Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Myslím, že je to naopak. "Janouškův smrtící pruh" se začal zavádět až poté, co vyjely z Vrůtek podle nové normy v 80.tých letech hnusně kopřivově zelené stejnosměrky. Nebyly vidět, tak dostaly na čelo oranžový pruh. Později v 90.tých letech při rozšíření tmavomodrých dvouproudovek tyto zase dostaly "Dvořáčkův klín" se stejným efektem.Kebarko napsal:Za éry ČSD bola snaha aby farebné prevedenie lokomotív bolo súčasťou jej celkového estetického vzhľadu (samozrejme okrem červenej hviezdy). Aby bola zvýšená viditeľnosť lokomotívy a tým aj zvýšená bezpečnosť prevádzky na čelo lokomotivy sa umiestňoval farebný bezpečnostný pruh. Neskôr z dôvodu ešte lepšej viditeľnosti sa tento bezpešnostný pruh rozšíril na celý obvod skrine. Tým vznikali rôzne typické farebné prevedenia pre jednotlivé rady.
já :bms: z celého Cargaradekedar napsal:Myslím, že se shodneme.Edie napsal:Tak tenhle nátěr je teda opravdu humus. Na 121 a 122 se mi i líbil, ale z tohodle bychuke_l:
uke_l:. To je můj názor.