Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Vzdálenosti a sklony

KaMat napsal:
Martan napsal:
Kilometrická poloha každého místa na kterékoliv trati se dá určit podle tzv. Hektometrovníků (podle ČD D1 Staničník), což jsou bílé kameny každých 100 m střídavě vpravo a vlevo kolem TK. Je na nich uvedena kilometrická poloha od začátku trati (např. 156,7 - 156. kilometr a 700 metrů k tomu)

Sklon trati se zase určuje Sklonovník, kde je jedno černé číslo, které určuje délku úseku, a červené, které určuje sklon v promile (převýšení na 1000 m tratě) a může být buď nahoře, pak jde o stoupání, nebo dole a pak jde o klesání.

Kdyžtak je to na stránce http://www.predpisy.wz.cz v předpisu ČD D1
Jenomže ne každej kylometrovník je tam kde má být přesně posle nich se stavět nedá. Sám jsem se o tom přesvědčil.

V terénu stejně nikdy nic nemůže být naprosto přesně, vždycky je nějaká odchylka od plánu. Jinak mě napadají 3 různé další metody, jak určit vzdálenosti a to nejen na železnici:

1. něco odkrokovat, něco změřit pásmem od vhodného referenčního (vztažného) bodu, který je s vyžadovanou přesností známý, případně několika takových bodů.

2. mít známého geodeta a zaměřit si trať pomocí teodolitu (totální stanice), toto je ale poněkud nákladné na finance a čas a zřejmě by k tomu bylo potřeba i nějaké povolení od ČD nebo podobné organizace, ale bylo by to zaměřené s přesností na 1 m, možná i větší.

3. pomocí GPS, což je ale také dost náročné na finance, ale s přesností tuším že 5 m

Ale ty hektometrovníky jsou podle mě celkem v pořádku a některé nepřesnosti se potom stejně musí trochu opravit, aby koleje v MSTS vhodně sedly

Naposled editoval moderátor:
Chtěl bych se zeptat kam se mají nakopírovat aktivity Mirec_ECHVA a os5011? Má se to hodit do activites? To jsem zkoušel, ale nejde to ani když jsem přejmenoval koncovku na act. Nikdy jsem ještě nestahoval aktivity, tak předem dík za pomoc. :lol:

Wiff napsal:
Chtěl bych se zeptat kam se mají nakopírovat aktivity Mirec_ECHVA a os5011? Má se to hodit do activites? To jsem zkoušel, ale nejde to ani když jsem přejmenoval koncovku na act. Nikdy jsem ještě nestahoval aktivity, tak předem dík za pomoc. :lol:

Na soubor apk se klikne a vše už se rozbalí tam kam má. Za předpokladu, že máte provedenou opravu a MSTS máte v Program Files

Zbyněk Šemora napsal:
Wiff napsal:

Na soubor apk se klikne a vše už se rozbalí tam kam má. Za předpokladu, že máte provedenou opravu a MSTS máte v Program Files
No, já právě MSTS nemám v Program files, já se divil, že se to nerozbalilo po kliknutí, je tu tedy ještě nějaké řešení? :(

To Wiff:
1. Proveď registr fix.
2. Ten soubor .apk pěkně jemně chytni myší a přetáhni ho na
tsunpack.exe v adresáři Utils. :idea:

Boby napsal:
To Wiff:
1. Proveď registr fix.
2. Ten soubor .apk pěkně jemně chytni myší a přetáhni ho na
tsunpack.exe v adresáři Utils. :idea:
Díky, vše jo OK :D

čsd aktivita

Zdravím. Chsi udělat na tuto trať nějakou aktivitku z dob čsd, ale chybí mi podklady. Nemáte někdo třeba jízdní řády z 80-tých let a např. řazení vlaků..... Taky bych potřeboval loko E499.2 . Vím, že existuje, ale od Havla se k ní nedá na trainsim dostat. Není možný ji najít ještě jinde?

Re: čsd aktivita

Davidus napsal:
Zdravím. Chsi udělat na tuto trať nějakou aktivitku z dob čsd, ale chybí mi podklady. Nemáte někdo třeba jízdní řády z 80-tých let a např. řazení vlaků..... Taky bych potřeboval loko E499.2 . Vím, že existuje, ale od Havla se k ní nedá na trainsim dostat. Není možný ji najít ještě jinde?
Já mám JŘ z let 1989-90 (vyhrabal jsem to někde ve sklepě, nevím ani, čí to bylo,původně asi určeno do sběru...) a taky bych si chtěl něco udělat, akorát nevím, kde najít to řazení vlaků.Neví někdo? :?:

Zbyněk Šemora napsal:
Wiff napsal:

Já mám MSTS umístěn v D:\Train simulátor a aktivity *.apk se mi rozbalí tam kam mají, tedy žádné Program Files neni podmínkou.

po zveřejnění nové mapy i s některými plánovanými úseky se množí dotazy, jestli nepoložím koleje i tam nebo onam. Kdybych měl vyhovět všem, tak bych musel postavit celou síť ČD. To bych ale nesměl chodit do práce a živit se jen MSTS, což asi nelze. Stejně jako se nedá nikomu nadiktovat, aby postavil ty a ty objekty, tak nelze stavět tratě na přání. Stavím výhradně tudy, kde mám nějaké vzpomínky na dráhu, kde jsem buď sloužil nebo často jezdil jako cestující. A je toho ještě opravdu hodně.

Ještě mám připomínku k rychlosti vlaků v MSTS. Pan Karel vypočítal, že zkreslení rychlosti v MSTS proti rychlosti v reálu je závislé na výkonu počítače. Čím vyšší FPS, tím jedete proti reálu rychleji. Tady je odpověď proč někteří nemohli dojet včas do Sedlíšťky na kontrolní bod u aktivity EC107.
Jaksi bohužel, v tomto je MSTS nedokonalé a bude nutné sem tam vlak hráče něčím přibrzdit. Tímto zjištěním se musí každá aktivita v různých počítačích chovat jinak. Bude nutné s tímto jevem při tvorbě aktivit počítat.

Může mi , prosím , někdo poslat tento soubor na mejl : explorer.act
Předem moc děkuji email: wencaxp@seznam.cz

Naposled editoval moderátor:
Tak ten ti nikto neposle ... ten neexistuje (MsTS sa len tvari ze ho pouziva) ... pozri sa ci mas v trati vytvorrne adresare ACTIVITIES ; PATHS ; SERVICES a TRAFFIC . Ak nie, tak ich vytvor. Potom sa ti to uz opakovat nebude.

Zbyněk Šemora napsal:
po zveřejnění nové mapy i s některými plánovanými úseky se množí dotazy, jestli nepoložím koleje i tam nebo onam. Kdybych měl vyhovět všem, tak bych musel postavit celou síť ČD. To bych ale nesměl chodit do práce a živit se jen MSTS, což asi nelze. Stejně jako se nedá nikomu nadiktovat, aby postavil ty a ty objekty, tak nelze stavět tratě na přání. Stavím výhradně tudy, kde mám nějaké vzpomínky na dráhu, kde jsem buď sloužil nebo často jezdil jako cestující. A je toho ještě opravdu hodně.

Zbyňku,

a víš, že by se (až na nějaké výjimky) za tenhle nápad na tebe nikdo nezlobil? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

měj se fajn a ať se daří nejen v MSTS ale i jinak

Miran napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Zbyňku,

a víš, že by se (až na nějaké výjimky) za tenhle nápad na tebe nikdo nezlobil? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To by už nebolo to pravé orechové... :D , lebo by som už nevedel kam od radosti skočiť.Mne by úplne stačila šichta Praha - Olomouc, alebo Praha - Bratislava.Keby som to prešiel na jeden krát mal by som MSTS dosť aj na dva týždne... :D

Já to uvedu i zde:
Karel napsal:
Nešla mi stihnout aktivita EC 107 v prvním kontrolním bodě v Sedlíšťce. I když jsem jel 141 až 142 km/h. Jednou jsem v nastavení odebral zobrazení všech stínů - v krajině to není znát, ale FPS se zvýšilo zhruba o 10! A najednou jsem ten kontrolní bod stihl.
Skutečná jízdní doba je tedy závislá na FPS !!!

Mirec napsal:
Miran napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Zbyňku,

To by už nebolo to pravé orechové... :D , lebo by som už nevedel kam od radosti skočiť.Mne by úplne stačila šichta Praha - Olomouc, alebo Praha - Bratislava.Keby som to prešiel na jeden krát mal by som MSTS dosť aj na dva týždne... :D

Chtel bych se zeptat, jestli pri planovane prestavbe stanic novymi anglicany by nebylo mozne doplnit zeleznicni uzel v Brne o nakladovy nadrazi a propojeni na Zidenice? Konecne bychom tak mohli nakladaky hnat z Herspic az do Malomerickeho seradiste :-)

..o přestavbě od Brna na jih se mi už zdálo ve snu, že jsem měl hotovo. Ale bohužel byl to jen sen. Nejprve dokončím rozestavěné a pak budu postupovat podle plánu. Provedu rekonstrukci stanic nejprve od Pardubic po Hoštejn a pak to vezmu dolů na jih. Ještě jsem doplnil kolejivo mého XtracksBP o 3 kousky, abych mohl osadit další typy angličanů. Jeden z nich se bude hodit do Brna na severní zhlaví kde moc místa není....
Ale to jsou jen plány a je nutné najít čas a chuť k realizaci.

Mirec napsal:

Ale víš kolik bys měl místa pro tvorbu aktivit? :lol: :lol: :lol: :lol:

Miran napsal:
Mirec napsal:

Ale víš kolik bys měl místa pro tvorbu aktivit? :lol: :lol: :lol: :lol:

To máš pravdu, ale aj teraz mám dosť priestoru na realizáciu.Len mi chýba čas a niekedy aj chuť.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře