Burky napsal:
JASNĚ ŽE TO JDE.......ale stavět si pult po 2hý pro sebe se mi nechce....to radši pokročím ve stavbě modelové železnice pro sebe.
nejlepší na modelovce je , že ji nikdy nedostavím.....furt je co vylepšovat

....kdežto na pult se bude prašit a využije se jen když dostanu chuť si zapařit MSTS..
Holt je třeba si určit priority. Také jsem před rokem neměl naprosto žádnou potuchu o PoKeys, o jakýchsi enkoderech apod. a i přesto to dopadlo jak to dopadlo. Pravda, stálo to nemalý peníz, objíždění po kovošrotech, čas v dílně či u PC, obrovskou míru pochopení u manželky a dcérenky, ale když se stroj poprvé "rozjel" vlastní silou

, byl to fajn pocit. Ovšem i zde platí, že člověk chce jen to, co nemá. Na věc kterou si půl roku sami vyrábíte se po jejím dokončení totiž díváte jaksi "jinak" než někdo, kdo si v tomto případě přijede jednou za čas zajezdit. Chcete prostě v něčem podobném pokračovat (viz.pult pro Kocoura, nabídka z Vítkovic apod.).
A že by po dokončení pultu na něm už nebylo co dělat ? V první řadě si je třeba ujasnit, co vůbec znamená ono "dokončení". Já ještě v případě Berty rozhodně neskončil. Je třeba pořešit ten přenos znaků na NO, už pracuji na lepším propojení snímačů s PoKeys přes konektory Canon, při práci na brzdičích pro pult stroje 452 bylo navrhnuto, vyrobeno a s dobrým výsledkem vyzkoušeno jiné řešení spojky mezi enkoderem a hřídelkou v brzdiči BP, byl vyroben zcela jiný napájecí zdroj pro pult, protože ten původní dostával pěkně "pokouřit" při připojení osmi dvouwattových žárovek osvětlujících budíky atd., atd. Takže i zde se vývoj, výzkum a všeliké vylepšování zřejmě nikdy nezastaví.
Z morální zastaralosti pultů obavy nemám. PoKeys komunikuje přes USB, takže propojení s PC a novějšími simulátory není a snad ani v daleké budoucnosti problém nebude.
David