Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Odstranění příspěvků od Anonyma

Z pozice moderátora tématu jsem odstranil příspěvky anonyma s nelegální nabídkou objednávky trati obohacením se na ukora autora trati.....došlo k hrubému porušení autorského zákona.......současně bude informová administrátor diskuse s požadavkem o zablokování dané IP adresy.....

Dále byl informován poskytoval e-mailové adresy o tom, že na uvedeném emailu se nabízí software šířený v rozporu s autorským zákonem......

michawel napsal:
Semora: Tak co, uz jste sazel stromecky na 024? :)))))

S tim Kolinem to bude supr :) uz se tesim zacina to byt vice nez zajimave.

Z Anonyma si nic nedelejte. Takovych bylo.
Sobota měla být, koleje do Řečan, dnes v neděli jsem měl osazovat stromečky na 024..ale jaksi, když už jsem byl v tom pokládání kolejí....
U této práce je totiž nejhorší začít. Takže jak jsem už dříve naznačoval, položil jsem koleje, kde se dalo a v další fázi půjdu do krajiny. Ať se nejedná jen o pár kilometrů, ale o celých 55. A pak bude možná aktivita, uhlí z Polska do Chvaletické elektrárny. V Letohradě přepřáhnete a hurá na túru. Nebo spěšňák od Kolína do Letohradu. Jinými slovy, Prahu bych chtěl letos dobýt.

Info pro anonyma a ostatní členy fora :

Jako moderator mám právo mazat příspěvky a mazat budu takové, ktere nemaji co dělat s touto diskusí.....jedině tak se tady uděla pořádek od anonymů, kteří si zde jenom léčí své komplexy.....jediná takto se dá v této diskusi udržet pořádek......

Pokud s tímto postupem nebude souhlasit admin diskusního serveru, tak rád tyto práva odebere.....

Martens napsal:
Info pro anonyma a ostatní členy fora :

Jako moderator mám právo mazat příspěvky a mazat budu takové, ktere nemaji co dělat s touto diskusí.....jedině tak se tady uděla pořádek od anonymů, kteří si zde jenom léčí své komplexy.....jediná takto se dá v této diskusi udržet pořádek......

Pokud s tímto postupem nebude souhlasit admin diskusního serveru, tak rád tyto práva odebere.....
To bylo jen doporuceni, aby admin nejdrive zjistil, jestli ten "siritel" pouziva trvale sobe pridelenou IP adresu, nebo dynamickou. Nebyl to utok na nikoho na tomto foru a na Tebe uz vubec ne. Privitavam odstranovani prispevku s nelegalnim obsahem.
Poskytovalele dial-up pripojeni vetsinou pouzivaji dynamicke pridelovani, tak by to mohlo potom delat problemy ostatnim.
A jeste jednou se plne distancuju od toho nelegalniho sireni!!!

Teeeda! Nedavno ve hrube stavbe Letohrad. A ted Kolin!! Nestacim zirat.

Pane Semora muzete prosim dat na web aktualizaci? Protoze
1) jsme zvedavi
2) snad si pri pohledu na hrubou stavbu a jeji postupny rust "chytracci" uvedomi, ze by nemeli (a proc by nemeli) skodit (kdyz uvidi to mnozstvi prace)

To, ze to bude velmi hruba stavba nevadi - staci dat do aktualizace upozorneni typu "Pozor trasa se muze jeste menit - prozatim nestavejte aktivity v useku...."

Libor

Zbyněk Šemora napsal:
Už jsem tu asi "dlouho" nebyl přítomen. Jak se dočítám, další p***sové se zde dělají zajímavými. Hold někdo víkendový zabíjí čas provokacemi a ohání se právy nad nedokonalými modely z thetrain.de, které bez vlastního dotvoření nejsou provozuschopné, .......
Já mrazivý nevlídný čas využil jiným způsobem. Nikoli thetrain.de, ale Michal z Prahy mi poslal model nádražních objektů vlastní výroby z Řečan nad Labem a já mu vyjíc vstříc, začal pokládat koleje tímto směrem. A hádejte, kde jsem to ubrzdil. Asi 4 km za Kolínem, kde bude zatím konečná a já budu mít dalších několik měsíců na to abych to dal i krajinově dohromady.
Takže ten anonym, co nabízí za stovku muzeum mé trati, asi chudák neví o čem píše. Asi jeho ručičky ještě nepracovaly. Navíc jeho černé podnikání může zajímat finanční a živnostenský úřad. Ještě že nechal na sebe kontakt. (já vše do příjmů přiznávám, DPH odvádím )
Ale k trati. Z Řečan bude možné zajet až do Chvaletické elektrárny, Kolín bude na etapy. Zatím mám položeno kolejivo kolem 2. a 3. nástupiště, 1 a 1a. Chtěl bych poděkovat jistým lidem za video a další materiály, bez kterých bych koleje tímto směrem nepoložil. Za každou zatáčku ručím. Měl jsem ale problém. Trochu jsem zblbnul úsek Kojice - Záboří nad Labem, ale už je to OK. Kolín Pardubice je 42km, mě to nabobtnalo na 42,8. A to v úseku Řečany - Kolín. Na druhou stranu je to OK, protože Česká Třebová - Pardubice je 60 km a já to mám 59km. Takže se to srovnalo. Jinak nádraží Kolín je pěkná pakárna. Je v oblouku a tolik kolejí ohnout....Ale nácvik byla Přelouč. Tam ohnout X kolejí do oblouku, žádný med. Řečany také žádná legrace,...není nad Lanšperk u 024. :lol:
Zájímavá je zde i pestrost rychlostí. Kromě 160 je zde omezení na 150, 140 i 130. A v Kolíně samozřejmě přes křížení 50.

Martens: S nadšením vítám, že se někdo ujal aktivního moderování tohoto fóra, už to bylo potřeba jako sůl. Lord.

..aktualizaci 43 určitě během tohoto týdne vydám, ale opravdu. Já nad tím doslova zabil víkend. Laik řekne: "Jenom???" Ale kdo trať zná, tak snad uzná, že i ta surová stavba, kde si každý zatím musí krajinu kolem jen domyslet, dala pěkně zabrat.
Kšefty v práci nejsou žádné, tak ještě dodělávám vlaštovky v Kolíně, ať to alespoň trochu vypadá. Také perony na zastávkách,...ještě jsem sliboval Chvaletickou elektrárnu, tak i dovnitř se už dá také zajet, (elektrárnu samotnou je třeba si zatím domyslet)
Ale až osadím návěstidla, tak se ještě chci přesunout na druhou stranu a kolejově to dohnat do Zábřehu, ať je další rychlíková stanice. A pak teprve se začnu piplat s detaily. Pokud koleje budou schváleny, tak se mohou tvořit další nové aktivity s výchozím bodem za Novou Vsí u Kolína a končící v Zábřehu nebo Letohradě.

nemáte někdo seznání Pardubice - Kolín?
Jedná se o vjezdové návěstidlo do Kolína 2. koleje. Je v km. 344,3, ale předvěst, poslední návěstidlo autobloku je 343,7. Na to že je tam rychlost 120 km/h je to moc krátké. Někde musí být chyba.

Vlastíku, díky za info o Kolíně.

Pro všechny tu mám menší revoluci ve standartním kolejivu MSTS.
Dnes mi tuto novinku poslal Michal a určitě udělá všem radost.

Žádný Xtracks a budou funkční angličani, který skryté základní kolejivo obsahuje a Michal je oživil.
Před chvílí jsem jeden exemplář osadil do kříže v Kolíně, kde mi chyběl. A výsledek OK. Ještě to musím otestovat, jestli to někde nebude zlobit a příští aktualizace 43 bude už takhle obohacená. Výhledově to bude znamenat moc práce ve stávajících nádražích, kde jsem angličany nahrazoval. Jelikož to rozhodí všechny aktivity, tak s výměnou pospíchat nebudu a spojím to až s některými rekonstrukcemi stanic na jih od Brna.

Michal to už testoval a mělo by to být kompatibilní s původním Globalem beze změn nebo s poslední verzí Xtracks, také beze změn. Až to potvrdím, tak angličany osadím v celém novém úseku, konečně budu moci postavit i nádraží v Zábřehu, atd. Píšu zde o tom i proto, aby se ozval někdo, kdo skryté angličany už také objevil a zná důvod, proč nejsou pro uživatele viditelné a standartní MSTS je nepoužívá. Aby v tom nebyla nějaká skrytá krpa.

EC107

Tak jsem se rozjel po trati Pardubice - Třebová s novou aktivitou Mirec EC107 a ať jsem jel, tak akorát nebo rychleji pořád (teď nevím co je to za díru) mě to ukončovalo že že se flákám. Z Pardubek se pískne odjez a 1s po s výkonem 100% valim do Třebový. Snažím držet rychlost na 141, to je ještě tolerance a 142 a víc je konec mise, mi mise končí. Nevim jak s tím dál. Kdo napoví? :?: :!:
PS: Odjíždím vždy na čas, né dříve.

..nejen já to dojel v pohodě, takže chybu vidím v individuálním nastavení vašeho MSTS nebo chování vozidel. Ale to není věc trati, ale rubriky Aktivity všeobecně nebo Úspěchy při plnění aktivit. Tam najdete na tuto konkrétní otázku velké množství odpovědí a zkušeností. Vidím to 50 na 50, kdy se někomu podařilo dojet a kdy měli stejné problémy jako Vy.

Zbyněk Šemora napsal:

Žádný Xtracks a budou funkční angličani, který skryté základní kolejivo obsahuje a Michal je oživil.
Před chvílí jsem jeden exemplář osadil do kříže v Kolíně, kde mi chyběl. A výsledek OK. Ještě to musím otestovat, jestli to někde nebude zlobit a příští aktualizace 43 bude už takhle obohacená. Výhledově to bude znamenat moc práce ve stávajících nádražích, kde jsem angličany nahrazoval. Jelikož to rozhodí všechny aktivity, tak s výměnou pospíchat nebudu a spojím to až s některými rekonstrukcemi stanic na jih od Brna.

Michal to už testoval a mělo by to být kompatibilní s původním Globalem beze změn nebo s poslední verzí Xtracks, také beze změn. Až to potvrdím, tak angličany osadím v celém novém úseku, konečně budu moci postavit i nádraží v Zábřehu, atd. Píšu zde o tom i proto, aby se ozval někdo, kdo skryté angličany už také objevil a zná důvod, proč nejsou pro uživatele viditelné a standartní MSTS je nepoužívá. Aby v tom nebyla nějaká skrytá krpa.

Tady musím Zbyňka poopravit. Původní Global z defaultní instalace je samozřejmě nutné upravit. Ohledně Xtrack jsem vyslovil domněnku, že on už tyto úpravy (kromě jiných) má a kdo tedy používá Zbyňkovu trať zároveň s Xtrack (jde-li to vůbec), nemusí Global upravovat. ALE, toto je opravdu jen domněnka. Zatím jsem se na to nedíval.

předpisy ČD

Zdravím. Nevíte někdo, kde sehnat D1 a podobný předpisy? někdo už to tady řešil, ale kdo to mám v tolika příspěvcích hledat.....

k xtracks: jde to. Nainstaloval jsem si je kvůli LGVMed a posměnilo mě to i koleje na týto trati.... vypadají výborně.

D1? nejlepší řešení je zkamarádit se s někým od dráhy. V obchode asi těžko, protože je to jen pro služební potřebu. Poslední řešení je, ucházet se o zaměstnání na dráze a přihlásit se do kurzu na strojvedoucí.
Jinak jsem nepsal o X tracks, protože to použít nemohu kvůli definování dynamických kolejí. Ale "angličany" obsahuje základní kolejivo MSTS a je pro uživatele skryté a nikdo o nich nevěděl, až jich objevil a zfunkčnil Michal.
Jen je škoda, že takové objevy přicházejí v tak pozdní dobu. Ale lépe pozdě než vůbec.

Zbyněk Šemora napsal:

Zdravim,
melo by to bez problemu fungovat. Anglican se da pekne postavit z vyhybek a krizovatek, pripadne jen volnym prekrizenim koleji.
Kamat(nick na foru) nam ukazal jak na to, tak to tak pouzivame i pri stavbe 270 a zatim to nedelalo problemy.

..opět vedle. To není poskládané z vyhýbek. Prostě vyberete jen v nabídce "angličan" prsknete jej do trati se vším všudy, ještě je nutná doplňková kolej, která zaplní mezery a může se jezdit. Komplet je to dva objekty.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře