Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
@Tygy - dynamické stíny ti nešlapou?
Stíny vypínám, dělám vše na notebooku, šetřím výkon. Na tom posledním mi vlivem velkého zatížení odešla klávesnice a začal se sám bez výstrahy uzamykat s vypínáním. Jsem furt na cestách, to je ten důvod, že nedělám na stolním PC.

Kdybys kouknul do mé trati, tak tady mám hodně originálních modelů budov včetně toho plotu. Nafotil streetview.
Zbyňku, díky za pomoc, ale mám jen trať BP z roku 2003 nebo jaké datum je na souborech. Tak leda, že bych našetřil a koupím si celou.
Spíš si tím řeším dluh z mládí, ale testuju při tvorbě kombinace úprav s malováním. Je více než jasné, že origo modely či jejich soustava dělá místo v simulátoru autentickým.
Dopadnu jako ty, budu se muset naučit modelovat. Ale prvotní pokusy ovládání přes klávesnici mě flustruje. Už mám manýry otáčet myší i natípané screeny při přeukládání z png do jpg. :eek:

Dopadnu jako ty, budu se muset naučit modelovat.
Vřele doporučuji, když umíš takové všelijaké fígle na texturách. Modelování je už jenom pokračování. Ale o ty modely jsi si mohl říct na slezině. I když vypreparovat je je také pěkně zdlouhavá práce.

Ahoj všem. Tak přeci jsem jen po týdenním zpoždění splnil část slibu a ke stažení je 2.aktualizace 090. Bohužel od 7.5.25 mi do cesty vstupovaly různé úkoly, které bylo potřeba plnit, nedalo se vyhnout a ani přesunout na jindy. Tak ZDE je link na stránky stahování.
Nového nic zcela nepřibylo, jen se mi podařilo až na pár drobností zadrátovat celé Chabařovice, upravit malinko krajinu kolem. V aktualizaci jsou i upravená vlečka Průmyslová UL Západ a trochu krajina u objízdných kolejí.
Přibyla i nová stránka aktivit, v blízké budoucnosti doladím druhou část hříchu a k dispozici bude aktivita "DEPO".

Tak první pokus aktivity pro trať 090 mojí produkce. Odkaz na stránky aktivit je ZDE . Nečekejte zázraky, předpokládám i drobné potíže s absencí loko a vozů.
Kdo chce testovat, má možnost. Díky za případnou zpětnou vazbu předem.

Ahoj všem. Vyskytla se jedna drobnost s aktivitou. Kdo nestáhl k dnešnímu dni, nemusí nic řešit. Kdo stáhl a ještě nezkoušel, nechť stáhne znovu. Neumím opisovat a chybělo jedno zásadní písmenko v názvu složky. Opraveno.
Odkaz na stránky aktivit je ZDE .
Aktivita - Stahuj ZDE .

:rolleyes: :cool:

Tak po jiných akcích a drobných úpravách terénu a okolí trati mezi Chabařovicemi a Ústím, kde ještě budu intenzivně pokračovat, jsem se dokopal k dozadrátování depských kolejí v UL Západ. Teď jsem to projel se smetákem po drátech a až na pár drobných nedostatků by mělo být vše v pořádku.
Na posledním obrázku mi sice ještě chybí odtahy trolejů, ale objevil jsem modely, tak zkusím implantovat.
UL_depo_100.jpg
UL_depo_101.jpg
UL_depo_102.jpg
UL_depo_103.jpg
UL_depo_104.jpg

Taktéž jsem doplnil námezníky v celém depu, důležitý to model a ještě trochu poupravil detaily okolní krajiny. Dal jsem si práci s výměnou jednoho modelu koleje za výhybku, kde lze jen jedním směrem, zbylá kolej je tzv. "FALEŠNÁ". Ale děsivý je počet objektů na čtverec. 2100 modelů je celkem dosti.

Ahoj.
Otázka nesměřuje ke kvalitě projektu, je to žrout času a spousty práce, ale chci se zeptat, jaký má smysl stavět trať, která je ne 1x, ale hned 2x postavena? Chápu, že tam může být spousty novinek jako vlečky, apod., ale to se dá podílet s autory u aktuálních projektů, ne? (např. BP).
Pochopil bych tvorbu tratě, do které ještě nikdo nekopl (např. trať 081+086) a tím paralelně navázat na již existující (přepnutím tratě v OR).

Můžete mě ponaučit, třeba se nechytám :) Díky a hodně zdaru.

Taky se vyjádřím. Prvopočátek stavby trati už někdy v roce 2003. Beru to jako mimino, které jsem musel nechat přes 10 let na pustém ostrově díky přehodnocení životních priorit a pracovních povinností.
Návratem k projektu zkouším dodělat tento "Hřích mládí" a díky programu TSRE5 zkouším využívat především "malování" detailů krajiny. Navíc je můj projekt již dnes historií tratě 090, neboť jsem nechal některé části trati v podobě před celkovým koridorem, tj. pař. žst. Ústí nad Labem je v podobě do roku 2005, v podstatě je to tak celá trať. Pořád také ověřuji možnosti nových prvků pro celkové vylepšení chodu trati.
S projektem váženého pana Zbyňka Šemory či Martina Stavitele to nehodlám srovnávat, více než 10-ti leté přerušení činnosti je velmi znát. Kdysi dávno v začátcích tvoření reálných staveb jsme defacto všichni i navzájem spolupracovali, každý jsme měli tzv. "dvorní modeláře" objektů. Ty tedy mimo jiné jsou dnes tím, co dělají danou trať tratí. Tenkrát bylo ale bez typických objektů použít dostupné objekty do tratí tak, aby to alespoň připomínalo tvarem ty nejbližší objekty tratě. Nikdo jsme tenkrát netušili, jaká je budoucnost celého simulátoru, protože prvotní zvěsti nástupce MSTS 2 hrozilo, že nebude kompaktibilní s MSTS. Nakonec nástupce nebyl ani vydán a navzdory mega problémům a omezením původního simulátoru s omezeným počtem objektů na čtverec světa ( soubory složky WORLD ) a nestabilita systémů např. Win 98, Millenium a několika dalším všem stavitelům přinášelo mnoho "Infarktových situací". Všichni stavitelé jistě rádi potvrdí, protože to jsou nezapomenutelné zážitky ztráty práce, která přišla do kopru. Obnova zničeného díla by se dala přirovnat obnově po válce, ale díky fintám a zálohování už následky nebyly tak drastické. Díky stabilnímu systému tehdy nastupujícímu Win XP přispěla i k malé chybovosti a problémům simulátoru.
Postupem času jsme všichni přicházeli na způsoby, jak pracovat při stavbě, jak nejlépe zálohovat a dělat další opatření. Taky to vlastně byl i jeden z důvodů, kdy se začaly dělat setkání, kde jsem si navzájem vyměňovali poznatky nejen se stavbou tratí. Funguje to dodnes. Tímto díky všem organizátorům seancí i účastníkům.
Ale zájem o klasický simulátor zeslábl, byť je průkopníkem mezi simulátory. Ladění programu MSTS tedy v dnešní podobě OR či mutaci OR-CZSK je přiblíženo více k realitě, skoro se dá říci k použití jakožto trenažéru. Viděti je možno na vlákně se setkání v podobě funkčního pultu loko 163/363, kde je ovládání přeneseno do simulátoru. Mít takovýchto pultů pro více typů loko, tak by se dalo vytvořit výcvikové středisko.
Rozložením MSTS na TSRE5 a OR díky další nepodpoře od samotného vývojáře a nevydání MSTS 2 to byla jediná cesta zachování původního tvaru a funkce MSTS včetně kompaktibility tratí vytvořených včetně všech vytvořených modelů loko i vozů.
Teď jen chybí modelářská podpora jak pro objekty tak i pro novější produkty kolejových vozidel. Spousta lidiček tu byla např. z důvodu studování VŠ se zaměřením na dopravu či techniku a konstrukci. Bez jejich nadšení k dráze by spousta modelů ani nebyla. Taky jim patří hluboká poklona a dík.
Tak proto i já chci dovést do stádia určité dospělosti i to "moje mimino 090",l které už konečně přechází ze školky do ZŠ. Těším se, že dojde i do SŠ a odmaturuje. :cool: ;) . Svoje cíle by měl člověk dotahovat do zdárného konce. Tím nemám ale na mysli žádné negativní plány a to především v životě osobním. Někdy se nedaří a někdy se objeví i nečekané překážky, leč to nejsou důvody k tzv. "složení funkce". Kdysi nám někdo někde říkával, že účast je povinná, omlouvá jen smrt.
Takhle drasticky to neberu, ale chci být především sám k sobě aspoň trochu odpovědný. Ale především mě to baví, rád kolem toho konstruktivně diskutuji a především mi to krátí dlouhé chvíle při mé náplni práce. Jen doplním, že malé děti malé starosti velké děti velké starosti. Platí to i o jakémkoli projektu a nejen tom virtuálním. Z praxe to je vidět všude okolo nás.
Toliko souhrn k dotazu.

Tak po kanonádě veder na mých cestách se již tyto uklidnily a dá se trochu něco dělat. V místě bydliště mi sice do toho ještě přibyla starost o hasičskou techniku. T oje tak, když vlastní děti Ti začínají řídit kroky a není to tím, že bys vyfasoval invalidní vozík nebo jsi byl zbaven svéprávnosti.
Takže viz screeny ze stavby. Osazování stožárů TV a trolejového vedení, dnes již skoro hotový UL - Západ, dodání i námezníků do kolejiště. Už jsem to zmínil v tématu trati ČD 120, kde jsem byl doslova šokován počtem objektů na čtverec. Zatím je můj vizuální rekord 5160 objektů na čtverec.
A můj solně cestovní NTB to pobral i s testem nějakých úprav, tak teď jdu do vyšších detailů i já.
Už tu byl X kráte zmíněn dotaz, proč chci dodělat trať 090??? Jednoduché odpovědět. Je to moje zanedbané dítě, tedy hřích mládí, který by měl dospět, zkouším v trati to, co zatím jiní ještě ne. A trvá to především proto, že všude dávám statické trolejové vedení a pokouším se to dát tak, jak bylo ve skutečnosti mělo být. Sice pořád je tu omezení množstvím daných modelů, ale udělat to jde, jen je potřeba více bádat a zkoušet. Navíc stavět to bez vygenerovaného povrchu a zvedat kopce a výškově upravovat krajinu je taky očistec, ale i tohle jde.

Ahoj všem,
chystá se mi jeden důležitý model do trati, je typický pro Ústí, až bude na světě, bude přidán. Ale prozatím nové scr z ulice Tovární v UL, poslední scr jsou zastávka MHD Depo II.
UL_Západ_109.jpg&hash=557a09ef5a4b0f0f0acf5f52a1f96645.jpgUL_Západ_111.jpg

Přílohy

• UL_Západ_110.jpg
    UL_Západ_110.jpg
    488.6 KB · Zobrazeno: 6
  • UL_Západ_108.jpg
    UL_Západ_108.jpg
    554.1 KB · Zobrazeno: 7
Máš to pěkné, ale proč nepoužiješ mé modely do okolí UL západ? Všechny zásadní baráky kolem i originální plot. Netuším, co mne to tenkrát chytlo zde modelovat. Sice textury mám jenom ze streetview, ale vše je lepší než ty defaultní náhražky. Ale to jsem ti nabízel už na slezině. Nějak jsme to pak zamluvili.

Back
Nahoře