Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
díky

Ahoj, díky za ohlasy. Moc mě těší, že se těšíte. Mě sice nejvíc drtí ten pohled na krajinu, ale snad to dám do kupya bude to koukatelný. Dá se toho konečně v MSTS už hodně. Screeny zkusím natípat asi přes víkend a musím zlomit Pikka k zveřejnění. Tak práci zdar. TYGY

Re: Další novinka

Zbyněk Šemora napsal:
Víš co to bude za událost jet v MSTS z Děčína až do Košic? Nebo do Štúrova? O tom se při vzniku MSTS ani mě nesnilo.
A co teprv přes Chomutov do Chebu :-)

Re: Další novinka

mikulda napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Víš co to bude za událost jet v MSTS z Děčína až do Košic? Nebo do Štúrova? O tom se při vzniku MSTS ani mě nesnilo.
A co teprv přes Chomutov do Chebu :-)
Joo,to by byla nádhera.Takový Excelsior v plné délce.

Že by mi něco uteklo? Praha-Děčín, Praha-Bratislava, Česká Třebová - Poprad....ale Košice ani Štúrovo jsem zatím nikde v plánech neviděl...

no jo, zase problém

No jo , tak je tu zase problém. Něco tomusimulátoru fakt nechutná a jsou to angličany. Jakmile se tam vkádá, a neuloží se hned komplet a hotově, tak udělá editor pápá. Bude to stoprocentně tím, že mají více trakčních částí a to se při zápisu projeví tak že to chce žuchnout. Většinou se to žuchnutí povede.Tvůrce s tím počítal a proto dělá zálohovací soubory. ale vše se vrátit taky nedá. Nebojte se, už je to pohromadě. Jedeme dál. Tygy

Re: no jo, zase problém

Tygy napsal:
No jo , tak je tu zase problém. Něco tomusimulátoru fakt nechutná a jsou to angličany. Jakmile se tam vkádá, a neuloží se hned komplet a hotově, tak udělá editor pápá. Bude to stoprocentně tím, že mají více trakčních částí a to se při zápisu projeví tak že to chce žuchnout. Většinou se to žuchnutí povede.Tvůrce s tím počítal a proto dělá zálohovací soubory. ale vše se vrátit taky nedá. Nebojte se, už je to pohromadě. Jedeme dál. Tygy
Já tedy nevím, ale já už s tímto problém nemám. Jediné havárie jsem měl když jsem neopatrně spojil do kříže klasické vyhýbky a u angličana, když jsem posouval celé zhlaví a dva díly angličana dal omylem naruby, databáze se vždy spojila a až jsem chybu objevil, jakýkoli dotyk v editoru znamenal pád. Jinak při klasické pokládce jsem už velmi dlouho neměl problém. A to někdy ve stanici, kde se kříží modré čtverce dělám save až v sousedním čtverci. Možná to zavisí i od toho, jak výkonný máš počítač a koli máš RAM.

PetrSv napsal:
Že by mi něco uteklo? Praha-Děčín, Praha-Bratislava, Česká Třebová - Poprad....ale Košice ani Štúrovo jsem zatím nikde v plánech neviděl...
Předpokládám, že při rychlosti obou stavitelů, až Tygy zveřejní svou trať, Martin bude v Košicích. Však psal, že už tam byl a z vlastní zkušenosti vím, že když stavím některý úsek podruhé znovu, tak jdou práce mnohem rychleji. A Štúrovo/Komárno je také téměř zveřejněníhodné. Nějaké nedodělky, v tom nevidím problém, alespoň se uživatelé budou moci těšit na další aktualizace.
Ale s tím Chebem (z Děčína), informace nemám, možná někdo překvapí. Ale v každém případě by bylo aktuální zveřejnit rozestavěné Lysá - Ústí nad Labem, protože Nymburk - Lysá, do toho jdu, jen co se po aktualizaci nadechnu. Ještě se někam napojí Jeneho 150....(Šnek kdyby to protáhl do Prahy)
A pak to bude poježděníčko. Opravdu projekt Československá republika.

Mikulda má rozestavěnou 130 Chomutov - Ústí, já mám rozestavěnou 140 Chomutov - Cheb a 170 Cheb - Plzeň. A Šnek by to mohl z Plzně natáhnout do Prahy a bylo by to dokonalé :P

Vyřešit problém na pražském zhlaví v Plzni,anebo opravdu opravit celou databázi,do Prahy bych to docela rád natáhnul.Koleje jsou už aspoň do Chrástu u Plzně.

Teda pánové jak Vás čtu to skorem nemá chybu.! Jen zírám..
Tygy jsem na tu Tvou trat opravdu moc zvědavej. jen tak dál

Čusík

Čusík,
problém s angličanem jsem vyřešil. Nahradil jsem ho prozatím dvěma rovnými kolejemi a je klid. mám na to i jiné finty, ale nechci se tím zdržovat. Pokládám koleje v Holešovicích a na Bubny mám konec u krajní veksle. Přiznám se, že se Prahy bojím jako čert kříže, ale kulisy zvítězí. Tak zatím čusík, Tygy

Re: Čusík

Tygy napsal:
Čusík,
problém s angličanem jsem vyřešil. Nahradil jsem ho prozatím dvěma rovnými kolejemi a je klid. mám na to i jiné finty, ale nechci se tím zdržovat. Pokládám koleje v Holešovicích a na Bubny mám konec u krajní veksle. Přiznám se, že se Prahy bojím jako čert kříže, ale kulisy zvítězí. Tak zatím čusík, Tygy
Hm a co potom Děčín? Z toho budou větší pytle :cry:
a jinak... nemá někdo takové ty náčrty, jak by mělo vypadat ústecké hlavní nádraží v budoucnu?? díky

Zbyněk Šemora napsal:
PetrSv napsal:
Předpokládám, že při rychlosti obou stavitelů, až Tygy zveřejní svou trať, Martin bude v Košicích. Však psal, že už tam byl a z vlastní zkušenosti vím, že když stavím některý úsek podruhé znovu, tak jdou práce mnohem rychleji. A Štúrovo/Komárno je také téměř zveřejněníhodné. Nějaké nedodělky, v tom nevidím problém, alespoň se uživatelé budou moci těšit na další aktualizace.
Ale s tím Chebem (z Děčína), informace nemám, možná někdo překvapí. Ale v každém případě by bylo aktuální zveřejnit rozestavěné Lysá - Ústí nad Labem, protože Nymburk - Lysá, do toho jdu, jen co se po aktualizaci nadechnu. Ještě se někam napojí Jeneho 150....(Šnek kdyby to protáhl do Prahy)
A pak to bude poježděníčko. Opravdu projekt Československá republika.

To bych se zase měl začít snažit něco udělat na mojí 072 :) . Bohužel zatím ještě pořád není čas (už od srpna) :( . Ale rozhodně moje trať není zapomenuta nebo ztracena (záloh mám na disku i na CD hodně) :D !

Screeny

Zdar a sílu,
posílám odkaz na screeny do schránky, protože Pikkovi se zhroutil comp a chvíli bude trvat, než to poladí a proto nemá čas na doplnění webových stránek.
Takže pro zvědavce je tu odkaz na screeny z 090 oblast Praha :
http://mail.volny.cz/fs/c220b31e6a335771fb21e7f085ab8640

Heslo ke stažení: paeddu338

Tygy

Naposled editoval moderátor:
Paráda Tygy!!! skvělá práce
jen by mě zajímalo kde se nachází tato pracovní verze ř.810?? nebo jestli sem něco zaspal? :roll:

DEJV00 napsal:
jen by mě zajímalo kde se nachází tato pracovní verze ř.810?? nebo jestli sem něco zaspal? :roll:

Pracovní verze ř.810 tedy výstižněji M 153.0 (892/MVTV2) se nachází zřejmě ještě v dílnách u jednoho výtečného nejmenovaného modeláře....

T napsal:
DEJV00 napsal:

Pracovní verze ř.810 tedy výstižněji M 153.0 (892/MVTV2) se nachází zřejmě ještě v dílnách u jednoho výtečného nejmenovaného modeláře....

ano,děkuji za odpověd.takhle mi to stačí :wink:

novinky

Ahoj všem. Tak se mi dostaly díky některým lidem ( moc díky ) polohové plány z UL na Děčín a tak jsem se rozhodl, že postavím celou 090 kolejově až na státní hranici a pak se teprve vrhnu na krajinu a blízké okolí trati. Zase začínám chodit do práce a času na stavění ubývá.
Jinak pro lidičky, kteří používají XTracks a mou utilitku UZK, se mohou těšit, že v nejbližších dnech vyskočí na http://www.pikku.msts.cz UZK_v3.18. S pozdravem Tygy

Back
Nahoře