Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Víkend nám opět uběhl a všichni jsou zvědavi, co je nového. Já měl hlavní bod programu dát dohromady DPH. Ještě dnes ráno jsem to viděl bledě, ale nakonec jsem vše do odpoledne zvládnul a ještě něco času zbylo na MSTS. Opravil jsem chybně nastavené návěstidlo ve Skalici, viz připomínky v diskusi a pak jsem začal vyměňovat opěrné zdi za modely od Michala. Dlouhá Třebová, Česká Třebová, Blansko. Mnohde se hodily typy se zábradlím a myslím, že je to nyní o úplně něčem jiném. Ale je zajímavé, přeplněná objekty ČT, tam stavba byla úplně v pohodě, ale Blansko a okolí, tam jsem myslel, že už počítač poletí oknem. (jen pocity) Položil jsem objekt a potřeboval jsem jej srovnat, tak bylo nutné pohnout kamerou. A na 9 pokusů z 10 se obraz zasekl a následoval Bill. Ve finále jsem už chodil po špičkách, ale málo platné. Zeď pod tratí za Novohradskými tunely, to jsem myslel, že už to vzdám. Ale trpělivost zvítězila a je to tam, včetně cyklostezky. Bílovice si nechám na zítra, tam mi to padalo i v minulosti. Co to způsobuje, nevím, ale asi ty husté lesy.

PaV mi včera poslal aktivitu vlaku 5043, která je zajímavá i tím, že ..cituji autora: "....kterému se říká PaVOs, protože jsem v jeho zavedení do GVD 2004/5 měl prsty..."

Stahujte zde:

ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/PaV5043.apk

Naposled editoval moderátor:
Přesně to jsem zažil včera, když jsem stavěl okolí Čadce. Při položení objektu jsem ho potřeboval srovnat a jak jsem pohnul s kamerou, tak šup k Billovi... A když to takhle udělá u každého objektu několikrát, tak to už je fakt drsná zkouška na nervy....

Zdravím, po aktualizování balíku aktivit (k aktualizaci č. 47) mi při zapínání MSTS vyběhne, že chybí vagón db_Samms a lokomotiva ČD 163.064 .Chtěl jsem si je stáhnout, ale stránkách p. Šemory nejsou. Může mi je někdo poslat nebo poradit, kde stáhnout?

mr.X napsal:
Zdravím, po aktualizování balíku aktivit (k aktualizaci č. 47) mi při zapínání MSTS vyběhne, že chybí vagón db_Samms a lokomotiva ČD 163.064 .Chtěl jsem si je stáhnout, ale stránkách p. Šemory nejsou. Může mi je někdo poslat nebo poradit, kde stáhnout?

Vůz je zde: ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/db_Samms.rar

Lokomotiva je zde: http://zelpage.goo.cz/fhavel/trsdown65.html
Jen ji bude třeba "přeznačit" do systému jednotného Trainsetu anebo nahradit jiným strojem.

Pane Šemoro, asi už vím proč editor padá, když pohybujeme při pokládání objektů s kamerou. V editoru mám dohled kamery nastavený na maximální vzdálenost a neustále se obraz seká a posílá mě k Billovi. Ale pokud uberu vzdálenost pohledu (klávesa Page Down), tak je vše v pořádku a už se to vůbec neseká. Několikrát jsem to prověřil a je to ok.

řazení ČSD

pro p. Šemoru: Chci udělat nějakou aktivitu z dob ČSD, ale potřeboval bych nějaký řazení vlaků. Nepamatujete si něco z dob, kdy jste jezdil? Mě hlavně zajímá např. Dukla a pod vlaky... a taky ty co jezdily na Břeclav.....

Za dávných časů:
osobní vlaky: S489, služební vůz, Baikové vozy (8) nebo SM 488 pětidílné i zdvojené (Brno - Bratislava), Brno - Hodonín M 286 a 4 přípojné vozy. Do Hustopečí M 240. Manipulační vlaky T 458, Břeclav - Znojmo Papoušek a asi 8 dvouosých dřeváků, manipuláky štokr 556.0.
Balt Orient asi 16 až 20 vozů ale složení si nepamatuji. Ale někdo mi to kdysi poslal, musel bych hledat.
Dukla měla asi také kolem 20 ruských spacích vozů. Pak jezdil tzv dárkový vlak do Ruska. V předu soupravy lokomotivy a vzadu chladící vozy s plzeňským pivem, masem, atd. Pak se vozilo "drahé kamení" Uran ve wapkách (v noci jsme ani nepotřebovali rožínat světla, jak jsme svítili radioaktivitou) a samozřejmě nekonečné množství 50ti i více vozových Pn vlaků, které ucpávaly stanice, kam se ani nemohly vejít, kde mnohdy zůstávala průjezdná jen jedna kolej. Poříčany - Úvaly, nultá kolej sloužila jako odstavná, kde se i na trati zamykaly vlaky, když už měl fíra moc hodin. Trati Kolín - Lysá n Labem se přezdívalo uhelná vlečka....Pomalých jízd bylo víc než bylo únosné. Myslím v MSTS postavit tehdejší reálný provoz, to by bylo na počítač příští generace.

Zbyněk Šemora napsal:
Za dávných časů:
osobní vlaky: S489, služební vůz, Baikové vozy (8) nebo SM 488 pětidílné i zdvojené (Brno - Bratislava), Brno - Hodonín M 286 a 4 přípojné vozy. Do Hustopečí M 240. Manipulační vlaky T 458, Břeclav - Znojmo Papoušek a asi 8 dvouosých dřeváků, manipuláky štokr 556.0.
Balt Orient asi 16 až 20 vozů ale složení si nepamatuji. Ale někdo mi to kdysi poslal, musel bych hledat.
Dukla měla asi také kolem 20 ruských spacích vozů. Pak jezdil tzv dárkový vlak do Ruska. V předu soupravy lokomotivy a vzadu chladící vozy s plzeňským pivem, masem, atd. Pak se vozilo "drahé kamení" Uran ve wapkách (v noci jsme ani nepotřebovali rožínat světla, jak jsme svítili radioaktivitou) a samozřejmě nekonečné množství 50ti i více vozových Pn vlaků, které ucpávaly stanice, kam se ani nemohly vejít, kde mnohdy zůstávala průjezdná jen jedna kolej. Poříčany - Úvaly, nultá kolej sloužila jako odstavná, kde se i na trati zamykaly vlaky, když už měl fíra moc hodin. Trati Kolín - Lysá n Labem se přezdívalo uhelná vlečka....Pomalých jízd bylo víc než bylo únosné. Myslím v MSTS postavit tehdejší reálný provoz, to by bylo na počítač příští generace.
Díky. Ono se už dá něco domyslet....

A pokud by ještě někdo něco věděl, tak mi prosím napište.... Hlavně Praha - ČT - Olomouc..... díky předem

Mám dotaz na Zbyňka: Když jedu z Letohradu tak, že mám na světlech 40km/h anebo před Lanšperkem je zrovna výstraha, tak projedu kolem cedule 70km/h, na track monitoru mi chvíli svítí že max je 70, ale po asi 50-100 metrech tam znova naskočí 40ka. Jinak řečeno musím z Letohradu vyjíždět přímo, ne do výhybky, a na vjezdu do Lanšperku musí být volno. Jinak mám smůlu. Je to tak v pořádku nebo nějaká chybka u Vás? Jinak mám trať z DVD po aktualizaci asi 41 a všechny další nainstalované.

Je tu, prosím, někdo kdo by chtěl otestovat moji novou aktivitu (než jí zveřejním)? Jedná se o úsek Česká Třebová - Brno, EC.
Napiště mi na mejl. adresu nebo soukromou zprávu. Předem díky.

Pelikán napsal:
Mám dotaz na Zbyňka: Když jedu z Letohradu tak, že mám na světlech 40km/h anebo před Lanšperkem je zrovna výstraha, tak projedu kolem cedule 70km/h, na track monitoru mi chvíli svítí že max je 70, ale po asi 50-100 metrech tam znova naskočí 40ka. Jinak řečeno musím z Letohradu vyjíždět přímo, ne do výhybky, a na vjezdu do Lanšperku musí být volno. Jinak mám smůlu. Je to tak v pořádku nebo nějaká chybka u Vás? Jinak mám trať z DVD po aktualizaci asi 41 a všechny další nainstalované.

Koukal jsem na to byla tam krpa v nastavení jednoho odjezdového návěstidla z Letohradu. Svítily na něm dvě červené. Snad už to bude dobré, dnes už jdu spát, zítra to ještě testnu. Vydržte do aktualizace.

Hrabal jsem se opět v návěstidlech Letohradu, našel jsem tam několik chyb, ale efekt spadnutí rychlosti ze 70 na 40 to neodstranilo.
Chyba byla víte kde??? Dělal to rychlostník na odbočující trati na Týniště. To samé mi dělá rychlostník lokálky Hodonín - Holíč. Je to pozoruhodný jev, protože rychlostník do sousední koleje nezasahuje.
Kdo nechce čekat na aktualizaci, ať si v editoru smaže zmiňovaný rychlostník. Kdo umí, ať si opraví i ta 2 chybně nastavená návěstidla. Je to myšleno pro tvůrce aktivit. Aktualizace bude nejdříve po neděli. Ale DVD dnes rozesílaná budou už opravena. Jako bonus tam bude položení kolejí ze Zábřehu do Bludova včetně trianglu. (zatím jen koleje)

Zbyněk Šemora

--------------------------------------------------------------------------------

Hrabal jsem se opět v návěstidlech Letohradu, našel jsem tam několik chyb, ale efekt spadnutí rychlosti ze 70 na 40 to neodstranilo.
Chyba byla víte kde??? Dělal to rychlostník na odbočující trati na Týniště. To samé mi dělá rychlostník lokálky Hodonín - Holíč. Je to pozoruhodný jev, protože rychlostník do sousední koleje nezasahuje.
Kdo nechce čekat na aktualizaci, ať si v editoru smaže zmiňovaný rychlostník. Kdo umí, ať si opraví i ta 2 chybně nastavená návěstidla. Je to myšleno pro tvůrce aktivit. Aktualizace bude nejdříve po neděli. Ale DVD dnes rozesílaná budou už opravena. Jako bonus tam bude položení kolejí ze Zábřehu do Bludova včetně trianglu. (zatím jen koleje)

A neni tam nahodou kriticka rovnobezka? Libor

Libor: No to veru nie, a keď už ... kritická rovnobežka v tomto nemá čo hľadať ... tá je tu na robenie iných problémov ...

JOHNZ napsal:
Libor: No to veru nie, a keď už ... kritická rovnobežka v tomto nemá čo hľadať ... tá je tu na robenie iných problémov ...

Ahaa! Ja myslel to, ze pobliz Bludova je kriticka rovnobezka! Z. Semora ma proti GPS trat asi o 5 km jizneji (konkretne kriticka padesata rovnobezka u Dlouhe Trebove je asi ve skutecnosti 3 km severne od Usti nad Orlici. Takze triangl mezi Postrelmovem a Bludovem by mel byt pobliz kriticke padesate rovnobezky. Sumperk uz na stopro musi byt severneji.

Libor

Tento víkend ještě stále pracuji v okolí Zábřehu. Triangl v Bludově je na otáčení mašin moc daleko, asi 6 km, tak jsem využil vlečku do vápenky, v místech kde se vlečka rozdvojuje jsem přidal jeden oblouček a je další triangl. .....já jsem ale položil koleje všech vleček v celé délce a teď musím postavit i Zábřeh :mad: Ale ten vlečkový provoz tam může být zajímavý. Nemůže někdo zjistit, jak se jednotlivé vlčky jmenují ? Kvůli označení kolejí. Dal jsem to dohromady podle rozmazaných leteckých snímků. Něco z toho už vznikne.

Naposled editoval moderátor:
porucha?

..stále mne vypadává přihlášení. Nevíte někdo kde je chyba? Přihlásil jsem se, odeslal příspěvek a jsem anonym.

Zbyněk Šemora

ODPOVED PANU SEMOROVI

Dobrý den,abych se castecne pripojil do stavby teto trati,v zabreze k vapence:VLECKA se nazyva VITOSOV!!!!!!!!!A chtel sem se zeptat!Kdy planujete download na Sumperk???Fakt bezvadna uvaha na Sumperk!Muj otec tam jezdi rychliky jako strojvudce!!!:))

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře