Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mě by zajímalo, jestli v reálu existují nějaká pravidla pro příjezd a odjezd na Hlavní nádraží, co se týče trasy, jestli se většinou vjíždí třeba přes Hrabovku a odjíždí přes Vítkov nebo naopak, nebo které druhy vlaků kudy jezdí.

dave01 napsal:
Mě by zajímalo, jestli v reálu existují nějaká pravidla pro příjezd a odjezd na Hlavní nádraží, co se týče trasy, jestli se většinou vjíždí třeba přes Hrabovku a odjíždí přes Vítkov nebo naopak, nebo které druhy vlaků kudy jezdí.
Je to naopak. Pres Vitkov na hlavak a z hlavaku pres Hrabovku. Z hlavaku jsem pres Vitkov jel do Kolina snad jednou a to uz je hodne dlouho. Od Kolina pres Hrabovku na hlavak jsem jel parkrat. V naproste vetsine pripadu, co jsem do Prahy jel (dojizdim do skoly denne), tak jsme jeli podle vyse napsaneho pravidla. Pak jeste nektere vlaky jezdi pres Malesice, ale to je prozatim irelevantni ;-)

Kudy vlaky jezdí z Prahy do Libně zjistíte ze sešitového jízdního řádu (525/526) Sehnat se oficiálně nedá, protože je jen pro služební potřebu, ale není problém, kdyby někdo udělal výpis všech vlaků (číslo - Hrabovka /Vítkov)

Jinak děkuji všem za věcné připomínky (kromě té, že Masaryčka a Hlavní jsou v jedné rovině a dál od sebe). Téměř do půlnoci jsem jezdil s podbíječkou a opravoval mé začátky s novým typem kolejiva, kde jsem použil pro spojky mezi 3 stupňovými vyhýbkami i angličany kolej 15m namísto 15,3. Od Přelouče přes Kolín a poslední kousek byl ve Velimi. Pak už mi to při výstavbě zapálilo a dál je to dobře. Paths by to rozhodit nemělo, protože se jednalo o milimetrové posuny. Raději jsem opravil vše, než aby za půl roku mi někdo psal, že mu to někde trhá vlak. Ale ty rychlosti, to je mi záhadou. Nemáte to někdo vybádané, na jakou vzdálenost se rychlostníky navzájem ruší? Já měl nebo ještě mám problémy: Hodonín, kde 60tka na Holíč se mi promítá do koridoru, Letohrad, musel jsem odstranit 40tku na Častolovice, Zábřeh - 50tka na Bludov, atd. ...

Takže vlaky Vítkov/Hrabovka: Dle platného GVD v zásadě tak, jak bylo psáno. Do Prahy přes Vítkov, z Prahy přes Hrabovku, ale s touto vyjímkou:

- R 423 z Prahy jede přes Vítkov.
- R 876, EC 136, nedělní R 1460 a R 678 do Prahy jedou přes Hrabovku.

- R 424 a R 200 jedou z Běchovic přes Malešice a Vršovice.

Najskôr chcem pochváliť prácu p.Šemoru.Vlastne mi nič iné neostáva.Celá práca si totiž nič iné ako pochvalu nezaslúži.Ale k veci - dnes som (okrem Prahy Hl.n.) vyskúšal aj tankovanie naftou.Po aktualizcácii mi na mape už ukazálo ikonky pohonných hmôt, ale nech som jazdil a jazdil tak sa mi natankovať nepodarilo.Zaujímavé ešte je že v Letohrade je piktogram stojanu (ako na dopravných značkách benzíniek), ale v depe Vítkov sú tri modré pruhy nad sebou.Presne ako značka pre elektrickú trakciu - začiatok sústavy 25 kV 50 Hz, len s tým rozdielom že sú tri nad sebou.Bol by som rád keby mi tiež niekto vysvetlil aj funkciu tlačítok pohonných hmôt (viac obrázok).Dík.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.mirec-msts.szm.sk/nafta.jpg

Současně se nepracuje jen v Praze, ale Michal už dokončil první část kolínských zdí. Kolín zastávka včetně boudy pro prodej jízdenek.

Bob napsal:
Takže vlaky Vítkov/Hrabovka: Dle platného GVD v zásadě tak, jak bylo psáno. Do Prahy přes Vítkov, z Prahy přes Hrabovku, ale s touto vyjímkou:

- R 423 z Prahy jede přes Vítkov.
- R 876, EC 136, nedělní R 1460 a R 678 do Prahy jedou přes Hrabovku.

- R 424 a R 200 jedou z Běchovic přes Malešice a Vršovice.

Dovolim si tvrdit, ze tech "vyjimek" je mnohem vic, casto se jezdi podle potreby, tj.co se kde vejde (osobne jezdim timto smerem z hlavaku ECcky a obcas se jede i pres Vitkov).

Zbyněk Šemora napsal:
Bob napsal:
Ta trojitá vlnovka v Libni je bohužel tankovačka na vodu, tady to asi Zbyňkovi ujelo.
.
Mě se to také nějak nezdálo, ale co kdyby měl fíra žízeň. A taková sprcha v parném létu.....
:lol: :lol: Kdyby měl fíra žízeň, tak si koupí balenou stolní vodu a osprchoval by se na patřičných místech. :lol: :lol:

Nechcete někdo
Boxovaný (s chladičem a větrákem) procesor P4 2,0 giga 478PIN
cena dohodou. DVD s aktuální tratí zdarma jako bonus.
Updatoval jsem PC a je škoda, aby mi to leželo v šuflíku. MSTS na tom chodil slušně.

Roman už vyřešil tunely tak, aby se nové modely zapisovaly do databáze tratě. Trochu zvětšil i průřez jednokolejných, tak se už nemusíte bát, že na Vítkově utrhnete sběrač. A samozřejmě jsou všude šikmé pruhy a kukaně.
Já se pokusím dostavět kolejiště hlavního nádraží, ať se tam dá už normálně jezdit.

No na Vítkově by fíra nie len zberač utrhol, ale aj by sa musel skrčiť aby neprišiel o hlavu ...

Před vítkovským tunelem by měla být značka stáhněte sběrač a snížená výška troleje

JOHNZ napsal:
No ide o to, že v MsTS je zatiaľ vrch tunela mierne nižšie než strecha 363 ...
Už ne.

Jinak to Praha hlavní, to je tedy makačka. Ale už mám komplet vyústění do Smíchovského a prvního Vršovického tunelu a koleje až ke 4. nástupišti na kolej 20. Musím konstatovat, že jsem měl víc štěstí než rozumu, protože přes všechna šílená křížení na jižním zhlaví mi vše parádně vyšlo ke všem kolejím u peronu. Myslím, že to nejhorší mám už za sebou, protože koleje k 5., 6., a 7. peronu už tak složité zhlaví nemají.
Opět děkuji Ppoollllovi za jeho fotky a myslím, že zatím je model v MSTS identický. Dokonce i to esičkové zakřivení spojovací koleje mezi tunelovou 105. a nástupištěm 1a vyšlo autenticky.
Zítra dostavím ostatní koleje, pak už jen se trefit do zhlaví na Vítkov a bude to komplet.

Pane Šemoro, měl bych dotaz,
Mezi stanicemi Krasíkov a Zábřeh jsem si pohrával s aktuálním stavem, udělal jsem si odbočky Tatenice, Lupěné a Most, kdybych si ale nainstaloval aktualizace, tak mi to zmizí, nebo se to poškodí (vyzkoušeno - odbočky jsem stavěl již dvakrát). Dalo by se toto zaktuálnění zpřístupnit všem lidem? Bylo by to komplewt i s návěstidly a automatickými hradly. S přeložkami je to bohužel horší, protože nevím, jak to udělat tak, aby to přesně navazovalo. Zřídit výhybky, to je docela hračka, protože jsou v rovném úseku.

Stavět koleje na různých místech a pak práce spojovat nelze. Současně by jste si museli vybrat. Buď budete mít hradla Krasíkov - Zábřeh nebo kompletní Prahu hlavní nádraží plus opravené vyhýbky od Pardubic do Velimi. Jedno prostě po update zmizí.
Tímto chci říct, že už mám položené kompletní kolejivo jižního zhlaví včetně všech tunelů směrem do Vršovic a Smíchova. Ještě propojit koleje od 4. - 7. peronu na Vítkovské zhlaví a šmytec. Ale to by už měla být brnkačka. Jelikož na té straně zápasím počtem objektů na čtverec, tak to budu tahat převážně z dynamických kolejí.
Když Kabulus vyrobil obrázek do hry s fotkou hlavního nádraží a dole poznámka "už brzy v MSTS", tak jsem si říkal "blázen, takovou spleť vyhýbek, nemám šanci". Dnes mohu říct, "už je to pravda a přesně dle obrázku" Člověk prostě musí bojovat a ne to předem vzdávat.
Ještě že Roman vyrobil tunelové tubusy, jinak bych neměl šanci postavit zhlaví do tunelu. Ještě nějaké varianty budou potřeba, ale některý díl uříznout na půl nebude snad problém. Dále nebylo možné dodržet šířku nádraží dle reálu. Já ji mám o něco širší (tam kde má být 170m mám 200, hala by v mém modelu byla širší asi o deset metrů, nedá se to)

phahln.jpg phatunely.jpg phazhlavi.jpg

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře