Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Marin2 napsal:
Mám menší problémek s touto tratí. Stáhl jsem ji ze stránek + aktualizace 4 5 a 6. Jelikož aktualizace 0 - 3 byly na stránkách až pod downloadem trati, považuju že trať již tyto aktualizace obsahuje. Po spuštění se mi nezobrazují některé sloupy TV. Zoubrazují se mi pouze mostové a krakorcové sloupy, ostatní ne. Dál mi to po příjezdu háže chybu že nejde nalézt soubor UL_viadukt.s Mám si stáhnout i aktualizace 0 - 3 nebo byl můj postup správný? Díky
Sosni je a udělej aktualizace znovu postupně od 0

Poradil by mi někdo jak nainstalovat tu 090ku? Postahoval jsem všechno ze stránek projektu a nainstaloval do nove MSTS. Ale buď mi něco chybí nebo přebývá. Při spuštění simu mi to házelo chyby a nakonec jsem musel MSTS úplně přeinstalovat.
Budu moc vděčný za rady i obecné. Nějak se do toho MSTS nenemohu dostat. Vyznám se solidně v MSFS, tam vím jak se různě doplňky instalují a odebírají, ale tohle nějak nechápu.
Snažil jsem se najít nějaký obecný návod na instalaci doplňků, ale zatím jsem na nic nenarazil.
Někde tady jsem se dočetl, ze je k tomu potreba Trainset (http://www.simtrains.eu/TS/). Nevím co z toho? Všechno? Dá se to nějak najednou stáhnout v jednom baliku?
Stačí pár odkazů. Dík

Naposled editoval moderátor:
Pravdě podobně jsi neměl kompatibilní Global k trati, a nebo jsi ve složce Routes měl ještě jinou trať, která není kompatibilní s tratí 090. Měl jsi tam nějaké?

Ne, byla to čistá instalace a přidával jsem jen tu 090ku. Tu jsem rozbalil do Routes. Nevím jak s tím GLOBAL pro Trat 090. To se má dát do Global V MSTS. Nejake soubory to asi prepise. Budou pak chodit jine trate? Pak jeste ty aktualizace. To jsem pochopil pridat postupne od 1. A jak ten Trainset? To je spusta vlaku. To tam vsechno musi byt. Ty mi potom hazely chyby proi startu MSTS. Pridal jsem to primo do TRAINS.
Je nejaka jina, nejlepe cz, trat v jednom baliku s pochopitelnym readme, na ktere bych to nacvicil?

tomd napsal:
Ne, byla to čistá instalace a přidával jsem jen tu 090ku. Tu jsem rozbalil do Routes. Nevím jak s tím GLOBAL pro Trat 090. To se má dát do Global V MSTS. Nejake soubory to asi prepise. Budou pak chodit jine trate? Pak jeste ty aktualizace. To jsem pochopil pridat postupne od 1. A jak ten Trainset? To je spusta vlaku. To tam vsechno musi byt. Ty mi potom hazely chyby proi startu MSTS. Pridal jsem to primo do TRAINS.
Je nejaka jina, nejlepe cz, trat v jednom baliku s pochopitelnym readme, na ktere bych to nacvicil?

1)Global - u každé trati by měl být global, global k této trati je na tomto odkazu http://cr090.tyk0kso.sk/Global_for_route_Cr_090.rar . Zo rozbal do složky Global v MSTS
2)Ano, aktualizace postupně od 1 tuším do 6.
3)Trainset jeje na tomto odkazu: http://msts.vts.cz/msts090/Trainset_090.rar a http://msts.vts.cz/msts090/Trainset_090_1.rar . to přijde to složky Trains ==>Trainset. Pokud tam bude nějaká soubor s koncovkou *.con tak s ním do složky Trains==>Consist (to je už vytvořená vlaková souprava)
4)Chyba byla pravdě podobně v tom, že byla použita nějaká aktivita / concist, ke keré nebylo nalezeno požadované vozidlo ve složce Trains ==>Trainset. Nejlepší by bylo si stáhnou trainset od p Šemory. Tam je většina vozidel pohromadě.
5) Pro začátečníky je asi nejlepší si obědnat trať Praha - Bratislava od pana Šemory, to je asi nejlepší začátek.

Snad to je celkem k pochopení, snažil jsem se.....

Naposled editoval moderátor:
Edie napsal:
Snad to je celkem k pochopení, snažil jsem se.....

Díky moc , zkusím to ještě jednou.
Zajtím jsem zkusil Ztracenou a nějaké CD lokomotivy a je to pěkné. Už se v tom jakž takž orientuji.
Chci to ukázat otcoví - čerstvému důchodci -strojvůdci. Co tomu bude říkat? :D Jezdil s tím celý život.

Mam celkem problem s instalaci novejch aktivit.Mam v Train Storu jeste BP a Metro Praha,ale kdyz si chci stahnout a nainstalovat novou aktivitu tak mi MSTS pise ze mi chybi trat 090, UID Cr_090, kde muze byt problem?Nejak se mi nedari najit nejaka informace... :idea:

Hackovsky napsal:
Mam celkem problem s instalaci novejch aktivit.Mam v Train Storu jeste BP a Metro Praha,ale kdyz si chci stahnout a nainstalovat novou aktivitu tak mi MSTS pise ze mi chybi trat 090, UID Cr_090, kde muze byt problem?Nejak se mi nedari najit nejaka informace... :idea:
OdpověĎ je jednoduchá - pokoušíš se instalovat aktivitu do trati CD090, ale poslední stav v Trainstore je ten, že máš v MSTS jinou trať.

Řešení : vrátit přes TS do MSTS trať 090 a pak teprve instalovat aktivitu. TS totiž funguje tak, že z nepoužívaných tratí přesune bokem *.trk soubory a na nich je závislé rozpoznávání tratí při rozbalování aktivit .

Supr diky za radu :) Ale ted uz jenom sehnat ty chybejici vozidla a bude se vesele jezdit

Ahoj Tyggy,Ještě pořád plánuješ postavit z Děčína do Drážďan přes Dolní Žleb a Bad Schandau? Jestli ano budu mít video z posledního vozu Ec 174,175 Jan Jesenius.Budu to točit z Ústí nad Labem do Drážďan a zpět ve dnech 29.7. 08 tam a 31.7. 08 zpět.Jedu totiž do Hamburgu takže to vezmu sebou,myslím to filmování.S pozdravem Lukáš

Tak jsem si tuto trať stáhl také. Se všemi updaty, trainsety a globalem. Mám nyní pro trať 090 vlastní složku ROUTES a GLOBAL. Stáhl jsem i aktualizace 4,5 a 6, které vyšly po uveřejnění tratě,trainsetů a globalu na domovských stránkách. V trati mám tři aktivity - dvě dodané s instalací (EC 172 pokračování a Os_2311_Děčín-Roudnice). Navíc jsem si ještě nainstaloval aktivitu rs_2303-06. Trať vůbec nejde spustit pro velké množství chyb v consistech, nakonec mě MSTS vykopne na hlášku "selhal pohled z kamery" (nebo něco podobného). Program "Convoi" našel 38 (!) chyb v soupravách, a to i v con souborech dodávaných v trainsetu - např. v 090_cd111021+Mn.con je zápis WagonData ( Gagslgr cd_Gags ), ale žádný Gagslgr ve složce cd_Gags není!

Potom tedy nějak nechápu smysl dodávaného traisetu pro 090 a nevím, co tedy dělám špatně ... :study: :cry:

Další - WagonData ( Rgps_20c SNCB_R ) - tenhle vlak není ani v trainsetu BP ani v Trainsetu 090. Docela by mě zajímalo, kde ho mám najít. Škoda, těšil jsem se po lokálkách na změnu v podobě elektrifikované trati, ale tohle "dodělej si a dohledej polovinu sám doma" mě moc nebaví :)

Robert Schindler napsal:
Další - WagonData ( Rgps_20c SNCB_R ) - tenhle vlak není ani v trainsetu BP ani v Trainsetu 090. Docela by mě zajímalo, kde ho mám najít. Škoda, těšil jsem se po lokálkách na změnu v podobě elektrifikované trati, ale tohle "dodělej si a dohledej polovinu sám doma" mě moc nebaví :)

Nejlepší bys měl si upravit ten špatný consist za jiný typ vagonu co máš v pc.Buď přes conbuilder nebo convoi.Jestli si chceš bermomoci zajet aktivitu,a ještě jakou verzi binu máš?

KimiR napsal:
Robert Schindler napsal:

Nejlepší bys měl si upravit ten špatný consist za jiný typ vagonu co máš v pc.Buď přes conbuilder nebo convoi.Jestli si chceš bermomoci zajet aktivitu,a ještě jakou verzi binu máš?

Mám BIN 1.7.051922. Někdy jsem chybné consisty opravoval sám, ale tady to bylo 38 souborů a v každém to našlo zhruba 4-8 chyb... Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem smazal vše, co náleží k těm aktivitám dodávaným s trasou, a nechal jsem si pouze aktivitu rs_os2303-06. Co se týče GLOBALu, všiml jsem si, že ten, který je na domovské stránce trati prezentován jako "kompletní k okamžitému použití", je podezřele malý (asi 22 MB), takže se má asi jen dokopírovat do GLOBALu XT(?). Pro jistotu jsem tedy XT zkopíroval a do něj nahrál GLOBAL 090. Pak už mi trať (až na nějaké drobné hlášky ohledně chybějících sms souborech) chodila.

Re: Trať Č�Praha Děčín��

Robert Schindler napsal:
Pro jistotu jsem tedy XT zkopíroval a do něj nahrál GLOBAL 090. Pak už mi trať (až na nějaké drobné hlášky ohledně chybějících sms souborech) chodila.
A přitom stačilo se podívat do archivu Global_for_route_Cr_090.rar na soubory Folder_Global.JPG a Readme_for Global.txt coby návody :lol:

Re: Trať Č�Praha Děčín��

bob57_cz napsal:
Robert Schindler napsal:
Pro jistotu jsem tedy XT zkopíroval a do něj nahrál GLOBAL 090. Pak už mi trať (až na nějaké drobné hlášky ohledně chybějících sms souborech) chodila.
A přitom stačilo se podívat do archivu Global_for_route_Cr_090.rar na soubory Folder_Global.JPG a Readme_for Global.txt coby návody :lol:

Myslel jsem, že v tom jpg je ukázáno, které soubory GLOBAL 090 obsahuje navíc oproti XT a které jsou stejné jako v XT. Nijak mi z toho nevyplynulo, že mám používat stávající GLOBAL XT. A i kdyby - jsem v tomhle trochu srab, bál bych se do stávajícího XT GLOBALu něco nakopírovat, proto jsem raději volil cestu kopie a do ní teprve unpack GLBOALu 090. :) Ale hlavně že to chodí, už se těším až se dostanu na další aktivity.

Ještě se zeptám - je v pořádku, že se v žádné stanici neozve píšťalka ani "dávám odjezd"?

... Ještě se zeptám - je v pořádku, že se v žádné stanici neozve píšťalka ani "dávám odjezd"?

To je v naprostém pořádku. Hláška "dávám odjezd" patří jen do SOUNDu tratí typu BP.

Zdravím Tygy: Mám Otázku. Používá trať 090 soubory se zvuky ve složce SOUND odlišné nebo stejné jako BP? Mám totiž SOUND ze stránky Zbyňka Šemory pro celý MSTS. Problém spočívá v tom, že někdy mi zvuk při pohledu, který není z kabiny úplně vypadne nebo na spousta místech nejsou slyšet přejezdy po výhybkách. Ve Vraňanech, Povrlech a Hněvicích třeba přejezd přes výhybky slyším, ale třeba v takových Lovosicích ne a v Holešovicích neslyším už vůbec nic. Možná, že se tady už debatovalo o ozvučení trati, ale to mi nejspíš uniklo.

Můj příspěvek s tím možná teď nesouvisí (pak omluvte nezkušenost začátečníka), ale v téhle trati jsem pozoroval, že někdy neslyším z kabiny zvuky protijedoucího trafiku a někdy ano (samozřejmě nemám na mysli situaci, kdy po šipce nahoru či dolů "koukám z okna" nebo jsem mimo kabinu).

Back
Nahoře