Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
pošta

Zdravím všechny, včera jsem odeslal dalších 14 obálek. Doufám že Vám to dorazí co nejdříve, abyste sekonečně mohli projet. V případě jakýchkoli problémů, pište do mailu, aby se zde zbytečně neplnilo forum.
Jen opakuji, že potřeba dodržet instalační postup, jenž je přiložen v DVD jako první odkaz "Přečti si" . Včera jsem opětovně zkoušel instalaci z jednoho z posledních DVd, vše proběhlo normálně, včetně instalace UZK. Své původní jesem si přesunul bokem a nově instalovsané se bez jedinéhoproblému spustilo. NEpoužívám TRAIN STORE, takže při jeho používání Vám může vyběhnout hlášení, že cosi chybí. Jen pro úplnost zatím není doladěno zimní prostředí, jelikož několik textur se mi nelíbilo a teprve záhy jsem zjistil, že jakmile jsou mdely objektů naladěny na noční textury, požaduje MSTS i textury zimní.
Tygy

Ad trať ke stažení:
Zdravím, proč se tady řeší místo na webu... mám jednodušší, levnější, byť časově náročnější řešení - ftp server Autor by založil ftp server na své IP adrese a zájemci by si to od něj stáhli... Samozřejmě to berte jen jako návrh, nevím jak je na tom autor s připojením na internet a jestli je to vůbec možné... Na založení ftp serveru postačí free programy jako je třeba Cerberus...

Vasek napsal:
Ad trať ke stažení:
Zdravím, proč se tady řeší místo na webu... mám jednodušší, levnější, byť časově náročnější řešení - ftp server Autor by založil ftp server na své IP adrese a zájemci by si to od něj stáhli... Samozřejmě to berte jen jako návrh, nevím jak je na tom autor s připojením na internet a jestli je to vůbec možné... Na založení ftp serveru postačí free programy jako je třeba Cerberus...
Neni už čo riešiť, je to už vybavené. Našiel sa vhodný priestor pre download, pri najbližšej možnej príležitosti tam trať umiestnime.

Vasek napsal:
Ad trať ke stažení:

Je tu ještě jedna šance, Zdeněk Itterheim se nabídl, že by bylo možno Tygyho trat umístit k němu na FTP server. Zatím toto bylo s ohledem na výše psáno odmítnuto, ale jako možnost to tu je.

Tygy: díky za DVD. Do Mostu dorazilo už v pátek, hned sem to projel, a zjistil jsem ze úsek ULhln - Lovosice je o 6 km kratší než ve skutečnosti. Takto to naměřilo počítadlo pod F5. Bylo mi to divné i při samtoné jízdě, kdy sem vyjel z UL s 20 minutovým zpožděním a do Lovo sem stahnul kolem 10 minut

fíííííra napsal:
... úsek ULhln - Lovosice je o 6 km kratší než ve skutečnosti. Takto to naměřilo počítadlo pod F5. ...

Tohle zjištění mi nedalo a provedl jsem vlastní testy. (6km na dvacetikilometrovém úseku je opravdu hodně.) Při první jízdě solo lokomotivy 141.006 mezi nádražími Praha Holešovice a Ústí hl.n (od peronu k peronu) naměřil MSTS za použití klávesy F5 vzdálenost 75,1 km. Při druhém měření s EC vedeném lokomotivou 151.001 už měřila stejná vzdálenost (tzn. mezi nádražími Praha Holešovice a Ústí hl.n od peronu k peronu) 80,6 km. Při zatím posledním testu, jízdě solo albatrosu 498.106 mi MSTS ukázal (opět na shodné vzdálenosti Praha Holešovice a Ústí hl.n ! ) údaj nejpřesnější, 93,5 km. Tak co teď ? Má někdo další ještě jiné údaje ?

No tak to je pěknej binčus. Napadá mě jedna věc, že počítadlo si bere z MSTS časový údaj a počet otáček nápravy na základě čehož měří vzdálenost, ale už si nedokáže změřit obvod kola a proto to dělá tenhle renonc, který může také způsobovat rychlé točení kol parních loko, pokud jedou jako trafic...

Počítadlo km pod F5 hodně móóóc lže, To už jsme tady také řešili. I já se nemohl dopočítat, tak jsem si to zkalibroval od patníku k patníku, kde jsem měl jistotu, že to mám přesně a rozdíl na jednom km tam byl opravdu veliký úplně mimo přípustné tolerance. Na 1km víc než 100m rozdíl

Taky se přidám do diskuze o vzdálenostech. Štreku jsem začal stavět už skoro před pěti lety. 2x jsem začínal od začátku. V prvních fázích stavby jsem si zamozřejmě zjednodušoval počítání vzdáleností a pole mezi stožáry TV jsem bral jednotně, co pole to 50m. Vdálenosti mezi stožáry jsou ve skutečnosti ale velmi rozdílné. Na širé trati s mírnými oblouky to může být až k semdesáti metrům, v prudkých obloukách to ale může být klidně i pouhých 30 metrů. Velmi záleží na poloměru oblouku, aby se tzv. klikatostí troleje daly pokrýt oblouky bez vysmeknutí či podvléknutí sběrače z trolejového drátu.
A v tomto ohledu přiznávám a podotýkám, že cca od Roudnice po UL je zhruba každý kilometr díky mému zjednodušení a hlavně počátečnímu stavění zkrácen o 150 m. Bohužel ale ani kolejivo není přesné pro simulátor, nemůžete položit přesně poloměr oblouku, jaký právě potřebujete. To velmi komplikuje reálnost celého MSTS. Proto berte TRAIN SIMULATOR s velikánskou rezervou, nebazírujte na každém metru. Ušetříte si mnoho starostí.
A tímto chci vzkázat všem ( a určitě nebudu mluvit jen za sebe), že pokud se Vám něco nelíbí na jakékoliv trati postavené kýmkoli, nepoužívejte tyto stavby ke hraní a dovádění. Otevřte si Editor tratí a místo proježděných hodin postavte nějakou reálnou trať. Sami uvidíte, že to není sranda položit koleje v nádraží, nastavit návěstní systém atp. .
Zpočátku jsem si stavěl tuto štreku pro sebe. Nebylo v úmyslu něco zveřejnit, ale pak se najednou objevily tratě z okolních zemí a taky pan Šemora překvapil velice asi každého fandu železnice svým projektem. A tak jsem si řekl, že i já mohu dát do placu něco na přilepšenou, zvlášť když na této trati dělám a znám jí.
Tak nehledejte voloviny, spíše hledejte přímo provozní závady v tratích veřejně vydaných. Pomůže tím spíše všem, než jestli je to po kolejích v MSTS z bodu A do Bodu B dle skutečnosti přesně na metr.
S pozdravem Tygy.

Tak-tak. Ja som vzdialenosti meral tak, že som prikladal 500m kolaje vedla trate, v oblúku aj 100m kolaje a počítal a počítal... Nakoniec som presnú vzdialenosť dorátal s dynamickou kolajou.

Já nemám rád Dytrack ( dynamickou kolej) . měl jsem s ní velké problémy, moc nekamarádí s XTracks. Od té doby vynechávám. Jinak dnes už z paměti vím, jak jsou dlouhé části nabízených oblouků, ale už to stavím daleko přesněji než před čtyřmi lety. V plánech se držím striktně vzdálenosti stožárů a pomocí přiložených kolejí přeměřuji vzdálenost stožárů. Vše, co jsem postavil za poslední dobu, vzdálenostně by mělo sedět, ale nehodlám předělávat hotové úseky trati. Něco jiného jsou nově položené koleje a nehotová nádraží.
Tygy

Dráčik napsal:
Tak-tak. Ja som vzdialenosti meral tak, že som prikladal 500m kolaje vedla trate, v oblúku aj 100m kolaje a počítal a počítal... Nakoniec som presnú vzdialenosť dorátal s dynamickou kolajou.

Zdravím,
já si zase koleje /a pak i staničníky/ mezi Bohumínem a Ostravou pokládal se stopkami v ruce a stisknutou klávesou "šipka hore".Každých 20 sekund jsem "uletěl" jeden kilometr.Docelo mi to sedělo a rovněž TM tyto vzdálenosti zobrazoval jako 1 km.

David

Já se snažil dělat kompromis.Samozřejmě koukám na km vzdálenosti,ale z druhé strany taky koukám,aby to sedělo podle jízdního řádu.Takže stavím kilometricky a hned projíždím úsek soupravou podle jízdních dob.Osobáky z Plzně na Beroun mají volnější jízdní doby,kdežto Plzeň Klatovy,tam je to dost našponovaný a rychlíky jsou našponovaný hodně nadoraz.Vlastní zkušenost,jedna dvě pomalý a nesrovnáš to.Jinak se omlouvám,tohle nepatří do tohohle vlákna.

Můžu se zeptat,nečetl sem to celý jestli ta trať už je někde ke stažení anebo už existuje a bude se vydávat pro stažení a nebo pokud je a je placená,tak kolik by stála díky moc :eek: 8)

Naposled editoval moderátor:
Vrať se o 3 stránky zpět nebo použij dole odkaz pro 090. Nechci to tu pořád opakovaně psát.
A dnes 9.7.07 je první zkušební Update připraven u mě na webových stránkách. Musel jsem na žádost aktivitářů návěstní systém. V trati jsou tzv. místa rušící omezenou rychlost. Jsou na principu opakovacího návěstidla, ale bohužel ve velkých stanicích je to problém. Takže místa jsou na většině trati zrušená, hold budete muset dodržovat sníženou rychlost až k nejbližšímu návěstidlu. U nákladních vlaků to moc nevadí, délka souprav se pohybuje kolem 500-600m. To je zhruba i délka kolejí v nádraží. Mimo to jsou tam i jiné úpravy. Více na webu.
Tygy

JOHNZ napsal:
KJ_Ross: Ja som nikdy so žiadnym FTP serverom problémy nemal. Ty snáď áno?
Ano!
viz přerušení spojení během stahování, tzn. začít stahování od znova, příšerná rychlost stahování. Netvrdím, že každé ftp to má. Blbě si mě pochopil a jde vidět, že tvé zkušenosti jsou jen s ftp, která jedou stabilně tzn. nedostatek. Ale IGNORE a neřešmě to!

KJ_Ross napsal:
JOHNZ napsal:
KJ_Ross: Ja som nikdy so žiadnym FTP serverom problémy nemal. Ty snáď áno?
Ano!
viz přerušení spojení během stahování, tzn. začít stahování od znova, příšerná rychlost stahování. Netvrdím, že každé ftp to má. Blbě si mě pochopil a jde vidět, že tvé zkušenosti jsou jen s ftp, která jedou stabilně tzn. nedostatek. Ale IGNORE a neřešmě to!

Když je to přerušení spojení během stahování jak vy říkáte, tak stačí když to stahujete např. přes WindowsComander a jakmile to dáte opět stahovat tak se vás zeptá jestli ,,Navázat Spojení,, nebo tak něco v tom smyslu a krásně to pokračuje kde to předtím zkončilo a umí to určitě víc programů než jen WindowsComander , takže s tím bych problém neviděl...

Tygy napsal:
Taky se přidám do diskuze o vzdálenostech. Štreku jsem začal stavět už skoro před pěti lety. 2x jsem začínal od začátku. V prvních fázích stavby jsem si zamozřejmě zjednodušoval počítání vzdáleností a pole mezi stožáry TV jsem bral jednotně, co pole to 50m. Vdálenosti mezi stožáry jsou ve skutečnosti ale velmi rozdílné. Na širé trati s mírnými oblouky to může být až k semdesáti metrům, v prudkých obloukách to ale může být klidně i pouhých 30 metrů. Velmi záleží na poloměru oblouku, aby se tzv. klikatostí troleje daly pokrýt oblouky bez vysmeknutí či podvléknutí sběrače z trolejového drátu.
A v tomto ohledu přiznávám a podotýkám, že cca od Roudnice po UL je zhruba každý kilometr díky mému zjednodušení a hlavně počátečnímu stavění zkrácen o 150 m. Bohužel ale ani kolejivo není přesné pro simulátor, nemůžete položit přesně poloměr oblouku, jaký právě potřebujete. To velmi komplikuje reálnost celého MSTS. Proto berte TRAIN SIMULATOR s velikánskou rezervou, nebazírujte na každém metru. Ušetříte si mnoho starostí.
A tímto chci vzkázat všem ( a určitě nebudu mluvit jen za sebe), že pokud se Vám něco nelíbí na jakékoliv trati postavené kýmkoli, nepoužívejte tyto stavby ke hraní a dovádění. Otevřte si Editor tratí a místo proježděných hodin postavte nějakou reálnou trať. Sami uvidíte, že to není sranda položit koleje v nádraží, nastavit návěstní systém atp. .
Zpočátku jsem si stavěl tuto štreku pro sebe. Nebylo v úmyslu něco zveřejnit, ale pak se najednou objevily tratě z okolních zemí a taky pan Šemora překvapil velice asi každého fandu železnice svým projektem. A tak jsem si řekl, že i já mohu dát do placu něco na přilepšenou, zvlášť když na této trati dělám a znám jí.
Tak nehledejte voloviny, spíše hledejte přímo provozní závady v tratích veřejně vydaných. Pomůže tím spíše všem, než jestli je to po kolejích v MSTS z bodu A do Bodu B dle skutečnosti přesně na metr.
S pozdravem Tygy.
Ano, však nevadí, že jízdní řád nebude odpovídat realitě, nýbrž MSTS. Co jsem tak postřehl, tak úsek UL - Dolní Zálezly cesta trvá realně okolo 9 -10 minut. V MSTS 6 - 7 minut. Jinde se to vejde do přijatelné tolerance.

Back
Nahoře