Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
radekedar napsal:Howky: Můžu se zeptat, už máte vyřešeno připojení k MSTS?
Pochybuji, že to kdy někdo dokáže. Je silný nesoulad mezi sejmutím polohy ovládací páky a převedením na zachování mapování kláves klávesnice. Stačí se jen podívat, co a jak se kdy spíná třeba v brzdiči ( ovladači OBE1 ) a jak se to nahrazuje v msts. Z klávesnice je výstup něco jako čítač zapojený na vstup integrátoru a nepřímo se simuluje kvaziproporcionální hodnota. Na tom brzdiči nemohou být polohy jako v reálu, mohou tam být zase jen 3 polohy - čítat nahoru, neutrální, čítat dolů. Totéž ovladač výkonu, EDB, světel, atd.radekedar napsal:Howky: Můžu se zeptat, už máte vyřešeno připojení k MSTS?
Zbyňku, čo tak vyskúšať Conrad alebo GM Electronic ? U oboch funguje jak kamenný obchod, tak aj zásielková služba ...Zbyněk Šemora napsal:... kde by se daly nakoupit spínače a přepínače? ...
Zbyněk Šemora napsal:Nemáte někdo přehled, kde by se daly nakoupit spínače a přepínače? Od té doby co jsem od dráhy pryč jsem ztratil přehled kde se tyto věci dají nakoupit. Předpokládám, že elektro bazar na Myslíkově ulici v Praze už asi neexistuje. Z jejich nabídky jsem svého času poskládal ovládací pult na HO kolejiště. Pertinaxové desky, které dílna vyhazovala z jednotek 451, kde překážely k přístupu ke kontroléru, ty už také nemám. :x To byl tenkrát základní stavební prvek pro ovládací panel. Když jsem to vynášel z depa, tak mi poradili, zabalit do novin Rudého práva a nikomu to vadit nebude. Ale je fakt, že kdybych si to neodnesl, tak to skončilo v kontejneru.
Jedná se o to. Potřebuji pákový vratný spínač s 0 uprostřed a dvě polohy na každou stranu. +1 / -1 vyvolá jedno sepnutí a přidržení v druhé krajní poloze + a - , to vyvolá sérii impulsů s nastavitelnou frekvencí. (to se pak budou ovládat lokomotivy 150,151,350,230, atd). Pak by byl potřeba přepínač, se kterým se dá točit stále dokola. Tohle by nahradilo volant u dieselů.
Vratné přepínače proto, že 0 se musí nastavit jen podle obrazovky. Brzda by se ovládala podobným "rajčákem". Zde by stačil vratný přepínač s jednou + a jednou - polohou. To samé by se použilo na pantografy, světla, řazení, atd. Zbytek klasícká tlačítka. Také by to chtělo nějaká inteligentní.
Je šance, že by se nějaký prototyp pultu dal vyrobit.
Zbyněk Šemora napsal:Jen to ne, žádné muzejní otočné přepínače, co sloužily na rozsvěcení světel.![]()
![]()
. Vždyť to má být pultík o něco větší než klávesnice.
Dobry den. Mna by hlavne zaujimalo ako pripojim hocijake ine zariadenie ako klavesnica[napr.joestick,pedale...]k hre MSTS kedze cez nastavenia to nejde. PROSIM PORADTE NA GAGI255@AZET.SK !Miloslav Vlček napsal:Na internetu jsem našel odkaz na adresu http://www.raildriver.com/ , kde je vyobrazen řídící kontrolér pro msts a jiné programy pro železniční nadšence. Chtěl jsem se zeptat na fóru, zda někdo něco podobného vlastní nebo viděl, či má nějaké zkušenosti s podobným ovladačem. Chtěl bych si ho objednat. Cena je zde 150$, tj. cca 3.500 Kč + poštovné, ale nevím kolik by to dohromady stálo. Myslím si, že když by se našlo více zájemců, tak by i poštovné bylo levnější. Doufám, že nedostanu vynadáno za založení nového tématu, ale po přečtení snad všech témat jsem na nic podobného nenarazil. milo