Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Taxi, přes Karlínský viadukt se už jezdí, ale zatím si jej stejně jako hospody musíš domyslet, to bude až příští fáze stavby. Já bohužel v té době tolik pivo nepil , ale blízko depa byla hospoda U Čurá**. Které se tak říkalo opravdu nevím. Údajně to dostalo tento název podle hospodského. Tam chodila noční směna v depu pro a na pivo. Já, když už jsem někam zašel tak Na Rozcestí (blízko ONJ).

Zbyněk Šemora napsal:
Taxi, přes Karlínský viadukt se už jezdí, ale zatím si jej stejně jako hospody musíš domyslet, to bude až příští fáze stavby. Já bohužel v té době tolik pivo nepil , ale blízko depa byla hospoda U Čurá**. Které se tak říkalo opravdu nevím. Údajně to dostalo tento název podle hospodského. Tam chodila noční směna v depu pro a na pivo. Já, když už jsem někam zašel tak Na Rozcestí (blízko ONJ).
Tak to ja som v pravidelných dvojdenných intervaloch ( "v turnuse" ) obišiel všetky hospody na trase od Letnej po Karlín ... začínalo to Letenským zámečkem, presun po moste Štefánika ( vtedy to bol tuším J. Švermy ), kúsok po Revoluční, potom alternatívne po Klimentskej alebo Soukeníckej - ktovie prečo, ale v každej zavadzala v ceste nejaká krčma, nevedeli sme sa rozhodnúť, ktorá je pre nás príťažlivejšia - Petrské náměstí, Petrská, Těšnov - tam sa naskytal pohľad na už opustenú staničnú budovu, Za poříčskou branou - posledá zastávka, až sme pravda ešte nezablúdili nezablúdili do šeku Pod Hrabovkou, ale tá už bola trocha z cesty - no a nakoniec nocľah na Křížíkovej. No a často sme išli aj okolo plota terajšej Masaryčky, to keď sme z Petrského namestia neodbočili na Petrskú, ale na Zlatnickú. Jeden z nás, nejaký Klimek bol často "hosťom" na Bartolomějskej, pretože bol železničnými zriadencami prichytený, ako zbiera z odstavených osobných súprav pivové flašky :twisted: ... Takže, Zbyňku, vďaka tvojmu záslužnému dielu si pripomeniem staré časy, kedy som ochraňoval výdobytky budovania socializmu. Pri túlačkách okolo hory Vítkov, Vojenského múzea a Karlínskeho viaduktu ma ani vo sne nenapadlo, že to niekedy zhliadnem aj v pohodlí svojho domova v simulátore ... :lol:

Naposled editoval moderátor:
Šemora - Tak hospoda Na Rozcestí už nějakou dobu neexistuje, teď tam jsou nějaký Barvy Laky či co. Nicméně hospody jsou uvnitř ubytovny ONJ a na druhý straně v takovejch buňkách. Točej tam ale leda Gábinu. No já se tak těším až se v MSTS projedu pod voknama -:). No to abych ale pomalu upgradoval na AMD64-FX, případně na DUAL CPU, když to tak tady sleduju. Jen v Libni to bude fakt síla byť jen s minimálním provozem.

michawel napsal:
Šemora - Tak hospoda Na Rozcestí už nějakou dobu neexistuje, teď tam jsou nějaký Barvy Laky či co. Nicméně hospody jsou uvnitř ubytovny ONJ a na druhý straně v takovejch buňkách. Točej tam ale leda Gábinu. No já se tak těším až se v MSTS projedu pod voknama -:). No to abych ale pomalu upgradoval na AMD64-FX, případně na DUAL CPU, když to tak tady sleduju. Jen v Libni to bude fakt síla byť jen s minimálním provozem.

OFF TOPIC
AMD 64 vřele doporučuji, proti původnímu Duronu mi prudce zvedlo výkon :twisted:
ON TOPIC

Pane Šemoro, kdy můžeme očekávat aktualizaci ? Jsem z Prahy a rád bych se projel écéčkém k domovu.

Hugo napsal:
Pane Šemoro, kdy můžeme očekávat aktualizaci ? Jsem z Prahy a rád bych se projel écéčkém k domovu.

Tak to určite niesi jediný, pretože ako tak sledujem práce na "Prahe" tak mi už tečú slinky... :).Ináč to že tvoja prezívka je zhodná s menom lokomotívy 350.004 je náhoda?Alebo je to úmysel?

OFF TOPIC
Sponka: Když už si na to narazil. Na tuto trať používám dva stroje. AMD64/3000+/1024/ATI9600XT a notebook Centrino 1,6/i915/512/PCIe ATI x600 Mobility Radeon. A je zajimavy ze vykon na obou je relativne podobny. Hrat se to da naprosto v klidu, akorat na tom notesu je pomalejsi disk, takze to obcas (nejvyrazneji asi pred Pardubicema) zacne hrabat, ale to je pochopitelny. Na ty AMD64 litaj i aktivity dost slusne a ani to prislovecne zname skubnuti pri objeveni Trafficu není tak tragicke. Rekl bych osobne, ze pri soucasnych cenach to je docela rozumny kompromis pro tuhle trat. MMch na tom notesu sem se projel v tom vlaku ze Slovenska domu :) (cestujici si mohli hlavu ukroutit).
Jinak na Prahu se moooc tesim, hlavne na ty desitky, dvacitky pres Vitkov :) a na ty sileny vyhybky smer Hrabovka

Re: přejezdy

Anonymous napsal:
Petr napsal:
Beatlesák napsal:
A pane Šemora co takhle zkusit tohle zvonění na přejezdy ?: http://www.sweb.cz/Volejnik.T/prejezd.rar
mě se zdá dobrý lepší než to jako kostelní zvon...
Jo, to je skvělý zvuk, opravdu se tam hodí. Bylo by to prosím možné nahradit?
Já už tento zvuk používám a funguje mi to i na trati od p. Šemory.
Tuto zprávu jsem psal já.Nevšimnul jsem si,že mě to nepřihlásilo.

Naposled editoval moderátor:
už jsem ten přejezd zkopíroval a dám jej také do aktualizace.
Jinak se na svezení do Prahy také těším. Ještě jsem neměl tu čest. Stále se hrabu v editoru, který mi připravuje jedno překvapení za druhým (ale vše je způsobeno mou nedělní zbrklostí). Opět musím něco stavět znovu.
Obnova databáze by to také opravila, ale nevíte někdo jak nakopírovat jen opravený čtverec? Respektive část z RDB a TDB? V případě kolejí to World nespraví. Obnově databáze vadí návěstidla, označení kolejí, rychlostníky a vše co leží na kolejích. Asi bude opravdu rychlejší koleje položit znovu. Pošta na Masaryčce bude brnkačka, ale Libeň - Vítkov - Rokytka, tam je to do kopce, dynamické koleje, ....Opět dva počítače a parametry sklonu každé kolejničky a dynamické koleje opisovat.

Já také používám zvuk přejezdu od T.Volejníka, akorát si to chce zkrátit vzdálenost slyšitelnosti zvuku, protože je slyšet i v kabině na velkou vzdálenost, ale po zkrácení je vše super. Lord.

Pane Šemoro, jako jste zprovoznil angličany a križe pred stanicemi. Nesla by takhle zprovoznit vjezdová kolej č. 100 v české trebové. To znamená že bude funkční smyčka v ceské trebové. Protoze v Havl. brode se nachazi smycka smer na pardubice.

Včera večer se mi editor naposledy rozsypal a myslel jsem, že mne už trefí. Klídek. Nejstarší záloha ze soboty (před prvním pádem) a dle předlohy jsem stavěl úplně vše znovu. Veškeré složité uzly kolejí Libeň - Vítkov - Rokytka, dostavění Masaryčky, když se dalo opisovat (musel jsem kontrolovat všechny hodnoty položených kolejí), tak to trvalo dvě hodiny (vymýšlel jsem to asi 10 hodin, než jsem se všude směrově a výškově trefil). Do včerejšího večera díky těmto komplikacím se mnou ani nebyla moc řeč. Jedno poučení, nic do World ze staré zálohy nekopírovat.

Baráky a zdi ještě všechny osazené nemám, ale nic se neděje, včera a předevčírem jsem obdržel velmi cenné materiály od pánů Zelenky a Ppoolllla z celého uzlu Prahy, takže jsem něco upravoval ještě dnes ráno. Kamenné zdi do Hrabovky i jinam mi už poslal Michal a máme nového modeláře Romana, který již poslal model Českého fotbalového hřiště a mostní konstrukci přes Vltavu do Holešovic. Na rozšíření stavebnice ještě pokračuje, tak se bude dát použít i jinde.
Poprosil bych Lorda, kdyby mi poslal upravený sms závor, nebo respektive zde do diskuse napsal, který parametr změnit, ať znovu netestuji, co už je odzkoušeno.
Deterio: Jakmile sahnu na jedinnou vyhýbku je po všech aktivitách, které přes ní jezdí. Takže vydržet až dostavím Prahu, ta je důležitější. Dále se nejedná o jedinnou vyhýbku. Když už se budou muset znovu nadefinovat všechna Paths v aktivitách, tak se to vyplatí vyměnit úplně vše. Jak jsem už psal, nejprve opravím Pardubice - Hoštejn a druhá fáze bude Svitavy - Kúty.

Díky, žes mě nahradil Mirane, já bych to stihl poslat až večer. Lord.

PS: Jinak ke zkrácení slyšitelnosti zvuku stačí v adresáři SOUND u trati najít soubor CROSSING.SMS a snížit číslo u dvou položek Distance dle libosti, já tam mám tuším 15, v originálu je 100.

díky za vše. Jsem rád, že se mohu věnovat své práci, ať je aktualizace 50 co nejdříve. Další pomoc přišla od pana Sobolewski z Polska. Poslal mi komplet perony na nádražích v Brně, Pardubicích a Kolíně jako jeden objekt přesně na míru. V Brně vlaštovky i zdi. Čímž rapidně klesnul počet objektů na čtverec, snížené polygony. Tímto zásahem by už při vjezdu do Brna bylo snížené riziko pádu hry v aktivitách.
V aktualizaci 50 bude hodně novinek.

Pane Šemoro a na jaké novinky v aktualizaci číslo 50 se máme těšit ? Prosímmmmmmm, prozraďte ! Jinak se máme všichni připravit na změny v nádražích měst ? Jako je Brno, Pardubice či Kolín ? Na tu kulatou aktualizaci se už nemůžu dočkat. 3x denně se dívám na váš web, zda-li tam nebude ta aktualizace a zatím nic.

V těch stanicích, kde jsou nové perony kromě vyššího fps vizuelně nic nepoznáte. Nevím, co vše do 50tky stihnu, ale v každém případě se dá jet do Libně a odtud na Vítkov, Masaryčku i Holešovic, později Vysočany i Hlavní. A samozřejmě Hrabovka - Holešovice. Právě jsem dostavěl všechny mosty od Sokolovské ulice až za odbočku Rokytka a začínám lít beton do opěrných stěn. Co z toho vznikne, sám jsem zvědav. Díky Ppoollllovým fotkám jsem vyřešil i kolejiště do pošty na Masaryčce. Dokonce mi to vyšlo mezi pilíře magistrály jak to má být.
Jdu pokračovat....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře