Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravím všechny. Odpoledne jsem zasedl ke Kolínu a už se dá jet i do nákladního nádraží od odbočky Kolín dílny. Zatím po 20. kolej. Nejhorší zhlaví mezi osobním a seřaďovacím nádražím mám hotovo komplet a dá se jet až k 5. peronu na 16. kolej. V Kolíně zbývá dostavět vyustění na Kutnohorskou trať včetně přilehlých vedlejších kolejích. Odtud nemám fotomateriály (sudé koleje 22 až 44), takže někdy příště.
Pokud někdo staví aktivitu, tak od poslední aktualizace se změny v trati týkají pouze sudé skupiny od 6. koleje výše. Ještě doplním návěstidla, zde chci upozornit, že v Kolíně osobním je stará návěstní soustava a odjezdová a cestová návěstidla ukazují pouze jedno světlo.

Problém se stahovanim vozidel

Dobry den,
omlouvam se za to, co se mozna resilo jiz jindy (ci jinde), ale bohuzel nemam cas neustale sledovat nekolik diskusi... Jedna se mi o nasledujici: proc, kdyz autor aktivity pouzije "nove" vozidlo (napr. jine inventarni cislo jiz existujicicho vozidla), musim stahovat zase cele vozidlo? Tedka jsem nainstaloval nove aktivity od p. Semory a uz druhy den sedim na modemu a stahuji 29 rad vozidel, z toho cca 18 jiz mam, jenom ne ta inventarni cisla. A lezt do consistu a stale tam neco prepisovat, to se mi teda taky nechce. Bylo by mozne vystavit na net vzdycky jenom balik s novymi .eng ci .wag soubory, ktere by se nakopirovaly do prislusneho adresare? Ono to tam mozna je, ale jak se jmenuji, kdyz na serveru msts/tyk0kso/xxxxx neni videt struktura...

Dalsi dotaz mam na ty, kdo pouzivaji Download accelerator. Nevite, jak nastavit, aby se po ukonceni stahovani souboru zacal automaticky stahovat ten dalsi, co je na listu? Ja bych skoro i rekl, ze tato funkce je k dispozici jen u registrovane verze, ale rad bych se mylil.

Dekuji za odpoved. Jestli to nechcete rozpitvavat tady, napiste mi prosim na dusan.havlicek@email.cz. Diky.

Naposled editoval moderátor:
DusanH: toto jest jedna z nevýhod Zbyňkovho TRAINSETu, ale ja som zdá sa prišiel na jednu trocha závažnejšiu ... MsTS očividne nezvláda, keď je v jednom adresári viac než 40/50 .eng / .wag súborov .... eda aspoň u dvoch mojich známych to tak blblo, a vyriešilo to jedine nasadenie systému so značením 1 adresár = 1 vozidlo ... takže za chvíľu bude nutné rozdeľovať adresáre na polovice ... a bude v tom zas chaos :?

Takže problém s aktivitou ECHVA je už takmer vyriešení, už som sa konečne rozbehol, pravdu mal Zbyněk bolo to zle odbrzdené.Takže po pripojení súpravy treba vlakovú brzdu dať na záver, počkať kým nezabrzdí a potom odbrzdiť a sme doma.Takže ten pôvodný paths bol dobrý, ale teraz mi pre istotu nechce postaviť návestidlo pri odchode zo 110. koľaje.Skúšal som aj TAB ale nefunguje to.Už mi z toho pomaly šibe.

Re: Problém se stahovanim vozidel

DusanH napsal:
Dobry den,
omlouvam se za to, co se mozna resilo jiz jindy (ci jinde), ale bohuzel nemam cas neustale sledovat nekolik diskusi... Jedna se mi o nasledujici: proc, kdyz autor aktivity pouzije "nove" vozidlo (napr. jine inventarni cislo jiz existujicicho vozidla), musim stahovat zase cele vozidlo? Tedka jsem nainstaloval nove aktivity od p. Semory a uz druhy den sedim na modemu a stahuji 29 rad vozidel, z toho cca 18 jiz mam, jenom ne ta inventarni cisla. A lezt do consistu a stale tam neco prepisovat, to se mi teda taky nechce. Bylo by mozne vystavit na net vzdycky jenom balik s novymi .eng ci .wag soubory, ktere by se nakopirovaly do prislusneho adresare? Ono to tam mozna je, ale jak se jmenuji, kdyz na serveru msts/tyk0kso/xxxxx neni videt struktura...

Dalsi dotaz mam na ty, kdo pouzivaji Download accelerator. Nevite, jak nastavit, aby se po ukonceni stahovani souboru zacal automaticky stahovat ten dalsi, co je na listu? Ja bych skoro i rekl, ze tato funkce je k dispozici jen u registrovane verze, ale rad bych se mylil.

Dekuji za odpoved. Jestli to nechcete rozpitvavat tady, napiste mi prosim na dusan.havlicek@email.cz. Diky.

Milý Dušan,

na Zbynkovej homepage je môj návod na prepísanie consists súborov a podľa neho si môžeš upraviť súpravy k obrazu tvojho Trainsetu tak, aby si nemusel vždy sťahovať nové vozidlá.Ja to robím bežne, napr. keď autor dá do súpravy loko 163, ja si ju za pár sekúnd môžem vymeniť za 151-ku.

Stav prací:
Kolejiště v Kolíně je dostavěno asi z 90%. Do nákladního nádraží se dá už vjet na první odbočce u Kutnohorské trati. Pak jsem se přesunul na opačný konec a konečně koleje dotáhl do Zábřehu, včetně. Ale odtud mám pouze materiály v rozestavěném stavu. Plánky naštěstí aktuální. Také mám dilema se starou tratí do Hoštejna. Kdyby se bylo čeho chytit postavil bych už nové propojení. Stejně až do Krasíkova k tomu dojde. Ty tunely budou stát za to.
Kdyby někdo tyto tajné materiály měl....

Stav aktivity ECHVA:
Konečne som už vyriešil problém s paths, s návestidlami a s posunom.Takže už sa aj pohnem, aj návestidlá mi už stavia, len som musel mierne zmeniť paths.Ale čo je zaujímavé že na 108.koľaji mi svieti červená a keď odtiaľ vyposunujem všetky vozne tak sa tam rozsvieti biela.Tieto stavy MSTS sú niekedy poriadnou záhadou...

p. Šemorovi:

Můžete mi říct, jakým způsobem zjišťujete délku rovných úseků a zatáček na neelektrifikované trati?
Na elektrifikované se to jednoduše určí podle vzdálenosti sloupů trakce, ale chci postavit neelektrifikovanou trať pro motoráčky, kde žádné sloupy nejsou :x

Dá se to zjistit přímo na místě (na kolejích), nebo se musí stavět podle nějaké mapy?

A ještě bych se vrátil k tématu o stoupání tratě, psal jste, že v editoru se každé naklonění koleje o 1 dílek rovná 2,5 promile, takže 4 dílky jsou 10 promile. Ale jak poznáte v terénu, pod jakým úhlem trať doopravdy stoupá?

Na to sú už mapové podklady, nazýva sa to konkrétne, že traťové pomery ... ak máš nejakého známeho na ČD nie je problém to zohnať ...

JOHNZ napsal:
DusanH: toto jest jedna z nevýhod Zbyňkovho TRAINSETu, ale ja som zdá sa prišiel na jednu trocha závažnejšiu ... MsTS očividne nezvláda, keď je v jednom adresári viac než 40/50 .eng / .wag súborov .... eda aspoň u dvoch mojich známych to tak blblo, a vyriešilo to jedine nasadenie systému so značením 1 adresár = 1 vozidlo ... takže za chvíľu bude nutné rozdeľovať adresáre na polovice ... a bude v tom zas chaos :?

Ano, toto mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Velký počet eng souborů v jednom adresáři = problém.

Dan napsal:
JOHNZ napsal:

Ano, toto mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Velký počet eng souborů v jednom adresáři = problém.

Ve které složce je tolik engů? A jak se to projevuje?? Musíte psát konkrétněji, jinak se nedá odpovědět. Ještě když jsem byl se stavbou trati asi 150 km zpět, někde u Třebové, také se ozývaly hlasy, že trať je už moc dlouhá a je příčinou pádů a chybových hlášení. Proto později vznikla aktivita Náročná služba, abych dokázal, že tomu tak ještě není a že se jednalo pouze o dohady. Ohledně vozidel, v každém případě asi bude namístě, kromě složek Global a Routes mít speciální výběr i Trains (TrainsBP, Trains150, atd). Je také logické, že vozidla jezdící na mé trati nebudou jezdit na 150 a obráceně. V mém případě může být potřeba velké množství 363, 163, atd. Kdyby nastal případ, že by se přesto vyskytovalo velké množství vozidel stejné řady, tak by se složky rozdělily podle lokomotivních dep. Bylo by to opět logické a tvůrcům aktivit by to zjednodušilo práci.
Stejně se už zde řešilo, že pokud máte ve složkách vysoké množství tratí, vozidel, Consists a aktivit, tak ráno můžete zapnout PC a v poledne se to snad vše načte. Proto to v budoucnu bude nutnost mít vše takto rozdělené. Ještě by to chtělo od nějakého programátora vymyslet nějaký český Trainstore speciál, který by dokázal složky přejmenovávat dle volby trati, aby uživatel měl patřičný komfort. A pak už bude úplně jedno, jaký Xtracks kdo používá.

Ono, u TRAINSETu k BP sa to ešte neprejavuje, on má za totiž podľa T-systému upravený TRAINSET (konkrétne sa jednalo o zložku CD_754 a má do toho ešte kadečo popridávané, každú mašinu tam mal všade aj nočné kabíny, nefunkčné vozidlá, až tak jedneho krásneho dňa v aktivite okolo neho prešla súprava bez mašiny a krátko na to prišiel Bill aj so svojou hláškou, kde ťa pekne prosí o informácie o chybe, ktorá sa nebodaj vlúdila do jeho inak dokonalého SW ...

Stavitelxx napsal:
p. Šemorovi:

Můžete mi říct, jakým způsobem zjišťujete délku rovných úseků a zatáček na neelektrifikované trati?
Na elektrifikované se to jednoduše určí podle vzdálenosti sloupů trakce, ale chci postavit neelektrifikovanou trať pro motoráčky, kde žádné sloupy nejsou :x

Dá se to zjistit přímo na místě (na kolejích), nebo se musí stavět podle nějaké mapy?

A ještě bych se vrátil k tématu o stoupání tratě, psal jste, že v editoru se každé naklonění koleje o 1 dílek rovná 2,5 promile, takže 4 dílky jsou 10 promile. Ale jak poznáte v terénu, pod jakým úhlem trať doopravdy stoupá?
Když pokládám koleje, tak jako metr používám rovné koleje a1t100mtrs a jiné. Oblouky jsou horší, ale dá se osadit stožáry TV a pak je odebrat.

Změřit již položené koleje, pod jakým sklonem se nacházejí se dá jedině je editovat a spočítat počet stupínků nahoru nebo změřit výškový rozdíl terénu a přepočítat do promile. 1 promile = 1m výšky na 1000metrech. 10promile, na 1000m o 10metrů.

Promiňte já jsem ten dotaz špatně napsal, myslel jsem, jak se dá zjistit délka rovných úseků a zatáček v terénu, né v MSTS.
V MSTS to vím, ale ty koleje venku ne...

Zbyněk Šemora napsal:
Stav prací:
Kolejiště v Kolíně je dostavěno asi z 90%. Do nákladního nádraží se dá už vjet na první odbočce u Kutnohorské trati. Pak jsem se přesunul na opačný konec a konečně koleje dotáhl do Zábřehu, včetně. Ale odtud mám pouze materiály v rozestavěném stavu. Plánky naštěstí aktuální. Také mám dilema se starou tratí do Hoštejna. Kdyby se bylo čeho chytit postavil bych už nové propojení. Stejně až do Krasíkova k tomu dojde. Ty tunely budou stát za to.
Kdyby někdo tyto tajné materiály měl....

Spíše bych byl pro zachování stávající tratě. Není nad estakádu u Třebovic.

Třebovice - Rudoltice nechám jak je. Koridorové to bude až Rudoltice - Zábřeh - (Olomouc) Eventuelní zpoždění bude v tomto úseku alespoň vyrovná nepřesnosti MSTS.

Zbyněk Šemora napsal:
Ve které složce je tolik engů? A jak se to projevuje?? Musíte psát konkrétněji, jinak se nedá odpovědět...

Omlouvám se, zapomněl jsem poznamenat, že se to netýká přímo Vašeho trainsetu :eek: , ale platí to obecně. Já používám vlastní trainset a konkrétně se to projevilo u řady 363. Mám téměř všechny skiny v jednom adresáři, a to včetně verzí s předním i oběma sběrači. Projevuje se to například při pokusu o rozpojení vozidel, hra zamrzne a následuje tradiční odkaz k Billovi.

Vzdálenosti a sklony

Kilometrická poloha každého místa na kterékoliv trati se dá určit podle tzv. Hektometrovníků (podle ČD D1 Staničník), což jsou bílé kameny každých 100 m střídavě vpravo a vlevo kolem TK. Je na nich uvedena kilometrická poloha od začátku trati (např. 156,7 - 156. kilometr a 700 metrů k tomu)

Sklon trati se zase určuje Sklonovník, kde je jedno černé číslo, které určuje délku úseku, a červené, které určuje sklon v promile (převýšení na 1000 m tratě) a může být buď nahoře, pak jde o stoupání, nebo dole a pak jde o klesání.

Kdyžtak je to na stránce http://www.predpisy.wz.cz v předpisu ČD D1

Hádejte, v kterých místech právě tvořím ...????

Tisknu daňové přiznání a přehledy pro VZP a OSSZ a točí se mi panenky z toho, co mi počítač vypočítal a kolik mám zítra platit. :roll:
Takže zítra místo na poštu s objednanými DVD musím na finanční úřad :mad: a DVD pošlu strategicky ve středu (to se fronty z pošty přesunou na finanční úřady :lol: .

PS. večer se pokusím dle map vyměřit a postavit novou trať ze Zábřehu do Hoštejna (kvůli aktivitám zatím bez napojení) a tím budu před ČD v předstihu. :P

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře