby se tak četly návody.

No já to udělal fakt podle toho návodu. Ale znova jsem to ráno přeinstaloval a teĎ to šlapalo, ale při svěšení elektrické loko to stuhlo.. to se tady ale někde řešilo, tak jdu na to juknout :-)

Dobrý den,
také mám problém s padáním simulátoru. Mám nový notebook ASUS s parametry: Turion RM75, paměť 4GB a grafiku ATI radeon HD 4570, 512 MB. Mám tam většinu českých tratí, například trať 183, 310, 240, Luhačovice, Metro Praha...Tyhle tratě bezproblému fungují, ale když spustím trať Bratislava - Praha, chvíli to funguje a pak se sekne a spadne. Mám trochu podezření na špatnou instalaci tratě, ale to je mi divné, protože normálně naběhne a chvíli jede. Nemohlo by to být nějakým špatným nastavením msts nebo tak něco? Díky za odpověď.

Ahoj vsem, mam maly dotazek muze mi nekdo vysvetlit nebo naznacit proc train simulator nejde z niceho nic spustit hlasi pri spusteni chybu ze je vadna cast me instalace a chce ji po me preinstalovat,ikdyz sem pouze vkladal nova vozidla do slozky nic vic zkusil sem je smazat ale nepomohlo to vi nekdo prosim duvod stalo se mi to uz parkrat vzdy sem sabotoval a znovu rozjel instalaci vseho potrebneho ale nechapu proc si najednou postavi MSTS hlavu a nejde spustit dekuji za odpoved.

To Štemba: jedeš volnou jízdu nebo aktivitu? Ve volné jízdě to může být klidně chyba trati. Ne každá se projeví hned při startu, při některé se může simulátor seknout až v momentě, kdy se načítá čtverec, ve kterém chyba je. Pokud jedeš aktivitu, může simulátor padat kvůli chybě nějakého protijedoucího vlaku, který se v dané chvíli začne načítat.
To pegasus: není důvod, pokud přidáš vozidla, která jsou v pořádku a tak, jak máš, aby začal simulátor něco takového hlásit.

Naposled editoval moderátor:
pegaus napsal:
Ahoj vsem, mam maly dotazek muze mi nekdo vysvetlit nebo naznacit proc train simulator nejde z niceho nic spustit hlasi pri spusteni chybu ze je vadna cast me instalace a chce ji po me preinstalovat,ikdyz sem pouze vkladal nova vozidla do slozky nic vic zkusil sem je smazat ale nepomohlo to vi nekdo prosim duvod stalo se mi to uz parkrat vzdy sem sabotoval a znovu rozjel instalaci vseho potrebneho ale nechapu proc si najednou postavi MSTS hlavu a nejde spustit dekuji za odpoved.
Pokud jsi prováděl odinstalaci msts a pak novu instalaci,je bezpodmínečně nutné vyčistit registry,protože odinstalace msts nesmaže všechny zápisy v registru a to pak dělá problémy.Toto se na foru řešilo několikrát a základem je čistý registr,jinak msts bude stávkovat pořád.Z programů můžeš použít např.CCleaner,který není tak agresívní v mazání nepotřebných záznamů v registru jako jiné programy.Při mazání souborů v msts jsi mohl omylem smazat něco navíc,proto ta hláška.

Ahoj dekuji za rady uz sem to vyresil novou instalaci a do ni vse ostatni update,posledni bin a zalohovane trate,vozidla,zvuky a global,jede to v pohode jeste aby ne,jak si psal o tech registrech tomu ja nerozumim a nebudu se v tom hrabat nema to ani smysl tohle preinstalovani delam vetsinou jednou rocne,ono mi to ani nevadi spis naopak mel sem uz trainu mensi hokej tak sem si vlastne vse upravil a vycistil vcetne noveho binu,mel sem historicky 1.7,jen by me zajimalo k cemu je dobry respektive vim k cemu ale nevim co tim docilim kdyz ho pouziju jedna se o soubor siglight ve slozce textures obsazen v instalaci binu,zatim sem ho nepouzil,vim akorat jeden pripad u pana Semory ktery jej ve sve trati doporucuje kvuli lepsi svitivosti navestidel,me se zdaji doposavad v pohode,svetylko sviti hezky uz zdalky tak me to zatim ani nenapadlo jej prepsat,on mozna tenhle soubor nebude za par let potreba protoze pokud budou pouzity led diodove navestidla jako po vzoru CD zarucujici lepsi svitivost bude to teprv bezva:Dto sem se ale rozepsal dekuji mej te se s pozdravem verny MSTStak Pegaus.

Honza napsal:
To Štemba: jedeš volnou jízdu nebo aktivitu? Ve volné jízdě to může být klidně chyba trati. Ne každá se projeví hned při startu, při některé se může simulátor seknout až v momentě, kdy se načítá čtverec, ve kterém chyba je. Pokud jedeš aktivitu, může simulátor padat kvůli chybě nějakého protijedoucího vlaku, který se v dané chvíli začne načítat.
To pegasus: není důvod, pokud přidáš vozidla, která jsou v pořádku a tak, jak máš, aby začal simulátor něco takového hlásit.

Jezdím volnou jízdu. Nemohlo by to být třeba nějakým špatným nastavením msts?

Naposled editoval moderátor:
Trať je testovaná, chyby tam opravdu nejsou. Na poslední známou vyšlo před vánocemi update. Ale ta simulátor neshazovala, stačilo jen potvrdit hlášku.
Pokud MSTS padá, hledejte chybu v zapsání parametru v zástupci pro spuštění. Buď Vám chybí nebo je zapsán špatně. Proto jej zapisujte vždy kopírováním přes schránku. (z pokynů na DVD BP)
Jinak jak se má MSTS správně nastavit je zapsáno právě v pokynech, které bohužel většina lidí nečte a proto jsem kdysi udělal i nějaké desatero, kde jsou obrázky, aby to nastavení pochopil i ten největší laik.
Pokud mi MSTS padá v určitém místě, tak je třeba psát úplné informace.
Například jedu volnou jízdu se soupravou XY se vstupem ve stanici A u trati B. MSTS mi pravidelně padá v místě Z.
S takovými informacemi se už dá pracovat a poradit konkrétně. Takhle jen tápeme, co uživatel s instalací a MSTS vlastně mohl vyvádět a jaké doporučené nastavení ignoroval. :D

Ahoj. Mám problém. Používam trat 321, vsetko je OK až na jeden problém. Když přijedu do Ostravy Kunčic před nástupiště, tak mě to normálně shodí do Windows. Nemůžete mi poradit. Diky

Kill: jak psal Zbyněk v předešlém příspěvku: musí se použít spouštěcí parametr -mem:512

Back
Nahoře