Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Esste mam jednu otazku: Je normalne ze medzi stanicou Kolin zastavka - Velim-atd. su biele stvorce? Alebo som zase vynechal nejaku aktualizaciu?

...

Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá nebo neví, kde bych našel železniční mapu Prahy. Respektive plánek postavené trati :) Trať je uplně perfektní, ale potřeboval bych se trochu zorientovat v té, pro mě trošku složité Praze. Díky za radu

Problém s FPS

Přeji hezký den, rád bych ostřílené odborníky požádal o radu.

Nainstaloval jsem si tuto trať + vozidla, ale mám velký problém s plynulostí. Mám vše zapnuto na maximum /t.j. 1280*1024, detaily/, ale FPS nechce v některých chvílích přesáhnout hranici 12 (hlavně když přijíždím na velké nádraží). Ano, mohu snížit detaily na minimum, ale i tehdy se FPS pohybuje mezi 8-12 třeba na hlavním nádraží v Brně. Další zajímavou věcí je to, že na deafultních tratích mi FPS ukazuje 55-60 při plných detailech a rozlišení 1280*1024/32.

Hardware: P4 3,06 HT, 1024MB Kingston Extreme (2-2-2), MB ASUS 875P, S-ATA disky, VGA MSI ATI RX800 256MB na AGP, SB Live.

Můžete mi prosím napsat, čím to všechno může být. Děkuji moc za každý podnětný příspěvek.

??

Nechcete to dotáhnout až do Děčína? Ze Sedlece je to "jen" 100 Km.
Dělám si legraci. Mít celý koridor ???
Škoda že se to zapíchne za Sedlecem. Chjo.
Myslím že někdo dělá trať 090. Ale moc o tom není slyšet.
Nic jen se taky pojim k těm, co povzbuzují práci do díla.

Zbyněk Šemora napsal:
Novinky:

V Praze opět povodně. Vodní hladina stoupla o 5m a tak je to asi v normálu. Jen některé zatopené silnice budu muset trochu zvednout. Z Holešovic je už z větší části vlečka do přístavu a nakonec mi bylo líto nevyužitého vygenerovaného posledního čtverce a koleje se doplazily až do Praha Sedlec. Tam už jsou i skály a ráz krajiny kolem Prahy to oživí. Aby mi každá zatáčka seděla přesně na metr, tak jsem trochu šachoval s poloměry oblouků, tedy vše co je za vjezdovým návěstidlem na Kralupy (Asi 100m kolejí, víc tam toho nebylo), je posunuté. Jestli někdo vymýšlí aktivitu z Děčína do Olomouce, tak ať raději počká na další aktualizaci, tam už koleje budou definitivní. Konec trati bude v oblouku za zastávkou Sedlec.

Zbyněk Šemora napsal:
Novinky:

V Praze opět povodně. Vodní hladina stoupla o 5m a tak je to asi v normálu. Jen některé zatopené silnice budu muset trochu zvednout. Z Holešovic je už z větší části vlečka do přístavu a nakonec mi bylo líto nevyužitého vygenerovaného posledního čtverce a koleje se doplazily až do Praha Sedlec. Tam už jsou i skály a ráz krajiny kolem Prahy to oživí. Aby mi každá zatáčka seděla přesně na metr, tak jsem trochu šachoval s poloměry oblouků, tedy vše co je za vjezdovým návěstidlem na Kralupy (Asi 100m kolejí, víc tam toho nebylo), je posunuté. Jestli někdo vymýšlí aktivitu z Děčína do Olomouce, tak ať raději počká na další aktualizaci, tam už koleje budou definitivní. Konec trati bude v oblouku za zastávkou Sedlec.

Nepremýšlali ste o nejakom zvláštnom ukončení trate za Sedlecom?Napríklad by sa tam mohla umiestniť stena s nejakým nápisom "že po XXX kilometroch už trať končí a že ďalej sa už nedostanete.... :D

Požadavků kam stavět je neúrekom,...není problém. Zaplaťte mne až do důchodu, nechám zaměstnání a jdu na to. Na Plzeň na Děčín, do Košic, ale to není vše, bez originál objektů je to o ničem, tak by se musel zaplatit dalších několik lidí. ...
.....anebo jiná volba....začít stavět někdo další. Když čtu nesmyslné hádky v diskusích např. o Traizácích, za ten zabitý čas, který vyprchal do těchto článků by bylo modelů do MSTS. Neboli obráceně, kdybych nebyl neviditelný na ICQ, tak by Praha nebyla ani v základech, to si pište. Přemýšlejte o tom.

[quote="Mirec
Nepremýšlali ste o nejakom zvláštnom ukončení trate za Sedlecom?Napríklad by sa tam mohla umiestniť stena s nejakým nápisom "že po XXX kilometroch už trať končí a že ďalej sa už nedostanete.... :D[/quote]

Takových tabulí by už bylo, naděje umírá poslední.

Zbyněk Šemora napsal:
Požadavků kam stavět je neúrekom,...není problém. Zaplaťte mne až do důchodu, nechám zaměstnání a jdu na to. Na Plzeň na Děčín, do Košic, ale to není vše, bez originál objektů je to o ničem, tak by se musel zaplatit dalších několik lidí. ...
.....anebo jiná volba....začít stavět někdo další. Když čtu nesmyslné hádky v diskusích např. o Traizácích, za ten zabitý čas, který vyprchal do těchto článků by bylo modelů do MSTS. Neboli obráceně, kdybych nebyl neviditelný na ICQ, tak by Praha nebyla ani v základech, to si pište. Přemýšlejte o tom.

No ten Dečín by som bral.Aj tá Plzeň nieje nemožná, ale ak už niekto chce aby ste stavali do Košíc tak to ho vážne ľutujem...Veď už teraz sa mi mapa v editore aktivít pomaly nezmestí do obrazovky.A keby to nebodaj išlo do Košíc no tak zbohom...
Ale musím zložiť poklonu, lebo tá mapa po načítaní budí rešpekt....A o tom že je ako prekleslená z originál mapy ani nehovorím....

Pak ještě směr Č. Budějovice s odbočkou ve Veselí n. Luž. do Jihlavy a odtud do Brna, k tomu multiplayer mód a mohlo by se závodit kdo dřív objede tenhle okruh s pauzou v Praze hl. n. a v Jihlavě. Ale to by asi moc compů neutáhlo.
Samozřejmě že to byl fór, ale multiplayer do MSTS neni špatnej nápad (1dispečer/admin zvolí trať a dává úkoly fírům...).
Jinak ta Praha s domama a stromama už připomíná město, takže to nevypadá tak hrozně divně.

Podle mě by dalo "nejméně" práce spojit, po dokončení, Olomoc s Hodonínem. :D

A sme zas pri tom ... spravte to, spravte hento ... najprv treba pockat, kym sa dorobi to co je rozkolajnicovane ... potom sa moze hovorit o tom co dalej ... ale myslim, ze Zbynek v tom ma uz jasno a neni nutno tu hadzat vsetky mozne smery kam moze pokracovat ...

Přijeli jste do stanice Praha Holešovice. A nejen to co je na obrázku, ale další mosty a zdi, nové tunelové obložení, to Vše pro Vás vyrábí Roman.
Těšte se na další aktualizaci. Já také nelením, ani to nestíhám vše osazovat, někdy je to trochu hlavolam,
holes1.jpg
...
holes2.jpg

Naposled editoval moderátor:
Pěkné Screeny. Jestli takhle dobře bude vypadat hlaák,tak to bude bomba.

Zbyněk Šemora napsal:
Přijeli jste do stanice Praha Holešovice. A nejen to co je na obrázku, ale další mosty a zdi, nové tunelové obložení, to Vše pro Vás vyrábí Roman.
Těšte se na další aktualizaci. Já také nelením, ani to nestíhám vše osazovat, někdy je to trochu hlavolam,
...

HEZKÝÝÝ :eek: :eek: :eek:

Naposled editoval moderátor:
Je to booombáá.Už se těším bude hotový hlavní a až budou aktivity - depo - Holešovice - Břeclav.

Neni co dodat skladam poklonu pred panom Semorom je to parada a kedy bude najblizsia aktualizacia a ci tam bude uz aj hlavni nadrazi

Tak já v Hyde Parku nadávám Signalistovi a nechám si málem utéct takovéhle screeny..

Zbyňku pamatuješ se na tenhle příspěvek?:

Zaslal: 17.01.05 10:22 Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Tady nejde o žádnou konkurenci. Ikdyž se nějak do té Prahy doplížím také, tak to budou dvě různá pojetí staveb. Celkem mne to i zajímá, jak se se stejným úsekem poperu já a jak Vlastík. Ale jedno je jisté. Vlastík používá Xtracks, takže bude mít lepší kolejivo, angličany, víc typů vyhýbek i poloměry oblouků tedy může mít dle norem MSTS, tak můžete jezdit se zapnutým vykolejením. Já mám kolejivo kompromisní ze základní nabídky MSTS, ale díky tomu mohu vymodelovat pestřejší krajinu. Editor mi dovolí mnohem víc objektů na jeden čtverec. Také svezení budeme mít každý trochu o něčem jiném (do té doby než se Vlastík dostane např. do Olomouce a do Havl. Brodu). U Vlastíka si zajezdíte (jak inzeruje) po všech pražských spojkách, což může být velmi zajímavé pro aktivity. Provoz osobní dopravy bude zatím v rovinaté oblasti. Ikdyž z Českého Brodu do Úval je také pěkný kopec. 10promile? Už jsem to zapomněl a lomí se to někde u Tuklat. Tříkolejný provoz, závody. Opravdu je se nač těšit. U mě zase je výhoda v délce tratí, že se dá jet od Prahy až na Slovensko. Ale neuvidíte angličany a speciální křížení, díky tomu jsou trochu kratší perony v České Třebové i jinde. Hold MSTS je o kompromisu. Stále stojím ale za jedno. Není důležité co kdo staví, ale jestli to dokončí a zveřejní pro ostatní. Vždyť i stačí jen část jako DEMO. Oškubat to v Route Riteru na minimum a dát na web. A potom se teprve můžeme těšit. A pokud to bude o tom jak Vlastík inzeruje, tak si DVD každý rád objedná. Já když jsem začínal, tak jsem tyhle fígle neznal a dnes dělat demo u mé trati už nemá smysl.

Do Prahy jsi se nedoplazil, Prahu jsi dobyl velkým stylem ...

A tak i z Tanvaldu odchází jeden Jan Chodec....

MSF ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře