Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dnes mám den blbec. Aktualizaci jsem ráno dával dohromady při svíčkách z baterek...ale pravá příčina byla, že jsem poslední balík aktualizoval pouze přímo do trati a ne do aktualizací. Tak prosím ještě prověřte oblasti Brno, ČT, Ústí nad Orlicí a Letohrad, kde by od přátel z Polska měly být osazené perony z jednoho kusu. V Dlouhé Třebové by měl na peroně stát animovaný nádražáček a dávat ruční návěst "Stůj zastavte všemi prostředky".
Už by to mělo být OK

Nazdar Zbynek,
Chcel by som sa spytat ako bude dalej pokracovat vystavba trate??Budes pokracovat na hlavne nadrazie alebo co bude nasledovat???

Tak jsem to taky projel a je to suppper. :) Jet po louce jménem Praha, na které se časem postaví celé stověžaté velkoměsto je skvělý zážitek. Jen jsem měl problém před Libní a taky hned za ní ve směru do Holešovic, kdy mi to ukazovalo spoustu chybějících objektů a nakonec když jsem chtěl v Holešovicích odpojit vagóny, tak pád do woken bez udání důvodu. Všechny z těch objektů a modelů ale mám ve složkách tratě, takže můj PC prostě asi a nejspíše nestíhal. :(

Re: Zadní stanoviště

Tomes napsal:
Můžete mi někdo poradit jak mám koukat ze zadního stanoviště ? Žádnou klávesou to nejde zaktivovat. Díky za odpověď
Zkus to na pravou šipku...tuším, že to AlešB delal na pravy pohled.....

Mám dotaz: když vjíždím od Prahy do stanic Český Brod a Poříčany, tak mi na vjezdu svítí jedno žluté světlo, jako u výstrahy, přitom na dalším (tj. odjezdovém) návěstidle svítí volno. Traťový monitor ale přitom na vjezdu ukazuje červené světlo a píše "přivolávač". Jak tomu mám rozumět?

Tomu rozuměj tak, že tato návěstidla mají moc kombinací a než je MSTS přepočítá, tak svítí pouze výstraha. To samé je ve Svitavách a Blansku. Ale pokud se na trati jezdí do 120 včetně, tak to není na závadu. Vsugeruj si, že výpravčí pozdě staví.

Praha vypadá vskutku pozoruhodně, i když je zatím zelená jak Vilnius. Především okolí holešovického mostu vypadá prakticky stejně jako za mým oknem až na jednu výjimku - bude zpracována vlečka do přístavu? Přinejmenším její náznak z holešovického nádraží by zajisté přinesl ještě více realističnoti. Ale to je jenom takové rýpnutí, jinak je nové rozšíření je to nejúžasnější, co jsem v Train Simulatoru viděl.

Zkus to na pravou šipku...tuším, že to AlešB delal na pravy pohled.....[/quote]

Je to tak - pravý pohled z kabiny je zadní pohled !

mld napsal:
Praha vypadá vskutku pozoruhodně, i když je zatím zelená jak Vilnius. Především okolí holešovického mostu vypadá prakticky stejně jako za mým oknem až na jednu výjimku - bude zpracována vlečka do přístavu? Přinejmenším její náznak z holešovického nádraží by zajisté přinesl ještě více realističnoti. Ale to je jenom takové rýpnutí, jinak je nové rozšíření je to nejúžasnější, co jsem v Train Simulatoru viděl.

Na to čekám. Z té vlečky nemám žádnou dokumentaci. Hlavně to vyústění z nádraží. Serie fotek by pomohla.
Příště už bude i Vltava a doufám, že už to bude alespoň trochu Praha a nejen podle kolejí.

Zbyněk Šemora napsal:
mld napsal:

Na to čekám. Z té vlečky nemám žádnou dokumentaci. Hlavně to vyústění z nádraží. Serie fotek by pomohla.
Příště už bude i Vltava a doufám, že už to bude alespoň trochu Praha a nejen podle kolejí.

Pane Semoro, nova aktualizace je vyborna. Sice Kolin-Holesovice za 28 minut je trosku mimo realitu, ale za to muze MSTS. Jen se zminim o tom, co me padlo do oka, jakoze toho je minimum. V Libni je u tretiho (respektive dnes prvniho) nastupiste kryta cast az (jenom) na konci nastupiste (smerem od Kolina), zatimco Vy ji mate nekde u pulky. Druha vec byl porost v mistech "treti" koleje mezi Bechovicemi a Libni, ktery mi prisel az presprilis vysoky (trosku me deprimovalo ze misty nevidim druhou kolej, ale ruku do ohne za to, ze to tak neni bych nedal). A prekvapil me (ale predpokladam, ze to mate spravne podle podkladu) vjezd do Holesovic na "60", tangenta tam jezdi vzdy rovne, ale z druhe strany od Bubence je tam do odbocky aspon myslim 40, takze me to prekvapilo :-) Ale jinak je to v danem case a moznostech MSTS heroicky vykon hodny obdivu. Klobouk dolu :eek: :D

Naposled editoval moderátor:

AlesB napsal:
Zkus to na pravou šipku...tuším, že to AlešB delal na pravy pohled.....

Je to tak - pravý pohled z kabiny je zadní pohled ![/quote]

No ja to zkousel a nic, musim ale zkontrolovat, jestli mam spravne odkazy na spravne cvf soubory, psik bude patrne zakopan tam :-)

prosba

predem chci sklonit poklonu vsem lidem a hlavne p. Semorovi za velmi dobrou trat, ale mam takovej dotazek potrebuju nekde sehnat soubory s temi zidkami ploty a podobne, hlavne v oblouku v libni jsem mel co delat abych se tim proklikal nez jsem mohl jet dal. Prosim o pomoc

predem dik Martin_M

Nevím, jestli se nevloudila chybička do update 50Abptrat.exe. V Brně mi to naházelo spoustu chybějících objektů. Pak jsem si stáhnul a nakopíroval BP_v50_fix.rar a už je to OK. Možná je chyba v instalačce updatu..

Re: prosba

mmouka napsal:
predem chci sklonit poklonu vsem lidem a hlavne p. Semorovi za velmi dobrou trat, ale mam takovej dotazek potrebuju nekde sehnat soubory s temi zidkami ploty a podobne, hlavne v oblouku v libni jsem mel co delat abych se tim proklikal nez jsem mohl jet dal. Prosim o pomoc

predem dik Martin_M

Mám stejný problém. Ty soubory ve složce tratě mám, ale i přes to mi to pořád hází ty chyby a při stisknutí např. F9, F11 okamžitá návštěva windows. Taky nevím co s tím. Jsme s tímto problémem jen my dva nebo ještě někdo další??

Tak za1: Hluboce se klaním před uměním pana Šemory, opravdu dílo hodné obdivu, skvělá práce, držim palce do dalšího pokračování.
za2: Instalace aktual.50 proběhla bez problémů, hned na to jsem instnul aktual.50A, opět bez problémů, potom caby 350_362..opět bez problémů..rozbalení .apk aktivit je hračka..takže co se týče tohoto, nikde žádná chyba není, vše je perfektně připraveno k pohodlné instalaci
za3. Důkladně jsem si pročítal příspěvky na fóru, na stránkách p.Šemory, takže jsem věděl co dělat, nemusim sem tedy psát někdy celkem zbytečné dotazy co a jak udělat a proč to nejde..až teprve po těchto krocích jsem si pustil MSTS a hurá na Prahu..ani jeden pád MSTS, ani jedna chybová hláška že by někde něco chybělo..prostě 100%-ní čistá práce pana Šemory... :wink:

Mozem potvrdit, absolutne bezproblemovo. Dokonca to drzalo stabilnych 33 fps :) . Kutna Hora - Pha 37:38 min, ale sliapal som gorilke po krku, co dala 8)

dave01 napsal:
Nevím, jestli se nevloudila chybička do update 50Abptrat.exe. V Brně mi to naházelo spoustu chybějících objektů. Pak jsem si stáhnul a nakopíroval BP_v50_fix.rar a už je to OK. Možná je chyba v instalačce updatu..

Dave, totálně jsi mě zblbnul, až jsem začal zmatkovat. Nainstaloval jsem si předchozí verzi 49 z DVD a do toho aktualizace 50 a 50A abych popisované chyby prověřil. Ale po načtení editoru se sice objevila krajina u Dlouhé Třebové, ale pak naskočily přesýpací hodiny a pád k Billovi. Smrtelná pot na čele, co jsem Vám to na web nakopíroval, už jsem čekal kamenování. Tak znovu. Instalace 49solo, editor a to samé. Když jsem vyměnil složku Breclav - Praha za poslední ostrou verzi, vše fungovalo. Tak ještě větší smrtelný pot, že jsem všem posílal vadnou instalaci na DVD.....to by bylo ještě větší kamenování. Nakonec jsem se přesunul na notebook a tam znovu nainstaloval poslední DVD 49 a OK. (Chybu jsem udělal zbrklou instalaci bez uninstall nové verze) Pak jsem přidal update 50 a 50A a přesouval jsem se do všech kritizovanách míst a musím konstatovat, že žádný objekt nechybí ani v Brně, ani v Libni ani jinde. V BP_v50_fix.rar nic chybějícího nenajdete.
Pokud máte nějaká chybová hlášení, počítač to nestíhá načítat. Ale v Případě Brna by se to mělo spíše zlepšit. Je tam podstatně méně objektů a perony mají méně polygonů.

Roman mi před chvílí poslal model original peronů do Prahy Holešovic. Jsou tam i bezbarierové podchody, zdi,...zkrátka už to jsou doopravdy Holešovice. A připravuje další díly stavebnice. Já mezi tím napustím Vltavu, další terén, baráky, stromy.....těšte se na update 51

Zbyněk Šemora napsal:
dave01 napsal:

Dave, totálně jsi mě zblbnul, až jsem začal zmatkovat. Nainstaloval jsem si předchozí verzi 49 z DVD a do toho aktualizace 50 a 50A abych popisované chyby prověřil. Ale po načtení editoru se sice objevila krajina u Dlouhé Třebové, ale pak naskočily přesýpací hodiny a pád k Billovi. Smrtelná pot na čele, co jsem Vám to na web nakopíroval, už jsem čekal kamenování. Tak znovu. Instalace 49solo, editor a to samé. Když jsem vyměnil složku Breclav - Praha za poslední ostrou verzi, vše fungovalo. Tak ještě větší smrtelný pot, že jsem všem posílal vadnou instalaci na DVD.....to by bylo ještě větší kamenování. Nakonec jsem se přesunul na notebook a tam znovu nainstaloval poslední DVD 49 a OK. (Chybu jsem udělal zbrklou instalaci bez uninstall nové verze) Pak jsem přidal update 50 a 50A a přesouval jsem se do všech kritizovanách míst a musím konstatovat, že žádný objekt nechybí ani v Brně, ani v Libni ani jinde. V BP_v50_fix.rar nic chybějícího nenajdete.
Pokud máte nějaká chybová hlášení, počítač to nestíhá načítat. Ale v Případě Brna by se to mělo spíše zlepšit. Je tam podstatně méně objektů a perony mají méně polygonů.

Roman mi před chvílí poslal model original peronů do Prahy Holešovic. Jsou tam i bezbarierové podchody, zdi,...zkrátka už to jsou doopravdy Holešovice. A připravuje další díly stavebnice. Já mezi tím napustím Vltavu, další terén, baráky, stromy.....těšte se na update 51

Tak to se omlouvám, asi byla chyba u mne, ale že by to můj comp nestíhal načítat? Divné... Jsou věci mezi nebem a zemí a mezi židlí a klávesnicí :D

Zbyňku, platí ta adresa uvedená na Tvých stránkách o kolech ? Já jen aby ta slíbená lahvinka Honzy Špacíra (moravskou slivovici tady v Praze nepálíme :-) ) našla svůj cíl. Sice jsem psal, že si pro ni budeš moci zajet mašinou po Tvých kolejích sám, ale sem na Chodov koleje nevedou, takže to odťapá pošťák.
Jinak k trati až do Prahy: paráda !!! Já to tady i bez těch krajinek a zástavby poznávám. Nemá to chybu, jen tak dál.
Díky, Karel

Adresa samozřejmě platí. Upřimně řečeno, včera jsem už myslel, že mne z těch chybových hlášení, způsobené mým zazmatkováním, trefí. Takže občas nějaká štamprdle je třeba.
Jinak opět dochází na má slova. Pokud někdo staví reálnou trať, je třeba ji co nejdříve zveřejnit a ne si stěžovat, že jsem si já všechny modeláře omotal kolem prstu. V Praze je největší potenciál příznivců MSTS a šance, že mezi nimi bude i nadšený modelář objektů je o to vyšší....a už se modeluje. A myslím, že už se mohlo modelovat dávno a pro někoho jiného.
Tito modeláři vlastně směrují postup mých prací. Michal poslal Řečany a moje traťovka postupovala tímto směrem jako o závod a je z toho Praha, kde se na nějaký čas usadím. Samozřejmě průběžně budu dokončovat i rozestavěné úseky.

Děkuji i za připomínky. Lebeda v místě nulté koleje Běchovice - Libeň je opravdu vyšší než v reálu. Schovám ji trochu pod terén.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře