Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Vozový park od p.Šemory má sice dost nedostatků, ale i mě to dělá problémy. Např: Conbuilder mi říká,že všechna vozidla jsou na svých místech,ale při spouštění aktivity mi hází hlášky, že ten nebo ten soubor nebyl nalezen, a při tom má být vše v pořádku. Jó,s aktivitami jsou problémy

AlesB napsal:
to Martan:
Když Tě to tak trápí, že nepoznáš co je obsahem setupu, tak si to vždycky nejdřív nainstaluj do nějaký samostatný složky, tam si to prohlídni, ať víš do čeho jdeš

To se mi zdá, že pak ten setup postrádá smysl, ne? A myslím, že když se tam toho píše tolik, že by to fakt nebyl problém, napsat „Vytvoří adresář XXX“.

A když se v už zaběhnutém systému adresářů v MSTS vytvoří nový, který ale obsahuje podobná data, jako jiný, tak nevím, proč se nevytvoří jako podadresář tam. Je to jako by někdo v tomto fóru vytvořil nové téma o trati Kúty - Praha, ale nazval by ho „Trať Praha - Kúty“, jehož obsahem by ale byla tahle trať.

Nebo bych vytvořil nějaký dokument do školy a vytvořil bych kvůli němu složku DOKUMENTY/ŠKOLA, přestože už je složka s podobným obsahem DOKUMETY/WORD/ŠKOLA/. Word jsem dal jako známější příklad, ale sám používám spíše \LaTeX.

Jsem totiž puntičkář: Když mi někdo řekne, že voda vaří při 100 stupních Celsia, tak budu předpokládat, že i na Everestu bude vařit při stejné teplotě, což ale ve skutečnosti není pravda, takže bych ho musel opravit, že teplota varu vody je za normálního tlaku 373,13 K.

Zkrátka a dobře: Chyba je na mém přijímači mezi klávesnicí a židlí!!!!!!!

Konec debaty na toto téma!

Dodatek: Aspoň do té doby, než přibude další nový adresář.

setup nepostrádá smysl.Víš on je dělanej pro standartní uživatele, kterej na něj klikne a má radost z další aktualizace.Je mu úplně jedno, kde je jaký adresář.Důležité je, že trať je zase o něco hezčí a lepší. Pokud Ti vadí, že nevíš co se kam nainstaluje, pak dělej to co jsem Ti poradil. A jestli se Ti nelíbí, jak jsou složky poskládané, tak vytvoř vlastní trať a poskládej složky dle svého.Jinou radu už opravdu nemám.Myslím, že tato diskuse je u konce a dělejme radši důležitější věci.

Výpravčí napsal:
Vozový park od p.Šemory má sice dost nedostatků, ale i mě to dělá problémy. Např: Conbuilder mi říká,že všechna vozidla jsou na svých místech,ale při spouštění aktivity mi hází hlášky, že ten nebo ten soubor nebyl nalezen, a při tom má být vše v pořádku. Jó,s aktivitami jsou problémy
Tady bych řekl,že je chyba v neopravených loosech consistech,to mě dělalo taky,že mi to při spuštění hlásilo chybějící soubory.Pak se tady na fóru někdo ptal,jak je to vlastně s loose consisty a mě už to bylo jasné.Někteří z autorů aktivit píší místo Loose consist Chybějící soupravy nebo tak nějak.MSTS je anglický,tak se to musí respektovat.ConBuilder umí opravit chyby i v loose consistech,jen se mu to musí říci.Je to poslední tlačítko v nástrojové liště nahoře,po poklepání se zborazí nové okno,kde se vybere trať a pod tím oknem se další okno,kde se zobrazí všechny aktivity,které obsahují loose consisty.Pokud ConBuilder najde jiné označení,tato aktitita nebude v okně nalezených aktivit příslušné trati zobrazena.Zde je ten zakopaný pes.Je s tím trochu práce,ale pak se už nikdy neobjeví hláška o chybějících soupravách.

AlesB napsal:
setup nepostrádá smysl.Víš on je dělanej pro standartní uživatele, kterej na něj klikne a má radost z další aktualizace.Je mu úplně jedno, kde je jaký adresář.Důležité je, že trať je zase o něco hezčí a lepší. Pokud Ti vadí, že nevíš co se kam nainstaluje, pak dělej to co jsem Ti poradil. A jestli se Ti nelíbí, jak jsou složky poskládané, tak vytvoř vlastní trať a poskládej složky dle svého.Jinou radu už opravdu nemám.Myslím, že tato diskuse je u konce a dělejme radši důležitější věci.
Rozumná odpověď. Tady snad řešíme, kdyby něco nefungovalo a ne aby každý autor musel všem vysvětlovat proč adresář Routes, proč praha.ace, atd....a proč to funguje.
Jestli je někdo puntičkář, ať začne modelovat objekty, vozidla, atd. Tam bude užitečný. Takhle jen zdržuje od práce.

Počasí

Mám pocit, že už se to tady řešilo, ale nezadařilo se mi to najít. Jak jednoduše změnit počasi v BP? Po instalaci Sky conductoru, ze kterého jsou asi textury oblohy, je trať na změnu nastavení v něm imunní. A nepomohlo mi ani smazat složku ENVfiles, natáhnout čistou a pak ji doinstalovat do Sky Conductoru. Napíše to inicializace terénu selhala.

Pokud by to byla jakákoliv jiná trať, řekl bych,že jsi neklikl na install me.bat, ale protože trať BP není tohoto typu,tak nevím,co s tím je. mě také nejde pustit jiné počasí než slunečno.

Tak jsem to nemyslel. Chci třeba v zimě při módu sněžení jiný druh než je momentálně nastaven, ale nedaří se mi to změnit.

Mě to zase hlásilo hlášky o chybějících souborech, tak jsem dokopíroval a přejmenoval chybějící soubory a byl pokoj. Pokud jezdím za krásného počasí v létě...

Re: Počasí

Pelikán napsal:
Mám pocit, že už se to tady řešilo, ale nezadařilo se mi to najít. Jak jednoduše změnit počasi v BP? Po instalaci Sky conductoru, ze kterého jsou asi textury oblohy, je trať na změnu nastavení v něm imunní...
Tak toto jsem letos také řešil (a snad úspěšně-počasí v BP s pomocí SC se mi opět daří měnit :D). Podrobnosti jsou v mém příspěvku ve fóru Chování simulátoru a jak na to v tématu Zatmění ve 13:30. Doporučil bych v případné další diskusi na toto téma pokračovat tam (ono je to spíš o Sky conductoru než o trati Břeclav-Praha...)

Naposled editoval moderátor:
Zdravím všetkých!

Pán Šemora, tak konečne som sa dostal k tomu aby som sa povozil po Prahe a musím povedať že je to tam perfektné,skutočne.Aj keď je to ešte viacmenej bez objektov.Klobúk dole.Takže teraz sa splnilo to čo som tu asi pred rokom vyslovil že nebolo by od veci sadnúť v Prahe do Gorily a odviezť Csardás do Kútov.Aj keď Csardás medzitým zrušili,je to možné napr. s Hungariou.Prajem Vám veľa chuti a trpezlivosti do ďalšej tvorby.

Dušan Gordík

duuso napsal:
Zdravím všetkých!

Pán Šemora, tak konečne som sa dostal k tomu aby som sa povozil po Prahe a musím povedať že je to tam perfektné,skutočne.Aj keď je to ešte viacmenej bez objektov.Klobúk dole.Takže teraz sa splnilo to čo som tu asi pred rokom vyslovil že nebolo by od veci sadnúť v Prahe do Gorily a odviezť Csardás do Kútov.Aj keď Csardás medzitým zrušili,je to možné napr. s Hungariou.Prajem Vám veľa chuti a trpezlivosti do ďalšej tvorby.

Dušan Gordík

S Hungarkou to taky nejde, jede via Havlíčkův Brod :), takže z Holešovic zbývá již jen Slovenská Strela.

Bedlisch napsal:
duuso napsal:
Zdravím všetkých!

Dušan Gordík

S Hungarkou to taky nejde, jede via Havlíčkův Brod :), takže z Holešovic zbývá již jen Slovenská Strela.
A proč neudělat aktivitu s EC Vindobona s přepřahem v holešovicích a jízdou do Hohenau? Vzpomínám si,že jezdil spojený EC Smetana s (nevím čím) s tím, že se v Břeclavi dělil. to by také byla zajímavá aktivita

Výpravčí napsal:
Bedlisch napsal:
duuso napsal:
Zdravím všetkých!

Dušan Gordík

A proč neudělat aktivitu s EC Vindobona s přepřahem v holešovicích a jízdou do Hohenau? Vzpomínám si,že jezdil spojený EC Smetana s (nevím čím) s tím, že se v Břeclavi dělil. to by také byla zajímavá aktivita
Táké by šla udělat aktivita EC 135 Vyšehrad(ten také jezdí do Bratislavy)

Ono šlo spíš o to, že v tuto chvíli se dá v MSTS Praze pro EC použít jen Holešovice, hlavní ještě není.

Jinak se Smetanou jezdil Csardás, ale to jezdilo z hlavního. Řazení bylo:
přední část EC Csardás: Ampz+WRrmz+3xBmz (vše MÁV) + Bpee (ČD)
zadní část EC Smetana: Aee (ČD) +2xBee (ČD) +Bmpz (ÖBB)

Ja som už dávnejšie vyrobil aktivitu EC 78 "Csardás" z Českej Třebovej do Pardubíc, tam som "bohužiaľ" zo stavebných dôvodov musel aktivitu ukončiť.V týchto dňoch uvažujem že by som ju poťiahol až na Holešovice, ako kedysi chodieval, mal totiž skvelú časovú polohu - ČT odchod 11.18, príchod do Holešovíc 13.05.Len asi ešte počkám kým sa ako-tak postaví krajina z Pardubíc do Prahy, lebo ináč by sa hráč určite po hodine jazdy z PA do Holešovíc na takmer zelenej "placke" určite znudil.... :)

Mirec: Můžeš začít stavět. Taková slušná aktivita na delší trase, dobře vyladěná, aby nepadaly počítače, to není práce na den ani týden. To může trvat i měsíc. Možná déle. "Práce kvapná, málo platná!. Ono Kúty - Praha, to bude velmi náročné. Než se aktivita dotvoří, Praha - Pardubice bude také dokončené.
Po neděli bude aktualizace, také rozešlu DVD a můžete dělat aktivity i na Prahu hlavní. Ale traffic asi téměř nic. Tam je to hustý doslova. FPS s vlakem hráče kolem 10. Už aby se veřejně vydaly ty nízkopolygonové vozy, jinak si nezajezdíme.
PS. Proč jsi Csardász stavěl až z České Třebové. Ona totiž Pardubice - Praha žádná romantická krajina není. Polabská rovina, vegetace, pole. Jen u Týnce jsou zářezy ve skalách. Nejkrásnější úsek je ale Brno - Česká Třebová, který jsi přeskočil. Po aktualizaci tam už budou originální tunelové portály (Novohradské tunely), možná ještě něco a opět to tam bude krásnější. Také je to 100km ale opačným směrem.

Tak to máte určite pravdu.K otázke prečo som vyšiel až z Českej Třebovej - chcel som vytvoriť kratšiu aktivitu, rozmýšlal som aj že ten Csardás pôjde až Kútov do Pardubíc, ale to sa mi zdalo príliš dlhé.A druhý dôvod bol ten že (opravte ma ak sa mýlim) v Českej Třebovej sa striedajú rušňovodiči.Mám dojem že jeden ide Kúty - ČT a druhý "fíra" ide v úseku ČT - Praha.Úsek z Brna do ČT má určite svoje čaro, a podľa mňa je to najkrajší úsek projektu.A to nám už dokázal aj Roman vo svojej aktivite (viac môj web).Myslím že aktivita Kúty - Praha by tiež nebola od veci, ale tam by bolo možno niekoľko xxx traffic vlakov aby sa hráč neznudil, pri Ľubošovom Ex 278 J.Hašek som mal čo robiť aby som nezaspal...Ale myšlienka by to určite nebola zlá, lenže to by bola aktivita určite na pár mesiacov....

Já nevím, co se změnilo, ale Pražské čety jezdily Praha - Olomouc a Praha - Brno (Břeclav). Když býval mechanik, tak se jezdilo durch Praha - Žilina a Praha - Bratislava.
Takže sednout v Praze na mašinku, zajet z depa na Hlavní nebo Holešovic a táhnout rychlík až do Břeclavi je v souladu s reálem. A když to musí vydržet fíra, proč by to nemohl vydržet hráč MSTS, který na rozdíl od fíry může hru kdykoli SAVE. Takže se nebojte delších aktivit. Když kratší úsek, tak přece jezdí osobní vlaky, náklady, atd. Ale s EC jet jednu stanici, když možnosti jsou někde jindě? Co se týká traffic, tak když vlak se objeví ve správnou chvíli a zavčas zmizí, další vlak se objeví až potom, to samé odstavené vlaky, tak tam můžete mít protijedoucích a odstavených vlaků třeba 100. Problém je jen v trpělivosti poskládat aktivitu ne za dva dny, ale opravdu vše promyšleně skládat třeba měsíc.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře