Sounds

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Yevgeniy
  • Datum začátku Datum začátku
Ahojek, hledám a nemůžu najít......jakým způsobem bych mohl spustit wav iminující manuální přeřazení gear? Nemůžu najít triger, který to spouští.....a u Kihy to není ........

Martens napsal:
Ahojek, hledám a nemùžu najít......jakým zpùsobem bych mohl spustit wav iminující manuální pøeøazení gear? Nemùžu najít triger, který to spouští.....a u Kihy to není ........

Can you say this in English?
I only speak Russian and English!

Hi, Yevghenyi.....I have some problem with then sms file for diesel engine model with mechanical gear box and DieselEngineType( mechanic) .....I can't find trigger for run sound, when gears are changing manualy.....In sms tutorial from Australian page is written, that number for this Discrete_trigger is 48, but...... It's all....

Martens napsal:
Hi, Yevghenyi.....I have some problem with then sms file for diesel engine model with mechanical gear box and DieselEngineType( mechanic) .....I can't find trigger for run sound, when gears are changing manualy.....In sms tutorial from Australian page is written, that number for this Discrete_trigger is 48, but...... It's all....
You should ask on http://trainsimforum.ru/index.php !
You will see the forum for non-russian speaking visitors!
And ask anyone and they should help you!

Naposled editoval moderátor:
Po přeinstalaci celého MSTS jsem se dočkal zajímavé věci - u všech parních lokomotiv není při stání slyšet píšťala,jen krátký zvuk připomínající gong.Kvalitní zvuk se ozve až při rychlosti loko vyšší než 10km/hod.Jaké nastavení je třeba změnit,dříve se mi to nestalo.Díky.

Dělá ti to fakt u všech paních mašin? Pravděpodobně to totiž nebude samotnou reinstalací MSTS, ale tím, že mašiny používají jiné zvuky (tuším odkudsi z Německa, hlavně v trainsetu k BP - common.snd/Dampf; některé zvuky mají lepší než defaultní, ale odpovídá to jinému typu parních lokomotiv), které tu píšťalu takto mají oproti původním parním mašinám (Goelsdorf 380 apod.) nastavenou (výmysl autora zvuků). Zkus otestovat zda ti to dělá např. i 380 a případně přesměrovat zvuky na některé z původních (380/SOUND), pak by ta píšťala měla fungovat jako předtím.

OndraJ napsal:
Dělá ti to fakt u všech paních mašin? Pravděpodobně to totiž nebude samotnou reinstalací MSTS, ale tím, že mašiny používají jiné zvuky (tuším odkudsi z Německa, hlavně v trainsetu k BP - common.snd/Dampf; některé zvuky mají lepší než defaultní, ale odpovídá to jinému typu parních lokomotiv), které tu píšťalu takto mají oproti původním parním mašinám (Goelsdorf 380 apod.) nastavenou (výmysl autora zvuků). Zkus otestovat zda ti to dělá např. i 380 a případně přesměrovat zvuky na některé z původních (380/SOUND), pak by ta píšťala měla fungovat jako předtím.
Právě,že je to u všech mašin.Zvuky pro páru mám v common.snd a asi tam bude nějaký problém,protože jich je tam několik (Dampf,DampfSound a další) a jsou,jak správně tušíš,z Německa.V *eng souborech je různá definice cest ke zvukům,ale tam by asi problém nebyl,protože by nebylo slyšet vůbec nic,ale takhle je slyšet kompresor,brzdy a další věci.Už předtím se mi nelíbily píšťaly u hrbatých,tak mi je známý předělal a byly krásně slyšet i když pára stála.No a protože jsem trouba,zapomněl jsem si udělat zálohu a tak jsem o nastavení přišel. :wink:

No vypadá to, že máš všechny páry nalinkovaný na tyhle německý zvuky, protože skutečně německé páry mají píšťalu upravenou takto: při stání to jenom krátce zapískne a teprve po rozjezdu je slyšet normální pískání. Chtělo by to stáhnout si nějaký český sound pro páry a použít ho místo nich. Lord.

Lord napsal:
No vypadá to, že máš všechny páry nalinkovaný na tyhle německý zvuky, protože skutečně německé páry mají píšťalu upravenou takto: při stání to jenom krátce zapískne a teprve po rozjezdu je slyšet normální pískání. Chtělo by to stáhnout si nějaký český sound pro páry a použít ho místo nich. Lord.

To je asi ta pravá příčina,věděl by jsi o nějakých jiných zvucích?Díky.

Petr Novák napsal:
Lord napsal:

Zkus maďarský z ČSD 465.022 nejsou špatné. Jinak můžu doporučit celý model jestli jsi fanda páry určitě by Ti neměl chybět.

Boby napsal:
Petr Novák napsal:
Lord napsal:

Zkus maďarský z ČSD 465.022 nejsou špatné. Jinak můžu doporučit celý model jestli jsi fanda páry určitě by Ti neměl chybět.
Díky za radu,fanda páry jsem a tu 465.022 jsem si stáhl včera,ještě jsem si ji nevyzkoušel.Díky.

nema nekdo zvuky pro lokomotivu T 478.1 (751,...) ci T 669.0,1 (770, 771) ale již s tlumicem vyfuku???? Nebo nejaky napad jak s tim pohnout? ne ze by se mi to "chrochtani" nelibilo (osobne ho v realu miluju) ale rad bych mel i tuto variantu v zaloze a nekdy by se realneji do provozu hodila ona tissi varianta.

Jaké zvuky používáte u lokomotivy řady ZSSK 131 ????

Nevím jeké tam přiřadit , alespoň podobné ....

Díky moc Wenca

zvuky nákladních vozů

Nevíte někdo, kde si můžu stáhnout soubory cdvagn4p.sms a cdvagn4l.sms ?

Tomes

Tyto zde zmiňované sms nestáhneš nikde. Najdeš je zatím pouze na disku v počítači u pana T. Jedná se totiž o předělávku/přejmenování toho co je na mém webu již poměrně dlouho. Přejmenoval to T při tvorbě toho jeho balíku Uacs/Raj vozů. Já osobně tvorbu tohoto balíku považuji za zcela zbytečnou práci. Přejmenovával a rozryl to co je lidem již delší dobu dostupné ve vyladěné formě a navíc do toho zanesl chyby - smíchal vzájemně neslučitelné verze chování a dosadil (přesněji ignoroval již vyladěné) na některé tyto vozy zcela nevyladěné starší chování.
Takže pokud máš zájem o širší sortiment tohoto typu vozu než bylo v trochu zbrkle a neuváženě zveřejněném balíku (a to se netýká jen tohoto typu vozu) tak si to klidně stáhni. Stačí kliknout na knoflík WWW pod mým příspěvkem.

Ppoolllle

Díky moc, již jsem si to s Tvých stránek stáhnul, přejmenoval soubor a už mi to nehlásí chyby.

Back
Nahoře