Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Laborec425 napsal:
Já souhlasím s Tygym. Proč jednou taky neudělat trať dokonalou s originál objekty, dodělanou odněkud někam a třeba jí vydat i s modely a s aktivitama? Jako jsou třeba vydané komerční tratě? Já si teda raději počkám :)!
Ono by to šlo, ale ne způsobem, jako se do dělá doposud, tedy ve svém volném čase.
Musel by být profesionální team. Stavitel tratě, modeláři například. Trunda, Michal, Roman, Starý, Dejv, Ondra J Ppoolll, Jacek, BOB57 (technický poradce). Koupila by se za nějakou stovku tisíc licence nebo kolik to stojí a šlo by se do práce.
Stavitel by si udělal seznání trati s kamerou a foťákem na lokomotivě, modeláři by se vypravili do terénu fotit objekty a vlaky. Pak nějaký rok práce na PC a máme Český Protrain se všim všudy. Dokonalá trať včetně aktivit a vozidel. Cena by také byla adekvátní, 1500 až 2000kč a stejně by se náklady nezaplatily. Snad jen export do světa by to mohl vyrovnat.
Bohužel tohle je utopie, to by se vyplatilo snad pokud bude něco nového a dokonalejšího než MSTS a přijít jako první.

Já jsem tím příspěvkem nechtěl kritizovat jiné trati, ale třeba podle screenů vypadá třeba Ústí nad Labem hlavní nádraží nebo Ústí nad Labem sever dokonale. Objekty kolem jsou úplně přesně podle reality. Vždyť taky v jednom z těch objektů teď sedím :). Jenom se divím, že když někdo vydá trať, proč do ní také neudělá třeba pár aktivit? Vždyť to je práce nejvýše na týden navíc? Ale už nebudu víc kritizovat. Samozřejmě tvůrci tratí to mají hodně těžké a nemůžu si vůči nim dovolit žádnou kritiku. Tak doufám, že to nikoho neurazilo :)!

KOMERČNÍ TRAŤ(ě)..

No ,pokud by licence na Simulátor byla za 100.000,- ,což si myslím že není ani tak moc ,muselo by být ještě na náklady spojené stavbou komerční tratě či tratí.. Asi nikdo by nedělal zadarmo ,protože to snad ani nejde ,takže připočítáme-li skromné měsíční mzdy ve výši 12.000,- čistého na osobu ,(dle Zbyňkových spolupracovníků 10 výplat a délce stavby 1 rok) je to 120.000,- ,nějaké cestovní náklady i jiné cca ve výši 80.000,- + cca 50.000,- za energii a HDD které se i zničí ,je celková potřebná suma kolem 350.000,- Kč.. Pokud by byla trať hotová a vydaná ,u nás by si ji koupily všichni registrovaní zde na diskuzi (což myslím je teď kolem 371) ,cena by se pohybovala s balením kolem 1100,- Kč bez DPH (1410,- s DPH).. V tomto případě by se vynaložené prostředky vrátily ,ale žádný zisk z toho dál nekouká a nikdo ani nespočítá hodiny strávené u PC každým členem týmu..
Zisk by dál byl jen v případě zdražení produktu a to si zase u nás nikdo nekoupí..

Tato reakce nepatří k tématu 090 ,proto se zároveň i omlouvám ,ale reakce jsou reakce..

Z pozdravem , ocelot24

Naposled editoval moderátor:
Laborec425 napsal:
Já jsem tím příspěvkem nechtěl kritizovat jiné trati, ale třeba podle screenů vypadá třeba Ústí nad Labem hlavní nádraží nebo Ústí nad Labem sever dokonale. Objekty kolem jsou úplně přesně podle reality. Vždyť taky v jednom z těch objektů teď sedím :). Jenom se divím, že když někdo vydá trať, proč do ní také neudělá třeba pár aktivit? Vždyť to je práce nejvýše na týden navíc? Ale už nebudu víc kritizovat. Samozřejmě tvůrci tratí to mají hodně těžké a nemůžu si vůči nim dovolit žádnou kritiku. Tak doufám, že to nikoho neurazilo :)!
To je v pohodě, jen na komerčním příkladu, který doplnil Ocelot jsem chtěl ukázat, že to tak jednoduché není. Ohledně náhradních objektů, tak strašné to není. Pokud se hráč zažere do aktivity, soustředí se na znaky návěstidel, tak ani nemá čas se kochat originálními budovami.
Prioritní je reálný profil trati s návěstidly, okolní krajina aby alespoň v rysech odpovídala skutečnosti, silniční komunikace, rozmístění budov, ale budovy v originálním kabátě, tam bych se soustředil na nádražní budovy a dominanty kolem trati. Myslím si, že z mé trati se dá použít hodně budov a hlavně mostů, zdí a podobných důležitých doplňků včetně TV. Já když jsem začínal, nebylo českého vůbec nic (kromě staveb z 024 od PaV).
Jinak někdo vydává tratě bez aktivit? Já v tomto případě sdílím názor, že alespoň nějaké demo, které trať představí v jednoduché aktivitě z A do B by mělo být samozřejmostí. S důrazem na možnosti tratě. Viz moje první aktivita Csardás, kde jsem EC hnal odklonem ze Zaječí přes Mutěnice. Tenkrát T měl na tuto zajímavé variace. Do Zaječí umístil nehodový vlak, tam končila první část a ve druhé části se pokračovalo se dvěma zamračenýma do Hodonína. Při prodlužování mé tratí na Třebovou se tyto aktivity totálně rozházely. Ale to už jsem odbočil od tématu.

Objekty pro 090

Zdravím Fšechny. Je dobře takto diskutoovat. Musím však upřesnit mou myšlenku a prosbu o pomoc s objekty. Je kolem této trati dost typyckých objektů, jako jsou parovody, ropovody, plynovody apod., bez kterých se tahle trať neobejde. ty bych tam chtěl rizhodně mít při zveřejnění. Nedělám celou trať se skutečnými objekty, používám spoustu objektů vydaných na netu či z dostupných tratí freewarových a taky používám kulisy. Řekl bych, že mají něco do sebe, ale ne všude jsou hezké a účelové. Takže je potřeba je umístit s rozvahou. a protože MSTS je opravdu prevít netolerantní všemi směry, tak používám objekty převážně vymodelované do jednoho celku. Prtože na čtverci se 1400 objekty už se dá udělat úprava jen velmi těžko a většinou to žuchne a tituluje vás to nápisem profesorským DOCENT ( tedy Don't send ). Pak se to staví ve velkých aglomeracích jedna báseň. Nemám zrovna právě výkonný stroj PC, ale už jsem se po velkých problémech s tratí (věčné padání MSTS) někam dopracoval.
Nemohu to ani v nejmenším srovnávat se Zbyńkovou velkotratí, ale o tom to vlastně taky není
Chci trať co nevíce přiblížit realitě jak kolejově, tak i okolím, aby si 90 % lidí myslelo, že se jedná o skutečnou trať a ne o nějakou náhražku s objekty USA či GB, byť se jich docela dost dá použít.
možná udělám na Vánoce překvapení, ale nic NESLIBUJU !!!!!!!!!
TYGY

Podle mě jsou kulisy skvělá věc. Stačí si projet Pro trainy a hned je to o něčem jiném. Myslím, že je docela důležité, jak vypadá v trati do MSTS krajina a města a tak. Kdyby tam tohle nebylo, tak bychom rovnou mohli jezdit v nějakých hodně starých simulátorech, kde lokomotiva a vagony vypadají jako krabička od sirek a kolem je zelená plocha a na ní další krabice místo domů :D !

Hurá

nazdárek, jsem velmi rád, že se mi povedlo implantovat do trati trolejové vedení i s prvky, které nikdy nebyly v trati. Možná až uvidíte nové scr z 090 na http://www.pikku.msts.cz bude Vám to jasné. Tygy

Re: Hurá

Tygy napsal:
nazdárek, jsem velmi rád, že se mi povedlo implantovat do trati trolejové vedení i s prvky, které nikdy nebyly v trati. Možná až uvidíte nové scr z 090 na http://www.pikku.msts.cz bude Vám to jasné. Tygy

Ty vado ,teď si mne opravdu navnadil !! .. Kdy tam budou ?? .. Co skrývají ?? .. Ja chci vidět už teď

Z pozdravem ,ocelot24

JOHNZ: No jo ... "S pozdravem" ... a musite furt s takymito vecami otravovat?

Johnz: Toho jsem si všiml až teď
Ocelot: Já bych si pozdrav opravil nebo napsal: z pozdravu .

VáclavS napsal:
Johnz: Toho jsem si všiml až teď
Ocelot: Já bych si pozdrav opravil nebo napsal: z pozdravu .

No jo ,tak to gratuluji..

Jinak JONHZ ,asi Tě zklamu , ... vím že správně tam má být "S pozdravem" ,ale určitý naučený slogan si člověk těžko odpáře..
Je to to samé ,jako kdybych měl psát jen jednu tečku na konci věty..
Ale jinak díky za upozornění:

S pozdravem ,ocelot24

090

Ahoj Fšichni, je celkem neskutečné, co se v tomto tématu řeší. Já myslel, že je tu zájem o trať ČD 090 Děčín - Praha a on je tu zájem o pravidla českého pravopisu !!!! :roll: To je fakt o ničem !!!!! :twisted: Jinak kdyby měl někdo zájem o novinky na trati 090, tak se mi podařilo implantovat do trati trolejové vedení "made in Czech Modeler". Výrobní závod Pikku konsorcia PILOW se o to postaral a patří mu veřejný dík. Ale rád bych vzpomněl také na mého "dvorního" dodavatele staveb Pavla M., kterému patří rovněž velký veřejný dík !!!! S pozdravem TYGY

Re: 090

Tygy napsal:
Jinak kdyby měl někdo zájem o novinky na trati 090, tak se mi podařilo implantovat do trati trolejové vedení "made in Czech Modeler". Výrobní závod Pikku kosorcia PILOW se o to postaral a patří mu veřejný dík. Ale rád bych vzpomněl také na mého "dvorního" dodavatele staveb Pavla M., kterému patří rovněž velký veřejný dík !!!! S pozdravem TYGY
Tygy a je to vázáno na kolej nebo samostatný objekt? Dosáhnete i toho, že na nezávislé trakci se trolej neobjevuje?

Ono je to asi nieco podobne ako to co som vyrabal pre trat 270 ... v podstate tam maju subor dratov o fixnych dlzkach ktore napajaju ako cestu ... potom sa to odpise a da sa to pouzit na zostavenie jednoho maxidrota ... naprikald taky maxidrot = cele TV nad os.n. v Breclavi ...

Trolejové vedení

Trolejové vedení je podobné německému z GR_6. Jedná se o 2D objekty s alfa kanálem o různých délkách a pro různý počet kolejí. Výhodou je, že to neubírá FPS, ale zároveň je s tím také piplačka a to maximální. Dá se použít i automatické rozmístění jen určitých délek, které se stejně ale musí ještě v oblouku dorovnávat. Na rovinkách to pasuje bez jediné vady. Další perličkou je to, že máte-li delší úsek troleje( od 250m výš ), musíte ho zarovnávat dle položené koleje stejně jako je použito v návodu na zarovnávání peronů pro souběh podél koleje.
A to je asi tak vše k trolejovému vedení. TYGY

Lide, tohle téma mi nějak, ačkoli jsem to četl od počátku, tak stejnak.....
jedná se o nějaké special TV? Když, tak mi dejte link na konkrétní screen, z těch co byli nábídnuty jsem nějak nic nevypozoroval, tak mě, když, tak na ten detail upozorněte....děkuju :)...

Troleje

Troleje, resp. trolejový drát s laníčky a nosným lanem je řešen jako nový objekt v trati. Není to ideální, ale vycházeli jsme jednak s francouzských řešení a jednak z nápadů, které jsem viděli v addonu German Railroads 6. Vyrobil jsem několik různě dlouhých trolejí pro jedno a vícekolejku, přičemž posunutím pivotu je zaručena správná výška nad terrainem bez dalšího složitého nastavvání v editoru trati. Děliče a děličníky jsou součástí některých trolejí. Pomocí alfakanálu lze mírně měnit výšku troleje i nosného lana. FPS se v samotné hře nezměnilo, což je věc která mě samotného překvapila a nepočítal jsem s tím, i když v rámci plynulosti je trakční vedení značně zjednodušeno. (Problémy ovšem mohou nastat v přeplněných čtvercích.) Troleje dogeneroval na většině trati automat, křížení dodělal Tygy ručně a ručně rovněž poupravil některé oblouky. Vpodstatě zbývá zatrolejovat stanici Lovosice, Roudnice, Vraňany a asi dvacet kilometrů širé trati v problematických místech. Pocit při jízdě je velice dobrý, najednou je zcela nepřirozené projíždět místa bez drátů. Rozmístění do trati zabralo Tygymu něco přes dva večery. Na http://www.pikku.msts.cz se podívejte na screeny, trolej tam je vcelku patrná včetně spojek a detailů. (Je to posledních šestnáct screenů)

Opravdu veeeeelmi pěkné. Je tu jedno ale. Když si představím, že bych takto chtěl osadit nádraží v Praze, bylo by to za cenu, že bych jiné nádraží musel zrušit. Buď Bubny nebo Masaryčku nebo Prahu hlavní. (nelze ani jedno) Současně tam jsem s objekty nadoraz, už jsem musel ve world mazat některé statické stromy, protože jakýkoli pohyb v editoru a save znamenalo pozdrav od Billa. Ale to nejsou jen velké uzly. Taková Skalice nad Svitavou je na tom úplně stejně. I po rekonstrukci 260 jsem moc objektů neušetřil. TV troleje ale nemůžete v určitých úsecích vynechat. Buď všude nebo nikde.

Zbyněk: keby sa niekto moc posnažil, spraví celé TV nad Prahou hl. ako jeden objekt. To isté "masna" aj Bubny ...

Back
Nahoře