Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Howky napsal:Mirane :
Chtěl bych se zeptat zkoušel jsi s Pokeys spojit potenciometr? Pokud ano jaký byl výsledek. Já to po diskuzi s Davidem zkouše,l jelikož měl David nápad jestli by takto šlo ovládat např. lokomotivní brzdu.Ale dle mých zkoušek ze včerejška to nejde.Co ty na to?

nebulus napsal:Davide, kalenú ocel skús plameňom "vyžíhať" potom by sa do toho malo dať vŕtať ľahšie. Ja som takto vŕtal dieru do pružiny.

David Hájek napsal:Po dohodě s Howkym by se vše prublo. Nejvíce mě totiž zajímá to,jak se budou výstupy PoKeys55 chovat v případě,kdy se páka brzdiče ocitne v poloze,ve které bude některý s kontaktů enkoderu stále sepnut.Přesněji,bude-li PoKeys55 za tohoto stavu patřičnou klávesu "tisknout" stále či ji "stiskne" jen jednou.
Miran napsal:Bude to v klidu. Pokeys v tomto případě reaguje pouze na dvojici po sobě jdoucích hran impulsů. Problém bude někde trochu jinde a to v synchronizaci. Asi bude vhodné tam přidat ještě malý mikrospínač, který sepne v poloze uplného odbrždění, a jeho kontakt přivést na volný vstup Pokeys, na kterém bude naprogramováno makro které do počítače odešle navíc cca 2 znaky, stejné jako jsou použité pro odbrždění. Jinak se ti může stát že se ti postupně bude regulační rozsah někam posouvat.
David Hájek napsal:...
V každém případě mi ale již nyní není jasné,jakým způsobem obvody v myši poznají,kterým směrem se myš například ve vertikálním směru pohybuje.
...