Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak se mi přes víkend podařilo koleje dokončit až za Pečky do zastávky Tatce. (20km za Kolín ku Praze) Okruh v Cerhenicích postavím a sudé koleje v Kolíně (od 6.) dodělám, až budou další materiály. Projel jsem to celé až do Letohradu v testovací aktivitě a mělo by to být všude OK. Kříž v Letohradě je opraven. V úterý by mohla být aktualizace.
Pak budu pokračovat v tvorbě krajiny, ale v pořadí, dle chuti a nálady a v závislosti na dokumentaci. A samozřejmě dle volného času. Mám rozestavěno celkově na 75ti kilometrech.

p. Šemora:

Zdravim, můžete mi prozradit, jak jste dokázal dostat terén kolem Ústí nad Orlicí do výšek 270 metrů??
Já potřebuji stavět kopce a nechce mě to pustit nad 65 metrů :roll:

Stavitelxx napsal:
p. Šemora:

Zdravim, můžete mi prozradit, jak jste dokázal dostat terén kolem Ústí nad Orlicí do výšek 270 metrů??
Já potřebuji stavět kopce a nechce mě to pustit nad 65 metrů :roll:

Tak tohle je učivo z první třídy stavby tratí a pokud máš nainstalovánu češtinu od Ppoolllla, tak je to velmi jednoduché.
V příslušném modu se označí čtverec (červeně se orámuje), pravé tlačítko myší a tam je veliká nabídka, kde se napouší voda, výška vodní hladiny a téměř dole je výška terénu. Můžete nastavovat i dolní mez (propast Macocha)

Nabídka

Zdravím !

Tady je příznivec MSTS a hlavně super tratě KP. Tak jak čtu budu se za chvíli projíždět okolo svýho baráku - bydlím v Pečkách. Pokud by p. Šemora nebo nějaký stavitel objektů potřeboval nafotit stanici v Pečkách nebo něco jiného v okolí napište na mail blackwolf@centrum.cz

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Nemáte někdo materiály kolem Velimského zkušebního okruhu? Kilometry, poloměry oblouků, plánky, atd..
Jen tak. Konec této kapitoly stavby bude asi 100 metrů za zastávkou Tatce za stanicí Pečky, kam jsem včera dopokládal koleje. Je tam rovina, jak když střelí, tak nebylo co zkazit. I nepatrné obloučkové zvlnění za Pečkama se celkem zdařilo. A Velimský zkušební okruh by tam myslím být měl být postaven také.
Pak už jen bude chybět model jednotky 471.

Zdravím!

Pokud je mi známo tak 471 se dá stáhnout na této adrese http://zelweb.wz.cz/download/vlaksim.htm Není to buhví co, ale alespoň něco.

Re: Nabídka

Blackwolf napsal:
Zdravím !

Tady je příznivec MSTS a hlavně super tratě KP. Tak jak čtu budu se za chvíli projíždět okolo svýho baráku - bydlím v Pečkách. Pokud by p. Šemora nebo nějaký stavitel objektů potřeboval nafotit stanici v Pečkách nebo něco jiného v okolí napište na mail blackwolf@centrum.cz

Z Peček už jednoho fotografa mám, ale klidně můžete poslat fotku svého baráku, pokud je blízko trati.
Jinak 44bptrat.exe už je nakopírována, ale odkazy na stránkách ještě nemám.
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/44bptrat.exe
Má to 7 MB.
Ještě balík aktivit
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/aktivitynew.exe
jsou tam navíc dvě dema a to testovací jízda EC soupravy z Tatců do Letohradu a ECHVA. Je to spíše test na přemýšlení, protože v zadání jsem pouze opsal technologický postup vlečky variantu jedna. Já sám jsem to nedojel. Objetí 15 uhláků vyšlo o prsa, podařilo se mi ještě tyto vozy sunout do elektrárny ale skončil jsem projetím "stůj" Zapomněl jsem TAB. Jelikož je obtíž i ty uhláky uvést do pohybu, tak přeji příjemnou zábavu. A nezapomeňte před odpojením vozy odbrzdit, jinak se po opětovném najetí už nerozjedete.

už jsou aktualizované i mé stránky a také kdo si objednal DVD, tak už je na poště. Omlouvám se těm, kterým jsem to slíbil už minulý týden. Nějak jsem nestíhal.

Nechcete někdo udělat anketu o novém uspořádání tohoto fora?
Já, asi už stárnu, ale nemohu si na to nějak zvyknout. Pro mě bylo ideální, že jsem najel na jednu stránku diskuse, ihned jsem viděl všechny nové příspěvky a dle obsahu jsem mohl ihned reagovat. Sice je ve foru volba zobrazení všech nových příspěvků, ale to není to pravé ořechové. Zásadní problém vidím v tom, že příspěvky jsou v mnoha přihrádkách a zkrátka není čas vše procházet. Tohle uspořádání je výborné pro nováčky, kteří chtějí psát své dotazy. Ale pro ty, kteří mají na dotazy odpovídat je to problém, protože jsou už tak vytíženi tvorbou pro msts, že na pročítání všech přihrádek už není čas. Takže dotaz na mě v jiné kolonce než "Tratě pro MSTS" na 99% zůstane nevyslyšen. Proto, pokud máte na mě dotazy např. kolem aktivit, pište to raději sem.
Zajímá mne, jestli jsem takto konzervativní jen já.

Měl jsem dotaz na email, jestli by bylo možné do stanic odstavit jako pevné objekty lokomotivy, vozy, vlaky.

Tam, kde by to mělo efekt, jsou velké stanice. Ale tam je problém, že zápasím s místem pro pevné objekty. Např. v České Třebové není možné postavit ani depo, aby tolik objektů na čtverec editor přijmul, takže je nutné odstavené vlaky simulovat traffic vlaky blokované cdservisem. Ale do menších stanic do kopřiv něco odstavit plánuji (ale je tam tolik jiné potřebnější práce). Pikku navrhoval, že by se postavily modely s nízkými polygony, ale zatím dává v tvorbě přednost živým vozidlům. Jinak ideální by byl celý vlak, respektive různé ucelené soupravy, jako jeden objekt. Tím by se dal editor trochu ošidit.

Zbyněk Šemora napsal:
Měl jsem dotaz na email, jestli by bylo možné do stanic odstavit jako pevné objekty lokomotivy, vozy, vlaky.

Tam, kde by to mělo efekt, jsou velké stanice. Ale tam je problém, že zápasím s místem pro pevné objekty. Např. v České Třebové není možné postavit ani depo, aby tolik objektů na čtverec editor přijmul, takže je nutné odstavené vlaky simulovat traffic vlaky blokované cdservisem. Ale do menších stanic do kopřiv něco odstavit plánuji (ale je tam tolik jiné potřebnější práce). Pikku navrhoval, že by se postavily modely s nízkými polygony, ale zatím dává v tvorbě přednost živým vozidlům. Jinak ideální by byl celý vlak, respektive různé ucelené soupravy, jako jeden objekt. Tím by se dal editor trochu ošidit.

Tohle se už tady kdysi dávno v pravěku této diskuse řešilo...pokud si takhle "zasviním" staniční koleje statickým modelem, tak potom je ta kolej už v trati blokovaná tím modelem ( myšleno vizuálně).....ale je to super pomyšlení, že bych volně projížděl vagony a lokomotivami:P

Navíc bude potřeba mít ty modely jako ucelené soupravy zvlášť pro stanici s přímými staničními kolejemi a dalších 10 verzí pro stanice v oblouku.....tudíž .....IMHO tudy cesta nevede....a přesvědčte mne, že nemám pravdu ... snad by šly umístit opravdu jenom někam, kde by napadlo jet jenom šílence a stání do depa...

Kdo bude dodržovat u takto zobrazených statiských souprav nastavenou úroveň zobrazení tak, abych si ji dokázal třeba v nastavení MSTS vypnout?

Takto obsazenými staničními kolejemi se značně omezuje pole působnosti pro tvůrce aktivit....

Není lepší řešení to tam nechat přijet taženo servisem a pak to nechat vyzmizíkovat?

tak takový blázen bych nebyl, abych si obsadil dopravní koleje. Obsadil bych stání v rotundách dep, konce šturců a vyjmečně vzdálené manipulační koleje, kde se nejezdí a nikdy jezdit nebude. Celkově asi 1% staničních kolejí

Zbyněk Šemora napsal:
tak takový blázen bych nebyl, abych si obsadil dopravní koleje. Obsadil bych stání v rotundách dep, konce šturců a vyjmečně vzdálené manipulační koleje, kde se nejezdí a nikdy jezdit nebude. Celkově asi 1% staničních kolejí

Už jsem se lek. Ještě že tak. Jinak ty LowPoly modely pro traffic vlaky jsou nutnost! Takhle to zbytečně žere FPS a efekt je diskutabilní...

Michal napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Už jsem se lek. Ještě že tak. Jinak ty LowPoly modely pro traffic vlaky jsou nutnost! Takhle to zbytečně žere FPS a efekt je diskutabilní...

Tie LowPolygóny u traffic vlakov by som privítal, hlavne keď robím dopravu v staniciach ako Břeclav, Brno, Česká Třebová a teraz už čím dalej reálnejší Kolín a Praha.Tieto stanice si zaslúžia traffic ako sa patrí, vlastne ako je to v skutočnosti ale MSTS to bohužiaľ zaťiaľ nemá rád... :cry:

K těm velkým stanicím Nešlo by udělat z nekolika objektů jeden, který by byl v nějakém horším rozlišení? Dalo by se to použít pro ty objekty, co jsou daleko. Něco jako panorama. Možná by si MSTS trochu oddechl. No, možná ne, nevím....

Predne se omlouvam, jestli uz to tu padlo, ale nemuzu nic najit. Chtel jsem se zeptat - ktera verze znaceni vozu DB a PKP v trainsetu je spravna? Vse v db_pack nebo jednotlive jako db_Bmz, db_Amz, ... To same s pkp_pack. V nekterych konzistech je to tak, v druhych jinak. Diky!

Ragulin napsal:
Predne se omlouvam, jestli uz to tu padlo, ale nemuzu nic najit. Chtel jsem se zeptat - ktera verze znaceni vozu DB a PKP v trainsetu je spravna? Vse v db_pack nebo jednotlive jako db_Bmz, db_Amz, ... To same s pkp_pack. V nekterych konzistech je to tak, v druhych jinak. Diky!

Současně se už db_pack nepoužívá. Bohužel ve starších aktivitách to je značeno takhle. Doporučuji Conbuilder a opravit to. Kdyby každý takhle přizpůsobil svou oblíbenou aktivitu a zveřejnil ji, tak by ušetřil druhým hodně práce a nervů.
PetrSv: Kdyby někdo do velkých stanic postavil perony na míru jako jeden objekt, to by se ušetřilo místa. Místo 20 by byl objekt jeden. Ale jaksi na práci nejsou lidi. Také to nic jednoduchého nebude, hlavně tam kde je peron v oblouku. Ale taková Česká Třebová, by díky takovým úpravám mohla mít depo. (ale také by to chtělo original model z jednoho kusu). Tohle nikomu zadat nelze, to musí být ochotný nadšenec, který bude mít chuť něco vybudovat. Ideální by byl modelář z České Třebové. PaV má údajně rozestavěnou nádražní budovu, kdyby to alespoň někomu poslal na dostavění.

Mám rozdělanou aktivitu a zajímalo by mě, jestli jsou už koleje definitivní. Zvlášť mě zajímá úsek Kolín-Pardubice a Ústí-Letohrad. Vím, že v Kolíně se s kolejema asi bude něco ještě dělat, ale snad ne se všema.

možná chybička?

Při jízdě od Pardubic se v Záboří nad Labem při rychlosti 150km/h (teď se omlouvám nevím jaká je tam maximální povolená rychlost, ale chtěl jsem si jen tak zkusmo projet trať) při přejezdu prvních vyhýbek rozpojí vlak. Nezkoušel jsem to teda s více druhy vlaky.
Jinak taky další dotázek maličkej, jestli někdo neplánuje vytvořit taky dvoupatráky co jezděj Pardubice Praha. Teda ten starší typ už nejezdí, teď jezdí jen ten novej bílej.
Jinak skvělá práce, trať je úplně super a už se těším až bude plně osazená Přelouč, má rodná zastávka :)
Jediné co umím je fotografovat a tak bych mohl přispět třeba několika fotografiemi, pokud by byo třeba.

Re: možná chybička?

Radekpl napsal:
Při jízdě od Pardubic se v Záboří nad Labem při rychlosti 150km/h (teď se omlouvám nevím jaká je tam maximální povolená rychlost, ale chtěl jsem si jen tak zkusmo projet trať) při přejezdu prvních vyhýbek rozpojí vlak. Nezkoušel jsem to teda s více druhy vlaky.
Jinak taky další dotázek maličkej, jestli někdo neplánuje vytvořit taky dvoupatráky co jezděj Pardubice Praha. Teda ten starší typ už nejezdí, teď jezdí jen ten novej bílej.
Jinak skvělá práce, trať je úplně super a už se těším až bude plně osazená Přelouč, má rodná zastávka :)
Jediné co umím je fotografovat a tak bych mohl přispět třeba několika fotografiemi, pokud by byo třeba.

Zdravím!

Pokud je mi známo tak Elektrická souprava 471 "dvoupatrák" neboli EŠUS se dá stáhnout na této adrese http://zelweb.wz.cz/download/vlaksim.htm Není to buhví co, ale alespoň něco.

Jen tak zkusmo jsem si ho vložil do aktivity Sp 1903 (autor Mirec snad promine) místo odjíždějícího rychlíku z Pardubic na Prahu a nevypadá to nejhůř - stejně se proti sobě na zhlaví jen mihneme.

Re: možná chybička?

Blackwolf napsal:
Radekpl napsal:

Zdravím!

Pokud je mi známo tak Elektrická souprava 471 "dvoupatrák" neboli EŠUS se dá stáhnout na této adrese http://zelweb.wz.cz/download/vlaksim.htm Není to buhví co, ale alespoň něco.

Jen tak zkusmo jsem si ho vložil do aktivity Sp 1903 (autor Mirec snad promine) místo odjíždějícího rychlíku z Pardubic na Prahu a nevypadá to nejhůř - stejně se proti sobě na zhlaví jen mihneme.
Ta 471 na stánkách zelweb.wz.cz... je pouze přeskinovaná německá souprava. A podle mně je český model hotový až s kabinou (klidně statickou). Ale aspoň něco... :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře