Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Tygy, jako bývalý zaměstnanec Masaryčky. Ta kolej do šturcu (koldepo), ta byla bez troleje. Vidím, že na obrázku jí máš.
Jinak vedle je asfaltový chodníček, to byla jediná oficiální přístupová cesta v depu ke strojmistrům. Tedy ještě se chodilo z Koňevovy ulice.Jak jsou ty mosty ku hlavnímu nádraží. Ale já kdybych to hned tenkrát nepostavil ve hře, dnes bych si toho už moc nepamatoval.
1509koldepo.jpg

Děkuji ti za poradenství, protože já zatím nemám odkud zjistit, kde bylo přesně za drátováno v depu, ale tady ten předpoklad asi na pískové koleji přeci jen bude tečka v Ústí za drátovaly v depu, teoreticky Co mohli, tam dokonce i Kolej Na pískování je za drátovaná ale více jsem tady spíš chtěl demonstrovat ty máloježděné koleje.
Tak ještě jednou děkuji
Tyhle obrázky zatím více měli znázornit, jak se s 3D kolejemi dá pracovat, mapování těchto modelů je celkem promyšlené, takže se dá udělat právě i kombinace výhybek částečně pojížděných, případně nepojížděný, což je skvělým vizuálním doplňkem

Díky za pochvalu. Ty máš taky zásluhy na této trati. Dost modelů se tam vyskytuje, Byť bys nejraději dnes už ani "neslyšel" !! :D

Ha, moje modely ti přesně lícují? Nebo jsi upravoval koleje. Ale jo, já ti nabízel, že je můžeš použít. Nezapomeň na hotel Internacionál. Ten býval z trati pěkně vidět, když jsem na Kralupech jezdíval. Víš odkud je ta textura na rampě? Velké Pavlovice z mapy.cz. : Tak tam máš i kousek Jižní Moravy. :)

Ono s těmi modely to je trochu složité. Musel jsem použít kompromis, protože ani model nádraží není dle skutečnosti, Zrovna tato lichá skupinka trochu jinak končí. Ale je to jen hra a simulace. Nešlo dát ani přesně dle km polohy všechny vexle, protože to nevychází. Rozdílné použití kolejiva a výhybek s různými úhly odbočení, to je prostě daň našeho stavění a simulování. Důležité je, že aspoň mohu napasovat dráty tak, aby se dalo pod nimi jezdit. Z map není vidět pod mostovky Magistrály, tak tam vařím z vody. Do Prahy asi kvůli tomu nepojedu žebrat polohové plány té doby. Ale jsem s tím celkem spokojen, ale někdy detaily pak aspoň odvedou pozornost od nepřesností. Chybí dost modelů stožárů ještě, ale kdo to neví přesně, kde a co bylo, tak si nevšimne.

Tady něco málo z chystaného update a k němu aktivita součástí. Je to trochu makačka, ale mám z toho radost. A Díky za pochvalu, Pikku i všem ostatním.
Open Rails 2026-09-24 09-54-26.jpgOpen Rails 2026-09-24 10-10-36.jpgOpen Rails 2026-09-24 10-10-44.jpgOpen Rails 2026-09-24 10-27-31.jpg
V jeden moment setkání 4 vlaků na Masaryčce + vpravo zatím jako Loose 471.015 na 9.koleji vpravo.

Open Rails 2026-09-24 10-34-27.jpg
Tady nám to jede na Lužnou, Negrelliho viadukt.

Open Rails 2026-09-24 10-37-02.jpg
Křžování v Bubnech. 7.05 - 7.11h

Open Rails 2026-09-24 10-37-51.jpg

Je to trochu makačka, ale mám z toho radost.
Jaká makačka. :) Makačka byla vymodelovat celý Karlín, část Žižkova a Štvanici včetně Negrelliho viaduktu. A budovy na nádraží Bubny, samozřejmě. Nádraží Florenc i s budovami kolem. :) A také upravit Miranův model nádraží Masaryčka. Změnit šířku nádraží a úplně nové vymodelované perony. A samozřejmě mosty magistrály nad ním. 20 let jsem na to čekal, až jsem si to nakonec vymodeloval sám, za podpory fotografa. Nikdo jiný na to asi neměl koule. :) Ale i tak patří poděkování Miranovi, který tenkrát vymodeloval nádraží i depo. A jak jsem rád, že tohle mám za sebou. Ještě tam chybí dominantní věže kostela v Karlíně. Třeba se jednou do nich také pustím.

Makačkou jsem myslel tu chystanou aktivitu
Však já vím, že i ty aktivity jsou makačky. Mě to jen připomnělo, jak jsem u toho modelování Prahy "krvácel". Vůbec nechápu, jak jsem to mohl dát dohromady. Asi to nesmím moc vnímat a prostě jet dopředu. :) A hlavně v tom mít systém a pak je to hodně o ctrl C a ctrl V.

Back
Nahoře