Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kriticka rovnobezka v Letohrade? Vedel som iba o tej v D. Trebove. Myslim ale ze to nie je ono, lebo nepomoze ani save/load. A kriticka rovnobezka sa asi neprejavuje jazdou cez kopec. ( inak bol to zaujmavy pohlad...)

AlesB napsal:
teda Zbyňku, Ty jsi drak :D Kdyby takhle rychle stavěli i naši silničáři, tak by nebyly žádné uzavírky delší, než týden :lol:

Taky si říkám, jenže nebejt ekologických aktivistů, dnes tady máme několik dálnic a železničních koridorů, a pan Šemora by měl konkurenci, jenže takhle má primát, dokázat během půl roku dostavět trať z Pardubic. Jenom kolik let se staví dálnice D47 ?

Pan Šemora by měl vybírat mýtné !

Teď mne napadla taková myšlenka, když se vybuduje nová dálnice, tak pochopitelně majitel dálnice začne vybírat mýtné, jenže když pan Šemora postaví dlouhou trať až do Prahy, tak nevýbírá nic, ikdyž nevím, jak by to mohl realizovat ? A to i přes to, že po té jeho trati mohu jet neomezenou rychlostí, třeba jako TGV duplex, na dálnici jsou zácpy, a ještě řidič riskuje policejní kontroly. Zbyňkova trať je opravdu unikát.

Včera večer jsem měl možnost se přesvědčit, že postavit trať není brnkačka, včera jsem si zálohoval fiktivní trať Bystřice - Hustopeče bokem na D:\ a ta co zbyla na C:\ jsem pokoušel jí editovat. Například v Hustopečích, jak je kusá kolej, chtěl jsem to prodloužit až k triangelu, a opravdu to není žádná legrace, tam je nutná dávka trpělivosti, včera jsem jenom zkoušel, prodloužit kolej a po pár minutách se mi to zhodilo chybným hlášením. Už asi před více jak 2 lety jsem pokoušel upravit trať AZD - a small fictional route (covered with CSD signals) 30.1.2003 ze stránek http://mirojust.cz a po pár hodinách mi došla trpělivost, jelikož jsem neuměl vybudovat vyhybky a nějak mi to nenavazovalo, takže jsem se nadobro vzdal stavění tratí. Moji největší slabinou je netrpělivost a zvědavost. Ale jinak kloubouk dolů, takovým autorům jako je pán Zbyněk.

Naposled editoval moderátor:
Mohol by som sa spytat kedy asi tak bude k staihnutiu nova aktualizacia.
Vraveli ste dnes tak som len trochu zvedavy.
Dakujem

Jj souhlasím s aktualizací, protože mám teď jenom GPRS, takže čím častěji, tím menší bude a ten můj stupidní telefon to v pohodě stáhne. .-:) :D Jinak pro zajímavost, právě testujeme s tomim úpravu nastavení, která možná vyřeší ten časový nesoulad. Tomi je moooc chytrej, přišel zdá se na to, proč to takhle blbne. Zatím se daří. Pokud byste někdo chtěli, tak si zkuste v nastavení na své grafické kartě nastavit Povolit vertikální synchronizaci. Kdo neví jak na to ať to nezkouší. Pokud se to ověří, tak dáme postup na tuhle úpravu pro oba základní typy karet. (Nvidia, GeForce).

nebulus napsal:
Este nemam ani aktualizaciu 50 a zistil som problem: Isiel som z Usti n.O do Letohradu a hned za Ustim vlak opustil kolaje a isiel oblukom cez kopec., po nejakom km sa vratil na trat ale pod sebou som videl dalsiu krajinu a pri pohade kamery ( klaves 4 ) som vlak videl zospodu 100m nado mnou. V zst Letohrad to bolo OK, iba koniec stanice bol na bielom stvorci ( omylom som prerazil sturc a lokomotiva spadla s uzastnim svistanim 100m dole :-)). Podobne to vyzera vo vapenke Vitosov.Skusal som preinstalovat aktualizacie 48-49 ale bez uspechu. Letohrad mi predtym chodil, ale neviem do ktorej aktualizacie. Prosim o radu.

mě to dělalo taky, vynechal jsem totiž jednu aktualizaci (nevím už kterou), pak už to bylo dobrý....

michawel napsal:
Jj souhlasím s aktualizací, protože mám teď jenom GPRS, takže čím častěji, tím menší bude a ten můj stupidní telefon to v pohodě stáhne. .-:) :D Jinak pro zajímavost, právě testujeme s tomim úpravu nastavení, která možná vyřeší ten časový nesoulad. Tomi je moooc chytrej, přišel zdá se na to, proč to takhle blbne. Zatím se daří. Pokud byste někdo chtěli, tak si zkuste v nastavení na své grafické kartě nastavit Povolit vertikální synchronizaci. Kdo neví jak na to ať to nezkouší. Pokud se to ověří, tak dáme postup na tuhle úpravu pro oba základní typy karet. (Nvidia, GeForce).

Ale já mám grafickou kartu ATI, takže je to jen poloviční řešení a opět bude nekompatibilita.

Zbyněk Šemora napsal:
michawel napsal:

Ale já mám grafickou kartu ATI, takže je to jen poloviční řešení a opět bude nekompatibilita.

Předpokládám, že šlo o překlep a mělo být (Radeon, GeForce) :)

Pan Semora,
Kedy bude mozno stiahnut dalsiu aktualizaciu?vcera ste pisali ze uz to date dohromady a bude dalsia.
Bude to este dnes alebo len zajtra??
Bolo by super keby to bolo este dnes a cim najskor lebo som netrpezlivy a neviem sa jej dockat

Pan Semora
Mam pre vas nejake objekty tak ak by ste chceli tak vam ich poslem len mi napiste vas mail a ja to hned poslem

Zbyněk Šemora napsal:
michawel napsal:

Pane Šemora, jestli máte grafickou kartu ATI, tak v případě vertikální synchronizace nemůžete hovořit o nekompatibilitě s nastavením jiné grafické karty. Já mám ATI 9600 Pro a tuto funkci mám zapnutou již od začátku co jsem si ji pořídil a začal na ni jezdit v MSTS. Mám takový pocit, že jste mě kdysi dávno psal, že máte stejnou kartu a tak není nic jednoduššího, než v nastavení 3D této karty zapnout v Direct3D a OpenGl v údaji "počkat na vertikální synchronizaci" "vždy zapnuto" a je vymalováno. Rovněž tak se v tomto nastavení dá zapnout anizotropní filtrování, které jak jsem si všimnul z Vašich screenů asi zapnuto nemáte. Zbytečně se tak ochuzujete o kvalitní obraz a rozlišení detaulů v MSTS. Ujišťuji Vás, že při výkonu procesoru nad 2GHz, paměti 512MB a správně nastaveném biosu /případně flashnutého na novější verzi/ se nevystavujete žádnému riziku sníženého FPS. Já jsem například novou verzí biosu zvednul FPS na trati Břeclav-Praha tak, že například Brno dříve 11 FPS nyní 28 FPS. Ale flashnutí biosu není zrovna jednoduchá záležitost tak do toho Vás nebudu přemlouvat, ale s tím ostatním nastavením grafiky se o FPS rozhovně neochudíte. Pokud by jste chtěl cokoliv z tohoto vysvětlit napište to sem a napíšu Vám mailem jak postupovat. Omlouvám se, že nejsem přihlášen, ale já do tohoto fora ještě napsal a nestačil jsem se zaregistrovat.

Jaroslav Stárek

Jarek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
michawel napsal:

Pane Šemora, jestli máte grafickou kartu ATI, tak v případě vertikální synchronizace nemůžete hovořit o nekompatibilitě s nastavením jiné grafické karty. Já mám ATI 9600 Pro a tuto funkci mám zapnutou již od začátku co jsem si ji pořídil a začal na ni jezdit v MSTS. Mám takový pocit, že jste mě kdysi dávno psal, že máte stejnou kartu a tak není nic jednoduššího, než v nastavení 3D této karty zapnout v Direct3D a OpenGl v údaji "počkat na vertikální synchronizaci" "vždy zapnuto" a je vymalováno. Rovněž tak se v tomto nastavení dá zapnout anizotropní filtrování, které jak jsem si všimnul z Vašich screenů asi zapnuto nemáte. Zbytečně se tak ochuzujete o kvalitní obraz a rozlišení detaulů v MSTS. Ujišťuji Vás, že při výkonu procesoru nad 2GHz, paměti 512MB a správně nastaveném biosu /případně flashnutého na novější verzi/ se nevystavujete žádnému riziku sníženého FPS. Já jsem například novou verzí biosu zvednul FPS na trati Břeclav-Praha tak, že například Brno dříve 11 FPS nyní 28 FPS. Ale flashnutí biosu není zrovna jednoduchá záležitost tak do toho Vás nebudu přemlouvat, ale s tím ostatním nastavením grafiky se o FPS rozhovně neochudíte. Pokud by jste chtěl cokoliv z tohoto vysvětlit napište to sem a napíšu Vám mailem jak postupovat. Omlouvám se, že nejsem přihlášen, ale já do tohoto fora ještě napsal a nestačil jsem se zaregistrovat.

Jaroslav Stárek

Určitě sem ten návod napište :D

p. Šemora ty speciální koleje místo Xtracks jsou volně šířitelný nebo na ně máte patent jen vy na trati Břeclav Praha?

Lubos napsal:
Pan Semora
Mam pre vas nejake objekty tak ak by ste chceli tak vam ich poslem len mi napiste vas mail a ja to hned poslem
Jste něco modeloval? Email je na tlačítku dole,ale jestšítli je to větší n1 mb, tak jedině přes úschovnu, jinak je problém to stáhnout.

Zbyněk Šemora napsal:
Lubos napsal:
Pan Semora
Jste něco modeloval? Email je na tlačítku dole,ale jestšítli je to větší n1 mb, tak jedině přes úschovnu, jinak je problém to stáhnout.

No ono to ma asi 8,74 MB ale ako sa to posiela cez uschovnu???
Niektore objekty su aj animovane.
Napiste mi ako sa to posiela cez uschovnu a ja vam to poslem.
Mimochodom ako stojite s tou slubenou aktualizaciou bude este dnes??

Tak na email v žádném případě, to bych musel ve schránce smazat. 11mb emailových je na mě moc a pokud to není nic originál z Prahy, ale něco z jiné tratě, tak to je nutné konzultovat, abych to náhodou už neměl. Animované objekty do Prahy nemají smysl, myslím si, že i se statickými objekty budou mít počítače co dělat.

kdo chce, ať si stáhne aktualizaci 51 (4,95mb) Nakopíroval jsem to silou vůle a jdu si lehnout, dostal jsem nějaké náhlé horečky. Jsou tam i vstupní body v různých místech Pražských nádražích.

Chyba. Omylem jsem napsal složku místo Breclav - Praha, Breclav Praha a tím trat nebude aktualizována. Ale nakopíruje se to vedle. Takže si označte vnitřek složky (Ctrl A) a přesuňte do Breclav - Praha. Prázdnou Breclav Praha pak smažte. Asi bych to měl překopírovat nebo dostanu stovku emailů, že něco někomu nefunguje. Takže vydržte asi půl hoďky nebo do osmi.

Tak do třetice, v druhém pokusu mi chyběl TD. To by byla krajina jako za kritickou rovnoběžkou.
Stav, 18%, čas do konce kopírování asi 26 minut.
Honíte mne, "Kdy už to bude....." a toto jsou důsledky.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře