Trať Luhačovice (341 a 346)

VT ... Promiň gumokole ... a to sem si to po sobě 2x četl ... mám save před zastávkou, v zastávce a kousek po výjezdu a pokaždé vytvrdne!

Naposled editoval moderátor:
A padá to i ve volné jízdě? Já jsem teď zkusmo provedl obnovu databáze, protože to spíš vypadalo na nějaký skrytý problém, ale ta proběhla naprosto v pořádku. A navíc když to prakticky nikomu jinému nedělá...

Při volné jízdě mi to zamrlo až na mostě, ale to takovým způsobem, že nešlo udělat vůbec nic a musel sem natvrdo restartovat PC.

fma_0526 napsal:
Při volné jízdě mi to zamrlo až na mostě, ale to takovým způsobem, že nešlo udělat vůbec nic a musel sem natvrdo restartovat PC.
To znám už z BP trati ... Poškozená kolej, či cokoliv v daném bloku ... Potom msts nevím co a jak dále hrát.... Musíš jenom obnovit zpět od samého základu ... Jinak to nedojedeš.

phptt ... Co si představuješ pod pojmem obnovit od samého základu? Jestli komplet znova nainstalovat trať, tak to sem udělal a při první aktivitě mi to začlo dělat neplechu ...

fma_0526 napsal:
phptt ... Co si představuješ pod pojmem obnovit od samého základu? Jestli komplet znova nainstalovat trať, tak to sem udělal a při první aktivitě mi to začlo dělat neplechu ...
Smazat celou trať a znovu ji nainstalovat po restartu PC. Smažeš tím cache v paměti, takto ti by nemělo udělat krpu v instalaci ...

Napadá mne toto: Provozuji MSTS ve dvou počítačích a i když tam mám nainstalováno totéž, nechová se v obou počítačích stejně. Např. v jednom je vytváření terénu dost těžké, často padá Route editor a musí se neustále zálohovat. Ve druhém je to pohoda. V jednom nejsem schopen zprovoznit určité tratě, ve druhém jdou v pohodě a nejdou mi tam zase jiné. V jednom se dvě tratě vedle sebe bez problémů snášejí, ve druhém ne.

POZN.: Zkus přesunout jiné tratě, které máš v adresáři ROUTES třeba do ROUTES ZALOHA a pak to vyzkoušej znovu.

VolejnikTomas napsal:
A padá to i ve volné jízdě? Já jsem teď zkusmo provedl obnovu databáze, protože to spíš vypadalo na nějaký skrytý problém, ale ta proběhla naprosto v pořádku. A navíc když to prakticky nikomu jinému nedělá...

problém padá mám taky, ale u Bzence....

Tak jsem věnoval testování Luhačovické trati půl dne a "hlubokým zármutkem" potvrzuji některé závěry mých předřečníků. Trať mezi Veselím a Bzencem mi na režim pohledu zvenku (4) padá, a to jak v Binu 1.6.1022 tak v 1.7.0724, ale ne ve stejných místech. Pokud však jedu v kabině jsou obě varianty OK. Zkoušel jsem i aktivitu od Zdenala26 - Os4108 ze Starého Města do Bzence, samozřejmě v kabině, a je to OK. "Volné jízdy" Bzenec - St. Město, Bzanec - Uh. Brod a Bojkovice - Bzenec (opět v kabině) jsou také OK.

Našel jsem jeden drobný nedostatek. V tabulce "rozpis jízdního řádu" je příliš málo místa na název Ostrožská Nová Ves zastávka a tak se tam zobrazí v obou případech pouze Ostrožská Nová Ves. Lepší by byl asi název Ostr. Nová Ves zast.

Mně to padá také mezi Veselím a Bzencem, ale mně spadne, když dám pohled shora (6). Až před Veselím to nespadne.

Když jsem začal stavět z Veselí směrem na Bzenec, tak jsem si zrovna poprvé nainstaloval Bin. Byl to nějaký 1.6.xxxx. Za Veselím se nedal položit ani keř, aby RE nespadl. Milý Bin jsem musel odinstalovat, abych vůbec mohl ve stavbě pokračovat. Přesně v těch místech to v jízdě a při naistalovaném Binu spolehlivě padlo při pohledu 4. Až Bin 1.7.0224 to částečně zmírnil - používám jej do teď, ale těch držkopádů v RE (hlavně kolem Moravského Písku) jsem si užil do sytosti. V čem to může vězet, nevím. Traťová databáze je v pořádku. Když ještě nebyl Bin, tak takovéto pády v určitém místě mohlo způsobovat právě poškození databáze. Zkuste to někdo projet bez Binu, třeba s Kihou :lol: .

JiříkTK: Ostrožská Nová Ves jsou lázně nikoli zastávka a při F11 je to tam celé. Ale dobře tedy, vzpomenu-li si, zkrátím.

Tak jsem úsek Veselí - Bzenec projel v režimu "pohled zvenku" (4) bez Binu a dělá to totéž. Režim (6) jsem nezkoušel. Zkusil jsem trať otevřít a v okolí křížení Vlárské trati s Ferdinandkou přidat nějaký keř. Nepodařilo se mi keř ani přidat ani zkopírovat a asi po minutě snahy mě to poslalo k Billovi. Zdá se mi také, že v těchto místech editor načítá pomaleji další čtverec, než jsem zvyklý ze své trati, a přitom tam bylo jen kolem 650 objektů.

Útěchou nám buď, že za normálních okolností jezdíme v kabině. Zpětně si vzpomínám, že mi někdy na jaře začala trať v jednom místě padat, ale ve všech režimech. Vrátil jsem se tedy k poslední záloze a asi 10 km dělal znovu. Za měsíc jsem zcela náhodou zjistil, že to dělá jeden polský panelák, ale to jen opravdu náhodou, protože jsem mezi dvěma zkouškami položil jen několik objektů a pamatoval si je. Po jeho smazání bylo vše ok.

Právě jsem taktéž zkusil chování úseku Bzenec - Veselí. S Binem 1.7.0224 i bez něj to padlo už na veselském zhlaví v Bzenci. Jel jsem od konce tratě stále s pohledem 4. Pád nastal, když tento pohled chytil pozici přímo nad kolejí, v momentě přímo nad loko. Když jsem ale zkusil jet to samé a střídal jsem všecky pohledy včetně 4 a 6, tak jsem dojel až do Veselí bez pádu. Co k tomu asi říct? Jelikož se mi nechce (a ani na to nemám čas a nervy) hledat v čem vězí problém (možná je tím problémem samotné MSTS :lol: ), tak musíme používat pohled 4 "s rozumem" tzn. rozhodně ne pořád, to pak dřív nebo později padne. Ale kdyby tomu někdo přišel na kloub, budu jedině rád.

Ano, i u mně musela být kamera přímo nad lokomotivou. Jinak doufám, že se jezdí hlavně v kabině, pokud něco vytvářím, tak pro pohled z kabiny a ne z výšky 300 metrů. Ale zase něco pozitivního. Mám udělané sněhové textury k KE domkům, chceš-li, pošlu.

Zdravím. Nechci nějak prudit, ale stejně se zeptám, budou nějaké screeny ze staveniště směr Slavičín?

Back
Nahoře