potřebuju poradit

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ppoollll napsal:
Robo

Co se týká vzduchových hadic tak jsem nad tím už uvažoval. Jediné kde bych je ale doplňoval by byl poslední vůz na konci a možná nezapojené vozy. U zapojených vozů je totiž problém s tím jak ty hadice rozumně rozdělit. Navíc mezi nárazníky toho zase tolik vidět není a obecně je to o počtu polygonů.
A k dalším kabelům u mašin - stejný problém jako u vozů. Mašiny se dost často používají i samostatně a pokud by z nich za jízdy trčely ty kabely ..... nebo aby z vozů trčely další kabely dopředu ...... no nevím, nějak se mi to nezdá už zase tak přijatelné při posunu. Je nutné se řídit i citem.

Vrátim sa k druhej časti príspevku. Nemyslel som už zapojené káble ( napr. ten kábel je vymodelovaný pri niektorých elektrikách ako 110/16X atď ). Ide mi o to, keď jazdíš trebárs na okuliarnokovi 750/754 máš pocit, že jazdíš (napriek super urobenému skinu) na HDV 753. Však keď sa to tak zoberie, model je len pre "trojkové okuliarniky". Model rady 750 defacto nie je rada 750. Model vznikol len odstránením zásuvky dvojčlenného riadenia a dosť. To isté rada 754 (749). HDV 754 sa skinujú na model 753. Pre niektorých je to možno detail, ale je to to isté, akoby si na radu 753 dal okná z rady 751. :roll:

Robo

Nějak teď nechápu o co ti teda v případě těch mašin jde. :cry: Asi jsem málo důvtipný.
Ale otočím to. Co kdyby jsi si zkusil tebou požadované doplňky vymodelovat sám? Modelovací program je volně dostupný a tohle je pro začátečníka jednoduchý úkol. Na mašinu to pak dosadíš stejně jako já ty šroubovky. A třeba tě to zaujme natolik že časem vymodeluješ i celý model.

Ppoollll napsal:
Robo

Nějak teď nechápu o co ti teda v případě těch mašin jde. :cry: Asi jsem málo důvtipný.
Ale otočím to. Co kdyby jsi si zkusil tebou požadované doplňky vymodelovat sám? Modelovací program je volně dostupný a tohle je pro začátečníka jednoduchý úkol. Na mašinu to pak dosadíš stejně jako já ty šroubovky. A třeba tě to zaujme natolik že časem vymodeluješ i celý model.

Nejdem s tým otravovať, ale vymodelovať sa to pokúsim ak bude hlavne čas a vôľa :D

PetrSv napsal:
Zdravím, mám dost divnej problém. U žádných vagonů se mi to ještě nestalo. Mám vlak (lok+4xos+5xCNL). Když se rozjedu, tak CNL vozy zůstanou na místě, zbytek se vydá vpřed. Ukazuje mi to rychlost, která je asi tak o polovinu menší, než ve skutečnosti. Při pohledu 1 nebo 2 jedu, pohled 3 mi ukazuje stále se nehýbající vagony CNL na původním místě startu. Kl. F9 ukazuje, že zapojeno je všech 9 vagonů. Nevíte někdo, kde hledat chybu? Já bych řek, že je to ve wag nebo s souborech těch CNL vagonů. Ale co s tím, nevím. Nezáleží to na trati, na lok ani na consist.

Tento problém byl nakonec vyřešen, v .sd souboru jednoho vozu zcela chyběl parametr "ESD_Bounding_Box ", což způsobovalo popsaný problém.

Pro Roba: mohl bys poslat .eng té 750, .wag toho Bnp od Havla a .sd od obou? Rád bych je viděl.

Ono kontrolovat parametry ESD,nastavení spřáhel hned po stažení modelu se vyplatí,pak nemohou nastat problémy jako u Boba.Nechci tady zase rýpat,ale jedně bezchybné modely jsem našel u Ppoollla na jeho webu. :lol:

Petr Novák napsal:
Ono kontrolovat parametry ESD,nastavení spřáhel hned po stažení modelu se vyplatí,pak nemohou nastat problémy jako u Boba.Nechci tady zase rýpat,ale jedně bezchybné modely jsem našel u Ppoollla na jeho webu. :lol:

Špatně čteš, problémy měl PetrSv. Já mu je pomohl odstranit .... :?

Petr Novák

Dík za pochvalu. Jenže i mně se tam občas protlačí chybičky. Narozdíl od ostatních webů ale náprava není nijak složitá. To je dáno záměrným rozdělením archivů na soubory související s modelem a soubory související s chováním modelu. Při zjištění chyby je pak oprava poměrně jednoduchá i pro ostatní uživatele a není kvůli tomu nutné stahovat MB dat zcela zbytečně. Toto rozdělení je ale bohužel pro některé nečtoucí (Nebo neumějící číst?) jedince osudné.
Co mne ale zaráží je to že se z běžných uživatelů zatím nikdo neozval i když tam byly některé chyby zcela znemožňující používání modelů které nahlásí i ConBuilder. Tím nemám na mysli nabouraný nekompletní archiv. Prozatím takovéto chyby (konkrétně například jinak pojmenovaný S soubor) odchytili vždy jen spolupracující jedinci. A nutno napsat že někdy až po hodně dlouhé době po větším počtu stažení.

Ppoollll napsal:
Petr Novák

Dík za pochvalu. Jenže i mně se tam občas protlačí chybičky. Narozdíl od ostatních webů ale náprava není nijak složitá. To je dáno záměrným rozdělením archivů na soubory související s modelem a soubory související s chováním modelu. Při zjištění chyby je pak oprava poměrně jednoduchá i pro ostatní uživatele a není kvůli tomu nutné stahovat MB dat zcela zbytečně. Toto rozdělení je ale bohužel pro některé nečtoucí (Nebo neumějící číst?) jedince osudné.
Co mne ale zaráží je to že se z běžných uživatelů zatím nikdo neozval i když tam byly některé chyby zcela znemožňující používání modelů které nahlásí i ConBuilder. Tím nemám na mysli nabouraný nekompletní archiv. Prozatím takovéto chyby (konkrétně například jinak pojmenovaný S soubor) odchytili vždy jen spolupracující jedinci. A nutno napsat že někdy až po hodně dlouhé době po větším počtu stažení.

No, nechci dělat chytrého ale možná je to tím, že řada uživatelů postupuje stejně jako já. Vysvětlím. Nahraji si aktivitu a zjistím, že mi chybí nějaká vozidla . Jdu na net (ale až druhý den v práci) a sháním a stahuji a instaluji (večer doma). Pak si je projedu ConBuilderem a Activy Analyserem a opravím co se dá, včetně jednoduchých oprav typu přesměrování zvuků a kabin, opravy oněch odkazů v sd souboru na správný s a tak podobně. On to celkem ConBuilder formuluje srozumitelně (teda né úplně vždy). A pak až tohle všechno dořeším , jsem docela vysílenej , tak mne vlastně ani nenapadne si vzpomínat , z kterého webu jsem kterou mašinu či vagon sehnal. Proto to už pak neřeším a nikomu nepíšu (tedy ani Tobě ne), že byla někde chyba. To jen na vysvětlenou a na omluvu nás pouhých uživatelů a amatérů. Je mi ale celkem jasný , že by bylo lepší a správnější ti dát vědět. V každém případě si to beru k srdci a pokud něco zjistím, ozvu se.
A připojuji se k pochvale od Petra, co se modelů a hlavně rad týče !

Chlapi,jsem na měkko,takovou pochvalu si nezasloužím.. :eek:
Jinak ke kontrole vozidel bych měl toto:opravdu jsem zatím s modely od Ppoolllla neměl nejmenší problémy a možná to bude také tím,že jsem všechny nevyzkoušel v nějaké aktivitě.Nainstaloval jsem je do trainsetu a pak vyzkoušel zobrazení pomocí SViewu.Když se model zobrazí,tak přece nemůže být špatně pojmenovaný *s soubor,nebo snad ano?Taky se připojuji k tata22,že mám to samé s modely,ani se mi nechce taky kontaktovat autora či skinaře,že má blbě pojmenovaný *s či *sd soubor,či špatné hodnoty v ESD,to už si automaticky opravuji sám.Vyjímku jsem udělal je u dvou modelů p.Skury,tomu jsem to poslal osobně,nechtěl jsem o tom psát na webu,připadalo mi to že bych ho zbytečně shazoval před ostatními když on sám začíná a potřebuje podat pomocnou ruku.Pak by se klidně mohlo stát,že by se na další modelaření vykašlal a to nechci.K té 169 udělal Arwy animovaný cab,díky Arwy za zaslání a nyní je to dobrý model.Pokud má někdo jiný názor,budu ho akceptovat.Myslíte si,že by se mělo někde zde na foru oznámit,že ten a ten model má tu a tu chybu a dát sem opravený soubor se souhlasem autora?

Naposled editoval moderátor:
Petr Novák napsal:
Myslíte si,že by se mělo někde zde na foru oznámit,že ten a ten model má tu a tu chybu a dát sem opravený soubor se souhlasem autora?
Jednoznačně.....stačí dát do sekce Modely pro MSTS vlákno s názvem dané řady a info, kde to najít.....

tata22

Takhle jsem nad tím neuvažoval. Rozumné vysvětlení a beru ho.

All

Pokud mi kdokoliv zašle opravený jakýkoliv souboru (wag, eng, sd) tak je mohu umístit na webu a do tématu s modely bych založil nové vlákno s odkazy. Do těchto souborů bych nezasahoval. Tak jak bych je dostal tak bych je expedoval do světa.

A k těm evidentním chybám - konkrétně to bylo u CD A vozu kdy archiv s modelem a texturou 512x512 obsahoval názvosloví souborů tak jak jsem to měl původně. Archiv s hi texturou byl OK. Proto to uniklo pozornosti ale fungovat to nemohlo. Odkazy v sd souborech tam byly 2-3x chybně což se v MSTS projeví zejména v okamžiku nahrání úkolu z uložené pozice. Tohle jsou chyby na které může jednoduše přijít kdokoliv bez velkých znalostí. O jiných chybách nedělajících MSTS nefunkční si už nedělám iluze že by si toho běžní uživatelé všimli. Pokud to jezdí a funguje tak nemá většina lidí důvod to zkoumat.
Jinak jedna chyba totálně bourající MSTS bez jakéhokoliv sdělení - Chyba v definici světel. Pokud si to chce někdo vyzkoušet tak ať si změní parametr Lights ( na jiný počet světel než je pod ním definováno. To se pak dějou věci :lol: .

Tady se píše o té chybě v CD A.Nějak tomu nerozumím,normálně jsem s ním v aktivitě jel,ale aktivitu jsem neukládal a zobrazení bylo OK.Asi mi ti nějak nedochází,co se mění tím,že aktivitu uložím a pak ji zase nahraju?Když se před tím model zobrazil korektně,proč by to nemělo být stejné při nahrání z uložené pozice?

Pro Petra Nováka:

Už jsem ti jednou - a teď to neber zle - psal, ať pořádně čteš. Takže u vozu CD_A byla chyba u varianty s texturou 512x512, 1024x1024 byl celou dobu v pořádku. Takže pokud jsi si stáhnul variantu 512x512, tak se ti nemohl model zobrazovat. To vím, sám jsem tuto chybu objevil a opravil.

Druhá věc - ukládání: Cituji Ppoolllla: Odkazy v sd souborech tam byly 2-3x chybně což se v MSTS projeví zejména v okamžiku nahrání úkolu z uložené pozice....
K tomu snad není co dodat. :idea:

Tak už chápu,já měl pouze textury 1024x1024,čili u mě to bylo v pořádku a model se mi normálně zobrazil.Tak se omlouvám a jelikož jsem nic neukládal,tak u mě k žádné chybě nemohlo ani dojít?Takže Bobe,pořád blbě čtu,že jo?

Petře, už to neřeš. Důležité je, že se nám případné chyby na webu daří vesměs brzy odhalit a odstranit. :lol:

Naposled editoval moderátor:
Re: .

Zdeněk Itterheim napsal:
Lze nějak při testu tvořené aktivity se dostat na určité místo tak jako to je v Aktivity editoru při zadání času?
V samotném simulátoru asi nee, ale lze jej spustit v režimu, kdy můžu urychlit čas.....

Martens napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Lze nějak při testu tvořené aktivity se dostat na určité místo tak jako to je v Aktivity editoru při zadání času?
V samotném simulátoru asi nee, ale lze jej spustit v režimu, kdy můžu urychlit čas.....

V simulátoru nebo editoru. V editoru to je jasný, ale editor se při simulaci chová někdy divně, zvláště časově. Proto to potřebuju v simulátoru.

Zdeněk Itterheim napsal:
Martens napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:

V simulátoru nebo editoru. V editoru to je jasný, ale editor se při simulaci chová někdy divně, zvláště časově. Proto to potřebuju v simulátoru.

Na to urychlení času si udělej zástupce na spuštění simulátoru a spuť jej s tímto parametrem....

"C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" /timeacceleration

Vlastní narychlení času souvisí s klávesou T, ale ani za boha si nevzpomenu, jestli je tam i Alt, Shift nebo Ctrl....dokázal jsem si narychlit čas, ale už ne spomalit......

tenhle tip mi ukázal Ondra Janiš v únoru na slezině.....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře