Pulty - aky sa da zohnat, ako by sa dali ev. vyrobit, ...

Burky napsal:
jojo...škoda že nejde lusknout prstem a vše hotovo :D
ale zas na druhou stranu , když si člověk řekne toto je
moje dílo...to stavěli moje ruce.....je to hezkej pocit :)
tak to áno keby to išlo tak jednoducho by sme si to ani tak veľmi nevážili ale takto bude vidieť postuponosť prác a nakoniec ten super výsledok, ktorý bude stáť za to a bude to super pocit

Správně to Peter napsal. proto je dobře, že nejde lusknout prstem a hotovo. To by ani život na tomto světě nebavil. Proto každý dělá jen to co umí. Každý nemá na to aby si postavil pult, ale umí zase jiné věci.

Zbyněk Šemora napsal:
Správně to Peter napsal. proto je dobře, že nejde lusknout prstem a hotovo. To by ani život na tomto světě nebavil. Proto každý dělá jen to co umí. Každý nemá na to aby si postavil pult, ale umí zase jiné věci.

jojo svatá pravda :oops:

Naposled editoval moderátor:
no k tomu pultu :D to bola moja 4 mesačná práca:D a prosbička na vás :D ak by niekto mi mohol poskytnúť niejaké diely ktoré by som tam mohol dať pomohlo by mi to :D kontakt: tomas.mlyanrcik@centrum.sk

Zdravím,
12.3. by mělo dojít k předání a zahájení zkušebních jízd stroje 452 013 pod DKV Ostrava-Vítkovice a protože je tam třeba zaškolit asi 20 průvodců-animátorů (povětšinou pohledná děvčata ;) ), byl jsem požádán také o vytvoření vééélmi jednoduchého manuálu k uvedenému stroji. Kdo má zájem, může studovat také. Jen doplním, že četbu nedoporučuji starým fírům-mazákům či jejich expomocníkům. Jde opravdu jen o velmi zjednodušené dílo, které tvořil de facto absolutní neznalec řízení HDV.:rolleyes:
Jak je z manuálu patrné, vůz 452 013 má při startu simulace zvihnuty sběrače a je zcela odbrzděn. Je to kvůli požadavku na co nejjednodušší ovládání. Kromě ovládání voliče směru, volantu řídícího kontroleru a obou brzdičů lze ovládat ještě houkačku.

Manuál pro 452 013

David

Pěkné. Jen je škoda, že tam nejsou obrázky z míst, kde to jezdilo. Z Bohumína do Prahy vše (EM475.1) pochodovalo někdy v roce 1976,77. Ale jmenovaná jezdila jen Praha - Benešov, Pardubice i Beroun. Dál se dostala jen do dílen do Šumperka. Hold teď má nově depo v Ostravě, tak musí jezdit na Vašich tratích. Už aby ten Bohumín byl i v BP :)

Zdravím,
jedním z požadavků vedení "DKV Ostrava-Vítkovice" byla instalace tratě, která obsahuje traťové úseky na Ostravsku a proto tedy Martinova 321-čka. Měl jsem snahu tam přidat i 310-tku kvůli štrece Ostrava-Svinov - Opava východ (na které se mimochodem díky Matesovi v současné době chystají velké věci ;)), ale hádaly se Globaly a laikové by se s tím tedy v Vítkovicích zřejmě nepoprali.
V každém případě je po prvních zkouškách jasné, že i přes maximální zjenodušení řízení půjde asi o "nejsložitější" simulátor v celém areálu Malého světa techniky (hala U6), ale požadavek byl jasný - udělejte to tak, aby se dalo jezdit v MSTS. Při prvním předvedení řízení bylo sice u všech zúčastněných viditelné lehké "zděšení", ale co se dá dělat, mašina není auto.;)
Nyní již tedy jen schází vše zdárně předat a doufat, že nic nebude zničeno dětskými divočáky a rozjívenou mládeží. Jen za dobu montáže ovl.prvků a dalších prací (celkově zhruba dva týdny) jsem totiž byl svědkem několikerých oprav nedalekého simulátoru leteckého (polámané plasty, poškozené snímače, převodníky apod.). Pan opravce onoho simuátoru dokonce přišel i k nám na Panťák a po prvním pohledu na pult projevil obrovskou závist nad přítomností poctivé litiny v podobě BS 2-jky, podobně masivního BP-čka a dalších bytelných prvků. Tak uvidíme. :oops:

Howkymu ještě jednou děkuji za pomoc.

David

Copak dnešní mládež ...radši nemluvím ;)

Dobrej nápad moc se mi to dílo líbí :)
..asi pojedu z jeřábem do Česke třebove....
tam lupnu nějakou kastlu...uříznu z ní předek s kabinou..
udělám pult..atd atd.....
Velice se mi to zamlouvá....asi o tom popřemýšlím :D:D:D

Zdravím,
z včerejší "předávky" vozu 452 013 v DKV Ostrava-Vítkovice ... .;) Kryt lampičky, levé boční okénko a stropní svítilny se ale zatím sehnat nepodařilo. ;-) Hlavní ovšem je, že se už jezdí a i zácvik pohledné slečny průvodkyně a dalších zájemců z řad zaměstnanců dopadl na výbornou.:oops: To, kdy se stroj zpřístupní i široké veřejnosti, závisí na rozhodnutí vedení Malého světa techniky.

c203652242aee29710538465e8cab316.jpg

eb71cf1157e8f2bae38a1f7913676b75.jpg

1beca93ba7225a6655d4610a9aba8b9c.jpg

162b463bc467366ccf289fb7cdb108fb.jpg

d5663fa8e26bb8d66edf48e2d102531f.jpg

David

Davide : Krásná práce, a ta slečna co jsi tam zaučoval nebyla to ta, co se mě tam minule líbíla.Jestli jo tak jsem o hodně přišel .

Davide, neblbajs. Zavři si oba červené kohouty na obou stranách kabiny pod okénky. To syčení vzduchu, jak utíká, slyším až sem. Takto ti to nepojede. :)
Dále mi tam chybí sedadlo mechanika a pod stolem má být šuflík. Tam jsem si schovával audiokazety pro mé hifi na stanovišti. :)
Jinak by člověk uronil i slzu, jak je to autentické. Ale to boční okénko sežeň, průvan není dobrá věc.

Jinak ten pult kolem brzdičů je tak krásně nalakovaný, jaký nebýval ani po dílnách v Šumperku.
Autenticky je i ošoupaný lak na hraně pultu, jak si fírové dělali pohodlí s nohama na pultě při odpočinku. :)

Zbyněk Šemora napsal:
Davide, neblbajs. Zavři si oba červené kohouty na obou stranách kabiny pod okénky. To syčení vzduchu, jak utíká, slyším až sem. Takto ti to nepojede. :)
Dále mi tam chybí sedadlo mechanika a pod stolem má být šuflík. Tam jsem si schovával audiokazety pro mé hifi na stanovišti. :)
Jinak by člověk uronil i slzu, jak je to autentické. Ale to boční okénko sežeň, průvan není dobrá věc.

Neboj, kohouty se určitě pozavírají.;) Co to je vůbec zač ? Další z možností "nouzovky" ?
I sedačky jsou dvě - jedna větší (viz.foto) pro menší fíry a jedna větší pro fíry větší. Pomocník tedy může sedět vždy na té druhé.;) Je ale pravda, že na stanovišti je už v pěti lidech trošku těsno, tak jsem doporučil jednu sedačku "zašít" mimo kabinu. Ovšem to i umístění okna a další drobnosti jsou už jen a jen na rozhodnutí vedení světa techniky (tzv. haly"U6"). Já své dílo předal a tak jsem sám zvědav, jak to bude např. za dva týdny po dalších případných úpravách s kabinou vypadat.

Jinak čerstvá informace z práce - dnes se sestavoval další konvoj strojů dle všeho určených k fyzické likvidaci. V ušlechtilou ocel tedy bude přetaveno i několik pultů strojů ř.751 (zahlédl jsem i 751 041) a dokonce i pulty jistého Čmeláka (měl by to být kousek 771 045). Takže zájemci o stavbu zmíněných pultů by se asi měli časem poptat na nějakém tom plzeňském šrotplacu. Tedy, jestliže bude zmíněné stroje opět likvidovat METFER. Čmeláka už v obýváku holt mít nebudu.:( I když, co když se bude likvidovat v Bohumíně-Vrbici ... ??? :D

David

Ach jo! Tohle už není možné! To neumíš číst, nebo nejsi schopen pochopit význam psaného textu? Celý projekt je od začátku realizován jako veřejný........

Zdravím,
pořešeno přes SZ. Veřejně bych ale rád upřesnil, že kabina/pult 452 013 je již sice v MSTS "pojízdný", ale provozovatel měl provést ještě nějaké úpravy týkající se umístění PC, osvětlení kabiny apod. Před plánovanou návštěvou haly U6 si tedy možnost zajezdit si raději ověřte na recepci ... http://www.dolnioblastvitkovice.cz/36/cs/node/2667 .

David

Zdravím,
z MSTS/PC sice data pro reálné rychloměry zřejmě nikdy ven nedostaneme, ale když jsem dnes před jistou autodílnou uviděl Škodu Favorit určenou ke šrotaci, nedalo mi to ... http://www.youtube.com/watch?v=Bj0067r-Dv4&feature=youtu.be :D

Motor stěračů je sice třeba hodně upravit (odstranit převody apod.), ale jde zřejmě o finančně nejlepší řešení. Dát 2 500,- Kč za něco takovéhoto se mi totiž zrovna moc nechce.:(
PoKeys 56U prý umí řídit i otáčky DC motorů pomocí PWM, tak se snad zadaří.:oops: Ovšem kdoví s jakým simulátorem bude rychloměr v budoucnu fungovat. ;-)

David

Back
Nahoře