Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
JOHNZ napsal:
No ja poznám takých tratí aspoň 8 ... ale to je detail ... hlavne že tie angličany budú ... pokiaľ zbyněk použil tei výhybky z Xtracks, nevidím dôvod, prečo by sa musel meniť celý GLOBAL a nestačilo premenúvať tsection.dat ...
Ono by to stačilo, ale je rychlejší a přehlednější najít Global než ještě Global otevírat a hledat tam tsection.dat.
Ale samozřejmě, pokud někdo vytvoří prográmek, Obdobu Trainstore, že MSTS se spustí i přes něj, ale předem se zvolí trať a o vše se automaticky postará ten prográmek. A je jasné, že složek Routes musí být několik, aby v aktivním Routes nebyly tratě, které se nesnášejí (používají odlišný tsection.dat)
Jedinné co by musel udělat uživatel, složky RoutesXY by musel naplnit manuelně sám. Před aktualizací vybrané trati, by tuto navolil v tom prográmku. Jinými slovy, prográmek by jen přejmenovával Routes na RoutesXY a obráceně, mohlo by se někde v liště objevit okno, jaké Routes je momentálně aktivní. Tím by se MSTS mohlo spouštět i přímo. Programátoři, co vy na to?

P.Šemora jedna otázka - Keď mám v MSTS len vašu trať misím tiež premenovať zložky Routes a Global?

Po stovkách mega aktualizací a vozidel, které jsem natahal z netu pro trať Kúty-Pardubice mi připadá směšné dělat problém z přejmenovávání jednoho adresáře. Týdně udělám v Msts desítky podobných obštrukcí a to mu rozumím pouze po uživatelské stránce. Je opravdu takový problém rozhodnout se, po jaké trati budu brázdit a během chvilky udělat pár úprav, které by zvládl i můj desetiletý synovec...?

Mirec: samozřejmě, že ne. Jen se updatuje standartní Global a to je vše. Pak se otevře široká škála nového kolejiva a žádných 70mega, ale pár kilo.
Angličani pro rychost 40 i 60 (skládané z několika dílů), další vyhýbkové díly pro kříže na zhlaví jak pro rychlost 40, tak pro rychlost 60, díly obloukových výměn, chybějící poloměry 250m pro jednokolejky a krátké rovné kolejničky 0,3m, 1m, 15m. S tím už se dá jinak stavět. A ještě několik volných pozic zůstalo, kdyby bylo třeba něco doplnit.
S původním kolejivem MSTS je vše kompatibilní.
O víkendu snad dostavím koleje, kam je třeba a vydám ven aktualizaci, ať to každý otestuje sám.
Ale jak říká Trunda, škoda toho ztraceného času s experimentováním. Ale objevil jsem alespoň jednu zásadní věc. "Tudy cesta nevedla." :lol:

Kontra napsal:
Po stovkách mega aktualizací a vozidel, které jsem natahal z netu pro trať Kúty-Pardubice mi připadá směšné dělat problém z přejmenovávání jednoho adresáře. Týdně udělám v Msts desítky podobných obštrukcí a to mu rozumím pouze po uživatelské stránce. Je opravdu takový problém rozhodnout se, po jaké trati budu brázdit a během chvilky udělat pár úprav, které by zvládl i můj desetiletý synovec...?

Samozrejme že tieto úpravy zvládne každý, ale už je tu práca navyše.Ja zastávam názor že ak nutne nejazdím na viacerých tratiach tak načo by tam robili guláš?Samozrejme že ak niekto každý druhý deň jazdí na inej trati tak prosím.Napríklad kto by už v tejto dobe jazdil na americkej, japonskej či inej defaultnej trati MSTS?Tak načo majú zavadziať v Routes adresári?To isté platí o Consists adresári.A nemalou výhodou je bleskový nábeh MSTS.Ale podľa mňa je to na každom z nás čoho je ochotný sa vzdať, prípadne čo je ochotný pre istú vec podniknúť.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirec: samozřejmě, že ne. Jen se updatuje standartní Global a to je vše. Pak se otevře široká škála nového kolejiva a žádných 70mega, ale pár kilo.
Angličani pro rychost 40 i 60 (skládané z několika dílů), další vyhýbkové díly pro kříže na zhlaví jak pro rychlost 40, tak pro rychlost 60, díly obloukových výměn, chybějící poloměry 250m pro jednokolejky a krátké rovné kolejničky 0,3m, 1m, 15m. S tím už se dá jinak stavět. A ještě několik volných pozic zůstalo, kdyby bylo třeba něco doplnit.
S původním kolejivem MSTS je vše kompatibilní.
O víkendu snad dostavím koleje, kam je třeba a vydám ven aktualizaci, ať to každý otestuje sám.
Ale jak říká Trunda, škoda toho ztraceného času s experimentováním. Ale objevil jsem alespoň jednu zásadní věc. "Tudy cesta nevedla." :lol:

Tak to ma teší.Samozrejme aj mne (a nielen mne) je ľúto strateného času ale na druhej strane ste zase o niečo múdrejší...

Trainstore

Zdravím všechny příznivce MSTS.
Jak jsem pochopil a doufám že správně, tak se musí v nové aktualizaci, kterou vydá pan Šemora přehazovat Adresář Global nebo soubor z tohoto adresáře "tsection.dat". Já tomu sice moc nerozumím, ale myslím si, že program Trainstore toto umožňuje bez větších problémů. Bohužel neumím anglicky, tak zde dávám část návodu v angličtině. Prosím někoho, kdo anglicky umí, aby se k tomu vyjádřil a osvětlil tento problém. Já si bez Trainstore nedovedu start MSTS představit, protože nabíhá během pár vteřin. Díky předem za rozbory. Kdo bude mít zájem mohu návod na ovládání poslat mailem.

76(&7,21'$7)LOH6ZDSSLQJ
The TSECTION.DAT file is a very important file in MSTS. It exists in the GLOBAL folder
within the MSTS folder. It contains all of the definitions for the track sections used within the
installation, apart from dynamic track sections. There was no provi sion made in the MSTS
design for multiple TSECTION.DAT files, so the one file generally has to contain all of the
definitions. In the early days of MSTS there were several conflicting TSECTION.DAT
extensions which were produced, and this caused problems when an installation contained
Routes which required conflicting specifications. Since then, the community has developed
the concept of the standardised TSECTION.DAT file, which allows new track definitions to
be added in a way which is still compatible with the original MSTS track sections and later
developments.
However, there are still requirements for some Routes which use a non -standardised
TSECTION.DAT. This might be because the Route is an older Route which was developed
before the standardised TSECTION.DAT was developed, or rarely, the Route has not been
developed with the standardised TSECTION.DAT file in mind. Also, Route developers,
sometimes need to work on Routes with track sections which are not yet standard, so they are
not included in the standardised TSECTION.DAT file. They therefore need to change the
TSECTION.DAT file as they move from Route to Route.
The actual TSECTION.DAT requirements for any Route may differ, but generally the
following guidelines can be followed. If the Route has been developed with the standardised
TSECTION.DAT file, then a TSECTION.DAT file with that Build Number, or a higher one,
will be compatible with it for simulation and editing. Earlier Routes, which do not use any
extensions to the basic track sections supplied by MSTS will also be compatible for
simulation. If you are editing a Route, it might be safer to always use the TSECTION.DAT
file that was used when the Route was created. A good source of information for this can be
found at the XTracks web site on the page
http://www.geocities.com/okrasaghia/tk/documents/routes.htm
The TSECTION.DAT file swapping in Train allows you to specify : -
· A ‘default’ TSECTION.DAT to be used when you use ‘Unstore Everything’ or for any
Route for which you have not specified a TSECTION.DAT.
· For any Route, a specific TSECTION.DAT file, and how it will be used on unstoring
that Route, in Simulation mode and in Maintenance mode.
When multiple Routes are being unstored, processing is included which automatically checks
for conflicting TSECTION.DAT requirements and provides you with an easy visual method
of removing the conflicting Routes.
The TSECTION.DAT file processing is optional. It is only invoked when you have specified
a default TSECTION.DAT file, and at least one Route specifi c TSECTION.DAT file.
You do not need to use this feature unless you already swap TSECTION.DAT file with your
installation, and you want to automate this.
Page 62 15 November 2004 Train Store
6HWWLQJXS76(&7,21'$76ZDSSLQJ
6HWXSD76(&7,21'$7/LEUDU\
Make a list of which TSECTION.DAT files you want to use, and where you are going to store
them. It is important that once you have specified the TSECTION.DAT files to use in Train
Store, they are not removed from those locations. So, it is probably better to set up a particular
folder, or group of folders to accommodate them. Note, this is not essential, Train Store will
allow you to keep the files DOPRVW anywhere, and there is nothing restricting the files to one
location. But, it is probably easier to remember what you are doing if everything is in one
place.
The files that you specify must :-
· not be located anywhere within the Train Store Storage folder
· must not be the actual GLOBAL\TSECTION.DAT file
· must not be the TSECTION.DAT file within a Route (MSTS uses this to store the
dynamic track information).
WARNING: When setting up this library, if you move, or copy files to do this, you must
QHYHU overwrite a TSECTION.DAT file anywhere within the MSTS installation. It is not
necessary, and will damage your installation.
The Train Store TSECTION.DAT processing will accept files with any name, (it does make
very simple some format checks to make sure that the file looks like a TSECTION.DAT file)
so if you wish, you can store your TSECTION.DAT files in one folder with different names
(e.g. TSECTION 00019.DAT, TSECTION 00023.DAT etc.) On the other hand, you may
prefer to store files named TSECTION.DAT in separate folders which denote their Build
Number, or origin. (e.g. Build0019\TSECTION.DAT, Build00023\TSECTION.DAT etc.)
You can use whichever method you are more comfortable with.
6SHFLI\LQJWKH6\VWHP'HIDXOW76(&7,21'$7
Choose 7RROV2SWLRQV6\VWHP'HIDXOW76(&7,21'$76HWWLQJV from the menu. This will
open the 6\VWHP'HIDXOW76(&7,21'$73DUDPHWHU window.
Enter the full path and name of the file that you want to specify to be used for the System
Default TSECTION.DAT file. Use the Path button if you wish, to navigate to the file that you
want to use. This will open the &KRRVH76(&7,21'$7)LOH window
Train Store 15 November 2004 Page 63
Notice that the file name you choose does not have to be TSECTION.DAT. If you chose to
use the convention of keeping your TSECTION.DAT files in one folder with different names
to differentiate them, this where you would choose for example
‘TSECTIONBuild00023.DAT’. Train Store takes care of t he name change when it swaps the
file into the GLOBAL\TSECTION.DAT location.
When you have chosen the file, click on the 2. button, the window will be closed and the
path and file name you chose will be entered in the Path field in the 6\VWHP 'HIDXOW
76(&7,21'$73DUDPHWHU window.
You can enter a description in the form if you want to make any special note about this
setting. The description is stored with the Train Store data, and will be displayed whenever
information about this TSECTION.DAT setting is displayed. No changes are made to the
actual TSECTION.DAT file.
Now choose the actions to be used. The actions in this form refer to ‘Unstore Everything!’, or
to Routes which do not have their own TSECTION.DAT specification. Notice that there are
two sets of actions, one for use when a Route is being unstored in Simulation mode, and the
other when a Route is being unstored in Maintenance mode.
Page 64 15 November 2004 Train Store
The Action settings which are available are : -
· Use any TSECTION.DAT.
· Use any TSECTION.DAT with this Build No. or a higher one. The Build No. from the
TSECTION.DAT file that you have chosen is shown. In the case of early
TSECTION.DAT files where there was no Build No, the file’s date and time details
will be displayed instead of the Build Number. All TSECTION.DAT f iles without
Build Nos. are considered earlier than those with Build Nos.
· Use this specific file.
Click on the 2. button to update the settings and close the form.
6SHFLI\LQJWKH76(&7,21'$7IRUD5RXWH
You only need to specify a TSECTION.DAT file for a Route if it has requirements that will
not be met by the Default TSECTION.DAT specification.
Choose 5RXWHV76(&7,21'$76HWWLQJV, from the menu, or from the right-click context
menu. This will open the 76(&7,21'$73DUDPHWHUV form.
The entries on this form are similar to the entries on the System Default TSECTION.DAT
Parameters form except that these parameters refer only to the Route you have selected.
Enter the path and file name to the required TSECTION.DAT file, or else click on the 3DWK
button to open the &KRRVH76(&7,21'$7)LOH window, and navigate to the file you want
to use.
Enter any Description for the settings.
Enter the Action for Simulation and Maintenance Modes.
Click on the 2. button to update the settings and close the form.
Train Store 15 November 2004 Page 65
8VLQJWKH76(&7,21'$76ZDSSLQJ
There are no special actions that you need to take once you have set the TSECTION.DAT
swapping parameters. If you add new Routes, be sure to review their requirements, and add
parameters for them if necessary. Remember, you only nee d to add Route specific parameters
if the System Default TSECTION.DAT settings are not suitable for the Route. The
TSECTION.DAT swapping processing takes place automatically whenever Train Store
surveys the MSTS installation in preparation to moving files. The processing checks to see if
there are any conflicts in the Route specifications for the Routes which are going to be
unstored. Conflicts can only occur if more than one Route is being unstored, and if more than
one Route has a specific TSECTION.DAT setting. Even then, a conflict may not arise
because the specific settings which will be in operation may be compatible. If there are
conflicts found, Train Store will display the 5HVROYH &RQIOLFWLQJ 76(&7,21'$7
6SHFLILFDWLRQV window.
This lists each Route which is being unstored, together with the Build No. from the
TSECTION.DAT specified for it (either specifically, or as a result of the System Default
TSECTION.DAT specification), and the Action which has been specified. The actual file
name being used is also displayed (to the right of the Action, but it is not visible in this
screenshot).
On the left hand side of the window there are a series of checkboxes. Each one ticked means
that the Route is selected to be unstored.
An asterisk (
) next to it means that the Route is in conflict with at least one other Route. The
list is displayed in the order of descending conflicts. i.e. the Route at the top of the list has the
most conflicts.
To resolve the conflicts, simply uncheck the checkbox against one or more Routes which have
conflicts, so those Routes will not be unstored, until no conflicts remain. When this happens
the asterisks disappear, and the information in the top of the window changes. For example in
the situation above, if the first Route is unchecked the result is as follows
Page 66 15 November 2004 Train Store
There are no conflicts remaining, and the 2. button is enabled, so you can go ahead and the
remaining 4 Routes will be unstored with no conflicts. The TSECTION.DAT file to be used
will be the file from the 3rd Route in the picture.
The conflicts can be resolved in any way that you prefer, for example, in the above pictures, if
you really wanted to retain the first Route in the window, you would need to uncheck the
second and third Routes which are conflicting. The result would be as follows
Notice in this case that a different TSECTION.DAT has been selected, which is compatible
with the remaining Routes.
When you are satisfied with the settings, click on the 2. button, and the unstore processing
will go ahead, unstoring all of the routes which were still selected to be unstored.

Ty nesmyslné znaky jsou obrázky.
Kdo by měl chuť, mohl by prosím vypracovat návod.
milo

Naposled editoval moderátor:
návod jak vidím nikdo nepřeložil, asi by to chtělo spíše poslat konkrétnímu člověku...já anglicky neumím.

Tak jsem postavil aktivitu: Uhlí ze stanice Řečany do Chvaletické elektrárny.
Ve stanici stojí 30 Eas s uhlím a s čmelákem je třeba vozy dopravit do ECHVA. Podle technologických postupů, cituji:

Souprava je rozdělena na dvě části po 15-ti vozech. Na poslední vůz soupravy najede uhelná záloha a 15 vozů vytáhne na kolej č. 101a. Tuto soupravu lokomotiva objede a těchto 15 vozů pak sune až k výklopníku na kolej č. 104. Pak se stroj vrátí zpět do Řečan, kde najede na první vůz zbytku soupravy a tyto vozy sune až na vlečku na 106. kolej. Po přípravě vozů na klopení posunová četa svěsí prázdné vozy na 101. a 102. koleji a celou soupravu odveze do Řečan (obvykle na 13. nebo 15. kolej).

Vše OK, sice čmelák měl i s 15 vozy co dělat, ale problém nastal při objetí soupravy. Jakmile jsem se připojil MSTS zamrzl. Zkoušel jsem to i ve volné jízdě a to samé. Nevíte někdo, kde ve vozech může být chyba? nebo to může dělat čmelák?
Jinak screeny dodám během dne. Řečany s okolím budou taková oáza ve staveništi nové trati. Aktualizace bude, během týdne, až Michal dodá ještě nějaké rozestavěné objekty.

Se zamrzáváním MSTS při rozpojování a připojování vozů jsem se setkal u lokomotiv řady 363. Z toho, co jsem dlouhodobým zkoušením zjistil, byl příčinou zřejmě příliš velký počet *.eng souborů v jednom adresáři. Měl jsem celkem 12 skinů v jednom adresáři, včetně variant s předním a zadním sběračem. Po odstranění souborů kteréhokoliv skinu, pak vše fungovalo bez problémů.
Možná to není zrovna tento případ, je to jen teorie, ale rozhodně pokud je v jedné složce velké množství *.eng souborů, MSTS se chová podivně.

už je to jasné, čmelák má špatný eng. Vyměnil jsem loko za 742 (kupodivu to pracně, ale utáhla). Trochu jsem měl problémy s rozspojením od soupravy po sunutí u výklopníků. Nakonec jsem se utrhnul při mírném rozjezdu se soupravou. Ale může z toho být zajímavá aktivita. Díky zátěži tak jednoduché nebude. Sice s 30 EAS FPS nic moc a to ještě chci přidat 30 prázdných EAS do vlečky.
Ale tato aktivitka byla jen test stanice a kolejí v elektrárně. V Řečanech ještě budou menší rekonstrukce. Těch 30 EAS musí vejít na všechny koleje. Já zhlaví udělal pod mírnějším uhlem, ale to se opraví. Sice trochu větší kopání, ale půjde to. Po aktualizaci to raději někomu přenechám, ať si s tím pohraje i s hlášeními posunovačů a kontrolními body (nikoli čas) A já budu raději stavět trať.

Zbyněk Šemora napsal:
už je to jasné, čmelák má špatný eng. Vyměnil jsem loko za 742 (kupodivu to pracně, ale utáhla). Trochu jsem měl problémy s rozspojením od soupravy po sunutí u výklopníků. Nakonec jsem se utrhnul při mírném rozjezdu se soupravou. Ale může z toho být zajímavá aktivita. Díky zátěži tak jednoduché nebude. Sice s 30 EAS FPS nic moc a to ještě chci přidat 30 prázdných EAS do vlečky.
Ale tato aktivitka byla jen test stanice a kolejí v elektrárně. V Řečanech ještě budou menší rekonstrukce. Těch 30 EAS musí vejít na všechny koleje. Já zhlaví udělal pod mírnějším uhlem, ale to se opraví. Sice trochu větší kopání, ale půjde to. Po aktualizaci to raději někomu přenechám, ať si s tím pohraje i s hlášeními posunovačů a kontrolními body (nikoli čas) A já budu raději stavět trať.

Teší ma že sa pracuje a tiež som toho názoru že váš talent na trať by ste nemali tráviť pri aktivitách.Myslím že aktivitárov je dosť ale staviteľov "dobrých" tratí je málo...

Mirec se ozval, tak by jsi tu aktivitu mohl vyrobit. Já momentálně dotvářím kolejiště v Řečanech, už zbývá jen propojení s ECHVA a je to. Stejně by mi Michal neodpustil, kdybych měl nějakou odchylku v kolejích proti jeho dodaných fotomateriálech.
podrobnosti ohledně aktivity jsou zde:
http://spz.logout.cz/zabezpec/echva_zz.html
Loko 742 (nebo karkulka T444) bude stát ve šturcu a aktivita začne, kdy se bude najíždět na 30vozů Eas, po spojení se odpojí 15 posledních vozů a prvních 15 se odveze dle instrukcí technologických postupů (odkaz). Kolem může projet odpojená (123). Po postupném odšibování všech vozů se zapřahnou 15+15 prázdných uhláků na vlečce a odvezou do stanice, mašina se odpojí, odstaví a aktivita skončí. Sem tam může projet nějaké EC, IC nebo osobák a máme konečně nějakou úplně odlišnou aktivitu, než na jaké jsme byli doposud zvyklí.
Příbuzná aktivita může být 30 EAS s uhlím z Polska (Letohradu), odvézt to do Řečan (tam bych někde na vlečce udělal triangl) a zpět by se ze stanice odvezli prázdné uhláky do Letohradu (sice fikce, protože do Chvaletic se vozí uhlí z Ústeckého revíru, ale mimořádná přátelská výpomoc...) Jako traffic by pro změnu jezdily traktory s uhláky do vlečky. (triangl postavím na souběžné vlečce)

Naposled editoval moderátor:
Chcem poďakovať p.Šemorovi za poskytnutie rozsiahlých informácií o ECHVA.Bude to určite zaujímavá aktivita.Potom by som sa spoločne s Poisonom pustil do našej spoločnej aktivity, ale jej výroba je podmienená zmenami koľají v úseku UO-LT.Takže keď p.Šemora dokončí úsek UO-LT určite sa do toho pustíme.Zaťiaľ sa zameriam na aktivitu ECHVA.Teší ma že sa v poslednej dobe rodia dobré námety na aktivity, viď p.Šemora, Poison...

Triangly

Zdravím všechny příznivce MSTS. Už se moc těším na aktualizaci s prodloužením do Kolína, bude to určitě stát za to. Na pana Šemoru s jeho stavitelskými schopnostmi nikdo nemá. Jen tak dál.
Chtěl jsem se zeptat, jestli by nestálo za to udělat triangl taky někde v Brně. Je to velký železniční uzel, kde končí mnoho vlaků, tvůrci aktivit by to určitě také uvítali a mohly by se rodit další zajímavé aktivity. Např. v oblasti Brna - Židenic by se někde místo našlo, ne? Zvažte tento nápad a učiňte jak poznáte za vhodné. Přeji mnoho sil při stavbě. :)

Re: Triangly

kabulus napsal:
Zdravím všechny příznivce MSTS. Už se moc těším na aktualizaci s prodloužením do Kolína, bude to určitě stát za to. Na pana Šemoru s jeho stavitelskými schopnostmi nikdo nemá. Jen tak dál.
Chtěl jsem se zeptat, jestli by nestálo za to udělat triangl taky někde v Brně. Je to velké nádraží, kde končí mnoho vlaků, tvůrci aktivit by to určitě také uvítali a mohly by se rodit další zajímavé aktivity. Např. v oblasti Brna - Židenic by se někde místo našlo, ne? Zvažte tento nápad a učiňte jak poznáte za vhodné. Přeji mnoho sil při stavbě. :)

Pán Šemora avizoval že triangel bude aj v Brne, treba len vydržať.Podľa mňa to bude reálne keď sa dokončia výluky na trati Pardubice - Hoštejn.Potom by sa mali meniť koľaje v úseku ČT - Brno - Břeclav.Takže uvidíme... :)

Můžete mi někdo říct, jak poznám kudy vedou ty kritické rovnoběžky, kvůli kterým zmizne terén a musí se jízda uložit a spustit znovu?
U pana Šemory je v Dlouhé Třebové. Díky.

..Johnz zjistil, že to dělá každá 10. rovnoběžka a poledník. 40, 50, 50,...atd

Jinak bych se měl také vyjádřit k příspěvkům. Stavím , stavím. Že mám už 4. verzi Řečan, budiž. Ale nakonec to odskákal i Kolín. Můžete poděkovat panu Zelenkovi za fotky a já se měl konečně čeho chytit a myslím, že přestavění za to stálo. Že jsem vystačil se standartním kolejivem až do Pardubic....Kolín, nehrozí, to by byla opravdu jen fikce čehosi, ale s Kolínem těžko související. A nejedná se jen o angličany. Zítra mi pošle Michal zásilku, který několik týdnů také nelení a má připraveno mnoho originál objektů z tohoto nového úseku, vše osadím a snad ve středu by mohla být konečně aktualizace. Také Letohrad je přestavěný blíže realitě včetně vegetace.

Zbyněk Šemora napsal:

Jinak bych se měl také vyjádřit k příspěvkům. Stavím , stavím. Že mám už 4. verzi Řečan, budiž. Ale nakonec to odskákal i Kolín. Můžete poděkovat panu Zelenkovi za fotky a já se měl konečně čeho chytit a myslím, že přestavění za to stálo. Že jsem vystačil se standartním kolejivem až do Pardubic....Kolín, nehrozí, to by byla opravdu jen fikce čehosi, ale s Kolínem těžko související. A nejedná se jen o angličany. Zítra mi pošle Michal zásilku, který několik týdnů také nelení a má připraveno mnoho originál objektů z tohoto nového úseku, vše osadím a snad ve středu by mohla být konečně aktualizace. Také Letohrad je přestavěný blíže realitě včetně vegetace.

Tak ako vás čítam tak pomaly od nedočkania ani nedýcham.Už aby tu bola streda... :D Touto cestou chcem poďakovať p.Michalovi a p.Zelenkovi ktorý nemalou mierou prispeli k stavbe nového úseku.Napríklad také originál budovy sú úplne o niečom inom ako opakujúce sa objekty.Takže všetkým ktorí svojou prácou a časom pomáhajú p.Šemorovi vyjadrujem svoju vďačnosť a úctu.
Dnes som začal zhánať daľšie podklady na aktivitu okolo ECHVA, najmä lokomotívu rady 122, začal som listovať v SJŘ, dával som dokopy návrh traffic dopravy a iné veci.Takže už len tá 43bptrat.
P.S.:Pán Šemora ohľadne Letohradu (mám na mysli koľaje) je to tam už nafest?

P. Šemorovi přeji hodně sil a těším se na aktualizaci.

Mirec - s těmi Chvaleticemi a předním spřáhlem bych byl opatrný. Jak popisuje např. p. Frinta v návodu na úpravu spřáhel, obnáší to některá rizika, např. po F9 je "vidět" jen 8 vozů, pokud necháš zabržděnou soupravu před odvěšením, tak po připojení na přední spřáhlo už nepovolíš atd.... Já osobně bych to koncipoval tak, jak je posáno v technologii bod 2, t.j. zatlačíš 30 na 108. n. 110. kolej, rozdělíš a po 15-ti přistavíš na 106. a 104. kolej. Pak vytažení prázdných ze 101. nebo 102. koleje do stanice a třeba ještě přístavba (sunutím) prázdných Rajek na popílek ..... Postě tak, aby to šlo odjezdit na jedno spřáhlo.

Mirec napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Tak ako vás čítam tak pomaly od nedočkania ani nedýcham.Už aby tu bola streda... :D Touto cestou chcem poďakovať p.Michalovi a p.Zelenkovi ktorý nemalou mierou prispeli k stavbe nového úseku.Napríklad také originál budovy sú úplne o niečom inom ako opakujúce sa objekty.Takže všetkým ktorí svojou prácou a časom pomáhajú p.Šemorovi vyjadrujem svoju vďačnosť a úctu.
Dnes som začal zhánať daľšie podklady na aktivitu okolo ECHVA, najmä lokomotívu rady 122, začal som listovať v SJŘ, dával som dokopy návrh traffic dopravy a iné veci.Takže už len tá 43bptrat.
P.S.:Pán Šemora ohľadne Letohradu (mám na mysli koľaje) je to tam už nafest?
Jak vidím Mirec už jsi nedočkavý jako já :lol:až to bude nafest tak do toho jdeme :P

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře