Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Martine to nic, to je jen mezi mnou a Karlosem. on mi jí legálně poskytl přímo z DVD. :D :compress: :salut:

Ahoj tygy,chci se zeptat jestli trať z Dc.hl.n povede i na Dc.Východ nebo rovnou na D.Žleb???
Díky

Zatím nemohu ani potvrdit, ale ani vyvrátit, že se dostanu v Děčíně na pravý břeh řeky Labe. Nestojí ještě ani Podmokelské nádraží, to se budu snažit dotlačit do příští aktualizace alespoň částečně. Na trati je okolo hodně práce, tak se budu snažit dodělávat především toto. Tygy

Manažer aktivity

Ahoj lidi, mám opět problémek :lol: možná je to nějaká blbost, ale už fakt nevim. Včera jsem instaloval 90-ku, pořád mi to padalo a tak podobně, dneska jsem si dal opáčko, extra global, extra složka routes...nakonec se mi to povvedlo že už MSTS nepadá, doplnil jsem chybějící textury v globalu...ale při načítání trati to vyhodí hlášku "Selhala inicializace manažeru aktivity" Jen dodám, že stíny a takový běžný věci mám ošéfovaný :lol: Nemohl by někdo "učenější" poradit?

Naposled editoval moderátor:
Zdarec, pro jistotu v odkazu je obrázek, na něm označeny modře všechny soubory, které tam musí být. Červěně orámované jsou ty, které se mají přepsat při vkopírování UZK. Složky, uvedené na obrázku musí být ve složce Global také !!!!
zde je link na obrázek : http://cd090msts.ic.cz/obrazky/Soubory_Global.jpg

Tygy

Naposled editoval moderátor:
Re: Manažer aktivity

Amazon napsal:
doplnil jsem chybějící textury v globalu...
Do globalu se ale žádné textury nevkládají, ty mají být v trati a vkládá je tam autor trati. Kdyby měly být textury UZK součástí Globalu, tak by je tam autor UZK vložil přímo a nedával by je extra bokem.
Tohoto omylu se bohužel dopouštějí nejen hráči ale i někteří stavitelé tratí a vkládají je do "svého" Globalu. TrackReport proto vykazuje při kontrole spoustu chyb, že někde něco přebývá a totéž zároveň chybí, když je to jinde, než to má být.

Nejsem až tak zběhlý v tom, co by měl nebo neměl global obsahovat, jsem jen řadový uživatel, a když na mě MSTS spustí, že mu chybí nějaká textura ve složce global, tak mu jí tam s radostí dám abych ho umlčel :lol: Akorát je mi divný, pokud v globalu textury být nemají, proč jich je v originál globalu rovnou 30?

Amazon napsal:
Nejsem až tak zběhlý v tom, co by měl nebo neměl global obsahovat, jsem jen řadový uživatel, a když na mě MSTS spustí, že mu chybí nějaká textura ve složce global, tak mu jí tam s radostí dám abych ho umlčel :lol: Akorát je mi divný, pokud v globalu textury být nemají, proč jich je v originál globalu rovnou 30?
Jo, ty základní tam jsou, ale další tam již nepatří. Podívej se na stránku s UZK nebo si prostuduj návod na Xtracks. Tam to je jasně rozdělené na část pro hráče ( bez textur ) a část pro stavitele ( textury do vlastní trati ).

Simulator je záhada sama, protože občas při implantaci něčeho nového vyhodí chybovou hlášku. Mě taky občas př iprojíždění mojí vlastní trati, kterou stavím, vyhodí,že muchybí textury, jenže bez textur mi nedovolí ten daný model ani vložit při stavbě. Takže občas dělám to samé. vezmuprostě texturu, která chybí aplácnu jítam, kde jí chce mít MSTS. Nakonec mi dokonce dovolí tu, kterou tam už dávno má, přepsat a v zápětí hodí stejnou hlášku o chybě s texturou. Je jako lidi, podle toho, jak se vyspí.
Ještě jedna připomínka : kdyby sevyskytly nějaké problémy po nějaké aktualizaci, dejte vědět. Myslím si, že by senemělo nic taového vyskytnout, ale už jsem se naučil řídit se heslem "Nikdy neříkej nikdy" !!!!!!
Tygy

Tak jsem si udělal jen pro zajímavost kompletní test trati 090 pomocí TR (Trackreport) a výsledek je docela zajímavej :lol: První položka TRK: chybí 2 soubory (Cr_90.ref, Zima_snih.env) REF..není, DAT..chybí 66 souborů, ENV..chybí 5 souborů, W..chybí 35 souborů, WS..v pořádku, Textures..chybí 378 souborů, Global-Shapes..použité 10570, nekompletní 212, přebývá 468, chybí 7031 souborů, Global-textures..použité 525, přebývá 14, chybí 340 souborů.. :salut:

no a vo tom to je.
Track Report nepoužívám, většinou se pomocí těchto programů zapisují chyby, které nemají vliv na trať samotnou, někdy se díky těmto prográmkům ztratí některé soubory, někdy se i zabalením do archivu poškodí některé soubory( s tím mám osobní zkušenost ). Někde mi ještěš chybí noční nebo zimní textury. REF soubor nedodávám záměrně. Ten nemá vliv na nic kromě úprav trati v RE.
Tygy

Tygy napsal:
no a vo tom to je.
Track Report nepoužívám, většinou se pomocí těchto programů zapisují chyby, které nemají vliv na trať samotnou, někdy se díky těmto prográmkům ztratí některé soubory, někdy se i zabalením do archivu poškodí některé soubory( s tím mám osobní zkušenost ). Někde mi ještěš chybí noční nebo zimní textury. REF soubor nedodávám záměrně. Ten nemá vliv na nic kromě úprav trati v RE.
Tygy
Tygy, to co popisuješ nedělá TR. Zde si vše dle seznamu uživatel opravuje sám. A věř tomu, že TR nelže, jestli Ti napíše, že něco chybí, tak to chybí. Ale samozřejmě pokud chybí něco z balastu, který nepoužíváš, tak to na funkčnost vliv nemá. Stačí ale jednou trať uklidit a pak už je radost tímto programem trať kontrolovat. Já od té doby nemám jedninou připomínku, že by po aktualizaci komukoli chyběl nějaký objekt. (pokud dotyčný nevynechal nějakou aktualizaci).

Tak to může být Zbyňdo nějaký jiný s podobným názvem, já to nepoužívám, vím, že mi nějaké zimní a noční textury chybí, nevytáhl jsem si je z tratí, odkud mám modely a nějak jsem na ně pozapomněl. Ale aktualizcí se dá vše dodat, to je výhoda.
Tygy

Tygy napsal:
Tak to může být Zbyňdo nějaký jiný s podobným názvem, já to nepoužívám, vím, že mi nějaké zimní a noční textury chybí, nevytáhl jsem si je z tratí, odkud mám modely a nějak jsem na ně pozapomněl. Ale aktualizcí se dá vše dodat, to je výhoda.
Tygy
A kdo by taky jezdil v zimě, brrrr. Já raději v létě :D

Karlos napsal:
Tygy napsal:
Tygy
A kdo by taky jezdil v zimě, brrrr. Já raději v létě :D
:D :D :D :P Zima je taky pěkná 8).

Zdravím, jen jsem chtěl upozornit, že na webu trati je mimořádná aktualizace od 15.2.08. kdo to už objevil, nemusí stahovat dvakrát. číslo aktualizace je No_6.
Tygy

Zdravím všechny!mám takovou prosbu!stáhnul sem si trat 090 i global pro 090 a potřeboval bych poradit jak to všechno udělat správně aby všechno fungovalo!četl sem si zde příspěvky ale nák sem z nich nepochopil co mám udělat!hlavně teda s tim globalem!našel by se někdo kdo by mi "po lopatě" vysvětlil nebo napsal nějaký postup jak všechno udělat správně aby mi trat 090 v msts správně fungovala?byl bych vám moc vděčný!jinak se omlouvám že se tu ptám na tak pro vás určitě hrozně primitivní věc!každopádně všem předem děkuju za jakékoliv rady!mějte se....

Odpověď a rada na SZ
manazer502503 napsal:
Zdravím všechny!mám takovou prosbu!stáhnul sem si trat 090 i global pro 090 a potřeboval bych poradit jak to všechno udělat správně aby všechno fungovalo!četl sem si zde příspěvky ale nák sem z nich nepochopil co mám udělat!hlavně teda s tim globalem!našel by se někdo kdo by mi "po lopatě" vysvětlil nebo napsal nějaký postup jak všechno udělat správně aby mi trat 090 v msts správně fungovala?byl bych vám moc vděčný!jinak se omlouvám že se tu ptám na tak pro vás určitě hrozně primitivní věc!každopádně všem předem děkuju za jakékoliv rady!mějte se....

Beru na vědomí, že máš buď čistou instalaci msts nebo s tratí, která nepoužívá global BP. Takže složka GLOBAL patří do složky s hrou, trať do podsložky ROUTES. Stáhni si trainset a doinstaluj aktualizace od nuly do současně poslední vydané. Není v tom nikde zakopaný pes.

Back
Nahoře