Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Já to bohužel zatím ani nestihl stáhnout.
Dane, tohle byl asi první projekt do MSTS, kdy jsem ještě ani nezačal stavět BP, ale natěšeně čekal až tato trať bude. Jenomže pak byl projekt pozastaven a nechtělo se mi čekat na profíky tak jsem to zkusil u své domoviny.
A mezi tím tuto trať postavil Martin do 321, něco začal Kimir až do Dresden a nakonec jsem tady skončil i já se záchranou modelů i pro 072, aby neskončily jen v šuflíku.
Ale teď mi tady chybí nějaké obrázky z tohoto projektu. Celkem by mne zajímalo, jak se Tygy vypořádal s určitými úseky. Když už to bude nyní 3. verze této trati pro uživatele, laťka už Martinem byla nastavená hodně vysoko. On to postavil opravdu pěkně. Já zase použil jinou metodu s těmi fototexturami. Já bohužel na stažení a proježdění čas nemám, když všechen mi vyčerpá vlastní tvorba. Alespoň na obrázky od druhých bych se rád podíval.

....... mezitím tuto trať postavil Martin do 321, něco začal Kimir až do Dresden a nakonec jsem tady skončil i já se záchranou modelů i pro 072, aby neskončily jen v šuflíku.
Ale teď mi tady chybí nějaké obrázky z tohoto projektu. Celkem by mne zajímalo, jak se Tygy vypořádal s určitými úseky. Když už to bude nyní 3. verze této trati pro uživatele, laťka už Martinem byla nastavená hodně vysoko. On to postavil opravdu pěkně. Já zase použil jinou metodu s těmi fototexturami. Já bohužel na ............
Chce to trochu si odfrknout. Vřele doporučuji (aspoň 14 dní STOP!), tím nemyslím ale těch 10let, které jsem netvořil. Byl jsem tak vytížen, že to fakt nešlo. Neboj se, stavět nezapomeneš, je to jako jízda na kole.
Nikdo Ti to ani nemůže vyčítat. Vše je přece dobrovolné. Tak šup, kafe, nohy na stůl nebo hurá do přírody či ke známým nebo příbuzným. Prostě RELAX. (zasloužený) ;););):cool::)

Teda, ale jak koukám. Proč používáš modely včetně vegetace ze začátků MSTS z roku 2003? Za 20 let úroveň modelů hodně pokročila. Stačí zalistovat v jiných tratích. Stojí to sice hodně času modely podle prohlídky v editoru tratí vyďobat, ale stojí to za to. Vždyť všichni stavitelé sdílíme všechny existující modely i ve svých projektech. My jsme si na nějaké "to je moje" nikdy nehráli. Staré defaultní modely pak celé dílo jen degradují. Zbytečně. Pamatuji si Nebuluse, který to už psychicky nevydržel a několik modelů z trati 024 přemodeloval, protože pohled na některé mu dělalo hodně zle. :) Asi tak nějak.

Vegetace momentálně vůbec není důležitá, to bude jedno z toho posledního co budu tak momentálně předělávat, Já jsem měl trať rozbitou tak že jsem jí nemohl otevřít Díky tsne 5 se mi to podařilo simulátor vůbec, jsem se učil úplně všechno znovu. Takže pro mě momentálně důležitá plná funkčnost Tratí, dosti mě zdržují chyby, které tsre5 dělá , hlavně když to dělám na počítadle které je staré víc než 11 let a ještě kapesní, abych si ho mohl brát s sebou po Evropě. Většina lidí ví že jsem stavěl na rovné zelené Placce a díky cre 5 jsem se ty kopce naučil relativně slušně modelovat. V msts nic neupravuji, všechno dělám v tsre5. V malém 17 palcovém monitoru si to dělá také špatně a když potřebuji nalinkovat návěstidlo větší než pětiznaké, Musím si Otočit obrazovku i počítač na výšku, protože se nedostanu na řádek s linkem.
Všechny tratě Mám staré, jediná novější trať by mohla být maximálně tak od mikuldy a trať 310 kterou vydal letos PepaH., tu jsem ještě nestačil ani otevřít. Hledal jsem momentálně důležitější modely. To ještě ani neřeším zimní textury.
Nádraží můžu makat jenom v době, kdy mám volno a zrovna nesedím za volantem a nebo se nevěnuji rodině. Na zkrácení doby čekání nebo dlouhé pauzy je to výborný Relax. Musíš ty ode mě číst pořádně, protože jsem psal, aby nikdo nečekal žádné zázraky. :rolleyes: ;):cool::D

Musíš ty ode mě číst pořádně, protože jsem psal, aby nikdo nečekal žádné zázraky.
Já spíš reaguji na určité modely ze začátků stavění, které bijí do očí. Zrovna ten světlý malý stromek, téměř na všech fotkách na mě působí jako červený hadr na býka. :) Já už tento plevel ze své trati snad všechen vysekal. Já ti spíš jen chtěl dát tip, kde najít zásobu modelů, bez kterých se stavět nedá. Tedy pokud nestavíš jen sám pro sebe a máš to jako relax. Ale pokud to chceš někdy vydat veřejně. Musíš být lepší, když už existuje několik projektů této trati. Bohužel za těch 20 let se laťka posunula hodně vysoko. Dříve jsem stavěl stanice zjednodušeně, až mi to mnozí uživatelé "omlátili o hlavu". Tak jsem pak začal řešit každý malý oblouček ve stanicích a lépe přeměřil délky peronů. A na trati 090 máš malých obloučků hafo. Například stanice Hrobce. Ale kdyby jsi stavěl původní trať, hodně obloučků by odpadlo. To je vidět podle budov na nádraží, že se tam narovnávaly oblouky. Nádraží byla sice rozvětvenější, ale nebylo tolik zhlaví v oblouku, která jsou vždy trochu stavební oříšek.
V malém 17 palcovém monitoru si to dělá také špatně a když potřebuji nalinkovat návěstidlo větší než pětiznaké, Musím si Otočit obrazovku i počítač na výšku, protože se nedostanu na řádek s linkem
Tak s tím jsem se ještě nesetkal, že by mi nestačila obrazovka. Nemáš něco blbě nastaveného? Vždyť na notebooku mám monitor 16" a mám tam vše celé. I když na malém notebooku je to tak tak. Jinak pracuji na monitorech 24" a výš. Tam je to jiné kafe.
linkovani.jpg

link_klacek_menu.jpg

To je jen ukázka, ten klacek tam nepatří samosebou, ale menu je dlouhé - Nav7AZD.s
Hodila by se posouvací lišta, rozlišení je 1366x768, víc neumí

Ty malé stromky používám jako zaměřovací body pro stavbu, "svítí" v té zeleni, mohu používat třebas hranol od zvuků, ale to by se pletlo. V trati je nenechávám, a pokud náhodou zůstávají, tak jsou většinou na místě, kde si jich normálně nikdo nevšimne.
Na velkou "krádež" modelů do trati se chystám, bez nich už dnes fakt nejde.

Mimochodem u modelu plošinového vagonu Kbks patřícího k jeřábku je chyba v otáčení náprav. Otáčí se podél podélné osy vozu a měly by se točit pěkně podél vlastní osy a jet hezky po šínách. Takhle hrabou do pražců a štěrkového lože. Booože. :eek: Asi chyba v Matrixu.

Tak dávám níže odkaz na slíbený Update, který koriguje drobné chyby z předvánočního uvedení trati 090. Korektura se týkala především stromořadí přes kolejiště v Povrlech včetně nesrovnané řady domků. Mezitím jsem stačil dokončit průmyslovou vlečku Trmice včetně náznaku výjezdu směr Řehlovice včetně trafostanice a měnírny Koštov. Popřehazoval jsem výhybky za animované v Děčíně, Trmicích a z 90% UL - Západ. Dosadil jsem někam pár kousků trolejového vedení. Dodal jsem zkušebně silniční vozidla v úseku Děčín - Mojžíř.
Připravuji Děčín Východ, ke kterému je možno dojet na krajní výhybku od Děčína hl.n.. Dodal jsem do pár úseků v trati taktéž zvuky v kolejišti. Opravil jsem drobnosti, kterých jsem si zrovna všiml. Chci pak postupovat v úpravě okolí trati směr Lovosice od UL.

Zde níže je odkaz na Update, platný do 19.4.2024

Back
Nahoře