Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
tata22:

Já mám na jednom harddisku Train Simulator čtyřikrát, nainstaluj si ho jenom jednou, ale pak ten hlavní adresář zkopíruj kolikrát chceš a pojmenuj ho pokaždé jinak, např: MSTS 1, MSTS 2, MSTS 3, MSTS 4 atd, a ten který právě budeš chtít používat, tak přejmenuješ na MSTS (bez čísla).

Je to jednodužší, než přejmenovávat Global a Routes, ale chce to zase více místa na disku...

XTracks 3,9 mám, ale nevím kde jsem ho sehnal :(

tata22 napsal:
JOHNZ napsal:
Keď to spustíš na štandardnom GLOBALE, pošle ťa k Billovi ...

Mám k tomu ještě jeden dotaz. Aktualizoval jsem KB a před tím jsem si nevšiml oné poznámky o Xtracks (moje blbost). Nicméně MSTS se mi nechová jak tady většina z Vás popisuje. Normálně MSTS funguje i většina tratí. Pouze některé trati nejsou vidět v nabídce při výběru a tím pádem je nemohu normálně spustit. Takže žádné padání, žádný Bill, jen ty tratě nespustím.
Osobně nejsem příliš nadšen přehazováním souborů, je to sice základní gramotnost, nicméně je to dost nepohodlné. Z fora jsem pochopil, že je možné mít MSTS nainstalovaný víckrát a řešit to raději takhle (chce to jen dost místa disku). Chci se v této souvislosti zeptat, zda-li je možné mít MSTS víckrát na stejném disku bez oddílů ? Anbo je nutné to dát na více různých disků nebo tak něco ? Díky !
Ještě jeden dotaz. Kde seženu starou verzi Xtracks ? Všude na netu vidím jen nové verze a kde sehnat třeba verzi 3.10 či 3.9 nějak nevím !
Podívej se na http://www.trenomania.it/index.asp nake xtracksy tym stahuju ale nejstarsi je tam 3.10

Naposled editoval moderátor:
Zajimave ... u mna sa vsetko chova normalne, vyberem trat (s Xtracks) zvolim aktivitu alebo prieskumnu, dam zapat, zacne loadovat, ale jak skoci nacitavaci buffer na koniec tak ide Bill ...

Naco sa zhanas za starymi XTracks ... XTracksy su pkial viem spatne kompatibilne ...

Stavitelxx napsal:
tata22:

Já mám na jednom harddisku Train Simulator čtyřikrát, nainstaluj si ho jenom jednou, ale pak ten hlavní adresář zkopíruj kolikrát chceš a pojmenuj ho pokaždé jinak, např: MSTS 1, MSTS 2, MSTS 3, MSTS 4 atd, a ten který právě budeš chtít používat, tak přejmenuješ na MSTS (bez čísla).

Je to jednodužší, než přejmenovávat Global a Routes, ale chce to zase více místa na disku...

XTracks 3,9 mám, ale nevím kde jsem ho sehnal :(

To Stavitelxx: O.K. To jsem potřeboval vědět. Díky. Jen ještě jedna poznámečka - čemu říkáš "hlavní adresář" ? Můžeš to zkonkretizovat ?

To Johnz: Staré Xtracks sháním proto, protože předtím než jsem nainstaloval verzi 3.12 a poslední aktualizaci KB mi fungovaly všechny tratě O.K. (teda kromě 180, která mi přestala záhadně fungovat - zkusím na ní postupy z fora a Xtrack z Vysočiny - tuším, že to byly 3.4 nebo tak něco). Takže bych to viděl na 3 MSTS - jedna verze z tratí KB, druhá ostatní tratě, třetí se 180. Snad to pomůže. (místo ještě nějaké na disku mám !)

Zdravím. Našel jsem další problém. Teda pokud ho nemám jenom já. Chtěl jsem si vyzkoušet upravenou trasu do Letohradu a když jsem vyjel z Ústí, tak mě za zatáčkou čekalo překvapení..... Přes koleje kopec. Vjel jsem do něj, koleje pokračovaly dál, ale jinak nic. Pak skončily i koleje a já jel až skoro do Letohradu vzduchem, pak se vše zase vrátilo zpět, ale napřed mi to zahlásilo, že chybí různý objekty..... a při tom už jsem v Letohradě byl, dokonce jsem si tam postavil i aktivitu a vše bylo bez problémů......

Davidus napsal:
Zdravím. Našel jsem další problém. Teda pokud ho nemám jenom já. Chtěl jsem si vyzkoušet upravenou trasu do Letohradu a když jsem vyjel z Ústí, tak mě za zatáčkou čekalo překvapení..... Přes koleje kopec. Vjel jsem do něj, koleje pokračovaly dál, ale jinak nic. Pak skončily i koleje a já jel až skoro do Letohradu vzduchem, pak se vše zase vrátilo zpět, ale napřed mi to zahlásilo, že chybí různý objekty..... a při tom už jsem v Letohradě byl, dokonce jsem si tam postavil i aktivitu a vše bylo bez problémů......

Tak toto je klasika. Mně se stalo to stejné na 150. Mám takovej pocit, že MSTS si občas myslí, že to musí narvat do paměti grafiky a když tam není místo napíše nejde to natáhnout. Zkus to znovu a když to bude dělat stejné psí kusy sniž úroveň zobrazování krajiny nebo vlaků na nižši úroveň.

Ahoj, naistaloval jsem poslední aktualizaci, odstranil všechny ostatní tratě (aspoň si myslim), no a když sem se chtěl projet z Pardubek do Kolína, tak mi to napsalo: "Failed to load material palette". Nevíte někdo čím by to mohlo bejt, nebo musim stáhnout ještě někde něco... Díky Jirka

Re: Problém se spřáhly

Sponka napsal:
Zdravím,

vyvořil jsem si zkusmo nákladní aktivitu a při projíždění se mi stále láme spřáhlo při vjezdu od ČT do Březové nad Svitavou. Už jsem si dal od vjezdového návěstidla až po výhybky pomalou jízdu, ale nějak to nezabralo. Používám Zbyňkův trainset z poloviny ledna nijak dále neupravovaný. Netušíte někdo, čím by to mohlo být, prosím?

Díky.
Zřejmě nemáš trainset upraven dle O.Frinty....viz. program Cofixer

tata22:

Hlavní adresář myslím složku "Train Simulator", cesta většinou bývá C:/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator

Stavitelxx napsal:
tata22:

Hlavní adresář myslím složku "Train Simulator", cesta většinou bývá C:/Program Files/Microsoft Games/Train Simulator

O.K. Takže celý původní MSTS. Já myslel, že by stačilo jen něco . Takhle tam máš 4x i trainset a tak. To je celkem dost místa, protože já už mám tolik mašinek, tramvají, vagónů a tak, že je to docela darda (nevím z hlavy ale mám zato, že tam bude dost MB, až stovky !). Ty ale zřejmě to máš tak od počátku a dáváš si do každého jen vozidla, která na dané trati provozuješ. Já bych se s tím musel trochu pohrát a přetřídit . Ale určitě by to šlo a je to asi celkem jednoduchýa srozumitelný řešení.

Nemáte někdo materiály kolem Velimského zkušebního okruhu? Kilometry, poloměry oblouků, plánky, atd..
Jen tak. Konec této kapitoly stavby bude asi 100 metrů za zastávkou Tatce za stanicí Pečky, kam jsem včera dopokládal koleje. Je tam rovina, jak když střelí, tak nebylo co zkazit. I nepatrné obloučkové zvlnění za Pečkama se celkem zdařilo. A Velimský zkušební okruh by tam myslím být měl být postaven také.
Pak už jen bude chybět model jednotky 471.

tata22.

Jo místa to zabírá dost, ale má to své výhody, dejme tomu v jednom MSTS mít tratě které stavíš, v druhém trať Zbyňka Šemory, ve třetím jiné tratě, další jenom na testování a tak.
Nemusím se starat o Globaly a hlavně MSTS najíždí mnohem rychleji, když není všechno narvané v jednom adresáři.

Ale to místo na disku, noo... :?

Jo přátelé, když má někdo MSTS o velikosti 60 GB, tak už to rozdělit na několik instalací musí :D . A nemusíš nic přepisovat, pokud nechceš, normálně si nainstaluješ MSTS kolikrát chceš na jeden disk, a akorát si dáš na plochu ikonku ke spuštění z každého MSTS. Já mám na ploše 5 ikon MSTS, 5 ikon editoru a v adresáři Microsoft games mám 5 instalací MSTS vždy s jiným názvem a pouštím si vždy to, na co mám zrovna chuť, nikde nic není nutno přepisovat.

Co se týče přejmenování Routes a Global v souvislosti s BK, tak není nutno přejmenovávat Routes adresář, můžete mít klidně všechny tratě v jednom a jenom měnit název Global adresáře......bude to mít jenom ten efekt, že tratě používající jiný Xtracks se Vám prostě po spuštění MSTS v nabídce tratí neobjeví, toť vše.

Mějte se. Lord.

Chcem sa spýtať k čomu slúži súbor TSECTION.DAT, ktorý je umiestnený v adresári Routes/Breclav - Praha.
A k čomu súbor TSECTION.DAT (ktorý je ale odlišný od toho predchádzajúceho) ktorý je umiestnený v adresári Global.
Prečo sú dva a k čomu slúži každý z nich??

tsection.dat v GLOBALe sluzi na uchovavanie takzvanych fixnych kolaji (z nich sa sklada ako z lega) a tsection.dat v adresari trate sluzi na uchovavaniei nfo o "Dynamickych kolajach" teda takych kompletne vytvorenych az v editore trati (mozu mat lubovolny uhol zaotcenia a dlzku a pouzivaju sa na platanie medzier medzi tymi zakladnymi)

Ohlašuji výluky v Kolíně na kolejích 5, 7, 9 až 19 z důvodu reálnějšího vytvarování přechodu mezi perony 1 a 1a. Myslím, že už to vypadá líp a Kolíňáci budou spokojeni. Ještě se pokusím přiblížit perony 4 a 5. Budou změněny i sudé koleje 6, 8,10 až 16. Koleje 1,2,3,4, 4a jsou už definitivní.

No tak som sa po dlhšej dobe dostal k BP (to viete škola, je škola...).Úsek Pardubice - Kolín je celkom slušný, samozrejme až na krajinu.Už som si začal obzerať Řečany nad Labem, bude to určite výborná aktivita.Ešte dorobím jednu aktivitu pre trať 150 a pustím sa do vlečkovej misie.Myslím že niekto tu spomínal že na krížom spojení v Letohrade chýba kus koľaje.Áno, je to pravda v strede chýba kus koľaje ( v skutočnosti všetko OK) a preto som nadefinoval paths cez toto miesto, a hneď na hodilo nie na stanicu ale smer Tyníšte nad O.Pre srandu som tam pustil 151 a tej vyskočili podvozky až do neba...

Mirec, na krajinu nekoukej. Já to zveřejnil takto rozestavěné ze dvou důvodů. Jednak, abych zavčas obdržel připomínky k položenému kolejivu (viz Letohrad, Kolín, elektrárna, atd) a za další, aby jste všichni viděli, že se staví dál. I ty stavby v Kolíně jsou jen takové kulisy, aby byl jen vzdálený pocit, že vjíždíme do Kolína. S aktivitami ještě nespěchejte, ale už brzy budou koleje finální.
Ohledně okruhu v Cerhenicích. Díky všem za materiály (sešly se mi i několikrát stejné), jedinné co mi chybí je přesnější plánek nádraží a rozmístění návěstidel. Není tam náhodou 4znaký autoblok? Jinak ovál by vytvořit neměl být problém. Smyčka na malém okruhu, kdyby dělala problém, tak tam bude jako výluka.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirec, na krajinu nekoukej. Já to zveřejnil takto rozestavěné ze dvou důvodů. Jednak, abych zavčas obdržel připomínky k položenému kolejivu (viz Letohrad, Kolín, elektrárna, atd) a za další, aby jste všichni viděli, že se staví dál. I ty stavby v Kolíně jsou jen takové kulisy, aby byl jen vzdálený pocit, že vjíždíme do Kolína. S aktivitami ještě nespěchejte, ale už brzy budou koleje finální.
Ohledně okruhu v Cerhenicích. Díky všem za materiály (sešly se mi i několikrát stejné), jedinné co mi chybí je přesnější plánek nádraží a rozmístění návěstidel. Není tam náhodou 4znaký autoblok? Jinak ovál by vytvořit neměl být problém. Smyčka na malém okruhu, kdyby dělala problém, tak tam bude jako výluka.

Samozrejme že na krajinu nepozerám, ani som nečakal nič iné.Veď ste vraveli že to budú len koľaje a krajinu si zaťiaľ treba domyslieť.Trať je naozaj dobrá, niekoľkokrát som tento úsek pozeral na VHS a oblúky a medzistaničné vzdialenosti sedia ako ruka v rukáve.Teší ma že máte v pláne stavať aj ŽZO, je to unikátne dielo ktoré si určite zaslúži miesto vo vašom projekte, diele.S aktivitami sa určite ponáhľať nebudem, v tomto smere sa báť nemusíte :) .Ešte chcem poďakovať za výmenu perónu v Břeclavi, už je to tam na veľmi, veľmi dobrej úrovni...

Tak jsem to dnes projel. Vypadá to opravdu zajímavě, i když je tam zatím ještě práce jak na kostele. A až bude vše hotovo tak to bude určitě jeden z nejlepších úseků trati. Chvaletická elektrárna je taky krásná (kouř z chladících věží...), ani jsem netušil, že je tak velká. Prostě nádhera. :) Díky všem co se na tomto úseku podíleli - p. Šemora, Michal a samožřejmě i další. Jen tak dál :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře