Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Vozy do Vindobony

Tak jsem si stáhl tu aktualizovanou Vindobonu a chyběly mi tam vozy ŽSSK Res,ŽSSK Eas a ČD Zas. Res jsem stáhnul ze stránek p. Šemory,ale ČD Zas a ŽSSK Eas tam nejsou. Jsou ke stáhnutí i někde jinde?

Pokoušel jsem se vyměnít v Kolíně odjezdová návěstidla na Prahu a Osek od Havličkova Brodu. Vazby mám doufám nastaveny dobre,ale furt na nich sviti cervena. Pouzite nastaveni a vazby jsou indikator Praha,Osek;Predvest 40/80, predvest 60/100,odjezdove a volno bez linku. Diky za odpoved Deterio

Trojkolejka

V železnici se až tak nevyznám a tak se chci zeptat, jak to u nás chodí na té trojkolejce. Jako - k čemu slouží prostřední kolej, po které se kterým směrem jezdí,apod. Díky.

Re: Vozy do Vindobony

msts.55 napsal:
Tak jsem si stáhl tu aktualizovanou Vindobonu a chyběly mi tam vozy ŽSSK Res,ŽSSK Eas a ČD Zas. Res jsem stáhnul ze stránek p. Šemory,ale ČD Zas a ŽSSK Eas tam nejsou. Jsou ke stáhnutí i někde jinde?

Uvedené vozy už kopíruji na server. Má to celkem asi 4 mega, tak čtvrt hoďky strpení.
Vzoreček pak doplňte takto:
zssk_Eas.rar (už tam je)
cd_Zas.rar (27%)

Před chvílí se mi podařilo obloukové zhlaví v Úvalech (pěkně jsem u toho chvílemi šílel), ještě je třeba otestovat, co to udělá v rychlosti 100km/h rovně a 80km/h do odboček. Ale vypadá to plynulé. Pokračování zítra.

Re: Trojkolejka

Lucas napsal:
V železnici se až tak nevyznám a tak se chci zeptat, jak to u nás chodí na té trojkolejce. Jako - k čemu slouží prostřední kolej, po které se kterým směrem jezdí,apod. Díky.

Prostřední kolej slouží v obou směrech rychlíkům a nákladům, nemá perony. V jízdním řádu je určeno, po kterých kolejích co jede, ale při i malých zpožděních se to může měnit. Je to dost zatížená trať. Ve špičce ráno jsou intervaly osobáků 10 a 20 minut. V Úseku Úvaly - Běchovice má jen nultá (prostřední) kolej obousměrný autoblok, v úseku Poříčany - Úvaly mají všechny koleje obousměrný AB. Někdy je vhodné vést náklad směr Nymburk z Brodu do Poříčan po druhé a to potom jede úlpně vlevo.

Zdravím Zbyňku

nějak se nemůžu dostat k vozům zssk_Gbgkks, db_Rlmmps a zssk_Rils které po mě MSTS vyžaduje po instalaci nové Vindobony. Nejsou náhodou součástí jiného balíku? Nejsem notorický stahovač a tak mám v traisetu pouze vozy nutné do aktivit. Ftp řve, že tam nejsou, http zase, že nemám práva na soubory.
Jinak pro zajímavost jsem po přeinstalaci MSTS zkoušel BP posunout na jih abych se vyhnul 50 rovnoběžce. Až do aktualizace 45 to šlo bez problémů a vše chodilo včetně aktivit, od aktualizace 46 to zařve na nějakou chybu při čtení souborů tiles (*.t). Co by tam asi mohlo být za problém?

Miran napsal:
Zdravím Zbyňku

nějak se nemůžu dostat k vozům zssk_Gbgkks, db_Rlmmps a zssk_Rils které po mě MSTS vyžaduje po instalaci nové Vindobony. Nejsou náhodou součástí jiného balíku? Nejsem notorický stahovač a tak mám v traisetu pouze vozy nutné do aktivit. Ftp řve, že tam nejsou, http zase, že nemám práva na soubory.
Jinak pro zajímavost jsem po přeinstalaci MSTS zkoušel BP posunout na jih abych se vyhnul 50 rovnoběžce. Až do aktualizace 45 to šlo bez problémů a vše chodilo včetně aktivit, od aktualizace 46 to zařve na nějakou chybu při čtení souborů tiles (*.t). Co by tam asi mohlo být za problém?

Už tam ty vozy kopíruji: (ale půl hoďky strpení) celkem asi 7MB

ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/zssk_Gbgkks.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/zssk_Rils.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/db_Rlmmps.rar

Posouvání tratě jsem netestoval, neporadím.

Naposled editoval moderátor:
Re: Trojkolejka

Lucas napsal:
Treti kolej je velmi uzitecna a i to nekdy nestaci a dochazi ke zvlastnim kombinacim, kdy mezi C.Brodem a Uvaly jede po 2. koleji osobak do Prahy, po 0. koleji jede naklad od Prahy a po 1. koleji jeden rychlik do Prahy. To si pak clovek pripada takovy nesvuj, kdyz ma misto nalevo napravo dve koleje :wink:
K nastudovani vyhod trojkolejky doporucuji KoPr :wink:

A jeste spesl otazka pro pana Semoru: Jen tak ciste teoreticky, vyhledove, kdyz by byly potrebne materialy, cas, chut a nalada, propojil byste Kolin s Brnem pres HB? Vim, ze nemate tyto otazky rad, proto mi bohate staci odpoved typu ANO/NE :wink:

Samozřejmě. Cíl je Břeclav - Praha přes Svitavy, Havlíčkův Brod i Přerov. Ale kdy to bude.....sám jsem nevěřil, že to do Prahy alespoň jedním směrem dotáhnu. A také, jestli to MSTS utáhne. Ale PC jsou stále výkonnější....

Včera večer jsem dokončil pokládku kolejí v Úvalech. Asi to bylo zatím nejkomplikovanější nádraží. Dnes jsem to projel z Libně do Českého Brodu a myslím, že zhlaví tak mohou zůstat. O víkendu bych chtěl postavit kolejiště v Libni, tam se to také kroutí sem tam, ale nějak to dopadne.

Robím si aktivitu v zimnom čase a pri načítaní MSTS hlási chybu že nemá súbor ...Textures/Snow/Lansperk.ace. Z dôvodu odstránenia tejto hlášky som si skopíroval súbor Lansperk.ace z "leta". Nemáte niekto "zimmý" Lansperk.ace?

Kebarko napsal:
Robím si aktivitu v zimnom čase a pri načítaní MSTS hlási chybu že nemá súbor ...Textures/Snow/Lansperk.ace. Z dôvodu odstránenia tejto hlášky som si skopíroval súbor Lansperk.ace z "leta". Nemáte niekto "zimmý" Lansperk.ace?

Jo, mám ho tam. Napiš mail a pošlu ti ho.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře