Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj všem.
Ti, kteří moc nelistují v novinkách a jiných vláknech, mají zde odkaz na vlákno do galerie obrázků a videí. Můj pokus o aktivitu v depu v trati 090. Nedělám to v MSTS AE, ale v klasickém TSRE5, chce to vědět o chybách, které program má pro "škození" aktivitářům, ale po přečtení návodů a rad zde na fóru to jde zrealizovat.
Berte to zatím jako pokus aktivity. Aby to byla "aktivitní BOMBA", musel bych se nastěhovat alespoň na týden k Danovi J., protože tam je se co učit.
Aktivitu dám pravděpodobně ke stažení k trati na webovky. Zkusím doladit aspoň nějaké příkazy. A Hlavně se musím poradit, jak s trainsetem, protože fakt nebyl čas se zabývat pravidly Trainsetu. Nějaké složky mám již po novu, ale něco je staršího data, spousta vozů použitých v jiných mých aktivitách i těch minulých především, nemá ladědění pro OR CZ/SK, taky jsem s tím měl hodně potíží, především rozjezdy loko pořád ve skluzu nebo odbrzdění. Tak zatím prověřuji v klasickém OR, ale ani tam to není bez potíží. Taky se množí chyby s brzdou, tak jsem si sám několikráte projel STŮJ !!
Ale dle scr to jde i v depu pěkně s točnou. Chtělo by to dohotovit model rotundy i zevnitř a vyříznout vrata, ať je to zajímavější. Upravit to v trati bude hračka.
UL_depo_acti_12.jpgUL_depo_acti_13.jpgUL_depo_acti_14.jpg

Ahoj všem,
aby se nemyslelo, že nic nedělám, tak opak je pravdou. Jen jsem zdržoval vlastní sklerozou. Tde jsou dva scr., kde mi vytvořil Deterio (Mnohokráte děkuji) speciální návěstidlo na objízdné koleje UL - Západ, je sloučené se spádovištním návěstidlem. Dnes už není ani seřadiště a ani pahrbek, ale vzhledem k datování trati k r.2005, hodí se mi do trati. Náznakem Návěst Sunout pomalu, Omezení jsem dal na 5km/h, viz TM, ostatní návěsti jsou pak klasika. Ještě chci zkusit možnost návěsti "Z", ale to bude na delší testování.
UL_Západ_Sc_406_0.jpgUL_Západ_Sc_406_1.jpg

A tady něco ještě z náhledu připravovaných aktivit. Aktivita v Ústeckém depu na "blbnutí" a strkání mašin do rotundy a na odstavné koleje už jsou v galerii, ale zde jsou ukázky z "přehopsnutí" na AI vlaky. že tedy zkouším i okolní provoz. Na zlomu Předlice/Trmice setkání R610 z Chomutova jedoucí přes "Balkon" s Vn Viamont se soupravou vozů Cereales, končící v Trmicích.

UL_Západ_Act_depská_0.jpg
Jede se na čas dle GVD 2006-2007.

Další aktivitou je strojově z Depa Děčín původně převoz do depa UL Západ jako 1.násled Os 2307 Do UL hl.n. a UL Západ pro odstavené plné Vozy Falls, připojit místo porouchané loko a vyrazit jako Pn 67661 směr EMě. Tam zanechat plné, vzíti prázdné a zpět do UL Západ a následně konec v depu.
Dc_Act_uhlí_0.jpgDc_Act_uhlí_1.jpgDc_Act_uhlí_2.jpgDc_Act_uhlí_3.jpgDc_Act_uhlí_4.jpgDc_Act_uhlí_5.jpgDc_Act_uhlí_6.jpg
Zde v UL Jih "Stůj" z důvodu přednosti EC379* Kopernikus s odjezdem z UL hl.n. v 9.19h.
Náhledy zatím stačí. Aktivity postupně prověřuji a učím se je dělat v TSRE5. Má to svá úskalí, ale začíná se dařit. To vím, si myslím. ;):cool:

Sice před Velikonocemi, ale nám o víkendech pracujícím to asi nijak nebrání. Musel jsem si trochu odfrknout od čučení do návěstních systémů, tak jsem trochu relaxoval u 090. Zhruba hotové půl stanice Chabařovice a trochu náznak okolí. Hlavně jsem chtěl vyzkoušet silnice, které jsem nikdy nepoužíval, tak trochu maturity to bylo, ale nevypadá to zle. Jen bohužel není v nabídce pár modelů, které by se šikly. Taky nejsou zcela českou předlohou, ale asi úprava Ace souboru by se dala uskutečnit. Žluté čáry nejsou výsadou českých silnic.
Chaba_nadr_0.jpgChaba_nadr_1.jpgChaba_nadr_2.jpgChaba_nadr_3.jpgChaba_nadr_4.jpg

Tak při neděli a teplotě vyšší nežli 5 stupňů jsem se rozhodl trochu se namočit do vody. Sádkaři z Chabařovic by mě asi hnali, ale v jednom rybníce se koupat dá. :rolleyes: V létě.
Ještě není hotovo, ale náběh už tam jeeee.
Chaba_kaskada_0.jpg
Chaba_kaskada_1.jpg
Chaba_kaskada_2.jpg
Chaba_kaskada_3.jpg

Když jsem zabloudil do části UL Předlice, upravil jsem i okolí tzv. "Vinglu" a přístupové lávky do depa UL Západ. Budu pokračovat, ale do aktualizace se toho už moc nepovede. Ta by měla být k dispozici 8.5.2025. Měla by být ke stažení i aktivita "Depo", kterou jsem před nedávnem prezentoval.
Předlice_25.jpgPředlice_26.jpgPředlice_27.jpgPředlice_28.jpgPředlice_29.jpg

Back
Nahoře