model 770

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Robo
  • Datum začátku Datum začátku
Stiahol som si ukážky zvukov 770 a celkom sa mi to páčilo. Aj olejový ventilátor znel OK. Jediné čo mi tam nesedelo bola húkačka, 770 má taký špecifický zvuk, prejavuje sa to hlavne takým pozvoľným doznievaním. Niečo podobné som počul aj pri reálnych lokomotív 181 a pod.

nebulus: v danej chvíli si myslím, že tam v pohode stačí húkačka zo 742 z Jackovej tvorby.

Robo napsal:
Mohla, ale na čmeliaky nevhodná. Tie to majú o pár tónin nižšie 8) .
Práve som si to konfrontoval s videom a mne to sedí.

Naposled editoval moderátor:
Pre mňa za mňa :D No aj tak si myslím, že sa nedá hovoriť o akejsi unifikovanej húkačke :)

Skôr ako o tón my išlo o ten charakteristický zvuk doznievania, vďaka čomu ho spoznám aj na diaľku.

mne stačí počuť charakteristický rev 771 a už z kilometra viem, že je to práve 771. 770 a 751 sa dajú ľahko zmýliť.

Robo napsal:
mne stačí počuť charakteristický rev 771 a už z kilometra viem, že je to práve 771. 770 a 751 sa dajú ľahko zmýliť.
mňa by Robo zaujímalo ako na diaľku rozoznáš 770 a 771 veď motor aj kompresný pomer je rovnaký.
To Nebulus tón musí byť typický lebo je z čmeliaka a nieje nijak upravovaný.

pegas napsal:
Robo napsal:
mňa by Robo zaujímalo ako na diaľku rozoznáš 770 a 771 veď motor aj kompresný pomer je rovnaký.
To Nebulus tón musí byť typický lebo je z čmeliaka a nieje nijak upravovaný.

771 má tlmič, čiže tam motor nepočuješ ani keď je 100 metrov pre tebou, zato ventilátor (voda) počuješ aj z kilometra. V Turčianskej kotline sa to nádherne ozýva. Nebulus to myslím určite tiež zažil. :)

No možno z výroby áno, ale v súčasnej dobe sú aj niektoré 771čky bez tlmiča napr. 771 106-3 tlmič nemá.

Ten olejový chladič mi utvel v pamäti hlavne keď sa spúšťal počas dlhšieho pobytu v stanici. Je to malá sirénka. :o

Mýliš si ju so 770 106, ktorá sa k vám vrátila po oprave vo Zvolene. 771 106 je v stave ČD a aj to neviem, či už nie je zrušená ...

aha máš pravdu teraz som pozeral a je to fakt 770, ale aj tak mám pocit, že som už vydel aj 771 bez tlmiča

Možná že mi něco uniklo ten hlavní rozdíl mezi 770 a 771 je v zavěšení podvozků a pokut je mi známo tak tento model dosut neexistuje a myslim že spíš neš skoumat zvukové rozdíly by se měl napřed vyřešit ten model.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře