Zatím všechny odpovědi jsou mimo mísu.
Takže znovu:
1. má někdo problém se zvukovou kartou Soundblaster Audigi?
zvuk trakčních motorů u 451, 362, atd začíná zvukem odpovídajícímu rychlosti 40km, který monotoně zní do uvedené rychlosti a až od této rychlosti je vše OK, zvuk je dál úměrný rychlosti. Jinak všechny ostatní zvuky jsou OK.
2. jestli je možné zvuky nějak updatovat, aby majitelé nových počítačů neměli tento banální problém.
Přece je nesmysl kvůli MSTS vždy v PC měnit zvukové karty, nehledě k tomu, že starší kartu Vám do PC nikdo nenamontuje (pokud nemáte PC jen pro potřeby MSTS a neseženete si ji v bazaru).
Jinak chci jen potvrdit, že nové železo na dvoujádrovém Pentiu3,2giga, 500MB Grafika ATI, 2x1Giga RAM je MSTS úplně jiné kafe. (základní deska GIGABYTE 8I955X-P i955X).
V aktivitě jsem MSTS ještě pořádně neotestoval, ale namátkově je FPS výrazně vyšší. Editor je pohádka. Databázové objekty se ukládají mnohem rychleji (dříve jsem po save stačil uvařit kafe). Když otevřu editor v Praze, stačí zamávat myší. Obraz je bez viditelného trhnutí. V původním železe fps spadne na 0. Problém je jen v té zvukové kartě, kterou jsem už vyměnil.
Sice zde někdo tvrdí že ne, ale mé zkušenosti jsou, že staré a nové železo jsou i pro MSTS nebe a dudy. To samé platilo, když jsem kdysi updatoval ten starší počítač. Proto je třeba se nebát, ale od toho je zde tato rubrika, aby uživatel měl přehled, které komponenty PC jsou pro MSTS nevhodné.