Diskuze ohledně nátěru ČD Cargo

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jamie
  • Datum začátku Datum začátku
Re: Zvlášní skiny a tipy na skinování

No dejme tomu, je tam aspoň ve střede ta tmavá modrá, ale jinak ne modrou ne a už vůbec ne s ptákem. Otázečka, tyto lokomotivy co jsou přelakovány na ten humus, jsou i po generálce, nebo maj jen novej lak.

Mne sa modrá Cargo laminátka vcelku pozdáva, náter aspoň rešpektuje "tvar" a línie lokomotívy. Ale na môj vkus je to trošku tmavé, doteraz vždy boli tendencie natierať aspoň nejaké časti svetlejšímy farbamy.

Za éry ČSD bola snaha aby farebné prevedenie lokomotív bolo súčasťou jej celkového estetického vzhľadu (samozrejme okrem červenej hviezdy). Aby bola zvýšená viditeľnosť lokomotívy a tým aj zvýšená bezpečnosť prevádzky na čelo lokomotivy sa umiestňoval farebný bezpečnostný pruh. Neskôr z dôvodu ešte lepšej viditeľnosti sa tento bezpešnostný pruh rozšíril na celý obvod skrine. Tým vznikali rôzne typické farebné prevedenia pre jednotlivé rady.
Škoda, že takéto predpisy neplatia až do dnešnej doby. Nemuseli by sme vidieť také fádne/škaredé farebné prevedenia ako má napríklad nové české Cargo. Dnes zrejme takáto modro-modrá lokomotíva nemusí byť dobre viditeľná.

Mne sa náhodou páči, jak písal nebulus, aspoň je to prevedené s rešpektom na tvar skrine. Ale predpokladám, že sa bude páčiť každému slovákovi, ktorý sa stretol s naším prevedením, kde sa nerešpektuje ani zdravý rozum.

Kebarko napsal:
Za éry ČSD bola snaha aby farebné prevedenie lokomotív bolo súčasťou jej celkového estetického vzhľadu (samozrejme okrem červenej hviezdy). Aby bola zvýšená viditeľnosť lokomotívy a tým aj zvýšená bezpečnosť prevádzky na čelo lokomotivy sa umiestňoval farebný bezpečnostný pruh. Neskôr z dôvodu ešte lepšej viditeľnosti sa tento bezpešnostný pruh rozšíril na celý obvod skrine. Tým vznikali rôzne typické farebné prevedenia pre jednotlivé rady.
Myslím, že je to naopak. "Janouškův smrtící pruh" se začal zavádět až poté, co vyjely z Vrůtek podle nové normy v 80.tých letech hnusně kopřivově zelené stejnosměrky. Nebyly vidět, tak dostaly na čelo oranžový pruh. Později v 90.tých letech při rozšíření tmavomodrých dvouproudovek tyto zase dostaly "Dvořáčkův klín" se stejným efektem.

Presne ako píše Dráčik, plne sa s tým stotožňujem, ten náter ČD Cargo na 240 je oveľa-oveľa prijateľnejší ako ten grc ala Blonski, už len z pohľadu údržby, Blonski je dole bledý, presne na miestach kde sa rušeň najviac špiní...to musel vymyslieť len...

Zatim se mě líbí jak dvojky a trojky tak i ta laminátka. Hroznej je teda ten Bastard. Třeba by byl hezčí kdyby tu modro-modrou nak nakombinovali.

Tak ten nátěr mi přijde takovej chudej. Něco mi na tom boku schází....asi bych tam dal logo ČD Carga v bílé barvě....

Ale Vaše lamochy v cargo farbách sa mi óčiň pozdávajú, je to oveľa krajšie ako ten grc ZSSK, kvitujem autorom že rešpektovali tvarové línie lokomotívy, u nás na to pán Blonski zabudol.

Back
Nahoře