G
Guest
Host
Ale problem je v ID dynamickych koleji!!!Tax napsal:Zbyněk Šemora napsal:je třeba se rychle rozhodnout, pak už nepůjde couvnout zpět. Ale ještě musím otestovat jen tak ze srandy vybourat (nanečisto) pár vyhýbek v Břeclavi, v Brně, dát tam např. angličany a uložit. Pokud to nepadne OK, můžeme pokračovat s tímto kolejivem dál na Kolín. Já měl problém, pokud použiji Global s plným XTRACKS a v Brně, Břeclavi a pod. najedu do editoru a pootočím např stromem, tak po SAVE následuje výbuch a padne to. Nerad bych se dostal do situace, kdy bych pracně postavil trať do Kolína atd, pak se vrátil někam k Brnu a zjistil, že mi editor už nedovolí žádnou změnu v terénu. To by byl velký průšvih. A myslím že s definicí Dynamické koleje to nesouvisí. Tam by nastal jiný problém až po jejím dalším použití, kdy by trať po SAVE už nešla nikdy načíst.
Pokud se mýlím, opravte mě. Ale na to jsem si vzpoměl dnes ráno, když jsem chtěl v oblasti Maloměřic srovnat návěstidlo. Zdařilo se až na čtvrtý pokus po 3 explozích terénu a obnovách ze zálohy. A to jsem přidal do Global jen asi 15 kolejí. Může to souviset s velikostí tsection.dat?
Zbyňku, opakujem: môžeš si urobiť svoj vlastný tsection.dat, len s objektami, ktoré používaš pri stavbe. Stačí použiť na to určený nástroj Global Tsection Builder. Neboj, nič tým nepokazíš, Okrasa Ghia to má slušne ošetrené, všetky objekty majú svoje identifikačné číslo, takže sa nestane, že napríklad výhybka A1tpntlft zmení svoje číslo v poradí a poprehadzuje tým celú databázu trate ... Normálne z Xtracks 3.12 povyhadzuješ nepoužívané, zbytočné objekty a zostanú ti len tie, ktoré chceš pri stavbe používať. Každý, kto má Xtracks 3.12 inštalované, nebude mať problém, pretože všetky tebou použité objekty s príslušnými ID už bude mať ...
Ty se zacinaji cislovat od posledniho ID koleje v globalnim Tsection.dat, a to je v pripade puvodniho nekde kolem 250. U xtracks jsou koleje v tsection az to 40000 a proto je dyntracky cisluji od 40001. Takze tim promazanim tsection.dat od Xtracks se nic nevyresi, protoze porad muze dochazet k duplicitam ID koleji a tech dyntracku ktete jsou cislovany od toho puvodniho Tsection.dat