Cofixer a spřáhla

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
G

Guest

Host
Dotazy, problémy a připomínky ohledně těchto témat sem...

Měřící vlak v NS

Upravil jsem si trainset Cofixerem hlavně kvůli aktivitě "Náročná služba", resp jejímu úplnému začátku, kdy se odjíždí s Sv z Hoštejna a vjíždí do Rudoltic. Tam mi to vždycky v odbočkách málem zastavilo. U této aktivity problém bohužel trvá nadále, ale u soupravy osobáku v aktivitě "Náhrada náhrady II" od Mirece, to Cofixer upravil naprosto perfektně. Na vjezdu do Břeclavi jsem jel 40km/h a po projetí všech odboček (snad 6ti) klesla rychlost na cca 36km/h, což je paráda!! :D V původní, neupravené verzi jsem za poslední odbočkou jel max 7km/h :twisted:
Přetrvávající problém u NS si vysvětluju tím, že Cofixer nerozpoznal některá vozidla v consitu měřícího vlaku a tudíž je neupravil. Nevím zda je moje vysvětlení správné, ale jiné pro to nemám...
Lze tento problém vyřešit nějak jinak než "ruční" změnou parametrů vozidla??

Re: Měřící vlak v NS

Tubak napsal:
Upravil jsem si trainset Cofixerem hlavně kvůli aktivitě "Náročná služba", resp jejímu úplnému začátku, kdy se odjíždí s Sv z Hoštejna a vjíždí do Rudoltic. Tam mi to vždycky v odbočkách málem zastavilo. U této aktivity problém bohužel trvá nadále, ale u soupravy osobáku v aktivitě "Náhrada náhrady II" od Mirece, to Cofixer upravil naprosto perfektně. Na vjezdu do Břeclavi jsem jel 40km/h a po projetí všech odboček (snad 6ti) klesla rychlost na cca 36km/h, což je paráda!! :D V původní, neupravené verzi jsem za poslední odbočkou jel max 7km/h :twisted:
Přetrvávající problém u NS si vysvětluju tím, že Cofixer nerozpoznal některá vozidla v consitu měřícího vlaku a tudíž je neupravil. Nevím zda je moje vysvětlení správné, ale jiné pro to nemám...
Lze tento problém vyřešit nějak jinak než "ruční" změnou parametrů vozidla??

Nejsem autorem, ale zřejmě jinou možnost nemáš....pokud autor neupraví cofixer

Ona ta úprava není zase takový problém, zvlášť když se to nemusí dělat úplně u všech vozidel, ale jen u těch "neznámých". V tomhle je ten Cofixer fakt velká výhoda...

Tubak napsal:
Ona ta úprava není zase takový problém, zvlášť když se to nemusí dělat úplně u všech vozidel, ale jen u těch "neznámých". V tomhle je ten Cofixer fakt velká výhoda...

Já ho taky zkoušel a upravoval to růčo - zal. 10 min. Jinou možnost jsem nenašel.

Problem je opravdu v tom mericim vozu. Respektive v nejakem vozu v souprave, ktery Cofixer neupravil, ponevadz pro nej jeste nejsou prepocitane parametry.
Je mi lito, ale jedina mozna naprava je opravdu jen rucni nastaveni parametru. Zkuste se kdyztak podivat do manualu Ondry Frinty (na strankach p. Semory), jestli pro merici vuz nema uz taky prepocitane parametry.
Druha moznost je potom pockat na dalsi verzi Cofixeru. Ale ani to nebude nikdy stoprocentni, nebot vozu je spousta, jejich verzi u uzivatelu jeste vic a navic nektere nejsou spravne vycentrovane, takze jejich uprava pak nevypada uplne dokonale. Ale pro vetsinu consistu by to melo byt dostacujici a doufam, ze to vam jako uzivatelum usetrilo aspon trochu prace

Spřáhla u M 131.1081

Zdravím,
stáhl jsem si motorový vůz M 131.1081 s přívěsnými vozy Blm a BDlm. Když někde ve stanici rozpojím soupravu a např. někde odpojím vagon a chci nacouvat zpět na zadní část soupravy, spřáhla se nespojí. :roll: Nevíte, čím to může být??? Je problém v tom, že jsou spřáhla typu Chain a ne Automatic???
Díky moc za odpověď.

Re: Spřáhla u M 131.1081

Vlado napsal:
Zdravím,
stáhl jsem si motorový vůz M 131.1081 s přívěsnými vozy Blm a BDlm. Když někde ve stanici rozpojím soupravu a např. někde odpojím vagon a chci nacouvat zpět na zadní část soupravy, spřáhla se nespojí. :roll: Nevíte, čím to může být??? Je problém v tom, že jsou spřáhla typu Chain a ne Automatic???
Díky moc za odpověď.
Vzhledem k tomu, že se jedná o novinku, je docela možné, že zde ještě nejsou správně seřízena spřáhla. Obsáhle o tom pojednává návod, který je ke stažení zde: ftp://msts.tyk0kso.sk/bpnavody/navod.rar (velikost cca 2,7MB).

M131

to Vlado

na problém se podívám, myslím že zrada je v přívěšácích. Testován byl hlavně Hurvínek jako takový. Takže kluci vydržte, něco s tím zkusím udělat. Jen připomínám, MSTS musí být nastaven na "dlouhá" spřáhla jak o tom pojednává výše zmiňovaný příspěvek. Našel jsem ještě jednu chybku a to, že Blm nechá pružiny na kolejích, ale to je moje chyba na modelu. Při nejbližší aktualizaci to opravím. Ono bude asi nutno ještě si trohu pohrát s nastavením jak Hurvínka, tak i přívěšáků. Pokud najdete nějakou chybičku, nebo i hrubku :-) nejlepší uděláte, když napíšete rovnou na můj mail v souboru readme.txt v balíčku.

Vlado:

Tak jsem na to mrknul a v souborech csd_Blm.wag, csd_BDlm.wag a csd_M131.eng je třeba najít a opravit tyto údaje:

Size ( 3m 3.329m 11.26m )
InertiaTensor ( Box (3m 3.329m 11.26m) )
Velocity ( 0.01m/s )

Ve stejných souborech, ale s příponou .sd je třeba opravit tento údaj:

ESD_Bounding_Box ( -1.5 0.9 -5.63 1.5 3.329 5.63 )

Všechny typy souborů je třeba otevřít ve Wordpadu, Poznámkovém bloku či jiném jednoduchém textovém editoru. Pozor, desetinné čárky jsou tečky!

M131

to Bob

jojo je to tak, celé to vznikalo poměrně na poslední chvíli, hlavně přívěšáky a jak jsem s hrůzou zjistil, měl jsem blbě nastavený MSTS a průšvih je na světě :-)

Bob napsal:
Vlado:

Tak jsem na to mrknul a v souborech csd_Blm.wag, csd_BDlm.wag a csd_M131.eng je třeba najít a opravit tyto údaje:

Velocity ( 0.01m/s )

Všechny typy souborů je třeba otevřít ve Wordpadu, Poznámkovém bloku či jiném jednoduchém textovém editoru. Pozor, desetinné čárky jsou tečky!

Děkuju moc, opravil jsem to a za chvíli to otestuji.

Vlado napsal:
Bob napsal:
Vlado:

Velocity ( 0.01m/s )

Děkuju moc, opravil jsem to a za chvíli to otestuji.

Tak jo, už to funguje tak jak má. Ještě jednou díky i za ostatní.

Tak jsem konečně zkusil tímto prográmkem prohnat svůj Trainset. Včera jsem začal tvořit svou novou aktivitu a zasekl jsem se na Traffic loko odstupující od vlaku 363005 se nehla z místa, ať jsem dělal cokoli. Asi po dvou hodinách experimentování jsem loko vyřadil a testoval dál. V další stanici jsem měl dobrat vozy jednalo se o PKP Ampz první v pořadí. Po najetí jsem měl nárazníky zkrz sebe a druhý vůz byl nárazníky zase moc daleko.
Po obnovení Trainsetu ze zálohy loko 363 začaly jezdit a nárazníky PKP už byly vpořádku.
Takže nevím co je rychlejší. Jestli kontrolovat desítky vozidel, jak se po projetí prográmkem chovají nebo potřebné soubory nakopírovat ručně. Kdyby si s tím někdo pohrál a zveřejnil engy, wagy sd soubory pro všechny. On to zas tak velký balík nebude (kolem dvou mega)

Zbyněk Šemora napsal:
Tak jsem konečně zkusil tímto prográmkem prohnat svůj Trainset. Včera jsem začal tvořit svou novou aktivitu a zasekl jsem se na Traffic loko odstupující od vlaku 363005 se nehla z místa, ať jsem dělal cokoli. Asi po dvou hodinách experimentování jsem loko vyřadil a testoval dál. V další stanici jsem měl dobrat vozy jednalo se o PKP Ampz první v pořadí. Po najetí jsem měl nárazníky zkrz sebe a druhý vůz byl nárazníky zase moc daleko.
Po obnovení Trainsetu ze zálohy loko 363 začaly jezdit a nárazníky PKP už byly vpořádku.
Takže nevím co je rychlejší. Jestli kontrolovat desítky vozidel, jak se po projetí prográmkem chovají nebo potřebné soubory nakopírovat ručně. Kdyby si s tím někdo pohrál a zveřejnil engy, wagy sd soubory pro všechny. On to zas tak velký balík nebude (kolem dvou mega)

Upozornění pro všechny,kteří používají program Cofixer: toto,co tu popisuje p.Šemora,není chyba programu,ale samotného modelu, viz:
038) Ampz, Bmz, WRRmz (vůz není symetrický, nelze vycentrovat!)
Size ( 2.84m 4.2m 26.0676m ) ESD_Bounding_Box ( -1.42 0.9 -13.0338 1.42 4.2 13.0338 )
To,že na jedné straně jsou nárazníky vražené do sebe a na druhé straně je mezi nimi mezera je způsobeno právě nevycentrovaností modelu,nelze jej nastavit tak,aby byl symetrický.Je na autorovi příslušného modelu,aby jej upravil tak,aby se symetricky zobrazoval na obě strany.Takže před úpravou velice doporučuji projít návod č.2 p.Frinty,abychom potom autora Cofixeru nekamenovali za něco,co sám nemůže ovlivnit......

tady nejde o kamenování, ale jen o připomínky. Z hlediska uživatele bych uvítal, aby to 100% upravilo modely, které upravit lze, ale které jsou nesymetrické, aby to ignorovalo. K těm by byl dodatek, jak je seřídit ručně. Ale na druhou stranu stále stojím za názorem, kdyby se tohoto úkolu někdo ujal, vše seřídil, jak má být, je jedno jestli ručně nebo by použil cofixer. Výsledek otestoval a dal všem ke stažení. Já bych vyhrazený čas u počítače raději věnoval stavbě trati.

Zbyněk Šemora napsal:
tady nejde o kamenování, ale jen o připomínky. Z hlediska uživatele bych uvítal, aby to 100% upravilo modely, které upravit lze, ale které jsou nesymetrické, aby to ignorovalo. K těm by byl dodatek, jak je seřídit ručně. Ale na druhou stranu stále stojím za názorem, kdyby se tohoto úkolu někdo ujal, vše seřídil, jak má být, je jedno jestli ručně nebo by použil cofixer. Výsledek otestoval a dal všem ke stažení. Já bych vyhrazený čas u počítače raději věnoval stavbě trati.

Ono to není tak jednoduché,podle čeho by měl program poznat,že soubor není symetrický na obě strany?Jedině tak,že všechny problémové modely z definičního souboru vyřadit.100% úpravy modelů program umí,pokud parametry modelů v *s souboru jsou správné.To může zaručit pouze autor příslušného modelu.Myšlenka otestování je správná,ale zase narážíme na parametry *s souboru,přes to se nedostaneme se špatnými rozměry.Pak by se muselo uvést,že tento model nelze upravit do té doby,než jej autor modelu dá do pořádku.Je to nekončící práce,jsou stále nové modely a nové modely nejsou často pořádně otestované.Zde by musel autor modelu dát souhlas k testování a úpravám modelů.A zase se točíme okolo systému Trainsetu,ruční přepisování parametrů není to ořechové.

Jeden drobný návrh pre ragulina do verzie 1.4:
Možnosť manuálneho určenia o aký model sa jedná.
To znemná že po kliknutí na neznámy model sa zobrazí ponuka s databázou cofixera a užívateľ si vyberie ktorý model to je ... a ono to už všetko samo vymení ...

JOHNZ napsal:
Jeden drobný návrh pre ragulina do verzie 1.4:
Možnosť manuálneho určenia o aký model sa jedná.
To znemná že po kliknutí na neznámy model sa zobrazí ponuka s databázou cofixera a užívateľ si vyberie ktorý model to je ... a ono to už všetko samo vymení ...

Dobry napad, na tohle se urcite zamerim.
K tem PKP Apmz - ono je docela jedno, jestli je cofixer upravi s nepresnymi parametry nebo neupravi vubec. Ve vysledku, pokud je spojite s radne upravenym vozem, tak to sedet nebude tak jak tak. Ale mozna ze by se opravdu ty necentrovane vozy mely vyhodit, aby se to nepletlo mezi radne upravene. Docela by me zajimalo, jake mate osobni vysledky pri testovani rychlosti v prujezdu vyhybkami? U kolika uzivatelu se to zmenilo k lepsimu? :-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře