Trať Luhačovice (341 a 346)

Jen upřesním, že můj a Jackův Soundcfg nejsou totožné. Ta moje úprava není od Jacka. Je od Dana. Mám s ní lepší zkušenosti, proto ji používám.

CANDY napsal:
v čom je to odlišne od Jackovho?? možeš objasniť? dakujem
Jsem rád, že nejsem sám, kdo potřebuje odborný výklad.
Že se liší hodnoty, to laik pozná, ale to není vysvětlení.
Je nutné vysvětlit, co přesně ta jiná hodnota způsobí a proč to Jackovo chodí lépe.
Povídejde, rád si to vyslechnu. Když je to tady samý odborník :D

Já na to odborník nejsem, ale jak jsem porovnával Jackovo a moje v global.exe, tak je tam jediný rozdíl, kdy já mám opravené hodnoty jen v poloze šoupátka nastavení zvuků na maximum, jak je doporučeno pro nastavení MSTS ohledně zvuků, ale Jacek tyto hodnoty zkopíroval pro všechny hodnoty polohy šoupátka, že je to vždy na maximum. Ostatně tohle je doporučení od boba57. Je to asi takové blbuvzdorné, když někdo nedbá pokynů v návodech.
Jen co máme špatně všichni je tento zápis:
Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
protože když je poslední hodnota 52428800
tak v Memory Guide musí být kolik ? přece:
Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 50M )
Ale je to jen skip, tak na funkčnosti to nic nemění.

Ale povídejte někdo dál, já víc nevím, respektive jsem to už zapomněl.
Je to důležité, protože mám pocit, že díky této nevědomosti zde funguje několik zbytečných soundcfg.dat, které individuálně řeší chyby mezi klávesnicí a židlí jednoho uživatele. :D
Já se rád doučím také.

Re: Pavlík: Děkuji mockrát, funguje to dobře a zdá se mi, že se to i o něco méně seká... Jinak ještě dotaz: Lze ten soubor použít i u jiného Globalu? např. pro tratě Jiříka TK

Však právě Danovo jsem uživateli T6791225 doporučoval. Ale třeba zase dneska šlo Midrafonovi lépe na BP Jackovo.

Dobrý den. Moc prosím, chci si zajet tuto trať v aktuální podobě. Jsem nováček a nemám zkušenost s MSTS. Může mi prosím někdo polopaticky poradit co udělat abych si to zajel. Jakou verzi MSTS potřebuju, jakou aktualizaci přesně a kde stáhnout... mám Intel Celeron 420 1600 MHz, Intel G41, 4 GB RAM. Moc děkuji za pomoc nováčkovi!

tommik napsal:
Dobrý den. Moc prosím, chci si zajet tuto trať v aktuální podobě. Jsem nováček a nemám zkušenost s MSTS. Může mi prosím někdo polopaticky poradit co udělat abych si to zajel. Jakou verzi MSTS potřebuju, jakou aktualizaci přesně a kde stáhnout... mám Intel Celeron 420 1600 MHz, Intel G41, 4 GB RAM. Moc děkuji za pomoc nováčkovi!
Já už ani nevím na co tady na foru je FAQ (poradna),když ji stejně nikdo nečte :D

Základní MSTS, oficiální update Microsoftu, MSTS Bin, ze stránek trati Global, Sound a trať verzi 1.5 plus všechny (!) update hezky popořadě až na verzi 1.8.
Oficiální update MSTS a MSTSBin zde.
Zbytek na stránkách trati.
A co a jak dál? Všechny potřebné rady najdeš zde na fóru, chce to jen chtít.

Moc děkuji za postup. Ušetřilo mi to určitě spoustu času. Projel jsem si v rychlosti trať z Bojkovic do Veselí nad Moravou a je to úplná nirvána.

Teď se pokouším dostat na trať sestavu M 240.0089 + Balm. Tuším že jsem něco takového viděl z Luhačovic kdysi dávno jezdit. Ale přesně nevím. Jsem si stáhnul ze stránek

http://msts.jacek-modely.cz/

ty všechny archivy, rozbalil je. Potom jsem v Editors and Tools vytvořil "consist" a uložil jej (jednou M 240 + jednou Balm). Teď se mi v menu při startu trati konečně zobrazuje i M 240 (předtím tam nebyla). Jenomže dostávám hlášku:

Failed to find SMS file file:../../common.snd/Vozy/Balm.sms

Autor v poznámce píše něco o tom že snad zvuk není a že si ho máme zkopírovat z jiné lokomotivy? Moc tomu nerozumím... Jaké je nejlepší řešení?

A moc děkuji.

poison napsal:
Z téhož webu si stáhni balík zvuků pro vozy, ten jej obsahuje.

Aha. Měl jsem jen balíček pro motorové lokomotivy. Díky!

Nová hláška co vyskakuje, bohužel: "Failed to create Cab view."

Mám rozbalen archiv CD_820_kabina.ace (ten byl uveden u motorového vozu M 240.089). Mám rozbaleny i další archivy u toho vozu (CSD_M240.0089_chovani.ace + CSD_M240.0089_model.ace). Nebo je problém u toho vlečného vozu (mám rozbalen archiv CSD_Balm_591-1.ace)? Nebo jsem nějak špatně sestavil soupravu?

Tak už jsem to rozjel. Musela se přepsat cesta v tom ENG souboru u CabView. Bylo tam natvrdo něco jiného než 820.

Vážený pane, kde je vaše místo.
Začátek vlako je už dávno za. Te jednokolejka a situace jinak nešla.
Seš pomalej v Bojkovicích a přejedeš S2, proto tě nechce pustit náv. Ta samá situace jako tenkrát v Ústí.

Já jsem to sem napsal, že jsem to ještě nikdy neviděl, že by ten trafik tak suverénně prosvištěl proti stůj a jel dál směrem na Brod.

Back
Nahoře