Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Vzdálenosti a sklony

Martan napsal:
Kilometrická poloha každého místa na kterékoliv trati se dá určit podle tzv. Hektometrovníků (podle ČD D1 Staničník), což jsou bílé kameny každých 100 m střídavě vpravo a vlevo kolem TK. Je na nich uvedena kilometrická poloha od začátku trati (např. 156,7 - 156. kilometr a 700 metrů k tomu)

Sklon trati se zase určuje Sklonovník, kde je jedno černé číslo, které určuje délku úseku, a červené, které určuje sklon v promile (převýšení na 1000 m tratě) a může být buď nahoře, pak jde o stoupání, nebo dole a pak jde o klesání.

Kdyžtak je to na stránce http://www.predpisy.wz.cz v předpisu ČD D1
Jenomže ne každej kylometrovník je tam kde má být přesně posle nich se stavět nedá. Sám jsem se o tom přesvědčil.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím všechny, určitě se to tady už někdy řešilo ale nemůžu najít kde:
Lze provést něco lepšího s "kritickou rovnoběžkou" než ukládat a restartovat aktivitu v tomto místě? Konkrétně mám problém v Dlouhé Třebové. Navíc mi nyní při snaze o restart MST v tomto místě zamrzává takže s tím je dost problém. Děkuji.

Re: Problém se stahovanim vozidel

Mirec napsal:
DusanH napsal:
Dobry den,
omlouvam se za to, co se mozna resilo jiz jindy (ci jinde), ale bohuzel nemam cas neustale sledovat nekolik diskusi... Jedna se mi o nasledujici: proc, kdyz autor aktivity pouzije "nove" vozidlo (napr. jine inventarni cislo jiz existujicicho vozidla), musim stahovat zase cele vozidlo? Tedka jsem nainstaloval nove aktivity od p. Semory a uz druhy den sedim na modemu a stahuji 29 rad vozidel, z toho cca 18 jiz mam, jenom ne ta inventarni cisla. A lezt do consistu a stale tam neco prepisovat, to se mi teda taky nechce. Bylo by mozne vystavit na net vzdycky jenom balik s novymi .eng ci .wag soubory, ktere by se nakopirovaly do prislusneho adresare? Ono to tam mozna je, ale jak se jmenuji, kdyz na serveru msts/tyk0kso/xxxxx neni videt struktura...

Dalsi dotaz mam na ty, kdo pouzivaji Download accelerator. Nevite, jak nastavit, aby se po ukonceni stahovani souboru zacal automaticky stahovat ten dalsi, co je na listu? Ja bych skoro i rekl, ze tato funkce je k dispozici jen u registrovane verze, ale rad bych se mylil.

Dekuji za odpoved. Jestli to nechcete rozpitvavat tady, napiste mi prosim na dusan.havlicek@email.cz. Diky.

Milý Dušan,

na Zbynkovej homepage je môj návod na prepísanie consists súborov a podľa neho si môžeš upraviť súpravy k obrazu tvojho Trainsetu tak, aby si nemusel vždy sťahovať nové vozidlá.Ja to robím bežne, napr. keď autor dá do súpravy loko 163, ja si ju za pár sekúnd môžem vymeniť za 151-ku.

Ja to dělam v conbuilderu taky tak. Jelikož ještě nemám nový Zbyňkův trainset tak každou novou aktivitu nechám "očuchat" Conbuiderem a pak si za ty vozidla co nemám, nebo je mám jinak pojmenované dosadím co zrovna potřebuju nebo si vytvořím úplně jinou soupravu.

Jan Švec napsal:
Zdravím všechny, určitě se to tady už někdy řešilo ale nemůžu najít kde:
Lze provést něco lepšího s "kritickou rovnoběžkou" než ukládat a restartovat aktivitu v tomto místě? Konkrétně mám problém v Dlouhé Třebové. Navíc mi nyní při snaze o restart MST v tomto místě zamrzává takže s tím je dost problém. Děkuji.

Pokud vím, tak zatím jiné řešení není, ale je to jen směrem na Kolín, opačně už ne. Dělejte uložení ještě pro zálohu před kritickým místem, dále potom v kritickém místě. Zkuste restartovat celý PC, protože se tím vlastně uvolní obsazené prostředky, zejména paměť. Je možné, že nestíhá MSTS jako takový.

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně vozidel, v každém případě asi bude namístě, kromě složek Global a Routes mít speciální výběr i Trains (TrainsBP, Trains150, atd). Je také logické, že vozidla jezdící na mé trati nebudou jezdit na 150 a obráceně. V mém případě může být potřeba velké množství 363, 163, atd. Kdyby nastal případ, že by se přesto vyskytovalo velké množství vozidel stejné řady, tak by se složky rozdělily podle lokomotivních dep. Bylo by to opět logické a tvůrcům aktivit by to zjednodušilo práci.
Stejně se už zde řešilo, že pokud máte ve složkách vysoké množství tratí, vozidel, Consists a aktivit, tak ráno můžete zapnout PC a v poledne se to snad vše načte. Proto to v budoucnu bude nutnost mít vše takto rozdělené. Ještě by to chtělo od nějakého programátora vymyslet nějaký český Trainstore speciál, který by dokázal složky přejmenovávat dle volby trati, aby uživatel měl patřičný komfort. A pak už bude úplně jedno, jaký Xtracks kdo používá.

Zbyňku, nemyslíš, že tohle bude cesta do pekel? Jak rozlišovat a analyzovat, který eng nebo wag patří ke které trati? A co když budou společné pro více tratí?
Samotný přesun v rámci jednoho fyzického disku nebude až takový problém, ale zanalyzovat spuštěnou aktivitu, consisty a podle toho vyzobat vozidla.....nevim nevim :?: :?:

To už spíš mít více instalací MSTS....pro každou trať jednu....

A nebo opustit ideu mít jednu řadu v jednom adresáři.....pokud se ukázala jako lichá.....tím se ten problém vyřeší, ne? :idea:

Cesta do pekel???
To už jsem někde slyšel.
Ale já nic nevymýšlím, to byla jen jedna z možností, jak to vyřešit, kdyby byla složka některé řady přeplněná (jestli to nedělá jen slabý PC). Já se svou tratí distribuji i vozidla, která se zde vyskytují. To samé by měl mít každý stavitel jiné tratě a pak by neměl být problém, tohle rozlišit. Samozřejmě by byly duplicity, některé loko jezdí po více tratích.Ale hlavní výhoda by byla rychlejší start MSTS.

Jinak jsem včera úderem dvanácté zprovoznil nové propojení Zábřeh - Hoštejn. Ale jelikož Mirecova aktivita EC107, jeden Paths zasahuje až někam kam by neměl a tím by se potrhal, dočasně odkloním provoz na starou trať, ať se ještě chvilku můžete kochat. Provoz otevřu po rekonstrukci ostatních stanic. (ale téměř vše je připraveno, chybí mi jeden viadukt a jedno přemostění silnice.)

poison napsal:
Výlet do Letohradu v pracovní verzi je super!Malý dotaz může na 024 ČD 340 055?Je to tak troche zapomenutá loko,která vypadá fakt super.Měl bych scénář pro aktivitu.Dík :lol:
Nevím,jestli na to už někdo neodpověděl, ale 340 je předělaná laminátka 240, na dva systémy, oba střídavé, ten náš 25Kv 50 Hz a něměcký 16 Kv. To znamená že v Letohradu, nebo v těch končinách se objevit opravdu nemůže. Teoreticky by se dala použít ve střídavé části trati BP, ale pouze teoreticky, protože pokud vím je dislokovaná v DKV české Budějovice, které jí mají používat na přetahy vlaků do Rakouska. Omlouvám se za případné chyby v odpovědi, počítač mám krátce a do fóra píšu prvně.
Max

Cesta do pekel

Vzhledem k pretrvavajici diskusi k trainsetu doporucuji pouzit sw

ActivityMaster.

Stoji sice 14USD, ale usetri takoveho casu, ze ty 300Kc se vrati ihned. Umi predelat aktivitu na vas trainset, jinymi slovy nahradi neexistujici vozidla existujici bud sam nebo s dopomoci a jeste si to pamatuje, takze pokud napr. predelavate ze Zbynkova trainsetu na nejaky vas, tak napodruhe uz je to jen o zmacknuti tlacitka.

Uz neverim, ze se nekdy trainset sjednoti a kladu si otazku proc vlastne, kdyz s timhle nastrojem to jde skoro samo a kazdemu z ruznych duvodu vyhovuje jiny trainset nebo chce aktivitu treba projet s jinymi vozidly.

Muzu jen doporucit
Najdete na adrese

http://www.skylinecomputing.com/

Je tam ke stazeni manual popisujici, co vse AM umi.

ZSR

P.S. Switch list generator od tehoz autora je take prima!

Objevil jsem jednu drobnost ktera me vsak spis prekvapila nez aby mi nejakym zpusobem zneprijemnovala zivot (no nez zivot tak jen hrani si na PC). Na trati od pana Semory se v useku Usti n. O. - Letohrad (presne u zast. Cernovir) a pak i dale u zast. Stary Kolin i jinde, na maly okamzik ztrati z vlaku vuz a je misto neho prazdny prostor. Vse pri zapnutem vnejsim pohledu na lokomotivu. Ztrati se mi vzdy jen ten vuz ktery zasahuje jen z casti do zobrazovane plochy.
Nevim zda se jedna o chybu na mem PC nebo to ma spojitost primo s trati a stalo se to i nekomu jinemu.

Takže k Zbynkovej práci na trati opäť nieje čo dodať, je to jednoducho... :o .Páči sa mi tiež nový image www stránky, tie menšie písmená sú podľa mňa krajšie, aj nová mapa ujde.Aby ste si nemysleli že pracuje iba Zbnynek, tak oznamujem že aktivita posunu v Elektrárne Chvaletice je hotová, stačí len dodať traffic, ale to je otázka jedného dňa.Dnes som otestoval správy, niektoré otočné body správy mať nebudú takže treba posunovať veľmi pozorne.Ono je to vlastne zhoda náhod, nakoľko keď je vlak hráča vzadu a vy pripojíte 30 vozňovú súpravu tak vám otočný bod zareaguje na prvý vozeň ale správa naňom umiestnená zareaguje až po prejdení súpravy (lokomotívy) hráča.Zajtra snáď dorobím traffic, a ak všetci svätý dajú tak to ešte večer pošlem Zbynkovi na uverejnenie.

Chtěl bych upozornit na dvě změny. Po shlédnutí včera dorazivších, týden potulujících se po českých poštách, materiálů z Kolína jsem přestavěl vyústění trati 230 mezi poslední vyhýbkou nákladního nádraží a spojkou s tratí 010. Ještě asi upravím poslední kolej u pátého nástupiště, o kousek posunu vyhýbku směrem k angličanům. Stejně, jezdit tam v aktivitě zatím nemá smysl. Až to bude do Kutné Hory, což určitě propojím, tak to bude o něčem jiném. Ale dříve bych si měl pohrát s nedodělanou krajinou.
Pak mne nepotěšila poslední zpráva, že koridor za Lupěným do Hoštejna povede trochu jinudy. Já to stavěl podle map vydaných v říjnu 2004. Hlavně že ten atlas stál 1400kč. Mapu zveřejním na mých stránkách.
Ale víte co to stálo peněz prorazit dva tunely a postavit 4 přemostění? To budou mít dělníci radost, že budou muset vše zasypat a razit někde jinde. :lol: Na druhou stranu se mi zdálo divné, že koridor začíná až za druhým obloukem za Hoštejnem.

Zbyněk Šemora napsal:
Chtěl bych upozornit na dvě změny. Po shlédnutí včera dorazivších, týden potulujících se po českých poštách, materiálů z Kolína jsem přestavěl vyústění trati 230 mezi poslední vyhýbkou nákladního nádraží a spojkou s tratí 010. Ještě asi upravím poslední kolej u pátého nástupiště, o kousek posunu vyhýbku směrem k angličanům. Stejně, jezdit tam v aktivitě zatím nemá smysl. Až to bude do Kutné Hory, což určitě propojím, tak to bude o něčem jiném. Ale dříve bych si měl pohrát s nedodělanou krajinou.
Pak mne nepotěšila poslední zpráva, že koridor za Lupěným do Hoštejna povede trochu jinudy. Já to stavěl podle map vydaných v říjnu 2004. Hlavně že ten atlas stál 1400kč. Mapu zveřejním na mých stránkách.
Ale víte co to stálo peněz prorazit dva tunely a postavit 4 přemostění? To budou mít dělníci radost, že budou muset vše zasypat a razit někde jinde. :lol: Na druhou stranu se mi zdálo divné, že koridor začíná až za druhým obloukem za Hoštejnem.

Tiež súhlasím že najprv by sa mala dostavať krajina v úseku Pardubice - Kolín.Čo sa týka aktivity ČD na koridore tiež mi je to až smiešne že prerazím tunely, postavím estakády a nakoniec je to nanič.Ale aspoň bude práca pre ľudí...

PAja napsal:
Objevil jsem jednu drobnost ktera me vsak spis prekvapila nez aby mi nejakym zpusobem zneprijemnovala zivot (no nez zivot tak jen hrani si na PC). Na trati od pana Semory se v useku Usti n. O. - Letohrad (presne u zast. Cernovir) a pak i dale u zast. Stary Kolin i jinde, na maly okamzik ztrati z vlaku vuz a je misto neho prazdny prostor. Vse pri zapnutem vnejsim pohledu na lokomotivu. Ztrati se mi vzdy jen ten vuz ktery zasahuje jen z casti do zobrazovane plochy.
Nevim zda se jedna o chybu na mem PC nebo to ma spojitost primo s trati a stalo se to i nekomu jinemu.

To není jenom na této trati, občas se to z neznámého důvodu stane i jinde, ale protože to není nic vážného, tak si toho nevšímám. Je to skutečně tak, že při průjezdu určitým bodem v tomto bodě postupně na pikosekundu zmizí vůz právě projíždějící tímto bodem a vzápětí se zase objeví, takže postupně tímto způsobem probliká celý vlak. Lord.

Mě zaujalo, jak dobře to vypadá s rozdělaným koridorem. Napadlo mě, že by možná stálo za to nechat některá místa jakoby rozestavěná, že by se jelo po staré trati a kolem by byl rozestavěný koridor. Určitě by to bylo hodně zajímavé. Nebo jedna traťová kolej by už vedla po koridoru a druhá po starých kolejích. Místy by mohla vést i jen jedna kolej a druhá by byla v rekonstrukci. To jsou jen návrhy, že by to mohlo udělat trať ještě zajímavější a realističtější.
Dave

VEC

CHCEM AS OPYTAT CI BUDE PROJEKT POKRACOVAT AJ DO BRATISLAVY ABY BOLA KOMPLETNA CELA TRAT A ESTE KEDY ASI TAK BUDE DOTIAHNUTA DO PRAHY.JE TO SUPER TRAT LEN TAK DALEJ.

Dnes snad odpovím těm, kteří se vytrvale ptají, kudy budu stavět dál. Vše je závislé na podkladech, které mám k dispozici a pak stovky hodin času to nějak dát do MSTS.
Výlet s kamerou , stativem, fotoaparátem se dnes konal na trase: Česká Třebová - Olomouc - Zábřeh - Olomouc - Přerov - Břeclav - Šakvice. Chci poděkovat Milošovi z Blanska za asistování a spolupráci. Pořídili jsme kvalitní digitální video v délce 4,5 hodin a asi 700 fotek. Musím pochválit dnešní sestavu průvodčích na vlacích, které jsme použili. Měli pro akci maximální pochopení.
Jak jsem pozoroval, nebyli jsme dnes jediní fotografové. Co vlak to fotograf na konci vlaku. Kdyby někdo měl záběry z posledního vozu v úseku Zábřeh - Rudoltice, ať se prosím ozve. Materiály mám z tohoto úseku jen z opačného směru. Jedná se mi o polohu nových tunelů budovaného koridoru.
Sluníčko dnes svítilo celou cestu směrem, jak jsem potřeboval a mám dojem, že jsme jeli jeden s posledních vlaků, který projel tunelem z Třebovic do Rudoltic. Dnešní aktivní výlet se tedy vydařil. Některá foto zveřejním na svých stránkách.

Zbyněk Šemora napsal:
Dnes snad odpovím těm, kteří se vytrvale ptají, kudy budu stavět dál. Vše je závislé na podkladech, které mám k dispozici a pak stovky hodin času to nějak dát do MSTS.
Výlet s kamerou , stativem, fotoaparátem se dnes konal na trase: Česká Třebová - Olomouc - Zábřeh - Olomouc - Přerov - Břeclav - Šakvice. Chci poděkovat Milošovi z Blanska za asistování a spolupráci. Pořídili jsme kvalitní digitální video v délce 4,5 hodin a asi 700 fotek. Musím pochválit dnešní sestavu průvodčích na vlacích, které jsme použili. Měli pro akci maximální pochopení.
Jak jsem pozoroval, nebyli jsme dnes jediní fotografové. Co vlak to fotograf na konci vlaku. Kdyby někdo měl záběry z posledního vozu v úseku Zábřeh - Rudoltice, ať se prosím ozve. Materiály mám z tohoto úseku jen z opačného směru. Jedná se mi o polohu nových tunelů budovaného koridoru.
Sluníčko dnes svítilo celou cestu směrem, jak jsem potřeboval a mám dojem, že jsme jeli jeden s posledních vlaků, který projel tunelem z Třebovic do Rudoltic. Dnešní aktivní výlet se tedy vydařil. Některá foto zveřejním na svých stránkách.

No ako čítam dnešný deň išlo všetko ako po masle.4,5 hod. videa to už ale musí byť veľkosť, to rovno nosiť zo sebou prenosný HDD.Aj to že vlaková čata vyšla v ústrety je pomaly zázrak, bude to asi tým pekným počasím, všetci majú dobrú náladu.V rubrike o stavbe tratí som čítal že autor trate Olomouc - Opava uvažuje o predĺžení trati do Zábřehu.Neviem čím to je, ale vždy keď sa u vás pohnú práce, tak všetci ostatní nejako ožívajú...

Mirec, velký HD přichází do hry až nyní. V terénu to jistily tři 90 minutové kazety (měl jsem jich raději víc), a vekokapacitní baterie. A záznam vypadá dost dobře.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirec, velký HD přichází do hry až nyní. V terénu to jistily tři 90 minutové kazety (měl jsem jich raději víc), a vekokapacitní baterie. A záznam vypadá dost dobře.

Škoda že to nejako nemôžte zverejniť, tie dva filmy, ktoré mám na DVD sú tiež veľmi dobrej kvality.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře