model 770

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Robo
  • Datum začátku Datum začátku
Kodl napsal:
Možná že mi něco uniklo ten hlavní rozdíl mezi 770 a 771 je v zavěšení podvozků a pokut je mi známo tak tento model dosut neexistuje a myslim že spíš neš skoumat zvukové rozdíly by se měl napřed vyřešit ten model.
Existuju skiny 771 na v podstate fiktívny model, ktorý predstavuje 770. No nič nebráni tomu, aby sa urobili. Nechcem nejak fušovať Ondrovi Janišovi do remesla, ale hádam zmena jeho modelu 770 na 771 ( t.j. ako si napísal iné podvozky) to hádam nebude žiaden problém

Naposled editoval moderátor:
Jacek napsal:
Trochu tam vadí akýsi "skok" v tom doznievaní. A možno by mohlo byť aj kúsok kratšie. Na začiatku jedného videa ( tuším 770_zvuk _3 ) je počuť aj húkačku, ale ten dozvuk je tam zase pre zmenu krátky, možno preto že to bolo len také krátke húknutie pri rozbehu.

Naposled editoval moderátor:
Toto už bude asi nad rámec možnosti MSTS, ale predsa. Dokáže sa spustiť animácia na základe zvuku bez vstupu z klávesnice ? Konkrétne - otovrenie žalúzií chladenia.

Robo napsal:
Toto už bude asi nad rámec možnosti MSTS, ale predsa. Dokáže sa spustiť animácia na základe zvuku bez vstupu z klávesnice ? Konkrétne - otovrenie žalúzií chladenia.
Ne, tohle určitě nejde.

Re: Animace žaluzii

Robo napsal:
Deterio napsal:
Co to udělat na ovládání dveří. 770 s osobáky nejezdí.
Bohužiaľ, ovládanie dverí je celoplošné.

Sice s osobáky nejezdí, ale když použiješ 770 na posun s osobáky, tak se budou dveře otevírat i tam.

Navíc se zase zahodí myšlenka automatického spouštění ventilátorů a pochybuju, že na ruku si někdo jenom tak pro parádu spustí ventilátory, kor když je při pohledu z cabu stejně neuvidíš, protože kapota je vlastně jenom fotka - vlastní model nevidíš. Tudíž vizuální efekt je opět jenom u trafficu.

Tak spouštění těch ventilátorů jsem upravil na ten Random_Trigger. Sice to moc "nedodržuje" nastavené časy, ale funguje to. Malý se spouští v průměru každé 2 minuty a běží 1 - 2 minuty. Velký se spouští po 3 - 4 minutách (poprvé po 7:45) a běží 3 - 6 minut. Lepší to už nebude.
Na ničem to není zavislé, jen malý ventilátor mění výšku (otáčky) podle výkonu.

Jinak jsem definitivně zavrhl myšlenku startování a stopování motoru. Při startu hry se spustí kompresor a ten nejde ničím blokovat. Při vypnutém motoru by to byla hovadina.

Jacek napsal:
... Malý se spouští v průměru každé 2 minuty a běží 1 - 2 minuty. Velký se spouští po 3 - 4 minutách (poprvé po 7:45) a běží 3 - 6 minut. Lepší to už nebude...
Ještě malé upřesnění.
MALÝ tj. menší průměr vrtule, je olejový, více hlučný s delší frekvencí zapínání.
VELKÝ je vodní, méně hlučný, častěji zapínaný.
To ale nic nemění na tom že to máš asi dobře Jacku. Jen si pleteš ty velikosti. Logicky by se to jevilo jako že větší je hlučnější, ale je to obráceně. Už se těším na ty zvuky.

JP
Ano, zvuky jsou správně. Pokud jde o termíny, držím se toho co tu bylo napsáno, někdo to napsal naopak. Jinak čmelák je pro mě neznámá řada.

pegas
první je nepoužitelná - příliš krátká a ještě je v tom nějaký ruch.
druhá je zajímavější, ale na konci utnutá. Vypadá to jako schody.

Ešte by som dodal, že čmeliak nemá píštaľu, laicky povedané má krátku a dlhšiu húkačku.

Back
Nahoře