Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Chtěl bych vytvořit nějaká hlášení ve stanicích ale vždy mě při převodu do wav ty nahrávky v msts jdou pomalu opožděně.Nevím čím to je .Nějáké hlášení jsem nahrál ale nevím jak to dostat do msts.Myslel jsem že je použiji jako zvukové sloupce.Jinak Praha je super.Poklona p.Šemora

Anonymous napsal:
Chtěl bych vytvořit nějaká hlášení ve stanicích ale vždy mě při převodu do wav ty nahrávky v msts jdou pomalu opožděně.Nevím čím to je .Nějáké hlášení jsem nahrál ale nevím jak to dostat do msts.Myslel jsem že je použiji jako zvukové sloupce.Jinak Praha je super.Poklona p.Šemora

Pokud se ti přehrávají zpomaleně, převzorkuj je na 11025 a bude to OK. 11025 je základní vzorkovací frekvence v MSTS.

Teda Mirane, kde jsi to vyhrabal, ale není to tak dávno a jsem rád, že ne vše, co jsem tam psal je pravda. Praha byla pro mne něčím nezdolatelným (nyní už jsem zkrz) a s původním kolejivem nevím nevím, to by asi byla fikce. Úplně se divím, že jsem to takto dotáhl až do Pardubic. Taková Libeň z původních kolejí to by bylo to nejhorší scifi. A nakonec se podařil kolejový kompromis, který nemá vedlejší účinky Xtracks.

Miran napsal:
Tak já v Hyde Parku nadávám Signalistovi a nechám si málem utéct takovéhle screeny..

Zbyňku pamatuješ se na tenhle příspěvek?:

Zaslal: 17.01.05 10:22 Předmět:

Tak nevim,jestli Vlastik vubec neco pouziva :wink:
--------------------------------------------------------------------------------

Tady nejde o žádnou konkurenci. Ikdyž se nějak do té Prahy doplížím také, tak to budou dvě různá pojetí staveb. Celkem mne to i zajímá, jak se se stejným úsekem poperu já a jak Vlastík. Ale jedno je jisté. Vlastík používá Xtracks, takže bude mít lepší kolejivo, angličany, víc typů vyhýbek i poloměry oblouků tedy může mít dle norem MSTS, tak můžete jezdit se zapnutým vykolejením. Já mám kolejivo kompromisní ze základní nabídky MSTS, ale díky tomu mohu vymodelovat pestřejší krajinu. Editor mi dovolí mnohem víc objektů na jeden čtverec. Také svezení budeme mít každý trochu o něčem jiném (do té doby než se Vlastík dostane např. do Olomouce a do Havl. Brodu). U Vlastíka si zajezdíte (jak inzeruje) po všech pražských spojkách, což může být velmi zajímavé pro aktivity. Provoz osobní dopravy bude zatím v rovinaté oblasti. Ikdyž z Českého Brodu do Úval je také pěkný kopec. 10promile? Už jsem to zapomněl a lomí se to někde u Tuklat. Tříkolejný provoz, závody. Opravdu je se nač těšit. U mě zase je výhoda v délce tratí, že se dá jet od Prahy až na Slovensko. Ale neuvidíte angličany a speciální křížení, díky tomu jsou trochu kratší perony v České Třebové i jinde. Hold MSTS je o kompromisu. Stále stojím ale za jedno. Není důležité co kdo staví, ale jestli to dokončí a zveřejní pro ostatní. Vždyť i stačí jen část jako DEMO. Oškubat to v Route Riteru na minimum a dát na web. A potom se teprve můžeme těšit. A pokud to bude o tom jak Vlastík inzeruje, tak si DVD každý rád objedná. Já když jsem začínal, tak jsem tyhle fígle neznal a dnes dělat demo u mé trati už nemá smysl.

Do Prahy jsi se nedoplazil, Prahu jsi dobyl velkým stylem ...

A tak i z Tanvaldu odchází jeden Jan Chodec....

MSF ...

Zbyněk Šemora napsal:
Teda Mirane, kde jsi to vyhrabal, ale není to tak dávno a jsem rád, že ne vše, co jsem tam psal je pravda.

To nedalo až tak velkou práci, bylo to v diskusi k Vlastínkově supertrati 010 ...

Pan Semora chcel by som sa opytat ako pokracujete dalej v praci.
Stanica Praha Holesovice je perfektne prevedena je to parada kedy date dalsiu aktualizaciu?

Kdo jezdil na Masaryčku, máme orig. model boudy posunovačů. Model od Michala, foto Ppoollll. Tam jsem také občas sloužíval.

posunovaci.JPG

Naposled editoval moderátor:
okolí Kolína

jsem rad ze fotky z Holesovic poslouzily
V Kolíne chybi jeste hlavne novy most, ktery je na prazskem z hlavi a budouva starych lazni ...
Muzu nafotit cokoli od Pardubic az za Prahu - nevim co je pro Vas ted priorita ve tvorbe .. takze napiste a ja to nafotim a poslu ..
hodne stesti ..

Pan Semora mohli by ste vydat nejaku aktualizaciu ked uz mate ten sviatok (meniny)
Boli by sme strasne zvedavi na tie Holesovice mohli by ste to dat ako aktualizaciu 51B nie?

Anonymous napsal:
Pan Semora mohli by ste vydat nejaku aktualizaciu ked uz mate ten sviatok (meniny)
Boli by sme strasne zvedavi na tie Holesovice mohli by ste to dat ako aktualizaciu 51B nie?

Dočkej času, jako husa klasu! OK?

Jinak Zbyňku i ode mne vše nejlepší....

Děkuji všem za přání.
Aktualizace bude, až se dokončí určitý celek. K Holešovicím Roman připravuje ještě jeden západní díl a já bych chtěl také ještě dotvarovat terén ze Sedlece do Bubenče a nic jednoduchého to tam není. Na to je třeba chytit tu správnou slinu a dnes jsem toho moc neudělal. Je to tam samá skála, takový kaňon, kudy teče Vltava, vede silnice a železnice. Sice jednodužší by to bylo utnout jak jsem to měl původně, ale takhle to bude lepší, ať je vidět, že hned za Prahou začíná celkem zajímavá krajina. Tam jsem také svého času jezdil. Byly tam velmi krátké perony na zastávkách a taková Řež, tam se netrefit k peronu a zastavit prvníma dveřma hned za nástupištěm, tak tam by cestující padali z prudkého srázu rovnou do Vltavy. Jen by to žbluňklo.

Zbyňku,
CD se situačníma fotkama z Bubenče máš na cestě. A co se týče fotek z té Masaryčky tak tam nejsem autorem já ale jeden člověk z kroužku který to fotil pro mou potřebu již o něco dříve. U mně se ty fotky akorát sešly. Je ale fakt že mnoho záběrů bylo pořizováno za účelem jejich použití při modelování zdejších staveb a že já jsem procházel s foťákem zase jiné stanice. A pokud z těch fotek postaví někdo ty budovy dříve tak budu jen rád.
A co se týče hlavní budovy Masaryčky tak na její nafocení se sice chystám ale musí se sejít vhodné počasí, dostatek volného času a také dostatečná zásoba energie v akumulátorech foťáku. Já osobně nemám rád fotky nafocené na textury za plného slunce. To pak vypadá v zimně či za deště v MSTS dost blbě. Pokud je to nafoceno bez slunce tak to pak nijak neruší.

Také se připojuji s přáním všeho nejlepšího k svátku (pozdě, ale přece :D ) a také k dosažení Prahy a jubilejní 50 aktualizaci.

Mimochodem, dokážete si Zbyňku vůbec představit, že třeba jednou tuto trať prohlásíte za dokončenou a skončí pro vás každodenní stavění v MSTS, že se prostě jednoho dne probudíte a neusednete k Route Editoru, k aktualizacím, k odpovědím na dotazy, že už prostě budete mít hotovo a všichni budou jenom jezdit po kompletním díle? Za ta léta už to člověk musí mít jako "drogu", vidím jak jste to původně chtěl dotáhnout do Prahy a teď už frčíte dál a dál, to už bude asi těžké přestat, když to jde takhle člověku od ruky. Vždyť ono je to takové vaše dítě, které jste si vypiplal od narození, přes první krůčky, pubertu a teď už je z tohoto díla dospělý plně funkční jedinec. :D Tak přeji tomuto dospělému jedinci, aby byl stále dospělejší a rozumnější a aby pokud možno ten důchod přišel co nejpozději a vám stále plno elánu do práce jako máte doposud. Mějte se. Lord.

Také děkuji za přání.
Jinak, ten editor skutečně droga je. Já jsem nejprve stavěl trasu, kudy jsem jezdíval do práce (ještě chybí větev přes Havl Brod) A nyní jsem už v mém domovském depu a mám mnoho kombinací, kudy jsem na těch 451 jezdil. Pominu-li rameno Benešov a Beroun, tak bych mohl pokračovat Vysočany - Lysá - Kolín, Poříčany - Nymburk, Praha - Kralupy - Lovosice, Pardubice - Hradec - Choceň, Velký Osek - Chlumec - Hradec - Jaroměř.
Občas jsem se dostal na vlóžo Praha - Přerov, Praha - Jihlava
Takže opravdu mám do penze co stavět.
Ale v současnosti se budu soustředit na dostavění úseku Sedlec - Libeň - Pardubice a uzel Praha. A sem tam nějakou bokovku. Dle chuti a nálady.

Zbyněk Šemora napsal:
Také děkuji za přání.
Jinak, ten editor skutečně droga je. Já jsem nejprve stavěl trasu, kudy jsem jezdíval do práce (ještě chybí větev přes Havl Brod) A nyní jsem už v mém domovském depu a mám mnoho kombinací, kudy jsem na těch 451 jezdil. Pominu-li rameno Benešov a Beroun, tak bych mohl pokračovat Vysočany - Lysá - Kolín, Poříčany - Nymburk, Praha - Kralupy - Lovosice, Pardubice - Hradec - Choceň, Velký Osek - Chlumec - Hradec - Jaroměř.
Občas jsem se dostal na vlóžo Praha - Přerov, Praha - Jihlava
Takže opravdu mám do penze co stavět.
Ale v současnosti se budu soustředit na dostavění úseku Sedlec - Libeň - Pardubice a uzel Praha. A sem tam nějakou bokovku. Dle chuti a nálady.

Takže ako "x-tý" v poradí Vám tiež želám všetko naj.Tiež si myslím že dostavba úseku Pardubice - Praha a tiež samotný uzol Praha zaberú more času.Takže sa určite ešte pekný dlhý čas nebudete nudiť, a oto podľa mňa ide - "aby každý deň stál zato..." :D :D :D :D

neřeště značení, bo už je dávno finální verze venku. martenz ví své a je nejrozmější.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře