Skiny pro vozy do MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Re: 460 opět a zas

Vlado napsal:
Na něčí podnět jsem odněkud vyhrabal své asi 8 měsíců staré skiny na vozy řady 460 a 063. Jsou vytvořeny v editoru Malování a jediné dva problémy mám tyto:

1.) Neumím zprůhlednit okna na texturách, první mínus skinu.

2.) Nátěry vypadají docela nepřirozeně, druhé mínus skinu.

Tak jsem se chtěl zeptat, jestli by mi náhodou někdo ze skinařů nebyl ochoten poradit nebo i nějak pomoci. Díky.

Program Malování je použitelný pouze v případě nejvyšší nouze. Je třeba použít program, který pracuje s vrstvani nebo sprity. Dále musí být schopen pracovat se soubory *.tga. Ty totiž obsahují alfa kanál, který právě udává průhlednost určitých míst textury. Myslím, že jsem ti na stejné téma odpovídal výše, takže ještě jednou: Stručný postup najdeš tady http://www.cosbys.wz.cz/Navody%20a%20typy/Tvorbaskinu.htm

Naposled editoval moderátor:

Vlado napsal:
Na něčí podnět jsem odněkud vyhrabal své asi 8 měsíců staré skiny na vozy řady 460 a 063. Jsou vytvořeny v editoru Malování a jediné dva problémy mám tyto:

Tak jsem se chtěl zeptat, jestli by mi náhodou někdo ze skinařů nebyl ochoten poradit nebo i nějak pomoci. Díky.

Na skinovanie nepotrebuješ žiadny náročný program, ja používam shareware PaintShopPro, starú verziu 4.12 - tá beží trvale a na mojom kompe je na rozdiel od Photoshopu svižný. Pohotoshop alebo vyššiu verziu PSP použijem len vtedy, keď už nestačia funkcie, ktoré PSP 4.12 má. Program - grafický editor - na úpravy textúr môžeš použiť ľubovoľný, podmienkou je, aby vedel pracovať s TGA formátom a v pravých farbách. Ostatné je už na tvojej šikovnosti

Neúspěchy

Tak tedy smůla, ani jednou se mi nepodařilo skin vytvořit správně, už nevím jakou cestou pokračovat... Ale děkuji za odkaz a rady. :roll:

Miran napsal:
Vlado napsal:

Program Malování je použitelný pouze v případě nejvyšší nouze. Je třeba použít program, který pracuje s vrstvani nebo sprity. Dále musí být schopen pracovat se soubory *.tga. Ty totiž obsahují alfa kanál, který právě udává průhlednost určitých míst textury. Myslím, že jsem ti na stejné téma odpovídal výše, takže ještě jednou: Stručný postup najdeš tady http://www.cosbys.wz.cz/Navody%20a%20typy/Tvorbaskinu.htm

Návod je ale zaměřen právě na program Malování. Chtělo by to spíše popis jak pracovat např. s PSP, který má nespočetně funkcí a je tak dosti nepřehledný.

atb napsal:
Návod je ale zaměřen právě na program Malování. Chtělo by to spíše popis jak pracovat např. s PSP, který má nespočetně funkcí a je tak dosti nepřehledný.

No jo, ale to by bylo již mimo mísu tohoto fóra, návodů jak pracovat s různými grafickými programy se válí na internetu tuny, je třeba jen trochu pohledat. Ono se stačí naučit jen základy neboť všechny možnost třeba PSP stejně při skinování nevyužiješ. Návod tak jak jsem jej uvedl je hlavně o obecném způsobu, jak se vůbec ke skinování dostat (jak se dostak k textuře, jak ji změnit v s souboru atd.). To, že je tam použit program Malování nic neznamená, naopak program, který je schopen zpracovat soubory ve formátu tga je lepší, neboť odpadají tam použité krkolomnosti s alfa kanálem.

Já bych chtěl taky začít skinovat, stáhl jsem si TGAtool2, ale když chci naloadovat ace soubor, tak to náčítání trvá 1000let, dojede to do půlky lišty a jakoby to zamrzlo :cry: Poradíte? Díky

Už po několikátý mám nainstalovanej TGA TOOL 2 a pořád mi nejde udělat z BMP-> ACE. Píše to chybu: Unable to locate Make Ace.exe
You will need to use the option on the Prefs menu to lolcated it yourslef. The usual location is the Utlis folder in the main Trainsim folder.

prosím poraďte co mám dělat ???

Beatlesák napsal:
Už po několikátý mám nainstalovanej TGA TOOL 2 a pořád mi nejde udělat z BMP-> ACE. Píše to chybu: Unable to locate Make Ace.exe
You will need to use the option on the Prefs menu to lolcated it yourslef. The usual location is the Utlis folder in the main Trainsim folder.

Mno, mne zaráží to Make Ace.exe s mezerou......:-( zkus se podívat to adresáře utils v MSTS a pokud Ti TGATool opravdu hlásí chybu s MAKE ACE.EXE ( s mezerou, tak si udělej v adresáři utils kopii MAKEACE.EXE a přejmenuj ji podle toho, co Ti to hlásí.

Pokud je v hlášce MakeAce.exe ( vcelku), tak zkus v TGATOOL 2, tak v menu Prefs-Locate MakeAce najdi daný program.....

Martens napsal:
Beatlesák napsal:

Mno, mne zaráží to Make Ace.exe s mezerou......:-( zkus se podívat to adresáře utils v MSTS a pokud Ti TGATool opravdu hlásí chybu s MAKE ACE.EXE ( s mezerou, tak si udělej v adresáři utils kopii MAKEACE.EXE a přejmenuj ji podle toho, co Ti to hlásí.

Pokud je v hlášce MakeAce.exe ( vcelku), tak zkus v TGATOOL 2, tak v menu Prefs-Locate MakeAce najdi daný program.....

jo díííky ale další zádrhel potom dám Export ACE ( -Trans) pojmenuju to (název) a dám Uložit na ploch ale na ploše se nehne ani jedna složka...
prostě nic

Beatlesák napsal:
Martens napsal:
Beatlesák napsal:

jo díííky ale další zádrhel potom dám Export ACE ( -Trans) pojmenuju to (název) a dám Uložit na ploch ale na ploše se nehne ani jedna složka...
prostě nic

Musis pouzivat MAKEACE v1.2 (vysel patch na MSTS) a v TGATool mit zaskrtute Using updated MakeAce

PRCH napsal:
Beatlesák napsal:
Martens napsal:
Beatlesák napsal:

prostě nic

Musis pouzivat MAKEACE v1.2 (vysel patch na MSTS) a v TGATool mit zaskrtute Using updated MakeAce

a kde seženu to MAKEACE v1.2 nebo ten patch???

Tak jsem si vyčkal asi 20 minut než se mi spustí ace soubor v TGATool, jenže jakmile se to načetlo, objevila se tabulka: Out of memory while expanding memory stream, nevíte co s tím. Moc dík. :eek:

Wiff napsal:
Tak jsem si vyčkal asi 20 minut než se mi spustí ace soubor v TGATool, jenže jakmile se to načetlo, objevila se tabulka: Out of memory while expanding memory stream, nevíte co s tím. Moc dík. :eek:

Tak to teda nevím na čem to spouštíš, to je asi 486/16 s 4MB paměti..... Pokud je to něco lepšího, důrazně dopuručuji přeinstalaci systému.

Tak a neskúšal si tým načítať .ace archív? bo je nutné rozlišovať medzi .ace ako formátom typu ZIP a medzi .ace ako MsTS textúrou ...

Wiff

Tohle TGATool udělá při pokusu otevřít komprimovaný archiv a nikoliv texturu. Z nějakého důvodu to není schopen poznat hned na začátku a pak už jen zabírá a zabírá a ...... další místo na disku pro dočasný odkládací soubor paměti. A pokud je disk dostatečně velký a prázdný tak to trvá pěkně dlouho.

Miran

Zkus si archiv vytvořený archivátorem WinAce otevřít v TGATool a pak sem napiš jak dlouho ti to trvalo a co máš za techniku. A pokud to nestihneš pod těch 10 minut tak pak můžeš začít přeinstalovávat :lol: . Ono to totiž nejde ani ustřihnout správcem úloh. :twisted: Pomůže totiž jedině restart systému a nebo si počkat až dojde místo na disku.

Tak mi to nedá a přidám se s troškou do diskuze.Jako komprimační program používám WinRar a nikdy mě nezklamal.Mám jej nastaven jako defaultní prohlížeč všech komprimovaných souborů,takže nemůže dojít k tomu,že by se nějaký archív otvíral v TGATool.Při pokusu otevřít soubor mi WinRar oznámí,že tento soubor nemůže otevřít a tak vím na 100%,že je to *ace a mohu jej bez problému otevřít v TGATool,neboť všechny jiné komprimované soubory WinRar bez problému otevře.Podle mě stačí na vyřešení problému s *ace soubory si správně nastavit komprimační program,který používáte a nikdy pak nemůže dojít k tomu,že by TGATool otevíral komprimovaný archív až do skonání světa.Stačí nastavení v možnostech složky na záložce Typy souborů a všem komprimovaným souborům povolit otevírání jen ve WinZipu,WinAce,WinRar,podle toho,který program používáte a nikdy již nebudete mít tento problém.

Ppooll

Že mne tohle nenapadlo hned. No chytrému napověz, blbého nakopni.... :D :D Ale předpokládal jsem, že Wiff ví co dělá a snaží se skutečně otevřít správný soubor s texturou..

Back
Nahoře