Pulty - aky sa da zohnat, ako by sa dali ev. vyrobit, ...

Burky napsal:
měl bych návrh....já bych postavil pult......někdo by to zesynchronisoval na MSTS
někdo půjčí projektor....a někdo slušný PC
vytvoříme náhled kabiny bez pultu(naco pult na plátně když za ním budeme sedět) no a naslezině se muže pařit o sto šest :D:D:D
ale je to jen nápad;-)

No nevím.:cool: A co si to tak vše vyzkoušet držíce se hesla "Sám sobě si." ? Věř tomu, že to jde.:D;)

David

David Hájek napsal:
Burky napsal:
měl bych návrh....já bych postavil pult......někdo by to zesynchronisoval na MSTS
někdo půjčí projektor....a někdo slušný PC
vytvoříme náhled kabiny bez pultu(naco pult na plátně když za ním budeme sedět) no a naslezině se muže pařit o sto šest :D:D:D
ale je to jen nápad;-)

No nevím.:cool: A co si to tak vše vyzkoušet držíce se hesla "Sám sobě si." ? Věř tomu, že to jde.:D;)

David

JASNĚ ŽE TO JDE.......ale stavět si pult po 2hý pro sebe se mi nechce....to radši pokročím ve stavbě modelové železnice pro sebe.
nejlepší na modelovce je , že ji nikdy nedostavím.....furt je co vylepšovat :-)....kdežto na pult se bude prašit a využije se jen když dostanu chuť si zapařit MSTS..

Miran napsal:
Ok, je to tvoje volba a svobodné rozhodnutí...

Já vím :D až nebudu mít do čeho píchnout,
tak se možná pokusím o nápravu ;) byl to jen takový nápad
víc hlav víc ví ;-)

Burky napsal:
JASNĚ ŽE TO JDE.......ale stavět si pult po 2hý pro sebe se mi nechce....to radši pokročím ve stavbě modelové železnice pro sebe.
nejlepší na modelovce je , že ji nikdy nedostavím.....furt je co vylepšovat :-)....kdežto na pult se bude prašit a využije se jen když dostanu chuť si zapařit MSTS..

Holt je třeba si určit priority. Také jsem před rokem neměl naprosto žádnou potuchu o PoKeys, o jakýchsi enkoderech apod. a i přesto to dopadlo jak to dopadlo. Pravda, stálo to nemalý peníz, objíždění po kovošrotech, čas v dílně či u PC, obrovskou míru pochopení u manželky a dcérenky, ale když se stroj poprvé "rozjel" vlastní silou :rolleyes:, byl to fajn pocit. Ovšem i zde platí, že člověk chce jen to, co nemá. Na věc kterou si půl roku sami vyrábíte se po jejím dokončení totiž díváte jaksi "jinak" než někdo, kdo si v tomto případě přijede jednou za čas zajezdit. Chcete prostě v něčem podobném pokračovat (viz.pult pro Kocoura, nabídka z Vítkovic apod.).
A že by po dokončení pultu na něm už nebylo co dělat ? V první řadě si je třeba ujasnit, co vůbec znamená ono "dokončení". Já ještě v případě Berty rozhodně neskončil. Je třeba pořešit ten přenos znaků na NO, už pracuji na lepším propojení snímačů s PoKeys přes konektory Canon, při práci na brzdičích pro pult stroje 452 bylo navrhnuto, vyrobeno a s dobrým výsledkem vyzkoušeno jiné řešení spojky mezi enkoderem a hřídelkou v brzdiči BP, byl vyroben zcela jiný napájecí zdroj pro pult, protože ten původní dostával pěkně "pokouřit" při připojení osmi dvouwattových žárovek osvětlujících budíky atd., atd. Takže i zde se vývoj, výzkum a všeliké vylepšování zřejmě nikdy nezastaví.;)

Z morální zastaralosti pultů obavy nemám. PoKeys komunikuje přes USB, takže propojení s PC a novějšími simulátory není a snad ani v daleké budoucnosti problém nebude.

David

David Hájek napsal:
Burky napsal:

Holt je třeba si určit priority. Také jsem před rokem neměl naprosto žádnou potuchu o PoKeys, o jakýchsi enkoderech apod. a i přesto to dopadlo jak to dopadlo. Pravda, stálo to nemalý peníz, objíždění po kovošrotech, čas v dílně či u PC, obrovskou míru pochopení u manželky a dcérenky, ale když se stroj poprvé "rozjel" vlastní silou :rolleyes:, byl to fajn pocit. Ovšem i zde platí, že člověk chce jen to, co nemá. Na věc kterou si půl roku sami vyrábíte se po jejím dokončení totiž díváte jaksi "jinak" než někdo, kdo si v tomto případě přijede jednou za čas zajezdit. Chcete prostě v něčem podobném pokračovat (viz.pult pro Kocoura, nabídka z Vítkovic apod.).
A že by po dokončení pultu na něm už nebylo co dělat ? V první řadě si je třeba ujasnit, co vůbec znamená ono "dokončení". Já ještě v případě Berty rozhodně neskončil. Je třeba pořešit ten přenos znaků na NO, už pracuji na lepším propojení snímačů s PoKeys přes konektory Canon, při práci na brzdičích pro pult stroje 452 bylo navrhnuto, vyrobeno a s dobrým výsledkem vyzkoušeno jiné řešení spojky mezi enkoderem a hřídelkou v brzdiči BP, byl vyroben zcela jiný napájecí zdroj pro pult, protože ten původní dostával pěkně "pokouřit" při připojení osmi dvouwattových žárovek osvětlujících budíky atd., atd. Takže i zde se vývoj, výzkum a všeliké vylepšování zřejmě nikdy nezastaví.;)

Z morální zastaralosti pultů obavy nemám. PoKeys komunikuje přes USB, takže propojení s PC a novějšími simulátory není a snad ani v daleké budoucnosti problém nebude.

David

já vím.....jenže já potřebuju pořešit nějak čas,
až si uspořádám nějak svě osobní věci pak možu pomýšlet na svýho koně ;) už nemám tolik času jako před 5ti lety:D:D
a není to lehky uspořádat při mém zaměstnání :cry:

Tak jsem dostal E-mail ohledně pultu 163 který je v Ostravské univerzitě a prý se na něm stále prácuje.

Howky napsal:
Tak jsem dostal E-mail ohledně pultu 163 který je v Ostravské univerzitě a prý se na něm stále prácuje.

Zdravím,
ještě doplním k tomu simulátoru z VŠB Ostrava ...

http://www.id.vsb.cz/loksim/LS_skripta.htm

Zajímavé jsou především odkazy ve spodní části stránky.

David

Šikovný člověk, když si vlastně vše vyrobil sám a nemusel rabovat lokomotivu. To úplně stačí a pult není pak zbytečně těžký. Reál co staví David se moc do obýváku v paneláku nebo činžáku moc nehodí. Sic má vše originál, vše kdysi bylo na skutečné lokomotivě, hejblata obsluhovaly snad stovky strojvedoucích a z takových součástek přímo dýchá historie.

Pěkné to má synek. Hlavně si je třeba uvědomit, že zcela jistě neměl možnosti jako já a i přesto se s tím docela zdárně popral. Co jsem se ale dočetl v komentářích na uvedneé stránce, stejně pořád shání originál díly z pultu skutečného stroje, takže u tohoto se určitě neskončí. ;) Přeji hodně zdaru.

David

takéto niečo sa nám podarilo zohnať do klubu...a teraz keď je už teplejšie môžeme začať pracovať na jej obnove ale už len pre MSTS (ZSSK 750.184)
http://q3.cz/view.php?filename=97WP_000473.jpg

Peter268 napsal:
takéto niečo sa nám podarilo zohnať do klubu...a teraz keď je už teplejšie môžeme začať pracovať na jej obnove ale už len pre MSTS (ZSSK 750.184)

No jo, kam se hrabu.:rolleyes: Parádní kousek. A vnitřek máte kompletní ?

David

David Hájek napsal:
Peter268 napsal:

No jo, kam se hrabu.:rolleyes: Parádní kousek. A vnitřek máte kompletní ?

David

Vnútro je pomerne dosť chabé ale ostal tam základný rám nejaké tie ovládacie pulty ale chlapi nám povedali že nám zoženú všetky chýbajúce veci takže bude všetko nakomplet tak ako má byť a chceme spraviť všetko aj z vonka funkčné (svetla, trúbu, stierače)

Medzi tými vecami budu hlavne tieto veci čo sa týkajú ovládania samotnej mašiny od budíkov cez brzdiče, regulátory a podobne

jojo...škoda že nejde lusknout prstem a vše hotovo :D
ale zas na druhou stranu , když si člověk řekne toto je
moje dílo...to stavěli moje ruce.....je to hezkej pocit :)

Back
Nahoře