Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Anonymous napsal:
Ohledně EC. V kolik musím být na Sedlíšťce abych neskončil?!? Jedu z PU na plný kotel 140 a stejně je to málo!

Neviem ako je to možné ja som išiel viac menej pokojným tempom, na vchodovom v Zámrsku som stál nejakú tu sekundu a všetko som stihol načas, až som sa čudoval...

PetrSv napsal:
poison napsal:
Stáhnul jsem si zobrazení a detaily abych mohl absolvovat aktivitu Bob_CV a od té doby mi zmizeli všechny komunikace okolo trati hlavně přejezdy, zbyly jen závory.Dnes jsem si vyrazil s aktuální aktivitou EC 107 v Uhersku jsem uložil a vrátil hodnoty nastavení zpět na vyšší.Ale co se nestalo pád k Billovi.Při nízkých hodnotách to šlape super při 1024x768/16 a chybách v terénu na 100 to padá přičemž to vždy šlo,až teď se cuká.Je to na reinstal trati?Díky :?:
Jen se přidám k ostatním. Mám vyzkoušenej postup: Save, potom změnit nastavení, ukončit MSTS, znovu pustit a jedu dál :wink:
Po všech těch zkouškách jsem už aktivitu EC 107 nerozběhl,načetla se za jakéhokoli nastavení(nižší-vyšší)a hned po načtení bez okna úvodu aktivity pád k Billovi.Měl jsem cizí tratě,které jsem smazal a osvítil mě nápad vrátit zpět zálohovaný GLOBAL.Dnes vše maká super na 1024x768/32 pouze s chybou takovou,že stále nemám silnici.Vidím závozy v trávě a můžu nastavení stáhnout na min.jsem na tom pořád stejně.
Jo a ještě jedna věc zjistil jsem,až u této aktivity,že mi schází soubory,zichlinek.s a MALA_CED.ace přitom má všechny aktuálky nainstalovaný. :?:V který aktualizaci to bylo,nebo můžete mi je někdo poslat?Díky :wink:
Jinak aktivita super v SEDLÍŠŤCE +29sec.dá se to úplně v poho jen dojezd do ČT je na prudko neb nemám upravený spřáhla.
Tímto díky MIRECovi za další super aktivitu.

..za tuto úpravu můžeš poděkovat M. Vlčkovi, viz můj úvodní příspěvek u zveřejnění této aktivity o stránku zpět. Tady byl u Mireca původní problém, že při odjezdu ze Zámrsku stál v cestě na vyhýbce EC proti. Dál jsem se nedostal a už nebyl čas nad tím bádat proč tomu tak je. Nynější křižování v Dlouhé Třebové jsem měl bez problémů. Projela Odra s odranou bobinou a měl jsem postaveno směr Parník. Tahle aktivita je taková kolektivní. Mirec ji kdysi vymyslel, M Vlček ji vytáhl z archivu a vylepšil a já ji jen přizpůsobil současnému trainsetu. Možná by opravdu stálo za to, kdyby někdo takhle vytáhl a zdokonalil další aktivity, které měly dobrý nápad. Mirec jich udělal hodně. A takové vylepšení s kontrolními časovými body, to dá aktivitě šťávu.

Dnes odpoledne jsem si sednul k tvorbě 024. Mám na papíře osu, kde mám znázorněny km polohy návěstidel, telefonů, přejezdů, rychlostníků a za pomocí fotek a mapy se v tom dá celkem orientovat. Vzal jsem to znovu od 13.km UO, kde jsem všude po trati dosadil přejezdy, silnice, nástupiště. Současně jsem skončil na 1. kilometru, tedy v cílové zatáčce před Letohradem. Až dopokládám koleje, ještě tam bude mraky práce, ale během zítřka by trať už mohla být sjízná v celém úseku, včetně krajiny alespoň nahrubo. Pokračování zítra. Teď jdu na pivo.

Dobrý den, poraďte mi prosím. Jedu aktivitu EC 107 PRAHA po úpravě. Z Pardubic vyjedu přesně, v okamžiku, kdy říká „dává“ už tam jsou stupně, rovnou tam dám 100 %. V okamžiku, když potkám u Pardubiček protijedoucí rychlík, je tam 140. Par rychlost udržuju mezi 140 a 142.Když na rychlosti 142 nesjedu hned z výkonu, tak mě to vyhodí. A stejně v Sedlíšťce chybí 9 sekund! Kde je tedy chyba? Není ten kontrolní čas v Sedlíšťce až příliš brzo? Nezlobte se na mě, ale u téhle aktivity mám pocit, že nejde o simulaci skutečného provozu na železnici, ale o akční hru……!

Nejsem sice autorem těchto úprav, ale tak drastické to nevidím. Podstatné je, aby při startu nezasáhla brzda, jako se to stalo mě. Tak jsem snížil rychlost na vstupu na 120km/h. S touto úpravou jsem to už zveřejnil. A přijet a hlavně odjet z Pardubic včas. Pak už klídek pohoda. Jel jsem 138 až 140, z Kostěnic jsem na druhý pokus už jel naplno 140-141 a Sedlišťku jsem stihnul.
I ve skutečném provozu je třeba někdy za to vzít a jet naplno. Jenomže v MSTS nelze nasadit skutečný provoz, PC by to jednoduše neutáhl. Proto se trafic vlaky objevují jen, když míjejí vlak hráče. Pokud někdo pojede jinak, než je to spočítáno, traffic vlaky by Vám mizeli před očima nebo by jste je nemuseli vidět vůbec. Proto kontrolní časové body.

Karel napsal:
Dobrý den, poraďte mi prosím. Jedu aktivitu EC 107 PRAHA po úpravě. Z Pardubic vyjedu přesně, v okamžiku, kdy říká „dává“ už tam jsou stupně, rovnou tam dám 100 %. V okamžiku, když potkám u Pardubiček protijedoucí rychlík, je tam 140. Par rychlost udržuju mezi 140 a 142.Když na rychlosti 142 nesjedu hned z výkonu, tak mě to vyhodí. A stejně v Sedlíšťce chybí 9 sekund! Kde je tedy chyba? Není ten kontrolní čas v Sedlíšťce až příliš brzo? Nezlobte se na mě, ale u téhle aktivity mám pocit, že nejde o simulaci skutečného provozu na železnici, ale o akční hru……!

Neviem ako je to možné, ale ja som odišiel z Pardubíc načas, potom kludne stačí ísť 138/139 km/h aby vás nevihodilo pri prekročení rýchlosti.Ja som to všetko stihol v pohode, dokonca som ešte stál pred Zámrskom a vtedy som mal obavy že či to vôbec stihnem.Chce to len pozorne sledovať rýchlomer na namiesto 140 nejsť 130 km/h.

Zdravím vás všechny,
ten kontrolní bod v Sedlíšťce jsem udělal schválně, aby jste museli před stanicí Zámrsk zastavit. Je to z důvodu toho, abyste viděli při vjezdu do stanice, jak se na vás řítí EC, ale hlavně i z důvodu předpisů, protože fíra který normálně nemá ve stanici stavět, musí proto očekávat zastavení. A to je tento případ, kdy nabírá cestující z havarovaného EC. Jesti-že nemám pravdu, tak mě prosím opravte. :!: :D

K aktivitám:

Vo všeobecnosti možno povedať, že správanie sa vlakov v MSTS je definované súborom *.eng. Tu sú určené jeho hlavné vlastnosti a parametre. Pokiaľ tieto súbory nie sú zjednotené tak aktivita u rôznych užívateľov sa správa rozdielne. V niektorých prípadoch sa môžete aj "rozkrájať" a stejne nesplníte kontrolné časové body. V týchto prípadoch pomôže buď úprava aktivity alebo úprava súboru eng. Tu by zrejme pomohla iba všeobecná dohoda o súboroch eng a wag (niečo na spôsob zjednoteného trainsetu).

o jednotném chování vozidel se stále jen mluví, ale kdo už má něco vyladěno tak si to suší doma a nedá to ven pro ostatní. A pak se diví, že nemůže splnit úkol v aktivitě. Ale obecně pro chování vozidel platí, že lokomotivy se rozjíždí proti reálu moc rychle a brzdy vozidel v MSTS učinkují mnohem rychleji než reál. Do doby úprav a jejich zveřejnění nezbývá nic jiného než ve veřejných aktivitách používat vozidla v originál chováním.

Právě jsem dopokládal koleje v Letohradě. Trochu hlavolam, ale zdařilo se. I kříž na vjezdu mám funkční a ani to moc nebolelo. PaV bude mít určitě radost. Až to ještě trochu doladím, dám ven aktualizaci, ikdyž je tam ještě moc práce na krajině, ale abych zavčas mohl reagovat na eventuelní připomínky těch, kteří trať znají a mohl jsem ještě něco poopravit, než bude pozdě.

Karel napsal:
Dobrý den, poraďte mi prosím. Jedu aktivitu EC 107 PRAHA po úpravě. Z Pardubic vyjedu přesně.....

Tak jsem to projel. Rychleji jet to nešlo, jedu opravdu 140-142, jen pár vteřin 139. Tak jsem se zaměřil na rozjezd. Odjíždím z Pardubic přesně včas a u loko jsem nastavil výkon 7200 KW ! Byl pak raketový rozjezd a stih jsem to o 7 vteřin, uf.... Tak mě napadlo, když hodně klesne FPS, nestane se, že vlak stojí, ale čas běží? To by to vysvětlo, že to někdo stihne a jiný ne. Jinak bych se přimlouval přidat v té Sedlíšťce 20 sekund. 2. kontrolní bod - Hoštejn byl už v pohodě.

Zbyněk Šemora napsal:
O jednotném chování vozidel se stále jen mluví, ale kdo už má něco vyladěno tak si to suší doma a nedá to ven pro ostatní. A pak se diví, že nemůže splnit úkol v aktivitě. Ale obecně pro chování vozidel platí, že lokomotivy se rozjíždí proti reálu moc rychle a brzdy vozidel v MSTS učinkují mnohem rychleji než reál. Do doby úprav a jejich zveřejnění nezbývá nic jiného než ve veřejných aktivitách používat vozidla v originál chováním.

V tomto má Zbyněk bohužel pravdu, kamarádi mi testovali jednu aktivitu, ale nedařilo se jim rozjet přivěšenou soupravu, právě kvůli rozdílným nastavením tlaků v průběžném potrubí. Já to ve svém Trainsetu mám upraveno/sjednoceno a již jsem se p. Šemorou dohodnul na zveřejnění. Problém je trošku v tom, že nemám dodělána všechna vozidla. Navíc pracuji ve 12-ti hodinové turnusové službě a momentálně se na mne valí směna za směnou (za 7 dní 5 dvanáctek). Takže potřebuji občas i spát a mám také rodinu :!: Ale po zítřejší noční mám týden dovolenou, tak se budu snažit to dodělat.

Sjednocení vozidel:
Upravuji Zbyňkův trainset z 18.1.2005 dle metodiky O. Frinty. Cofixer udělal cca 60%, ostatní dodělávám ručně. Už mi zbývá asi týden práce (s ohledem na ostatní povinnosti), pak Zbyňkovi pošlu .eng a .wag soubory k umístění na stránky. Zároveň chci sjednotit adheze a frikce dle výpočtů Joe Realmuta (lze aplikovat programem TS-Fix 0.9). Tím by se chování vozidel mělo unifikovat, neboť v .eng a .wag souborech je neskutečně mnoho různých nastavení, pohříchu, nikdo neví, kde se to vzalo. V některých souborech není vůbec definována MaxVelocity, a už je problém. PRCH (Michal Prchlík) dělá program pro přeznačování souborů a úpravy světel. Stálo by za spolupráci dotvořit tento program na sjednocení .eng a .wag souborů, začlenit i nastavení tlaků a reakčních dob pro jednotlivé typy a jednotlivá vozidla. Co vy na to?
Jen úprava ESD_Bounding_Boxů výrazně zklidnila chování a jízdní odpory přes výměny a oblouky (zkuste si zapnout ESD_Bounding_Box - Ctrl+ a podívat se na pracovní vlak odtahovaný z Hoštejna v Náročné službě).

livi napsal:
Sjednocení vozidel:
Upravuji Zbyňkův trainset z 18.1.2005 dle metodiky O. Frinty. Cofixer udělal cca 60%, ostatní dodělávám ručně. Už mi zbývá asi týden práce (s ohledem na ostatní povinnosti), pak Zbyňkovi pošlu .eng a .wag soubory k umístění na stránky. Zároveň chci sjednotit adheze a frikce dle výpočtů Joe Realmuta (lze aplikovat programem TS-Fix 0.9). Tím by se chování vozidel mělo unifikovat, neboť v .eng a .wag souborech je neskutečně mnoho různých nastavení, pohříchu, nikdo neví, kde se to vzalo. V některých souborech není vůbec definována MaxVelocity, a už je problém. PRCH (Michal Prchlík) dělá program pro přeznačování souborů a úpravy světel. Stálo by za spolupráci dotvořit tento program na sjednocení .eng a .wag souborů, začlenit i nastavení tlaků a reakčních dob pro jednotlivé typy a jednotlivá vozidla. Co vy na to?
Jen úprava ESD_Bounding_Boxů výrazně zklidnila chování a jízdní odpory přes výměny a oblouky (zkuste si zapnout ESD_Bounding_Box - Ctrl+ a podívat se na pracovní vlak odtahovaný z Hoštejna v Náročné službě).

Viz můj příspěvek ne předchozí stránce. Cofixer rozdělal, já dodělávám. Dále upravuji tlaky v průběžném potrubí, rychlosti plnění/vyprazdňování brzdových válců, brzdící váhy, výkony a tažné síly, tam kde nejsou, tak správné polohy brzdíčů+tlakoměry, rychlosti ovladačů na stanovišti atd. Je toho víc než dost, bohužel nejsem schopen nastavit úplně všechny hodnoty, neboť u některých neznám jejich přesný význam. Možná by stálo za to spojit síly, ať se vzájemně doplňujeme a nepřekrýváme.

Pro úpravy brzdících vah lze použít TS-FastFix 0.9 ( na http://www.the-train.de/de/downloadarea/index.php?action=17&files_id=5459), ale je spousta dalších parametrů, které by se daly upravovat dávkově. Napsal jsem autorovi TS-FastFixu, zda-li by nechtěl spolupracovat, hlavně programátorsky, tak uvidím, co odpoví.
Měli bychom si vytvořit databázi jednotných parametrů dle dokumentace skutečných vozidel, co teď jezdí. To by snad pro kolegy z ČD neměl být problém, a podle toho doplnit modely, aby se chovaly reálněji.
Zkusím něco navrhnout a dát k diskuzi.
Ten Frintův algoritmus by se dal odvodit od velikosti modelu v .s souboru (pro nesymetrické modely nám ale problém zůstane), pak by to šlo udělat programově, ale nejsem programátor. Nějak to ale jít musí, když to SViewer umí (Ctrl+C).

Naposled editoval moderátor:
EC 107 PRAHA
Provedl jsem další zkoušku: Pardubice příj.: 12:18:48…… o 23 sekund dříve
odj.: 12:21:03…… 1 sekunda zpoždění, ale zařadil jsem výkon již v 12:21:00, ale v okně se zaznamenalo až 03.
Rychlost 140 dosažena v 12:23:59. Od této chvíle ukazuje rychloměr střídavě 2 hodnoty 140 a 141 !
Kostěnice 12:26:18, Moravany 12:27:49, Uhersko 12:29:58, Sedlíšťka 12:31:21 – zase 6 sekund chybí !!!!!
Podíváme se na to z druhé strany. Podle TTP je vzdálenost Kostěnice – Uhersko (km 295.338 – 286.463) = 8.875 km. Ujel jsem to za (12:29:58 – 12:26:18) = 0:03:40 hod. Z toho nám vyjde průměrná rychlost 145.227 km/h !
A stejně to nestačí…..

Chtěl jsem se zeptat kdy bude další aktualizace této skvělé trati. Já se strašně těším na úsek do Letohradu.

xeon napsal:
Chtěl jsem se zeptat kdy bude další aktualizace této skvělé trati. Já se strašně těším na úsek do Letohradu.

Já už se také těším, ale ono to jde tak pomalu. O víkendu jsem pracoval jak včelička, čas začal ubíhat vysokým tempem, neděle byla pryč a já měl pocit, že jsem nic nepostavil. Ještě musím dostavět silnice, vybagrovat koryto řeky, napustit vodu a nějaké domečky by také neškodily. Ještě budu muset nějaké strategické budovy z původní 024 vydolovat. (co je ještě jakš takš použitelné) Nemůže někdo poslat náčrtek kolejiště depa v Letohradě? Já mám něco na fotkách z Hanušovického zhlaví, ale z druhé strany od Ústí, tam můj objektiv neviděl. Sice se mohu orientovat podle původního PaV modelu, depo tam trochu má, ale Hanušovické zhlaví tam je dost do ztracena. Nějak to v kombinaci s mou dokumentací dám dohromady.
Pak vegetace, sem tam nějaké políčko a bude to už o něčem jiném. Ale po trati se už jezdit dá. Návěstidla, rychlostníky, vše už funguje.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře