Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Jedna chybička se vloudila. Textura pro návěstidla dělá divy. Ve složce Cr_090/Textures je potvora s názvem "Siglight.ace". Je potřeba jí smazat a hned kousek pod ní je textura s názvem "Siglight_old.ace", tu je potřeba přejmenovat na "Siglight.ace". Sorry,twl, error.

Jedna chybička se vloudila. Textura pro návěstidla dělá divy. Ve složce Cr_090/Textures je potvora s názvem "Siglight.ace". Je potřeba jí smazat a hned kousek pod ní je textura s názvem "Siglight_old.ace", tu je potřeba přejmenovat na "Siglight.ace". Sorry,twl, err
Děkujeme za dárek. Prosím o info, pod který GLOBAL (ke které trati) jí mohu přiřadit.

V diskuzí uniglobal poslední dvě stránky zpátky je obrázek s výpisem tratí se kterými to maká, teď je to rozšířené o točny , přesuvnu a výtah a několik silnic

V diskuzí uniglobal poslední dvě stránky zpátky je obrázek s výpisem tratí se kterými to maká, teď je to rozšířené o točny , přesuvnu a výtah a několik silnic
Díky. Takže stáhnout nový Uniglobal a dát k němu trať 090 a např. Vysočinu. Doufám, že to starej dědek pochopil správně.

Jak jsem jí psal, drak není zcela hotová. Přes 10 let jsem na to neměl čas, Ale předpokládám že nejpozději každé čtvrtletí bude aktualizace.
Teď jsem se nejvíce věnoval děčínu a ústeckému okolí, ale pořád to není zcela. Jo Děčína jsem postupně přehazoval i výhybky se závažím a přestavníky, zatím zkušebně

Koukám, že vypršel počet stahování na úschovně. Pokud vám odkaz nejde, nezoufejte. Přidám odpoledne nebo večer další link ke stažení, s opravenou chybnou texturou.
Dávný trainset najdete na stránkách mojevlacky.cz

Koukám, že vypršel počet stahování na úschovně. Pokud vám odkaz nejde, nezoufejte. Přidám odpoledne nebo večer další link ke stažení, s opravenou chybnou texturou.
Dávný trainset najdete na stránkách mojevlacky.cz
Staženo a odzkoušeno. Bohužel jen v módu prohlédnout trať. Budou nebo jsou k dispozici Consisty k aktivitám ?

Staženo a odzkoušeno. Bohužel jen v módu prohlédnout trať. Budou nebo jsou k dispozici Consisty k aktivitám ?
Vůbec nemám tušení, jestli půjdou opravit staré aktivity, Neboť jsem překopal půlku Lovosic a obě Děčínská zhlaví. Trasy jistě opravit půjdou. V tomhle směru se spíš všichni obraťte na nějakého zkušeného aktivitáře zda by něco nevyvinul neposkytl s tím, že by mohl využít vyzkoušení otáčení Tučný při výměně lokomotiv například.

Ve volné jízdě, jak je známo, nelze přejít ze stanoviště na stanoviště, pokud nejsou lokomotivy spojené v jeden vlak. Tak by mě samotného zajímalo, Já tu aktivitu správně nastavit.
Osobně bych to viděl na nějaký PN z Kralup do Ústí nad Labem západ, tam odjet od soupravy do depa na točnu, přeskočit do jiné lokomotivy a v Ústí na hlavním nádraží připřáhnout opožděný rychlík bez lokomotivy do Prahy, nebo s druhým nákladem ze západního nádraží pokračovat směr Praha nebo Děčín

Vůbec nemám tušení, jestli půjdou opravit staré aktivity, Neboť jsem překopal půlku Lovosic a obě Děčínská zhlaví. Trasy jistě opravit půjdou. V tomhle směru se spíš všichni obraťte na nějakého zkušeného aktivitáře zda by něco nevyvinul neposkytl s tím, že by mohl využít vyzkoušení otáčení Tučný při výměně lokomotiv například.

Ve volné jízdě, jak je známo, nelze přejít ze stanoviště na stanoviště, pokud nejsou lokomotivy spojené v jeden vlak. Tak by mě samotného zajímalo, Já tu aktivitu správně nastavit.
Osobně bych to viděl na nějaký PN z Kralup do Ústí nad Labem západ, tam odjet od soupravy do depa na točnu, přeskočit do jiné lokomotivy a v Ústí na hlavním nádraží připřáhnout opožděný rychlík bez lokomotivy do Prahy, nebo s druhým nákladem ze západního nádraží pokračovat směr Praha nebo Děčín
V pohodě. Počkáme na další postup. V každém případě velký dík za snahu a práci !

Zdravím všechny, kteří měli tu odvahu a stáhli si trať 090, zdravím i ty ostatní, kterým tu odvahu ještě neměli. ;).
Dávám takový drobný nástřel k trati, ať si vyzkoušíte v CZ prostředí, co je jinde nebo taky není. Trať je na světě už delší dobu, jen díky povinnostem a vytížení nebyl čas a síla. Ti, co trať znají a mají nebo měli verzi z roku 2009, mohou porovnávat určité změny v trati, ti ostatní ať nejsou moc překvapení, že to není zcela dokončené.
Začalo to ukradnutou někým vygenerovanou plackou pro potěchu oka a na vlastní hraní prvopokládkou koleje mezi Bohušovicemi a Lovosicemi. Nějaké muchobludy a úpravy jiných výtvorů sice už předtím proběhly, ale tady to začalo být vážnější, hlavně jsem měl přístupy k originálním podkladům polohových plánů z Hrobců až po Lovosice včetně, které jsem kdysi využíval ke své práci. Ale to je na delší pokec, skoro na knihu. (Zbyněk by musel psát při nejmenším s 15 v pořadí).
Koleje položit byla po roce praxe skoro legrace a nádraží pak šla rychle relativně. Největší boj byl sehnat modely budov, skladů dep a dalších objektů. Tenkráte bylo více nadšení něco vymodelovat. Já jsem se to ještě nenaučil, ale budu muset jako Zbyněk či Mikulda. Bez toho to snad ani nepůjde. Objekty dle skutečných předloh v okolí tratě jsou nenahraditelné a dělají konkrétní trať tratí. Ale napodobit okolí z toho, co máte k dispozici je daleko větší umění a předtím tomu jinak nebylo.
A samotnému provedení tratě a špekům:
V trati najdete zatím 3, slovy tři plně funkční točny, depo UL, 2x Depo Dc, kde si může otestovat otočení lokomotivy nebo vagonu nebo přesun na různé paprsky. Jen upozorním, že žádná část vozidla nesmí přesahovat přes točnu ven, protože OR má na toto dané omezení rozměrem mostovky na točně !
Točna v Kralupech je zatím na původně založené myšlence fungující jako železniční přejezd, tzn. že pod povrchem je kdesi schovaný kus silnice a točna je defacto animovaný přejez, který se otočí na !Vaší" kolej, jakmile se přiblížíte kolejovým vozidlem. Můžete jí projet a nic se nestane. Za Vámi se točna odvrátí a při znovu přiblížení se to opakuje.
Dále v Děčínském depu v halách naleznete animovaná vrata dle skutečných předloh, je pak na vás, kolik času strávíte posunem po depských kolejích.
Doufám, že budu moci dělat aktualizace s úpravami a další stavbou častěji, tak se konečný výsledek třeba přiblíží i datumově. Navíc máte i s čím porovnávat, v trati 321 je 090 taky obsažena, tu bohužel já v této fázi nemám, tak porovnat nemohu a podobně to mám i u Zbyňkovy trati BP-D, tam také nevím.
Jediná možná výhoda asi může být, že zatím není potřeba PC z NASA, abyste se projeli. Zatím ani nemám zkušenost, jak se budou chovat aktivity, zkusím nějaké starší obnovit, třeba se to povede.
Přeji příjemnou zábavu a klidné Vánoční svátky.

Tenkráte bylo více nadšení něco vymodelovat. Já jsem se to ještě nenaučil, ale budu muset jako Zbyněk či Mikulda.
Tak nějak usuzuji, že tohle je nutnost i kdyby byli nadšení modeláři budov. Přece jen nějaké složitější podezdívky a mosty je nutné udělat na míru a plácat vše ze stavebnic je opravdu jen provizorní řešení. Pokud má člověk nadělané šablony, tak vyrobit nějaký další most či zeď trochu jinak, je pak práce v gmax na pár minut. Tedy pokud se něco někde nezasekne.

Jediná možná výhoda asi může být, že zatím není potřeba PC z NASA, abyste se projeli.
Tygy, vzhledem k tomu, že doba přeci jen pokročila, byla by škoda stavět trať jako před deseti lety. Určitě by lidé uvítali styl ala trať Ricar, kde pomalu každé křoví odpovídá reálné předloze. Můj osobní názor je, pokud se staví stejná trať, kterou už i vícekrát máme ve větších projektech, měl by být styl stavění zaměřen na totální detaily. Ale i tak ti přeju dobré stavění a děkuji za ochotu věnovat se contentu do simulátoru téměř nekonečných možností.

Tygy, vzhledem k tomu, že doba přeci jen pokročila, byla by škoda stavět trať jako před deseti lety. Určitě by lidé uvítali styl ala trať Ricar, kde pomalu každé křoví odpovídá reálné předloze. Můj osobní názor je, pokud se staví stejná trať, kterou už i vícekrát máme ve větších projektech, měl by být styl stavění zaměřen na totální detaily. Ale i tak ti přeju dobré stavění a děkuji za ochotu věnovat se contentu do simulátoru téměř nekonečných možností.
Děkuji ti za tvůj názor Iciku, Sice nevím, které totální detaily máš na mysli, ale pokusím se nad tím zamyslet. Každopádně trať je stavěná respektive datovaná zněkdy ke konci roku 2005, z toho pak vyplývá, že Ústí nad Labem hlavní nádraží určitě není po novu jako koridorové a to se týká i Kralup nad vltavou. Kdybych to měl vzít k dnešnímu datu, tak tam polovinu kolejí v nádraží nemusím ani dávat protože už je to vyškubané.
Víš že mě zajímá, jak jsi na tom komunikačně s tvůrci Open rails, protože dle návodu or pro točny přesuvny a výtahy nefungují určité věci. Chtěl bych to s nimi pomoci vykomunikovat, když už to propagují, tak ať to funguje jak má.
Jinak tobě samozřejmě patří taky velký Dík za úplně všechny z této komunitě a to za i všechny "Rýpaly a Kejchaly", se kterými to tu moc nejde, ale bez nich by nás tu tu nebavilo a občas ani nepobavilo. Potrefení se určitě ozvou a ti ostatní jistě pochopí předvánoční žertík :D :D ;) :rolleyes:

Víš že mě zajímá, jak jsi na tom komunikačně s tvůrci Open rails, protože dle návodu or pro točny přesuvny a výtahy nefungují určité věci.
Já s nimi v kontaktu nejsem. Kdybych byl přispěvovatel pro oficiální verzi OpenRails, nebylo by OR CZ/SK. Nešlo by to. A oni zase moc dobře ví, že posuny v OR CZ/SK jsou jen díky svobodné, spontální tvorbě a celé to je pasované k pro ně přespříliš nacionálně českému prostředí. Někteří polští kolegové a i maďarští používají OR CZ/SK a dokonce mě i kontaktují skrz některé věci, co by si přáli zase k jejich vlastnímu prostředí, ale to musím odmítat dělat. Už jen z toho důvodu, že toto je primárně cíleno na nás a naší komunitu.

Já s nimi v kontaktu nejsem. Kdybych byl přispěvovatel pro oficiální verzi OpenRails, nebylo by OR CZ/SK. Nešlo by to. A oni zase moc dobře ví, že posuny v OR CZ/SK jsou jen díky svobodné, spontální tvorbě a celé to je pasované k pro ně přespříliš nacionálně českému prostředí. Někteří polští kolegové a i maďarští používají OR CZ/SK a dokonce mě i kontaktují skrz některé věci, co by si přáli zase k jejich vlastnímu prostředí, ale to musím odmítat dělat. Už jen z toho důvodu, že toto je primárně cíleno na nás a naší komunitu.
Tak je zkusím kontaktovat. Řeším u točny omezení úhlu otáčení dle zápisu, ale nic se neomezilo.
Šupna se nešoupe, byť má animaci a zápis je správně

Zatím nikdo nic nehlásíl, ale já jsem zatím objevil chybu v generování Forestu u Povrlů, leze to tam přes koleje a to strašným způsobem. Už jsem chybu opravil, tak musíte vydržet, asi na Silvestra dám opravný Update s dalším pokračováním. Jedno nefunkční návěstidlo u depa v Dc, alespoň se tak tvářilo. Uvidím jeho chování po opravě.
Příliš se nedivte úkazu při průjezdu depskou 103.kolejí kolem II. točny. Zastaví Vám to tam loko na rychlobrzdu, protože točna zasahuje v podstatě do této koleje. Vyřešit to nelze, OR bere točnu jako celek, ikdyž tam žádné TDB nejsou, přeci jen je to kruh a tak s tím i OR zachází. Neexistuje zatím jiná možnost. Při rychlé reakci stačíte odbrzdit a odjet, místo je normálně průjezdné, v MSTS to však nevadí, také nebude točna animovaná.

Back
Nahoře