Problém

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ppoollll napsal:
Jenže to je věc kterou ovlivní stavitel tratě a nikoliv tvůrce úkolů.
Ovlivní čo? Myslíš tie dve nástupišťia? To samozrejme hej, len som poznamenal že už teraz (po zistení faktov okolo ČB) už autor trate nemusí robiť peróny dva.

Mirec

To nebyla odpověď tobě ale Vrbamovi. Blbě formulováno :eek:

Ppoollll

Naposled editoval moderátor:
Ppoollll napsal:
Jenže to je věc kterou ovlivní stavitel tratě a nikoliv tvůrce úkolů.
Neni problem vyvinout trochu usili a spousta veci se upravovala dodatecne.

U řady 240, se mi vždycky při překročení rychlosti 110 spustí záchranná brzda. Díval jsem se do eng souboru, tam mám maximální rychlost 120.
Engy pužívám většinou z loko 240044. Nevíte někdo co mám špatně?

Mira napsal:
U řady 240, se mi vždycky při překročení rychlosti 110 spustí záchranná brzda. Díval jsem se do eng souboru, tam mám maximální rychlost 120.
Engy pužívám většinou z loko 240044. Nevíte někdo co mám špatně?
A spustí Ti to v aktivitě nebo ve volné jízdě? Pokud v aktivitě, tak může jít o překročení traťové rychlosti, kontrolované aktivitou.

Spustí se jen v aktivitě. Ale já jsem to zkoušel na trati kde je rychlost nad těch 110.

Ještě jsem to zkoušel, ale ta brzda se nespustí při rychlosti nad 110, ale 115 a víc. A u lokomotiv který mají eng z 240044 a 240096. Vždycky jen při aktivitě, při volný jízdě nic...

Martens napsal:
A spustí Ti to v aktivitě nebo ve volné jízdě? Pokud v aktivitě, tak může jít o překročení traťové rychlosti, kontrolované aktivitou.
Martin, ale v aktivite sa dá ošetriť prekročenie rýchlosti iba vyhadzovom, vypísaním správy alebo niečím iným ale určite nie strhnutím zachránky.Takže ak sa strhne záchranka, tak to určite nemá nič s aktivitou, nakoľko taká možnosť v AE (zatiaľ, možno Džordž niečo vymyslí :D ) nieje.

Mirec napsal:
Martens napsal:
Martin, ale v aktivite sa dá ošetriť prekročenie rýchlosti iba vyhadzovom, vypísaním správy alebo niečím iným ale určite nie strhnutím zachránky.Takže ak sa strhne záchranka, tak to určite nemá nič s aktivitou, nakoľko taká možnosť v AE (zatiaľ, možno Džordž niečo vymyslí :D ) nieje.
Pokud je v eng lokomotivy nastaven monitor na stržení záchranky při překročení rychlosti, tak se to strhne. Nemusí tam být jen jeden, těch monitorů je tam víc. Zkusil jsem si udělat miniaktivitu jen přes 2 stanice, po překročení rychlosti traťové - záchranka, žádný vyhazov.

bob57_cz napsal:
Pokud je v eng lokomotivy nastaven monitor na stržení záchranky při překročení rychlosti, tak se to strhne. Nemusí tam být jen jeden, těch monitorů je tam víc. Zkusil jsem si udělat miniaktivitu jen přes 2 stanice, po překročení rychlosti traťové - záchranka, žádný vyhazov.

Originál trať a Acela vlak taky záchranka a penalizace ve formě času a komfortu. Funguje to. Ale originál asi nikdo nejezdí... :)

Tu rychlost lze hlídat jak na max rychlost loko tak i na právě povolenou traťovou rychlost. Pokud je traťová rychlost nižší než max loko tak to reaguje na traťovku. Pokud je traťovka vyšší než loko tak to reaguje na loko.

Toto platí u dobře nadefinovaných monitorů.

Ppoollll napsal:
Tu rychlost lze hlídat jak na max rychlost loko tak i na právě povolenou traťovou rychlost. Pokud je traťová rychlost nižší než max loko tak to reaguje na traťovku. Pokud je traťovka vyšší než loko tak to reaguje na loko.

Toto platí u dobře nadefinovaných monitorů.
V předpisech je definovaná "nejvyšší dovolená rychlost", což je rychlost traťová omezená všemi omezujícími faktory - přechodné omezení rychlosti = pomalá jízda, sešitovým jízdním řádem (splnění brzdících procent), konstrukční rychlost všech vozidel ve vlaku (lokomotivy i vozy) a také "V" rozkazem (instradační omezení - např. PLM), návěštěnou rychlostí .
Průnik všech těchto faktorů dá výsledné omezení. To by měl respektovat i msts.

bob57_cz napsal:
...a také "V" rozkazem (instradační omezení - např. PLM), návěštěnou rychlostí .
Bobe, asi jsem pako nevzdělané, ale co se rozumí pod zkratkou PLM?

Martens napsal:
bob57_cz napsal:
...a také "V" rozkazem (instradační omezení - např. PLM), návěštěnou rychlostí .
Bobe, asi jsem pako nevzdělané, ale co se rozumí pod zkratkou PLM?
Překročená Ložná Míra a je to oficiální zkratka. ( Možná kolize mezi průjezdným průřezem a profilem při nedodržení omezujících podmínek. )

bob57_cz

Přestaň to dělat složitější než to je. :roll: Zde jde jen o MSTS a nikoliv o reál. Trošku nadhledu :wink: Nebo honíš ukazatel? :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře