HW podpora

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Myslite ze pomuze nastavit v biosu vic nez standartnich 128MB pameti pro AGP? Na moji sestave Sempron64 2,4GHz 1GB RAM a VGA 6600GT to je obcas fest sekanice, obzvlaste kdyz nacita disk. Netusim jestli pro ukladani textur a pod. vyuziva MSTS hlavne video ci systemovou pamet. Pokud video tak by to mohlo teoreticky pomoct. K vuli LCD hraji v rozliseni 1280*1024....

zarkow napsal:
Myslite ze pomuze nastavit v biosu vic nez standartnich 128MB pameti pro AGP? Na moji sestave Sempron64 2,4GHz 1GB RAM a VGA 6600GT to je obcas fest sekanice, obzvlaste kdyz nacita disk. Netusim jestli pro ukladani textur a pod. vyuziva MSTS hlavne video ci systemovou pamet. Pokud video tak by to mohlo teoreticky pomoct. K vuli LCD hraji v rozliseni 1280*1024....
Tady je problém s touto kartou, nevím přesně jaký, ale řešilo se to tu někde.

Davidus napsal:
zarkow napsal:

A nemas nekde po ruce odkaz? V tomto vlakne jsem na to nenarazil...To by me docela zajimalo jaky druh problemu to byl..

zarkow napsal:
Davidus napsal:
zarkow napsal:

A nemas nekde po ruce odkaz? V tomto vlakne jsem na to nenarazil...To by me docela zajimalo jaky druh problemu to byl..
musel bych hledat, ale na to neám tolik času, já mám fx 5200, žádná sláva, ale dá se to, 6600 prostě MSTS nemá rád

To by me zajimalo kterou kartu v tom pripade ma rad :cry: Ono to asi bude tim ze ty realne trate jsou narocnejsi nez samotny MSTS, a ta hra to asi sama o sobe nezvlada. Protoze na me konfiguraci mi mnohem narocnejsi hry jedou bez problemu...

zarkow napsal:
To by me zajimalo kterou kartu v tom pripade ma rad :cry: Ono to asi bude tim ze ty realne trate jsou narocnejsi nez samotny MSTS, a ta hra to asi sama o sobe nezvlada. Protoze na me konfiguraci mi mnohem narocnejsi hry jedou bez problemu...
Nejak tak to asi bude... Hodně už se tady o tom psalo.

Ahoj,já mám 6600gt(proc.Athlon2500,ram1GB) a jede mě to bez problému,problém má tadle GK s editorem-pro editor se musí přepnout rozlišení na 16bit.Jinak mám crt monitor a MSTS jezdím na plný rozlišení-1600x1200,všechno naplno,jenom nemám zatržený dynamický stíny.Mám vypozorováno,že né každá verze ovladačů je ta pravá. :)

Tonik napsal:
...mám 6600gt.....Mám vypozorováno,že né každá verze ovladačů je ta pravá. :)
Ja mám tiež 6600GT, akú verzia ovládačov sa najlepšie osvedčila? Ja mám 7.1.2.2. :?

...teď jedu na ForceWare version 81.98 - good.Ty novější nějak nejsou to pravé ořechové.GK mám Leadtek

Taky mam verzi ovladacu 81.98...starsi se mi zas davat nechteji, protoze clovek obcas hraje i nove hry. A vy nemate problem s nacitanim ve vetsich stanicich, nebo kdyz se chysta neco jet kolem vas? Na sire trati mivam FPS cca 50-60, ale v tech stanicich to je bida des...Jenom slysim jak nacita HDD, ze by 1GB RAM bylo malo? :?
Co se tyka MSTS editoru tak s nim jsem jeste nemel tu cest, protoze mi pri pokusu o spusteni natvrdo restartuje cely comp :mad: Zkusim to mozna jeste preinstalovat :roll:

Naposled editoval moderátor:
zarkow napsal:
Co se tyka MSTS editoru tak s nim jsem jeste nemel tu cest, protoze mi pri pokusu o spusteni natvrdo restartuje cely comp.

Mne robilo niečo podobné, ale keď som nastavil hĺbku farieb na 16bit tak editor chodí v pohode.

Tak už je to jasné. Dejte si pozor na volbu zvukové karty. V novém PC mám SoundBlaster Audigi a nastal tento problém:
Při rozjezdu lokomotiv do rychlosti 40km/h byl zvuk trakčáků konstantní (odpovídal právě rychlosti 40km/h už od 0). Od této rychlosti výše už vše OK, zvuk úměrný rychlosti lokomotiv. Tak jsem vyměnil zvukové karty a do nového PC dal starou dobrou Sounblaster LIVE. Po té už zvuky OK, ale ve starém PC se projevila výše popsaná závada.
Kdo je znalý, nevíte proč nové zvukové karty správně nepřečtou nastavení zvuků v MSTS?

Další věc. Kdysi jsem popisoval, že u PC v práci, grafická karta Nvidia 6600GT způsobuje pád MSTS v editoru, když začnu šipkami tvarovat terén.
Tohle tvrzení odvolávám, protože jsem kartu vyměnil za ATI X800 XT, na které MSTS běhalo na jiném PC perfektně. V pracovním PC se závada padání MSTS v editoru projevila stejným způsobem i s touto kartou. Buď pomůže přeinstalování Windows nebo je příčina v základní desce ASUS P4P 800-X, která jinak testy prochází velmi dobře.
Bojím se skutečnosti, že pro MSTS bude třeba sestavit PC na míru. Jinými slovy, komu MSTS šlape jak hodiny asi měl , jak se říká, víc štěstí než rozumu.

Zbyněk Šemora napsal:
... nebo je příčina v základní desce ASUS P4P 800-X, která jinak testy prochází velmi dobře.
Zbyňku, navzdory dobrým ohlasom na základné dosky ASUS nemám k nim dôveru. Asus sám o sebe má malé výrobné kapacity a tak značná časť produkcie je vyrábaná mimo brány vlastnej firmy a tam už občas býva problém. Toto som si nevycucal z prsta, mám to od produktmanažéra veľkoobchodu, kde nakupujem komponenty. Osobne Asus už vyše roka nemontujem nikam. PC, ktoré som osadil pomerne drahými doskami Asus, neboli mi tak pochuti, ako PC s doskami Intel alebo Gigabyte. Ale je to pravdaže len môj osobný názor, aj keď podložený dosť roziahlou praxou. Niekto druhý môže tvrdiť pravý opak.

Zvukovku mám starú dvojkanálovú SB 128 PCI a zdá sa, že zvuky sú v poriadku.

Tax: Môžem potvrdiť, mám odkúšané, že vlastnosti dosiek ASUS sa líšia séria od série, niekedy aj kus od kusa ... a osobne preferujem Gigabyte

JOHNZ napsal:
Tax: Môžem potvrdiť, mám odkúšané, že vlastnosti dosiek ASUS sa líšia séria od série, niekedy aj kus od kusa ... a osobne preferujem Gigabyte
Ale tady nejde o základní desky, ale o zvukovky, které se současně prodávají, proč zvuky MSTS v nich korektně nefungují.

Nuž, Zbyňku, reagoval so na toto:
Zbyněk Šemora napsal:
Další věc. Kdysi jsem popisoval, že u PC v práci, grafická karta Nvidia 6600GT způsobuje pád MSTS v editoru, když začnu šipkami tvarovat terén.
Tohle tvrzení odvolávám, protože jsem kartu vyměnil za ATI X800 XT, na které MSTS běhalo na jiném PC perfektně. V pracovním PC se závada padání MSTS v editoru projevila stejným způsobem i s touto kartou. Buď pomůže přeinstalování Windows nebo je příčina v základní desce ASUS P4P 800-X, která jinak testy prochází velmi dobře
MSTS je dosť nevyspytateľný program a pomerne dobre vychádza fakt, že čím novší, modernejší a výkonnejší harvér, tým viac problémov sa prejavuje. Jak som už písal, zvukovku mám starú dvojkanálovú Creative SB 128 a zvuky MSTS sa javia dobre ... kto ich u mňa počul, môže potvrdiť, až si vôbec pamätá. Boli si u mňa síce aj ty, ale či sme si púšťali zvuky, už si nespomínam

Zatím všechny odpovědi jsou mimo mísu.
Takže znovu:
1. má někdo problém se zvukovou kartou Soundblaster Audigi?
zvuk trakčních motorů u 451, 362, atd začíná zvukem odpovídajícímu rychlosti 40km, který monotoně zní do uvedené rychlosti a až od této rychlosti je vše OK, zvuk je dál úměrný rychlosti. Jinak všechny ostatní zvuky jsou OK.
2. jestli je možné zvuky nějak updatovat, aby majitelé nových počítačů neměli tento banální problém.
Přece je nesmysl kvůli MSTS vždy v PC měnit zvukové karty, nehledě k tomu, že starší kartu Vám do PC nikdo nenamontuje (pokud nemáte PC jen pro potřeby MSTS a neseženete si ji v bazaru).
Jinak chci jen potvrdit, že nové železo na dvoujádrovém Pentiu3,2giga, 500MB Grafika ATI, 2x1Giga RAM je MSTS úplně jiné kafe. (základní deska GIGABYTE 8I955X-P i955X).
V aktivitě jsem MSTS ještě pořádně neotestoval, ale namátkově je FPS výrazně vyšší. Editor je pohádka. Databázové objekty se ukládají mnohem rychleji (dříve jsem po save stačil uvařit kafe). Když otevřu editor v Praze, stačí zamávat myší. Obraz je bez viditelného trhnutí. V původním železe fps spadne na 0. Problém je jen v té zvukové kartě, kterou jsem už vyměnil.
Sice zde někdo tvrdí že ne, ale mé zkušenosti jsou, že staré a nové železo jsou i pro MSTS nebe a dudy. To samé platilo, když jsem kdysi updatoval ten starší počítač. Proto je třeba se nebát, ale od toho je zde tato rubrika, aby uživatel měl přehled, které komponenty PC jsou pro MSTS nevhodné.

Zbyněk Šemora napsal:
... nové železo na dvoujádrovém Pentiu3,2giga, 500MB Grafika ATI, 2x1Giga RAM je MSTS úplně jiné kafe. (základní deska GIGABYTE 8I955X-P i955X)...
Zbyňku ... normálne slintám ... také čosi si predstavujem aj ja :wink:

Naposled editoval moderátor:
U mého stolního PC je problém se základní deskou. Mám ASUS P4PE - XT, která umí jen AGP 4x. Bláhově jsem si pořídil GK Sapphire Atlantis ATI Radeon 9600 XT 256MB že se něco zlepší, dříve jsem měl Radeona 7000 VE 32MB. Zlepšilo se, ale ne o moc. Na toťasu se sdílenou GK 128 MB, mi to běhá lépe. Jinak se zvuky žádný problém nemám, jak již tu Zbyněk psal, problém je v 99 % v ovladačích. Řešil jsem to samé a vyřešil to přeinstalací né úplně nových ovladačů. Musel jsem udělat kompromis pro celý PC kde neběhá jen MSTS.

Back
Nahoře