Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.

Sponka

Cestující
Zdravím,

vyvořil jsem si zkusmo nákladní aktivitu a při projíždění se mi stále láme spřáhlo při vjezdu od ČT do Březové nad Svitavou. Už jsem si dal od vjezdového návěstidla až po výhybky pomalou jízdu, ale nějak to nezabralo. Používám Zbyňkův trainset z poloviny ledna nijak dále neupravovaný. Netušíte někdo, čím by to mohlo být, prosím?

Díky.

Re: Problém se spřáhly

Sponka napsal:
Zdravím,

vyvořil jsem si zkusmo nákladní aktivitu a při projíždění se mi stále láme spřáhlo při vjezdu od ČT do Březové nad Svitavou. Už jsem si dal od vjezdového návěstidla až po výhybky pomalou jízdu, ale nějak to nezabralo. Používám Zbyňkův trainset z poloviny ledna nijak dále neupravovaný. Netušíte někdo, čím by to mohlo být, prosím?

Díky.

Zkus se podívat na BoundingBoxy (ctrl + "+" ) problém může být v blbém nastavení rozměrů, spřáhel a BoundingBoxů. Pročti si materíaly od p. Frinty. Když se totiž BoundingBoxy dotknou, tak se o sebe "opřou" a spřáhla jdou k čertu. Zbyňkův trainset není upraven podle Frinty.

Re: Problém se spřáhly

Miran napsal:
Zkus se podívat na BoundingBoxy (ctrl + "+" ) problém může být v blbém nastavení rozměrů, spřáhel a BoundingBoxů. Pročti si materíaly od p. Frinty. Když se totiž BoundingBoxy dotknou, tak se o sebe "opřou" a spřáhla jdou k čertu. Zbyňkův trainset není upraven podle Frinty.

Á, to bude ono, to já netušil, že to Zbyněk neupravuje.

Díky za info a zdravím do Tanvaldu.

Sponka

co by jste ještě nechtěli. Já nesčetněkrát vybízel, kdo už má spřáhla upravená, ať si to nenechává jen pro sebe a soubory zveřejní. Já budu rád, když si najdu čas na svou trať a ne ještě vylaďovat chování vozidel.
Zatím se nikdo neozval, že už má něco upravené. sd a wag soubory jsou zabalené pár kilo a určitě by si je rádi stáhli i ostatní uživatelé.
Já v Trainsetu jen upravoval značení dle nějakého systému a opravoval nejen hrubé chyby v překlepech a hlavně jsem všechny soundy a caby směroval do commonů. A tohle mne zdrželo v práci na trati víc než dost.
Nyní mne omluvte, během zbytku odpoledne musím doskládat zboží, uklidit a připravit prodejnu k otevření.
Objednané zásilky se mi snad do konce týdne podaří odeslat.

Zbyněk Šemora napsal:
co by jste ještě nechtěli. Já nesčetněkrát vybízel, kdo už má spřáhla upravená, ať si to nenechává jen pro sebe a soubory zveřejní. Já budu rád, když si najdu čas na svou trať a ne ještě vylaďovat chování vozidel.
Zatím se nikdo neozval, že už má něco upravené. sd a wag soubory jsou zabalené pár kilo a určitě by si je rádi stáhli i ostatní uživatelé.
Já v Trainsetu jen upravoval značení dle nějakého systému a opravoval nejen hrubé chyby v překlepech a hlavně jsem všechny soundy a caby směroval do commonů. A tohle mne zdrželo v práci na trati víc než dost.
Nyní mne omluvte, během zbytku odpoledne musím doskládat zboží, uklidit a připravit prodejnu k otevření.
Objednané zásilky se mi snad do konce týdne podaří odeslat.

Zbyňku

chraň mě pámbu, jak říkala moje babička, abych cokoliv měl proti traisetu že není upraven dle Frinty, pouze jsem na to upozorňoval, neboť i já jsem si před vánoci svůj upravený trainset přepsal, a to že jsem si neudělal zálohu je pouze moje blbost. :cry: Jinak se měj pěkně, a ať se ti v nových prostorách daří.

Zbyněk Šemora napsal:

Zbyňku,

já po Tobě v podstatě nechci víc, než abys stavěl v klidu dál :D Úpravu chování si po Miranově radě zkouším udělat sám, třeba se to povede tak, že to půjde zveřejnit. "Svoji" verzi trainsetu jsem měl upravenou Confixerem, takže k výše uvedeným problémům nedocházelo, ale tu jsem smazal, když jsem nainstaloval Tvůj trainset.

Práve p.Šemorovi posielam balík mojích dvoch najnovších aktivít,ktoré obdobne ako u aktivít R 670/671 "Vysočina" na seba nadväzujú.Pre hráčov ktorý nechcú čakať kým p.Šemora aktivity uverejní je tu e-mailová adresa vladozv@stonline.sk,stačí poslať mail obratom zašlem aktivity.

Naposled editoval moderátor:
..tak zlé to zase nebude. Dlužím opravu i ostatních aktivit, tak vše zveřejním v balíku o víkendu. Přestěhován už jsem a už abstinuji moc dlouho. také bych chtěl už stavět dál.

Tak jsem se pane Šemora dočetl, že se zase bude měnit podoba eng/wag souborů... Zrovna v těchto dnech jsem dokončil stahování kompletního Trainsetu, tak se mi nějak dělá mdlo... Nicméně, doufám, že z toho nebudu mit hlavu jak kedluben...

Tož pokud se budou měnit jenom WAG a ENG (nebo cvf a sms) soubory, tak to je OK, hlavně ale ať se nechaj v klidu ty *.s *.sd a *.ace a nepřejmenovávají se, neb by mě trefil šlak. :D Protože jsem současný trainset zkonsolidoval.

Kontra napsal:
Tak jsem se pane Šemora dočetl, že se zase bude měnit podoba eng/wag souborů... Zrovna v těchto dnech jsem dokončil stahování kompletního Trainsetu, tak se mi nějak dělá mdlo... Nicméně, doufám, že z toho nebudu mit hlavu jak kedluben...
To je jen usnesení sleziny a než se to doladí a přepíše, tak uplyne moc času. Zatím se nic neděje. Já čas nemám, Ppoollll to vidí tak na 3 měsíce až půlrok, T už něco přeznačil, ale podle mne to chce ještě jednu slezinu a upřesnit nějaké varianty. To té doby platí aktuální značení. Nemá smysl něco dávat ven, pokud nebude vše ošetřeno.
Až to bude vše hotovo, update zveřejním a nebude to nijak velikostně náročné.

V současné době spolu s bráchou dokončujeme prográmek, který přeznačuje TRAINSET. Přejmenovává *.eng, *.sd, a *.s spolu se všemi vazbami. V současné době probíhá testování, ale zatím funguje vše jak má.

Dále umí měnit parametry brzd, pantografů, světel, spřáhel.
A snažíme se rozchodit i předělání odkazů na *.sms a *.cvf v *.eng souboru.

Pro jeho fungování bude třeba mít nainstalováno .NET Framework 1.1, ten je FREE, tak by to neměl být problém. :wink:

PRCH: V tomto foru jsem o necem podobnem uvazoval, ale popravde receno jsme tak nejak dosli k zaveru ze to skoro nejde
Co to vsechno umi? Umi to opravit i odkazy na *.ace soubory v *.s souboru?

Excuse me, but do any of you speak/understand english? I sadly don't undertsand any czech :)

I can't figure out if I am doing anything wrong. I have the route. I am really impressed by the track layout, stations and everything, but there seems to be problems with the objects. On all the pictures I have seen from the route, there are very detailed towns and cities, very realistic landscape etc. But not when I run on the route. There are almsot no objects along the tracks and the landscape is very flat with no details. I also noticed that some track pieces where missing near Brno hl. Can this be because of Route Riter? or is it because I have to download ALL updates for this route?

I would be glad if you could help me out :)

Well, you have to download ALL the updates that were released after your CD-ROM was built (date should be present in the route description) and install them IN ORDER THEY WERE RELEASED. Omitting any update or mismatching the updates' order may cause problems similar to yours, or even cause MsTS errors and crashdowns. Route Riter shouldn't have any impact on this route except it can delete something important because of internal program bug (but notice that bug patches on new versions of RR are released almost daily).

:idea: V současné době zvládne:
1) Přejmenovat *.eng, *.s a *.sd, v *.eng a *.sd změnit vše potřebné, tak aby v MSTS vše fungovalo jak má. A ješte změnit položku "name" n *.eng, podle zadané.
2)Změnit světlo - Z databáze vybereš jaké řady je loko a prográmek "vymění" v *.eng odstavec "Lights", za ten co má v databázi.
3)Změnit hodnoty následujících parametrů brzd
MaxReleaseRate
MaxApplicationRate
TrainBrakesControllerMaxApplicationRate
TrainBrakesControllerMaxReleaseRate
TrainBrakesControllerEmergencyApplicationRate
4)Změnit spřáhla - Z databáze vybereš jaké řady je loko a prográmek "vymění" v *.eng odstavec "Coupling", za ten co má v databázi + změní řádek "Size" a v *.sd "EDS_Bounding_Box" podle hodnot, které vyzjistil a zveřejnil Ondřej Frinta
5)U elektickéch loko nastavit pantograf nahoře nebo dole.

:idea: Už je skoro hotovo:
Změna odkazů v *.eng na soubory se zvuky *.sms a s kabinou *.cvf

S *.ace by to bylo složitější, ale bratr tvrdí, že by to možná taky šlo :?: . Ale ještě to nezkoušel.

Naposled editoval moderátor:
NS 8

V aktivitě NS8 při jízdě z Pardubic na Brno mi jízdní řád neukazuje že bych měl zastavit v ČT ale až v Brně, přičemž čas příjezdu do ČT odpovída tomu že bych tam měl zastavit. Jde jen o drobnou chybičku této skvělé aktivity? V editoru jsem to opravil tak aby mi jízdní řád ukazoval i zastávku v ČT.....přeju hodně úspěchů v další činnosti.

Re: NS 8

Amazon napsal:
V aktivitě NS8 při jízdě z Pardubic na Brno mi jízdní řád neukazuje že bych měl zastavit v ČT ale až v Brně, přičemž čas příjezdu do ČT odpovída tomu že bych tam měl zastavit. Jde jen o drobnou chybičku této skvělé aktivity? V editoru jsem to opravil tak aby mi jízdní řád ukazoval i zastávku v ČT.....přeju hodně úspěchů v další činnosti.
Vydržte, tohle mi při update ujelo. Současně jsem už vše opravil a dále přeposlal Ppoollllovi aby tam doplnil pár vychytávek. Takže už se nestane, že se potkáte u Pardubic s protijedoucím vlakem, jednoduše, pokud pojedete moc pozdě, kontrolní body v Třebovicích a Kostěnicích, mise skončí. Jinak současně zpracovávám nové aktivity od Boba a Mireca, přizpůsobuji Trainset mé verzi. Do zítřka to zveřejním v Aktivity BP

Semora: A nestalo by za to upravit tu aktivitu tak, aby se do Trebovic dalo jet podle predpisu? Jsem to zkusil jet zcela presne na podle rychlosti, tj. i tricitka pri posunu apod. a neslo to. Na druhou stranu. Mel jsem v Rudolticich na vjezdu STUJ. Nicmene, za chvilku projela Odra a Os. Ja vjel do stanice, udelal co bylo potrebne, odjel z vlakem smer Trebovice, na moste jsem potkal nakladak, vjel sem do stanice zastavil, motorak se za cca minutu rozjel. Do Trebove jsem vjizdel soucasne s Hungarii, ktera se zastavila, diky me postavene ceste ,na stuj. Prevesil sem a vyjel. Do Pce sem mel asi minutku zpozden. Cili ono to vychazi i kdyz se to nestihne, cili je skoda, aby mise koncila, protoze i pote je co videt. To same, prijel jsem moc brzdo s uz Expresem do Dlouhy Trebovy na estakadu a zastavilo me to na Parniku a nechalo me to tam viset pekne dlouho :) Uz sem myslel ze je konec, a houby po deseti minutach volno. :) Proste Trebovaci usnuli no a vyprdli se na me. Sem prijel do stanice a videl sem ze to by Ostravan a pred nim zrejmne asi jeste neco :) S ostravanem jsme si potom dali rozjezd. Mam nekde screeny z mista kde se oba vlaky rozdeluji.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře