Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Pampaliny: Já ti dal pouze svolení ke zveřejnění oficiální aktualizace. Ale nikoli se nabourávat na cizí web a stahovat věci, které nejsou určeny pro veřejnost kur**
Tyto pracovní aktualizace jsou určeny pro modeláře a předpokládá se, že polovinu věcí má modelář u sebe, tedy pokud si takové aktualizace stáhne někdo jiný, může mu to totálně zablokovat MSTS. Laskavě tento pirátský počin smaž.
Beru zpět své svolení a downloady u Pampaliny prohlašuji za nedůvěryhodná.

Marian Šimo: prosímtě změň heslo. Buhví, kdo tam všechno leze. Takhle se nedá opravdu pracovat.

Já to tušil, že to smrdí, stačilo se podívat na tunely na hlaváku a bylo mi jasné, že bys aktualizaci v tomhle stavu nikdy ven nepustil. Naštěstí tahle lumpárna s MSTS nic neudělala, jak píšeš nahoře.

MSF

pampaliny napsal:
Ja sem se na zadny WEB nenabouraval tak me laskave prestante z neceho obvinovat!! Laskave si uvedomte jak funguje FTP a kdyz je na FTP lamersky anonymni pristup tak se tam muze divat kazdy, nevedel sem ze to neni urcene pro ostatni, nikde to nebylo napsane a ja nejsem vsevedouci stejne jako Vy ne. Nebo snad mate doma kristalovou kouly ? Jen sem tam videl aktualni datum, tak sem myslel ze vysla nova aktualizace, tot vse.

Pampaliny, Ty prosím Tě přestaň řvát, protože jsi to podělal Ty......oficiální aktualizace znamená oficiální od toho, že autor aktualizaci oficiálně uvolní......BTW a to by jsi mohl věděl po Tvé úžasné recenzi.....to jsi prošel 52 aktualizací a všechny byly na autorových stránkách oficiálně uvedeny

Takže ještě jednou ......laskavě zmlkni a zpytuj svědomí

To All: v jednom má však Pampaliny pravdu.....pakliže je něco na anonymním FTP, tak se nedivte, že se tam dostanou i takovíto jedinci....totálně, ale absolutně žádná ochrana.... :( a změna hesla to nespraví.....to by se musel na daný folder zakázat anonymní přístup a když už nechat anonymní, tak jenom na oficiální uvolněné věci

Zbyněk Šemora napsal:
AndrewM. napsal:
Pane Semoro, v aktualizaci 53 se zakladnim adresari objevila nova slozka tusim track_B, mam ji nechat kde je nebo ji prekopirovat do slozky trate ? Z toho prilozeneho textaku jsem pochopil, ze asi prekopirovat, ale nejsem si tim jist. Co presne tento adresar obsahuje ? Dik moc komukoliv za odpoved

Když se klikne na setup (53bptrat.exe) vše se naskládá tam, kam to patří.

Takze ten track_B zustava v hlavnim adresari stimmt ? tak to jsem posral :-) Jeste ze v tydnu preinstalovavam system, tak se to ztrati :-)))

V tomto případě jsou to opravdu pouze tunely (jiné rozměry a bez pruhů). Ale většinou tam nedávám všechny objekty.
Já fakt nevím. Mám jen pocit, že mi někdo chce jen zprotivit nebo alespoň zpomalit stavební práce. Je volno, práce mám nad hlavu, než se dostanu k MSTS a řeším tady takové ptákoviny.
Pampalini: to že máš byť jednoduché heslo a něco tajného si stáhneš, tak tě to neopravňuje k tomu, aby jsi to veřejně šířil. Takhle se zřejmě dostala ven i ta bobina (opět někdo, kdo získal heslo a hrabe se ve věcech, které mu nepatří)
To je to samé, jako kdyby si někdo vzal vystavené zboží v obchodě bez placení a argument by měl, že se prodavač zrovna nedíval. Kde jsme. Obdivovali jsme Rakousko, kde bylo na ulici vystavené zboží a nic se neztratilo, dokud nepadla železná opona a přišli Češi.
Asi ten světový průzkum o Česku, že jsme všichni venkovani a zmůžeme se jen na výrobu oleje bude trochu pravdivý. Nebrat doslovně, ale jako obraz povahy České.

Martens napsal:
pampaliny napsal:
Ja sem se na zadny WEB nenabouraval tak me laskave prestante z neceho obvinovat!! Laskave si uvedomte jak funguje FTP a kdyz je na FTP lamersky anonymni pristup tak se tam muze divat kazdy, nevedel sem ze to neni urcene pro ostatni, nikde to nebylo napsane a ja nejsem vsevedouci stejne jako Vy ne. Nebo snad mate doma kristalovou kouly ? Jen sem tam videl aktualni datum, tak sem myslel ze vysla nova aktualizace, tot vse.

Pampaliny, Ty prosím Tě přestaň řvát, protože jsi to podělal Ty......oficiální aktualizace znamená oficiální od toho, že autor aktualizaci oficiálně uvolní......BTW a to by jsi mohl věděl po Tvé úžasné recenzi.....to jsi prošel 52 aktualizací a všechny byly na autorových stránkách oficiálně uvedeny

To All: v jednom má však Pampaliny pravdu.....pakliže je něco na anonymním FTP, tak se nedivte, že se tam dostanou i takovíto jedinci....totálně, ale absolutně žádná ochrana.... :( a změna hesla to nespraví.....to by se musel na daný folder zakázat anonymní přístup a když už nechat anonymní, tak jenom na oficiální uvolněné věci

Dobre Martens, beru ze sem zverejnil neco co nemelo jit ven, hned sem to odstranil, ale taky tam mohlo byt napsano: PRACOVNI VERZE nebo na FTP nejaky adresar pracovni a hotovo. xTracks 3.15 taky nebyly zverejnene na oficialnich strankach v ten den kdy to vyslo ale az o den pozdeji, takze sem si mohl myslet ze je update pripraven ke zverejneni a stranky pan Semora aktualizuje na druhy den.

Zbyněk Šemora napsal:
V tomto případě jsou to opravdu pouze tunely (jiné rozměry a bez pruhů). Ale většinou tam nedávám všechny objekty.
Já fakt nevím. Mám jen pocit, že mi někdo chce jen zprotivit nebo alespoň zpomalit stavební práce. Je volno, práce mám nad hlavu, než se dostanu k MSTS a řeším tady takové ptákoviny.
Pampalini: to že máš byť jednoduché heslo a něco tajného si stáhneš, tak tě to neopravňuje k tomu, aby jsi to veřejně šířil. Takhle se zřejmě dostala ven i ta bobina (opět někdo, kdo získal heslo a hrabe se ve věcech, které mu nepatří)
To je to samé, jako kdyby si někdo vzal vystavené zboží v obchodě bez placení a argument by měl, že se prodavač zrovna nedíval. Kde jsme. Obdivovali jsme Rakousko, kde bylo na ulici vystavené zboží a nic se neztratilo, dokud nepadla železná opona a přišli Češi.
Asi ten světový průzkum o Česku, že jsme všichni venkovani a zmůžeme se jen na výrobu oleje bude trochu pravdivý. Nebrat doslovně, ale jako obraz povahy České.

Omlouvam se, opravdu sem nevedel ze je to pracovni update. Netusil sem ze je to nejaky tajny update. A s bobinou ja nemam nic spolecneho. A heslo na FTP zadne neni, anonymni FTP je bez hesla, staci jen URL. Myslel sem si ze kdyz je to ve verejnem adresari, kde jsou vsechny updaty trati, ze je to proste novy update.

Tak jsem se po ránu asi zbytečně rozčílil.
Marian myslím nechal nějaké složky otevřené bez hesla. Já nemám čas to kontrolovat. Ale i tak. Nejprve bych si ověřil, jestli na mých stránkách je zveřejněno update a po té se to dá zveřejnit i jinde.
Že tyto složky může vidět každý jsem netušil a nevím proč tomu tak někde je. Pracovní verzi jsem potřeboval dodat Romanovi a Michalovi, aby mohli zaměřit další práce. Byl jsem rád, že jsem to v pracovním shonu nějak zvládl a psát tam ještě poznámky "pracovní verze", to už se nedá.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak jsem se po ránu asi zbytečně rozčílil.
Marian myslím nechal nějaké složky otevřené bez hesla. Já nemám čas to kontrolovat. Ale i tak. Nejprve bych si ověřil, jestli na mých stránkách je zveřejněno update a po té se to dá zveřejnit i jinde.
Že tyto složky může vidět každý jsem netušil a nevím proč tomu tak někde je. Pracovní verzi jsem potřeboval dodat Romanovi a Michalovi, aby mohli zaměřit další práce. Byl jsem rád, že jsem to v pracovním shonu nějak zvládl a psát tam ještě poznámky "pracovní verze", to už se nedá.

Ja sem update hned odstranil, jen sem to netusil. Kdyby byl na FTP treba adresare private a v nem jen updaty pro modelare do ktereho by meli pristup jen oni tak by to dopadlo jinak. Vubec me nenapadlo ze je to pracovni a myslel sem si ze uz tam mate update pripraveny a ze jen dodelavate update na stranky. Nehodlam pusobit nejake problemy ani Vas zpomalovat pri staveni trate.

Martens napsal:
pampaliny napsal:

Martens použil ve větě zkratku BTW, ale nevím co ta zkratka znamená ? Je to nějaký anglicismus, který se vetřel do pravidel českého pravopisu ? Potřebuji vysvětlení,díky !!

Jiří napsal:
Martens použil ve větě zkratku BTW, ale nevím co ta zkratka znamená ? Je to nějaký anglicismus, který se vetřel do pravidel českého pravopisu ? Potřebuji vysvětlení,díky !!

Jedná se o "acronym" (zkratku) anglického termínu By The Way. V českém jazyce lze přeložit jako mimochodem.

Přece jen jsem dnes něco postavil. Na podkladech pracovní BP53A mi Roman poslal na míru 4. - 7. peron Prahy hlavního jako jeden objekt (beta verze). Dostavěl jsem do finální podoby všechny tunely mezi hlavním a Vršovicemi (Smíchovem) a koleje protáhl na konec čtverce. Zdi na hlavním terén a odpoledne včetně večera je pryč. Ještě doplnit návěstidla a dá se jezdit na hlavní nádraží i z druhé strany.

FTP Server

Pampaliny: To, že je tu FTP server s anonymným prístupom nenazývaj prosím Ťa lamerské. Je tak to urobené naschvál. To čo je tu umiestnené je určené pre všetkých. Je troška chyba Zbyňu, že neverejnú aktualizáciu dal do verejnej zložky. Mal ju umiestniť do privátnej.

Aby sme predišli budúcim podobným nedorozumeniam, zrušil som directory list na všetkých verejných adresároch. Od tohoto okamžiku nemáte inú možnosť ako použiť http://www.cbox.cz/semora/MSTS/breclav_praha.htm a preklikať sa na akutalizácie. :roll:

Naposled editoval moderátor:
Nic lepšího jsme si mi z jihu čech nemohly přát.Díky Zbyňku.
Zbyněk Šemora napsal:
Přece jen jsem dnes něco postavil. Na podkladech pracovní BP53A mi Roman poslal na míru 4. - 7. peron Prahy hlavního jako jeden objekt (beta verze). Dostavěl jsem do finální podoby všechny tunely mezi hlavním a Vršovicemi (Smíchovem) a koleje protáhl na konec čtverce. Zdi na hlavním terén a odpoledne včetně večera je pryč. Ještě doplnit návěstidla a dá se jezdit na hlavní nádraží i z druhé strany.

Marian: Díky za opatření. Že byly kdysi všechny složky veřejné jsem věděl, ale pak se toho zneužívalo, server byl přetěžován a dohodli jsme se, že vše bude pouze na odkaz. Já myslel vše, ty jsi myslel jen určité složky a problém byl tu. Posion má radost, že už jsem u Vršovic a myslím, že nejen on. Kdybych měl vše prověřovat a kontrolovat zabezpečení, tak z hlavního nádraží nemáme ani patník.
Ale na druhou stranu už dávno mi není dvacet, tak mám nárok na pomalejší zapalování.
Jinak obecně platí, že každá nová aktualizace má číslo, příští bude 54bptrat. Pokud tam bude něco navíc, to je případ eventuelní opravy čerstvé aktualizace, ale je na to upozorněno na stánkách a zde v diskusi. Jinak se vždy jedná o pracovní verzi. Na druhou stranu, jestli všichni uživatelé viděli ten bordel, co ve složce mám, tak potěš Pánbu.
Pampalinimu se omlouvám za prvotní mé rozčílení, že leze tam, kam nemá, v tom je nevinně, když složka byla veřejná, ale když už byl tak iniciativní, mohl se alespoň zeptat, jestli se jedná o aktualizaci.

Abych předešel zbytečným otázkám,, jestli budu pokračovat tam a tam, odpovím předem.
Jezdil jsem Pražské spojky, Benešov, Beroun, Kralupy, Lovosice, Lysou, Hradce, Jaroměř, sem tam Přerov, dokonce jednou na vlóžo Praha - Jihlava. Brno - Havl. Brod. Zde všude je šance, že budu stavět. Dál nebo jinde ne, s vyjímkou Letohrad - Hanušovice - Zábřeh. Kdy? Dle chuti nálady a iniciativy modelářů objektů. Zatím je fúra práce Praha - Pardubice.

Zbyněk Šemora napsal:
Pampalinimu se omlouvám za prvotní mé rozčílení, že leze tam, kam nemá, v tom je nevinně, když složka byla veřejná, ale když už byl tak iniciativní, mohl se alespoň zeptat, jestli se jedná o aktualizaci.

Už se to nestane, pakliže budu mít znovu to svolení na aktualizace, budu se řídit Vaším webem.

Pane Šemora,chtěl bych se zeptat,k čemu slouží adresář TRACK_B,který se mi objevil v hlavním adresáři Train Simulatoru po instalaci 53pbtrat.Nemusí se to někam kopírovat,v tom infu byla jen cesta a tak nevím,zda-li jsem něco neudělal blbě.Jinak mám někdy problém s testovací aktivitou hl.nádraží,kdy jedu s loko od Hrabovky na hlavní,na monitoru se objeví hláška,že je dovolen posun přes návěstidlo na Stůj,tak jedu dále a hned po projetí okolo návěstidla mi vyskočí hláška,že hra končí,projel jsem návěstidlem na Stůj!Je to špatnou instalací,či je chyba někde jinde?
Jinak super trať,kdybyste se pak vydal tratí 090,nešlo by to?Díky.

Petr Novák napsal:
Pane Šemora,chtěl bych se zeptat,k čemu slouží adresář TRACK_B,který se mi objevil v hlavním adresáři Train Simulatoru po instalaci 53pbtrat.Nemusí se to někam kopírovat,v tom infu byla jen cesta a tak nevím,zda-li jsem něco neudělal blbě.Jinak mám někdy problém s testovací aktivitou hl.nádraží,kdy jedu s loko od Hrabovky na hlavní,na monitoru se objeví hláška,že je dovolen posun přes návěstidlo na Stůj,tak jedu dále a hned po projetí okolo návěstidla mi vyskočí hláška,že hra končí,projel jsem návěstidlem na Stůj!Je to špatnou instalací,či je chyba někde jinde?
Jinak super trať,kdybyste se pak vydal tratí 090,nešlo by to?Díky.

Já to dělám tak, že při posunu červeným návěstidlem si to ošetřím tak, že aktivuji TAB, tedy projet přes červené návěstidlo a nespoléhám se na poziční body.

Pane Šemora chci se zeptat, vy jste skutečný fíra, když píšete Jezdil jsem Pražské spojky, Benešov, Beroun, Kralupy, Lovosice, Lysou, Hradce, Jaroměř, sem tam Přerov, dokonce jednou na vlóžo Praha - Jihlava. Brno - Havl. Brod. Myslel jsem si, že jste pouze zapálený modelář železnice a stavitel tratí a pouhý uživatel MSTS ?Pokud jste tedy strojvedoucí z povolání, tak tedy kloubok dolů, to je jako kdyby voják z povolání si doma pouštěl vojenské pc hry.

Jiří: tomu se jinak říká profesionální deformace. Ale jsem již 10 let ve výslužbě a nejezdil jsem jako fíra, ale jako mechanik. Do fírování jsem tenkrát nějak nepospíchal. Bylo to pohodlnější, krásný turnus a u toho jsem nejen já tenkrát zlenivěl. Držel jsem se hesla, že je lepší být dobrým mechanikem, než špatným fírou. Neměl jsem ten sichr. Když jsem pendloval na Benešov, Z Prahy do Stránčic je to 12 promile do kopce a bylo to v pohodě, zastavit. Ale ze Stránčic do Čerčan, kopec dolů a neubránil jsem se pocitu, "co když se to neubrzdí". Ale byl to jen pocit. Mě to vyšlo pokaždé. Ale jednou jsem jel v zimě s nějakým rychlým fírou a netrefil se z kopce o jedny dveře do zastávky. A hned za peronem násep dolů, otevřu dveře a jak na potvoru v prvních dveřích chlap. Volám na něj, ať si přejde, počkáme, ne vystoupil a zahučel po pás do závěje. Kouká na mě a povídá " Nejraději bych Vám rozbil hubu". Já byl naštěstí nahoře a on dole.

Jindy jedeme také do Benešova, křiknu na fíru "lom kolejnice...kde...bum". Jen to víc bouchlo ale díru jsme přeskočili. Nahlásili jsme to, hned kolej vyloučili a opravili. Dostali jsme každý 150kč odměny, že jsme zabránili eventuelní železniční katastrofě.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře